Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,51 tema

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 10 13, 08:11)
Ar toks pat likimas nusimato ir kedrui 'Glauca pendula'

Tikrai taip, nežiemoja. Nors vežėjai tvirtina atvirkščiai.
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 10 13, 08:40)

Gal galeciau suzinoti, kas cia per augaliukas toks grazuolis paciam prieki?Atrodo, kaip pusis, ar koks kedras blush2.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 10 13, 08:11)
Gal kas žinot, ar tokio tipo augalynų apvadai funkcionalūs, ar geriau be jo, t.y. kad žolytė ribotųsi su augalyno žeme g.gif

pirmiausia, tokie apvadai daro aplinka stilingesne!
del funkcionalumo - paprasciau priziureti gelyna (neissibarsto mulcias) ir veja (jai nera kur plestis, nereikia koreguoti ribu).
Bent jau pas mus tokie klinkeriniai arba granitiniai borteliai klojami ant betono skiedinio, kad butu stabilus, neissikraipytu, nesusmegtu ir neissikilnotu, o svarbiausia - tarpuose neaugtu zole.
Atsakyti
apie apvadus gelyno prabilot biggrin.gif o tai cia belekokia alia betonine/ klinkerine trinkele? ar kazkokie spec gelynam yra?? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2009 10 13, 11:18)
apie apvadus gelyno prabilot  biggrin.gif  o tai cia belekokia alia betonine/ klinkerine trinkele? ar kazkokie spec gelynam yra??  rolleyes.gif

O kam ieskoti spec, jei tinka raudonos plytos, klinkerines plytos, granitines trinkeles (skirtos takams kloti)?
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 10 13, 09:18)
Gal galeciau suzinoti, kas cia per augaliukas toks grazuolis paciam prieki?Atrodo, kaip pusis, ar koks kedras blush2.gif
user posted image

Cia pinus strobus "pendula",labai grazus augalas,to labiau kad galima regulioti jo auksti smile.gif O del gelinu ribu, tai tikrai patogiau kada ta riba yra.Ir nesvarbu ar akmenine ar plastikine.Zole nelenda i gelynus ,o augalai nelenda i veja. Labai pravercia jei sode nori konkreciu formu gelynu .Be apvadu konturas buna kazkiek isplaukes.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 10 12, 21:29)
Ar jau kasat jurginus, kardelius, kanus?  g.gif

mano jurginai dar zydi, o kanai jau nelabai dekoratyvus [pirmiausia del to, kad pertresiau juos azotu]
kasiu kita savaite, jei atsils - tai paskutine spalio sav. [neskubu, nes labai velai jurginus sodinau].
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 10 13, 09:46)
bet jeigu jį sudėti teisingai, tai žoliapjovė iki pat apvado neprivažiuos ir palei apvadą žolytę teks tvarkyti rankomis  g.gif

Privaziuos. Kodel ne?
Atsakyti
Pas mane tai nei jurginai, nei kanai nera dekoratyvus. Matosi, kad salnos juos apkandziojo.
Atsakyti
as savo jurginus ir kanus jau issikasiau,nes buvo pakastos salnos,tik sakykit iskasiau is slapios zemes,apipurciau zemes,.Ar reikia man juos apdziovinti wub.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 10 13, 08:40)
Aš kažką panašaus bandau pas save padaryti smile.gif Tik nežinau ar tiktų tą mano "bandymą" pavadinti gyvatvore g.gif Sklypo pakraščiuose sodinu įvairius krūmus, medžius, tik jie netaisyklingai, o visaip "pamėtyti". Man tai gražu biggrin.gif
Tik jei nori karpomos gyvatvorės tai tuomet nežinau, ar kas gero gautųsi.

Kažkas panašaus, ką aš noriu padaryti, tik pas mane bus daugiau lapuočių ir augesnių krūmų

Kai kurie krūmai būtų karpomi, kai kurie ne. Pasodinsiu, paauginsiu 5 metus, ir tada jau bus aišku gražu ar ne lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dėja @ 2009 10 13, 18:59)
as savo jurginus ir kanus jau issikasiau,nes buvo pakastos salnos,tik sakykit iskasiau is slapios zemes,apipurciau zemes,.Ar reikia man juos apdziovinti wub.gif ?

Taip, reikia apdžiovinti, nes kitaip pradės pūti vėsioje patalpoje.
Atsakyti