Jos pas mus žiemoja sunkokai, nuo atšalusio oro visad keičia splvą. Gali peržiemot kelias žiemas iš eilės, bet vistiek ateis tokia žiema kuri jas "suvalgys". Todėl pas augintojus nelabai rasit jų, o pas vežėjus apsčiai.
Ar jau kasat jurginus, kardelius, kanus?
QUOTE(Tina* @ 2009 10 12, 21:29)
Ar jau kasat jurginus, kardelius, kanus?
Pas mus jau buvo gana stipri šalna. Jurginų stiebai nušąlo, taigi dabar jau kasu.
Ką jūs manote apie gyvatvorę iš įvairių augalų? Gyvatvorė būtų aplink terasą, reiktų minimum 1 metro aukščio. Norėčiau pasodinti porą sausmedžių (prie kolonų), pūslenį, forstiliją, ir pan. Ar čia realu? Gal kas turit tokią gyvatvorę?
QUOTE(Knifofija @ 2009 10 12, 21:25)
Jos pas mus žiemoja sunkokai, nuo atšalusio oro visad keičia splvą. Gali peržiemot kelias žiemas iš eilės, bet vistiek ateis tokia žiema kuri jas "suvalgys". Todėl pas augintojus nelabai rasit jų, o pas vežėjus apsčiai.
Aciu turbut reiks pridengti, nepakenks tikriausiai.
QUOTE(Renata supermama @ 2009 10 12, 23:44)
Ką jūs manote apie gyvatvorę iš įvairių augalų? Gyvatvorė būtų aplink terasą, reiktų minimum 1 metro aukščio. Norėčiau pasodinti porą sausmedžių (prie kolonų), pūslenį, forstiliją, ir pan. Ar čia realu? Gal kas turit tokią gyvatvorę?
Aš kažką panašaus bandau pas save padaryti Tik nežinau ar tiktų tą mano "bandymą" pavadinti gyvatvore Sklypo pakraščiuose sodinu įvairius krūmus, medžius, tik jie netaisyklingai, o visaip "pamėtyti". Man tai gražu
Tik jei nori karpomos gyvatvorės tai tuomet nežinau, ar kas gero gautųsi.
Kažkas panašaus, ką aš noriu padaryti, tik pas mane bus daugiau lapuočių ir augesnių krūmų
QUOTE(Knifofija @ 2009 10 12, 21:25)
Gali peržiemot kelias žiemas iš eilės, bet vistiek ateis tokia žiema kuri jas "suvalgys".
Ar toks pat likimas nusimato ir kedrui 'Glauca pendula' (Cedrus atlantica 'Glauca Pendula')?
QUOTE(Nuk @ 2009 10 13, 08:40)
Gal kas žinot, ar tokio tipo augalynų apvadai funkcionalūs, ar geriau be jo, t.y. kad žolytė ribotųsi su augalyno žeme
QUOTE(toratora @ 2009 10 12, 19:17)
Svyranciu gluosniu yra labai daug skirtingu, Kilmarnock pvz. turi didele laja ,o yra ir su glaustom sakom.dabar natsimenu pavadinimu ,bet jei reikia galiu ryt p-arasyt
Bet su glaustom sakom kaip ir nebus svyrantis
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 10 13, 06:11)
Gal kas žinot, ar tokio tipo augalynų apvadai funkcionalūs, ar geriau be jo, t.y. kad žolytė ribotųsi su augalyno žeme
jeigu tik žoliapjovei netrukdo, tai viskas tvarkoj. O netrukdo tuo atveju, jei visiškai neiišsikiša iš žemės, imho...
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 10 13, 09:11)
Ar toks pat likimas nusimato ir kedrui 'Glauca pendula' (Cedrus atlantica 'Glauca Pendula')?
Kedrams Lt klimatas per saltas (M.Navasaitis)...
Del tu apvadu- jeigu jis teisingai sudetas( t.y. jis turi buti auksciau zolytes), manau turetu buti funkcionalus. Pas mane yra granito trinkeliu apvadas. Bet jis buvo sudetas neteisingai, todel laikui begant ji ima stelbti zole. Tiesiog ta apvada apauga.
QUOTE(smth1 @ 2009 10 13, 06:21)
Del tu apvadu- jeigu jis teisingai sudetas( t.y. jis turi buti auksciau zolytes), manau turetu buti funkcionalus. Pas mane yra granito trinkeliu apvadas. Bet jis buvo sudetas neteisingai, todel laikui begant ji ima stelbti zole. Tiesiog ta apvada apauga.
bet jeigu jį sudėti teisingai, tai žoliapjovė iki pat apvado neprivažiuos ir palei apvadą žolytę teks tvarkyti rankomis
QUOTE(išdykėlė @ 2009 10 12, 22:53)
Pas mus jau buvo gana stipri šalna. Jurginų stiebai nušąlo, taigi dabar jau kasu.
As nebent savaitgali galesiu issikast...