Kieme pas mus auga ne vietoje bukmedis... sumasciau, kad visai nieko butu ji persodinti i dideli vazona, panasiai, kaip matosi nuotraukoje
Tik nzn, ar dar imanoma - jis jau ugtelejes - apie 50 cm - ir turetu but senokas (apie 10m). Norisi ji persodint, bet baisu, kad po persodinimo netektu jo ismest..
QUOTE(jolaxus @ 2009 10 22, 12:02)
o aš kažkaip neįprantu skinti gėlių ir į vazas merkti vis pagalvoju, kad galėčiau taip paįvairinti interjerą, tačiau taip ir lieka tik mintyse... gal dėl to, kad viduj ir taip kambarinių gėlių apstu, nepasigendu daugiau
Kambarį kompazicijas darau tik prieš šventes, man gaila skint žiedus.
Papildyta:
QUOTE(MoonDark @ 2009 10 22, 13:48)
Kieme pas mus auga ne vietoje bukmedis... sumasciau, kad visai nieko butu ji persodinti i dideli vazona, panasiai, kaip matosi nuotraukoje
Tik nzn, ar dar imanoma - jis jau ugtelejes - apie 50 cm - ir turetu but senokas (apie 10m). Norisi ji persodint, bet baisu, kad po persodinimo netektu jo ismest..
Anksti pavasarį gali drasiai persodinti, čia mes ne tokius medžius pertempiam.
QUOTE(rokoko @ 2009 10 22, 12:20)
jurginai isties ispudingos geles. labai liuks yra zemaugiai - vazonuose zydi visa vasara, kaip ir vienmetes.
va va situ zemaugiu tamsiai raudonu as irgi siemet turejau i vazonus situos tai iskasiu (nors ner ka kasti -isimsiu is vazono ) bet pirma meta kazkaip grazesni jie man buvo,ar gali but, kad per keleta metu jurginai issigimsta kazkaip lyg aukstesni jau man siemet atrode
reiks ziemos metu ir pavasari imtis to bukmedzio kas bus - tas..
Gal kartais žinote iš kur gauti programikę sodų projektams, ir kaip ji vadinasi?
gal kas dirbate su ja?
gal kas dirbate su ja?
As bandziau kelias, bet man nepatogios jos pasirode. Paisau su Visio.
o aš kažkaip neįprantu skinti gėlių ir į vazas merkti
net nustebau kad mano mintis jau parašė Jolaxus
QUOTE(išdykėlė @ 2009 10 22, 21:16)
net nustebau kad mano mintis jau parašė Jolaxus
supanašėjom
o aš kažkaip neįprantu skinti gėlių ir į vazas merkti vis pagalvoju, kad galėčiau taip paįvairinti interjerą, tačiau taip ir lieka tik mintyse... gal dėl to, kad viduj ir taip kambarinių gėlių apstu, nepasigendu daugiau
na pas mane namie geliu beveik nera , tai buna, kad merkiu skintas. svarb. reikalavimas - kad nebyretu. pvz, nebyra kardeliai, jurginai, ratiliai.
pernai labai dziaugiausi ratiliais ''janina'' , pamerkti laikesi dvi sav. pukiai, atrode fantastiskai tiek lauke, tiek kambary. siemet pirkausi ju kitos firmos - nieko gero, arba ne visai ta veisle papuole .
siemet isbandziau ratilius ''hulk'', jie ispudingi, bet stipresnis lietus labai pakenke ju dekoratyvumui lauke - geriau buciau nuskynusi.
visai faina merktis kompoczicijas is lapu - melsviu, kanu, gauriu, bergeniju ir tt., ibedi viena zieda i viduri, ir pakanka
QUOTE(Wolke @ 2009 10 22, 16:27)
va va situ zemaugiu tamsiai raudonu as irgi siemet turejau i vazonus situos tai iskasiu (nors ner ka kasti -isimsiu is vazono ) bet pirma meta kazkaip grazesni jie man buvo,ar gali but, kad per keleta metu jurginai issigimsta kazkaip lyg aukstesni jau man siemet atrode
skaidyt reik jurginu gumbus. jei ne - ne i geraja puse vyksta..
galima rudeni dalinti, parafinuoti.
galima pavasari pries sodinant, suskaidzius pabarstyt pelenais ar apipukst kuom reikia. tik sodint tada reik po dienos dvieju, kad apdziutu/apgytu skeltos/pjautos vietos.
kita vertus, jei labai gausiai ilgai zydi visa sezona, tai gumbai gali ir nesubresti normalus. Tokiu atveju galima dali kero verta pasodinti darzan, ir augintis gumbus.
kero dydis nup gumbu gumulo dydzio nepriklauso.
Rokoko zaviuosi tavo tobulejimu..kiekvienam klausimui randi pagrysta atsakyma...super..pagarba
aciu
smelio smiltelei zadetas rudeninis fotoreportazas su medlievom (Amelanchier laevis), ju auksiniai raudona lapija atrodo isties ispudingai (kaip beje ir zydejimas) :