Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,51 tema

QUOTE(*MONAMI* @ 2009 10 25, 20:45)
gal galit pasidalinti kylančiom mintim  ax.gif Vidinis kiemas

ūkinio sienas slėpt vijokliais (iškirst betone saleles vijoklių įsodinimui), palei betono aikštelę padarant neaukštą augalyną arba gyvatvorę, kad šuniukas matytų vaizdą, arba kelt šuniuką kitur ir daryt aukštoką kompoziciją, kad pridengtų ūkinį pastatą, tada vijokliai nebūtinai.
Kitą pagalbinį pastatą slėpt vijokliais/krūmų-medelių kompozicija/gėlynu su aukštais augalais - dabar esantis per žemas. Prie namo irgi kažką tokio - keli krūmeliai arba gėlynas.
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 10 26, 06:48)
ūkinio sienas slėpt vijokliais (iškirst betone saleles vijoklių įsodinimui), palei betono aikštelę padarant neaukštą augalyną arba gyvatvorę, kad šuniukas matytų vaizdą, arba kelt šuniuką kitur ir daryt aukštoką kompoziciją, kad pridengtų ūkinį pastatą, tada vijokliai nebūtinai.
Kitą pagalbinį pastatą slėpt vijokliais/krūmų-medelių kompozicija/gėlynu su aukštais augalais - dabar esantis per žemas. Prie namo irgi kažką tokio - keli krūmeliai arba gėlynas.

bigsmile.gif ačius,atsilieps gal ir pati savininkė,o ką patartumėt vidurį kiemo,palikti žolę g.gif nes jei gerai atsimenu ten šlapiuoju laiku sunku įvažiuoti-klimpsta g.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
QUOTE(vida777 @ 2009 10 23, 17:12)
smelio smiltelei zadetas rudeninis fotoreportazas su medlievom (Amelanchier laevis), ju auksiniai raudona lapija atrodo isties ispudingai (kaip beje ir zydejimas) :

Aš ir vis vaikštau aplink savo kanadinę medlievą - kaip gražiai lapai paraudonavo rolleyes.gif Praeitą savaitgalį, kai buvo nemaža šalna, blaškiausi su fotiku kieme, bet MB, kad jį kur mad.gif, fotike taip sumažino nuotraukų dydį, kad įžiūrėti beveik nieko neįmanoma doh.gif
Tikrai gražus medis ax.gif

QUOTE(Ledum @ 2009 10 24, 07:27)
Leukotoja ir Lietuvoj visžalė ( Nežinau kaip Vilniuj  blush2.gif , ten jau kita zona ). Augo pusiau pavėsy, tai buvo toks nupiepęs krūmelis. Neapsikenčiau ir persodinau į šiaurinę pusę. Atsigavo, suvešėjo ir tikrai nuostabiai atrodo. thumbup.gif  Puiki kaimynė rododendrams ir melsvėms  mirksiukas.gif  4u.gif

Aš ir mąstau leukotoją pasodinti. Kokioj LT daly gyveni ir ar dengi kaip nors žiemą?

QUOTE(rokoko @ 2009 10 24, 23:28)
Kasmetinės mano pertvarkos. 4u.gif

Labai laukiu pavasario/vasaros, kad pamatyti tavo kūrybą bigsmile.gif

QUOTE(rokoko @ 2009 10 25, 23:02)
Nuk,
as likau tau neatsakius del zvynuotojo kadagio, tai is mano fotkiu matai, kad visokio velnio prie jo pasodinta  ax.gif

4u.gif apžiūrėjau. Aš jau pasodinau savąjį, nesakysiu šalia ko lotuliukas.gif nes greičiausiai sukritikuosit blush2.gif Bet kol kas paaugs, pažiūrėsiu kitą sezoną, koks bus vaizdas ax.gif
Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 10 26, 09:45)
bigsmile.gif  ačius,atsilieps gal ir pati savininkė,o ką patartumėt vidurį kiemo,palikti žolę  g.gif  nes jei gerai atsimenu ten šlapiuoju laiku sunku įvažiuoti-klimpsta  g.gif

O kam naudojamas tas kiemelis? mašinom parkuoti? Galima dėti plastmasinį korį ir sodinti veją (buvo kažkada apie jį kalbėta ne per seniausiai), arba spec. trinkeles su skylėm.
Arba jei nebūtina ten mašinas parkuoti, galima didesnias augalų kompozicijas padaryti ir nutiesti kokį takelį iki ūkinio (jei reikalingas).

Papildyta:
Prisiduodu ir aš smile.gif Nelabai kokybiškos nuotraukos (niekaip nesusidraugauju su fotiku blush2.gif ar jis niekam tikęs g.gif . Reikėtų labiau pasipraktikuoti, bet vis laiko nelieka fotoaparatui doh.gif )

user posted image

user posted image

user posted image

Vaizdelis dar ne koks. Žemė bus mulčiuota, bet jau tik pavasarį.
Tikiuosi pavasarį, jeigu vilkdalgiai žydės, bus gražiau rolleyes.gif Tuomet dar pasirodysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 10 26, 07:48)

labai aciu uz patarimus. mano mintis ir buvo kad tas sienas paslepti vijokliais, bet gal kas zino kokiais kad zaliuotu ir per ziema ax.gif , arba gal dar raganemis butu galima , bet nesu ju auginus nezinau ar jos lepnios ar gerai auga?o pati viduri noreciau palikti zalia veja, gelyna tai galvojau ten ties ta obelim kazkoki kaip trikampio formos kazka panasau padaryt g.gif tai va mano mintys tokios o jus jei galit atsakykit gerai ar blogai blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Nuk @ 2009 10 26, 10:11)
Labas rytas 4u.gif

Aš ir vis vaikštau aplink savo kanadinę medlievą - kaip gražiai lapai paraudonavo rolleyes.gif Praeitą savaitgalį, kai buvo nemaža šalna, blaškiausi su fotiku kieme, bet MB, kad jį kur mad.gif, fotike taip sumažino nuotraukų dydį, kad įžiūrėti beveik nieko neįmanoma doh.gif
Tikrai gražus medis ax.gif
Aš ir mąstau leukotoją pasodinti. Kokioj LT daly gyveni ir ar dengi kaip nors žiemą?
Labai laukiu pavasario/vasaros, kad pamatyti tavo kūrybą bigsmile.gif
4u.gif apžiūrėjau. Aš jau pasodinau savąjį, nesakysiu šalia ko  lotuliukas.gif nes greičiausiai sukritikuosit blush2.gif Bet kol kas paaugs, pažiūrėsiu kitą sezoną, koks bus vaizdas ax.gif
Papildyta:

O kam naudojamas tas kiemelis? mašinom parkuoti? Galima dėti plastmasinį korį ir sodinti veją (buvo kažkada apie jį kalbėta ne per seniausiai), arba spec. trinkeles su skylėm.
Arba jei nebūtina ten mašinas parkuoti, galima didesnias augalų kompozicijas padaryti ir nutiesti kokį takelį iki ūkinio (jei reikalingas).

Papildyta:
Prisiduodu ir aš smile.gif Nelabai kokybiškos nuotraukos (niekaip nesusidraugauju su fotiku blush2.gif ar jis niekam tikęs g.gif . Reikėtų labiau pasipraktikuoti, bet vis laiko nelieka fotoaparatui doh.gif )

user posted image

user posted image

user posted image

Tikiuosi pavasarį, jeigu vilkdalgiai žydės, bus gražiau rolleyes.gif Tuomet dar pasirodysiu ax.gif

ne ten masinu neparkuojam, galvojam pakelti siek tiek ir tada uzseti veja , o takelis tai butu butinas palei ta kleti , nes pro ta puse vaikstoma iki ukinio.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 10 25, 23:02)

galetu kas nors pakritikuot 4u.gif
[nors ir savaip bet kokiu atveju darau,  bet vis tiek buna naudinga smile.gif ]

Kuriam galui tie akmeniniai karoliai alunems?
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 10 26, 09:11)
Labai laukiu pavasario/vasaros, kad pamatyti tavo kūrybą

jei ziurejai sio sezono foto - bus beveik tas pats, tik maziau marga [bet dar pakankamai lotuliukas.gif ]

tai ir as laukiu pavasario pas tave 4u.gif

QUOTE(smth1 @ 2009 10 26, 09:39)
Kuriam galui tie akmeniniai karoliai alunems?

turbut turejai galvoj gaures kampuose.
karoliai - dregmei sulaikyti, o ne demonstravimui. gaures juos visiskai uzdengia.
kazkiek issikise akmenys lieka visuose augalyno kampuose.

[attachmentid=186870]

[attachmentid=186869]

[attachmentid=186871]

esu ne karta minejusi, kad tie ir man nepatinkantys akmenys palei ilgaji taka - laikinas dalykas [uzsiteses ilgiau nei maniau]:
jais uspildziau smelio ruozeli, likusi uzdejus laikinas plyteles, kurios siauresnes nei buves isardytas cementinis takas.
visas takas turetu buti paklotas skaldytais akmenimis, kaip per augalytno viduri, o tarpuose koks mindomas sliauziakas. Na, kol iki to prieisim, tai ylalapis flioksas visiskai uzlips ant tu akmenu.
Atsakyti
QUOTE(*SIM*SIUS* @ 2009 10 26, 09:29)
labai aciu uz patarimus. mano mintis ir buvo kad tas sienas paslepti vijokliais, bet gal kas zino kokiais kad zaliuotu ir per ziema ax.gif , arba gal dar raganemis butu galima , bet nesu ju auginus nezinau ar jos lepnios ar gerai auga?

visada žaliuos tai gebenės,o lepumą matai pas mane auga jau antri metai neprižiūrimos,o ir prieš mus netikiu kad jas prižiūrėjo schmoll.gif

Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 10 26, 12:43)

turbut turejai galvoj gaures kampuose.

Tai kad as matyt ne apie gaure. Tavo nuotrauka: http://i262.photobuc...eofDSCF3217.jpg

Ne alunes ten, bet neiziuriu. Bet tai nesvarbu is tikro.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 10 26, 12:07)
Tai kad as matyt ne apie gaure. Tavo nuotrauka: http://i262.photobuc...eofDSCF3217.jpg

Ne alunes ten, bet neiziuriu. Bet tai nesvarbu is tikro.

''Karoliai'' - abipus zibinto aplink gaures kurios sioje nuotraukoje jau nukirptos, todel ir is tiesu nieko ten neiziuresi 4u.gif
pasikartosiu, kad sezono metu karoliai - po gauriu lapais. aiksu, ziema galima nurinkt tuos akmenis - bet man nesvarbu, is tikro smile.gif .

nebent turi galvoj siuline tuja tolimesniame kampe desinej - ji iskelta [kitaip nesimate augalo], panaudojus stambius akmenis, suformuotas jai savotiskas ''vazonas''.
Atsakyti

Knifofija, [ar kas gal žinot]
ar gali iš likusių žemėje knifofijos šaknų išdygti daigai?

Pernai iš Jolaxus gautas mažiukas kn.daigelis šiemet labai išbujojo - vos valiojau išraut, norėdama perkelt [persodinau aišku tik ''vaikiuką'']. Negalėjau išrankiot visų likusių šaknų dėl šalia esančių kitų augalėlių.

paklausiau, nes pvz., buvusiose kitų augalų augimvietėse gi išlenda, ypač tradeskantės mano vienos doh.gif ir šaknys man panašios į knifofijos atrodo..
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 10 26, 15:40)
''Karoliai'' - abipus zibinto aplink gaures  kurios sioje nuotraukoje jau nukirptos, todel ir is tiesu nieko ten neiziuresi 4u.gif
pasikartosiu, kad sezono metu karoliai - po gauriu lapais. aiksu,  ziema galima nurinkt tuos akmenis - bet man nesvarbu, is tikro  smile.gif .

nebent turi galvoj siuline tuja tolimesniame kampe desinej - ji iskelta [kitaip nesimate augalo],  panaudojus stambius akmenis, suformuotas jai savotiskas ''vazonas''.

Supratau. Daugiau ramybes be zydinciu gauriu.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 10 26, 14:55)
Knifofija, [ar kas gal žinot]
ar gali iš likusių žemėje knifofijos šaknų išdygti daigai?

Pernai iš Jolaxus gautas mažiukas kn.daigelis šiemet labai išbujojo - vos valiojau išraut, norėdama perkelt [persodinau aišku tik ''vaikiuką'']. Negalėjau išrankiot visų likusių šaknų dėl šalia esančių kitų augalėlių.

paklausiau, nes pvz., buvusiose kitų augalų augimvietėse gi išlenda, ypač tradeskantės mano vienos  doh.gif ir šaknys man panašios į knifofijos atrodo..

Ne neatžels.
Atsakyti