Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,51 tema

QUOTE(smth1 @ 2009 10 26, 22:32)
O man labai patiko.

dabar parasysiu issamiau...
Vertinant bendra vaizda, patinka, tiesa sakant, ir man, nes is esmes ten didziaja dali augalijos sudaro zaluma - didziuliai spygliuociai ir lapuociai, o tas spalvingas smulkus gelynas suteikia ryskumo, gyvumo. Bet as turejau minty ta smulkuji gelyna kaip elementa, i kuri reikia ziureti vos ne per padidinamaji stikla.
Gavosi, kad pasisnekejau pati su savimi... zinau, kad neturiu tokiu erdviu ir niekada neturesiu, todel atmetus ta zaliaja mase, lieka tik marga smulkme, todel ir sakau, jog supratau, kad tokia misraine - man negrazu (o vat kaip jos nepadaryti, cia jau kitas klausimas) ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(*SIM*SIUS* @ 2009 10 26, 10:29)
tai va mano mintys tokios o jus jei galit atsakykit gerai ar blogai blush2.gif

gerai ar blogai nieks nepasakys - tai gali pasakyt tik pati šeimininkė - gerai jai ar ne smile.gif Juk kiemo grąžinimas kūrybinis darbas - kaip paveikslo tapymas. Kiti gali pasakyt patinka-nepatinka, kičas - nekičas, gražiai dera spalvos/formos ar ne ir pan.
Pora praktinių pastebėjimų:
1 - kaži ar po obelimi gėlynas praktiška, juk obuoliai kris į jį, juos reiks rinkti/skinti.
2 - minėjai trikampę gėlyno formą. Jei jau daryt griežtos formos, geriau mano manymu stačiakampis - būtų jau esančių linijų (pastatai, betono aikštelė) atkartojimas.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 10 26, 22:40)
nereikejo ziureti pries miega, dabar sapnuosis... Grozis to "vaiduoklio"
Kai tokios erdves, tai visai kitaip atsiveria kiekvieno augalo gozis.

drinks_cheers.gif man jis irgi patiko wub.gif

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 10 27, 05:46)

pa sją tų obelų nors vežimu vešk,jei trukdys tai ir pašalint galima cool.gif biggrin.gif

o kur Toratora g.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 10 27, 06:46)
gerai ar blogai nieks nepasakys - tai gali pasakyt tik pati šeimininkė - gerai jai ar ne smile.gif Juk kiemo grąžinimas kūrybinis darbas - kaip paveikslo tapymas. Kiti gali pasakyt patinka-nepatinka, kičas - nekičas, gražiai dera spalvos/formos ar ne ir pan.
1 - kaži ar po obelimi gėlynas praktiška, juk obuoliai kris į jį, juos reiks rinkti/skinti.
2 - minėjai trikampę gėlyno formą. Jei jau daryt griežtos formos, geriau mano manymu stačiakampis - būtų jau esančių linijų (pastatai, betono aikštelė) atkartojimas.

laba, ne ten tos obels pavasari jau nebebus, o apie tas formas dar pagalvosiu, bet as turiu omeny jei trikampines tai negriestu liniju schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 10 27, 10:04)
drinks_cheers.gif  man jis irgi patiko  wub.gif 
pa sją tų obelų nors vežimu vešk,jei trukdys tai ir pašalint galima  cool.gif  biggrin.gif

o kur Toratora  g.gif

tu gerai zinai kur as ja padesiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 10 26, 22:40)
nereikejo ziureti pries miega, dabar sapnuosis... Grozis to "vaiduoklio" puskiparisio neispasakytas. Ir pavydziu, ir dziaugiuosi  wub.gif .
Pasnibzdek man kaip nors, kiek tas grozis kainavo, ar imanoma paprastam mirtingajam nusipirkti  biggrin.gif ?
Kai tokios erdves, tai visai kitaip atsiveria kiekvieno augalo gozis.

Tau esu dėkinga už patarimą wub.gif Aš ir labai džiaugiuosi, kad jį papirkau ax.gif O jau koks grožis, kai buvo ta stiprioji šalna wub.gif Gaila, kad nuotraukų neturiu, na bet visa žiema dar prieš akis smile.gif
Meldžiuosi, kad tik augtų pas mane, nes žemė nėra dėkinga verysad.gif
O kaina tai nesikandžioja schmoll.gif tik iš dviejų skaitmenų mirksiukas.gif
Atsakyti
Nuk, bus į ką pažiūrėt po 5-10 metų 4u.gif Sumedėjusių kompozicijos reikalauja laiko, kad atsiskleistų visu grožiu. O tas "vaiduoklis" jau ir dabar traukia akį mirksiukas.gif
Rokoko, Nuk "pridavė" savo darbus, aš irgi įdėsiu keletą antrojo rudens savame kieme foto:
1 - šių metų "projektas nr.1" - plotelio su lazdynu 'Red Majestic' apželdinimas. Ši foto bus gera starto iliustracija tongue.gif
user posted image
2 - ši sumedėjusių kompozicija kilnota perkilnota, tik tujos kaip nutūpė taip ir liko. Jei kedras 'Glauca pendula' neišgyvens per žiemą, keisiu jį klevu 'Globosum' arba maumedžiu 'Kornik'.
user posted image user posted image
3 - šių metų "projektas nr.2" - spalvinga krūmų kompozicija. Pavasarį dar papildysiu geltonu raugerškiu. Kaip matyti, eglutės maskuos kaimynų kiemus, o krūmai prieš jas pagyvins jų eilutę.
user posted image
4 - šitas plotelis irgi perkilnotas, nes buvau numažinus atstumus tarp augalų. Dešinėje pasodinau gudobelę 'Paul's Scarlet', o kairėje tolėliau beržą 'Doorenbos'. Svarstau, ar pavasarį prijungti gudobelę prie bendro iškapstyto ploto ar palikt taip kaip yra.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 27 spalio 2009 - 14:53
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 10 27, 14:49)
Nuk, bus į ką pažiūrėt po 5-10 metų 4u.gif Sumedėjusių kompozicijos reikalauja laiko, kad atsiskleistų visu grožiu. O tas "vaiduoklis" jau ir dabar traukia akį  mirksiukas.gif

4 - šitas plotelis irgi perkilnotas, nes buvau numažinus atstumus tarp augalų. Dešinėje pasodinau gudobelę 'Paul's Scarlet', o kairėje tolėliau beržą 'Doorenbos'. Svarstau, ar pavasarį prijungti gudobelę prie bendro iškapstyto ploto ar palikt taip kaip yra.

Ačius 4u.gif

Aš palikčiau kaip yra. Grožiai pas tave 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 10 27, 16:03)
Grožiai pas tave 4u.gif

Dėkui 4u.gif Ko jau ko, bet šito nesitikėjau bigsmile.gif Pas mane kaip ir pas Tave tik pradžia - medeliai liauni, krūmeliai maži. Ir mano kompozicijoms toli iki "čiki piki".

Ačiū už nuomonę 4 punktui 4u.gif Gal ir kitos atsilieps ir išsakys kilusias mintis - dėdama kiemo foto visad tikiuosi pastebėjimų, patarimų.

Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 10 27, 15:49)
Nuk, bus į ką pažiūrėt po 5-10 metų 4u.gif Sumedėjusių kompozicijos reikalauja laiko, kad atsiskleistų visu grožiu. O tas "vaiduoklis" jau ir dabar traukia akį  mirksiukas.gif
Rokoko, Nuk "pridavė" savo darbus, aš irgi įdėsiu keletą antrojo rudens savame kieme foto:
1 - šių metų "projektas nr.1" - plotelio su lazdynu 'Red Majestic' apželdinimas. Ši foto bus gera starto iliustracija tongue.gif
user posted image
2 - ši sumedėjusių kompozicija kilnota perkilnota, tik tujos kaip nutūpė taip ir liko. Jei kedras 'Glauca pendula' neišgyvens per žiemą, keisiu jį klevu 'Globosum' arba maumedžiu 'Kornik'.
user posted image    user posted image 
3 - šių metų "projektas nr.2" - spalvinga krūmų kompozicija. Pavasarį dar papildysiu geltonu raugerškiu. Kaip matyti, eglutės maskuos kaimynų kiemus, o krūmai prieš jas pagyvins jų eilutę.
user posted image 
user posted image
thumbup.gif labai grazu thumbup.gif tik vienas klausimas ar tie ploteliai siektiek pakelti zemem? ar augalai susodinti tik i iskapstytus plotelius?
Atsakyti
QUOTE(*SIM*SIUS* @ 2009 10 27, 16:24)
thumbup.gif  labai grazu thumbup.gif tik vienas klausimas ar tie ploteliai siektiek pakelti zemem? ar augalai susodinti tik i iskapstytus plotelius?

Ačiū smile.gif Ploteliai truputį pakelti. Beje, per metus nuo pirminio supilto žemių lygio kiek suslūgsta. Tad jei visai nepapildyti, gausis "duobė".
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 10 27, 16:33)
Ačiū smile.gif Ploteliai truputį pakelti. Beje, per metus nuo pirminio supilto žemių lygio kiek suslūgsta. Tad jei visai nepapildyti, gausis "duobė".

taip ir as galvoju smile.gif , bet pasitiklinu smile.gif nes ir dar tik pradzia su tais gelynais
Atsakyti
Taigi pamiršau dar vieną - "projektą nr.3" - namo priekį:
pavasaris --------------> ruduo
ploteliai atskirose foto:
Tik nepadariau šį sezoną visų planuotų darbų - takelis be dangos, dar laukia artimesnio namui plotelio pratęsimas, nes reik pridengt aukštokus pamatus. O ir gėlytės tuose ploteliuose matyt kad dar migruos.
Atsakyti