Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,51 tema

QUOTE(cordi @ 2009 09 29, 19:31)
Sveikos, kreipiuosi i jus su rimtu pagalbos prasymu blush2.gif Turiu prie namo gabaliuka zemes, taciau yra daug faktoriu, trukdanciu susitvarkyt taip kaip noriu doh.gif kaimynu sandeliukas nenugriaunamas, turejau prie jo daryt alpinariuma, nes nukasus zemes tiesiog nebera sienos blink.gif Tvenkinukas bus isbetonuotas, o prie sandeliuko sliesis pavesine. vaismedziu ispjaut negalima.. Idedu nuotraukas, tikiuosi sulaukti patarimu 4u.gif

Visų pirma tai aš nedaryčiau ten tvenkinuko, nes man atrodo, kad skypas labai mažas. Norint kieme vandens, galima daryti paukščių girdyklą ar kažką panašaus.
Atsakyti
QUOTE(cordi @ 2009 09 29, 20:31)
Sveikos, kreipiuosi i jus su rimtu pagalbos prasymu blush2.gif Turiu prie namo gabaliuka zemes, taciau yra daug faktoriu, trukdanciu susitvarkyt taip kaip noriu doh.gif kaimynu sandeliukas nenugriaunamas, turejau prie jo daryt alpinariuma, nes nukasus zemes tiesiog nebera sienos blink.gif Tvenkinukas bus isbetonuotas, o prie sandeliuko sliesis pavesine. vaismedziu ispjaut negalima.. Idedu nuotraukas, tikiuosi sulaukti patarimu 4u.gif Mano sabakstynas

Jūsų sklypas nėra lygus - džiaukitės tuo ir paverskite tą privalumu mirksiukas.gif Daugybė žmonių norėdami alpinariumų lygioje vietoje supila kalną, kuris atrodo, kaip šašas blink.gif
Pirmas pastebėjimas - kas nors visžalio, kad užstotų kaimynų "statinius".
Ar tos virvės skalbiniams gyvybiškai būtinos?
Gal reikėtų padaryti kokias atramines sieneles ir sklypą padalinti į kelis aukščius? Prisodinti visokių šliaužiančių, besidriekiančių augalų - bus labai gražu, kai jie "kris" nuo laiptų rolleyes.gif
Ir iš viso, kokia šitos vietos paskirtis? ar tai visas jūsų turimas žemės lopinėlis?

gal ir kartojuos, bet neturiu daug išsisaugojusi kalnuotų pavyzdžių, nes man neaktualu 4u.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Ir dar idėjų
ir dar

Šitas man patiko smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 29 rugsėjo 2009 - 21:16
QUOTE(vida777 @ 2009 09 29, 13:45)
aciu uz naujus namus  thumbup.gif !
man tuju fone kol kas graziausiai atrodo rozes  wub.gif . Turiu svajone isirengti rozyna tankiame tuju fone (Tina priverte galutinai apsispresti  tongue.gif ).

O kokiu cia budu tokia itaka padariau? biggrin.gif
Atsakyti
tu virviu ten nebus, perkelsim kitur blush2.gif cia lopinelis, kuriame galiu tvarkytis pati kaip noriu, yra zemes ir daugiau, bet ten mamos darzelis ir as nenoriu prie jo derintis (ten auga tradiciniai jurginai, bijunai, saulutes ir pan.. jos plotas matomas ivaziuojant i nama, o manasis nera reprezentacinis) ten butu poilsio zona (planuojama pavesine bent kiek pridengs kaimynu statinius) tuo paciu po namo rekonstrukcijos i ja atsivers vaizdas is mano busimo buto balkono. kalnuota vieta man irgi privalumas, taciau nuo sodo yra likusiu neisrautu vaismedziu kelmu (kuriu kolkas niekas tikrai neraus) todel daryti laiptuota nuolydi kasant butu kebloka... salia sandeliuko pasodinau gebene, bet rezultato dar ryskaus nesimato. doh.gif o del tvenkinuko.. labai mano jo norisi.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 09 29, 21:24)
O kokiu cia budu tokia itaka padariau?  biggrin.gif

pameni, kai tris kartus prasiau roze prie tujos parodyti tongue.gif ?
Atsakyti
Pamenu pamenu tongue.gif tik kazkaip nesitikejau, kad tai tave galejo itakoti, bet siaip malonu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2009 09 29, 16:48)
prasom dar kart  mirksiukas.gif  cia

Kažkas sakė, kam prie eglių kamienų gebenės - netoli mano sklypo būtent taip ir buvo (iki naujakurių) vaizdas gražus, gebenės tiesiog įsirėžusios į kamieną wub.gif

Jūs turite nuostabų dalyką - daugelis sodybų sodina eglių sieną iš šiaurinės (kaip Jūsų, supratau) ar vakarinės pusės - turite ''gatavą'' thumbup.gif

Merginų patarimai labai geri 4u.gif

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 29, 17:59)
Kas iš daugiamečių gėlių gražiai kontrastuotų su vynuogių lapija? Norėčiau apsodinti plotelį prie sienutės-arkos, kuria lips vynuogės. Plotelis "žiūri" į pietus, tad ten saulėkaita.

Pas mane prie vynuogių sienos auga trumpa svarainių gyvatvorė, kurioje kyšteli galvas Iraniniai bei Didieji česnakai. Pavasarį gražu wub.gif , po to žalia. Dabar ten šalia dar kampu pasodinta skėstašakių/blizgiųjų sausmedžių gyvatvorytė ir lipanti hortenzija.
Na, nelabai turbūt padėjau - ne gėlės blush2.gif

Dėl gėlių tujų fone.
Tikrai gerai atrodo rožės ir bijūnai.
Čia šoniniai mano gėlyno vaizdai tau reikiamu rakursu 4u.gif :

user posted image

user posted image

čia iš pernai - skaisteniai tikrai gražu dar būtų, ilgai žydi:
user posted image

dar kažkas panašaus
ir dar

Jurginukas ''Gill's pastell'':
user posted image
Jurginų sala
vidury daržo
(Tina*, kai turėsi kardelių tiek, kiek aš - čia ne visi prie tujų - galėsi sakyti, kad nedaug lotuliukas.gif )

Kitus jurginus iš arčiau parodžiau Jurginų temoje biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 29 rugsėjo 2009 - 23:49
QUOTE(cordi @ 2009 09 29, 22:31)
tu virviu ten nebus, perkelsim kitur  blush2.gif  cia lopinelis, kuriame galiu tvarkytis pati kaip noriu, yra zemes ir daugiau, bet ten mamos darzelis ir as nenoriu prie jo derintis (ten auga tradiciniai jurginai, bijunai, saulutes ir pan.. jos plotas matomas ivaziuojant i nama, o manasis nera reprezentacinis) ten butu poilsio zona (planuojama pavesine bent kiek pridengs kaimynu statinius) tuo paciu po namo rekonstrukcijos i ja atsivers vaizdas is mano busimo buto balkono. kalnuota vieta man irgi privalumas, taciau nuo sodo yra likusiu neisrautu vaismedziu kelmu (kuriu kolkas niekas tikrai neraus) todel daryti laiptuota nuolydi kasant butu kebloka... salia sandeliuko pasodinau gebene, bet rezultato dar ryskaus nesimato.  doh.gif o del tvenkinuko.. labai mano jo norisi.... blush2.gif

Jeigu planuojat statyti pavėsinę - tai reikėtų visų pirma apsispręsti kurioje vietoje ji bus, o tuomet jau galvoti kur ir kokius augalus pasodinti.
kaip supratau - dažniausiai bus žiūrima iš antro aukšto balkono - tai augalus rinktis reikia didesnius, kad jie matytųsi iš toliau.
O tuos kamienus galbūt įmanoma pašalinti? 4u.gif Daug paprasčiau viską padaryti gerai iš karto, nei kad susisodinsi augalus, o paskui rausit kamienus - vėl viskas keisis.
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2009 09 30, 00:37)

Jurginukas ''Gill's pastell'':

nu ir gražuolis milžinas bigsmile.gif
Atsakyti
Rokoko jurginelis bigsmile.gif swoon.gif nerealus thumbup.gif
Atsakyti
Man tai medejantis bijunas labai grazus. Tik kazin kaip jis kinta sezono metu, t.y. koks vaizdelis. Nes zydi tai neilgai jis.
Atsakyti
Gal galit man ką nors protingo patarti 4u.gif

Besodindama tą savo salą iškasiau viendienes galvodama, kad ten sodinsiu. Bet jos nesižiūrėjo. Kadangi išmesti gaila blush2.gif galbūt jas pasodinčiau prie tvenkinio arba ką nors dar per žiemą sugalvočiau.
Bėda ta, kad į patvorį, kur jos augo, grąžinti nebenoriu, nes jį dar rudenį planuoju perdaryti. Tai ką man su jom padaryti per žiemą, kad jos nesušaltų? Laisvos žemės kaip ir neturiu - visur žolė užsėta, o jos draskyti nenorėčiau. Į daržą irgi nelabai noriu sodinti, nes tuomet pavasarį - kai reikės sodinti daržą - bus galvaskausmis kur jas padėti.
Gal kaip nors pridengti būtų galima? Ar vienintelė išeitis - prikasti su žemėmis?
Atsakyti
Kadangi vijoklių tema labai rami, gal jūs man pagelbėsit ax.gif Kada geriau sodinti penkialapius vinvyčius ir kokiu atstumu vieną nuo kito 4u.gif
Atsakyti