Noriu klausti, kaip paruošti žiemojimui katilėlį? Tikslios jo rūšies nežinau - panašus į karpatinį, apie 20-30 cm aukščio, mažučiais lapeliais, žydi melsvais, nepilnai prasiskleidžiančiais varpeliais. Pirkau jį praėjusią žiemą namams papuošti, bet kambaryje peržydėjo gan greitai. Tada žiemojo garaže. O pavasarį persodinau į lauką. Jau po gero mėnesio pradžiugino gausybe žiedų. Paskui pailsėjo, o dabar vėl visas apsipylęs žiedeliais. Toks mažutis melynžiedis krūmelis. Kaip jį išsaugoti per žiemą? Žiedus nuskainioti ar tiesiog prieš šalnas pridengti kuo nors? Noriu išsaugoti šį grožį savo "čiobrelyne" (gėlynu vadinti nelabai liežuvis verčiasi - ten auga gal penkių rūšių šliaužiantys čiobreliai ir šviežiai pasodinti keli spygliuočiai).
QUOTE(kasiopeja @ 2009 10 07, 23:06)
Ir niekaip neapsisprendziu, ka daryti - pasilikti senasias, kurios be proto plinta saknimis, ar nusispjauti ir joms visoms padaryti RAUS ir uzsodinti remotantinemis/maziau plintanciomis, bet ne tokiomis saldziomis
o kodėl nepadarius kompromiso - dalis tokių dalis tokių. Vasarą turėsi ir saldesnių, o rudeniop gerai kai bele kokių yra
Labai gera istrauka is straipsnio apie kica prie namu.
Ko tik dabar nerasime kaimo turizmo, ir ne tik turizmo, sodybose! Lauke pastatyti batai, juose pasodintos gėlės. Jeigu kieme vežimas, taip pat būtinai apsodintas gėlėmis. O kur dar po visą sodybą pridėlioti akmenys, išstatyti išdrožti mėlyni mediniai krokodilai, cementinės meškos, mediniai gandrai, dirbtiniai malūnai, pakabinti ratai, dažnai net ne vienas. Kuriamas Disneilendas....
Ko tik dabar nerasime kaimo turizmo, ir ne tik turizmo, sodybose! Lauke pastatyti batai, juose pasodintos gėlės. Jeigu kieme vežimas, taip pat būtinai apsodintas gėlėmis. O kur dar po visą sodybą pridėlioti akmenys, išstatyti išdrožti mėlyni mediniai krokodilai, cementinės meškos, mediniai gandrai, dirbtiniai malūnai, pakabinti ratai, dažnai net ne vienas. Kuriamas Disneilendas....
QUOTE(Vyckaju @ 2009 10 08, 09:24)
mes apie tai nuolat snekame .
nebutina tu batu prie kiekvienos grycios fe
manau, kad kičas gaunasi tuomet, kai žmogus į savo kiemą "neša" bile ką iš bile kur, t.y. pamato kažką už akies kliuvančio ir pas save užsimano, iš kitur visai kitos stilistikos dekorą parsigabena ir galutiniame variante kieme pasidaro visų tokių grožybių chaosą, kur vienas prie kito nei daiktai nei augalai tiesiog nedera. Nesakyčiau, kad toks žmogus neturi savo nuomonės, man tokie panašūs į nenorinčius turėtį tą nuomonę, jie net nebando kažko iš savo fantazijos pasisemti, savarankiškai pasidomėti ir pasidėlioti, o tik kopijuoja ir susikuria nei šį nei tą
QUOTE(jolaxus @ 2009 10 08, 05:31)
kaip rožės+lavandos klasika patapo, taip ir avietės+rūgštynės iki klasikinio derinio privesim
... ir sodinsim priekiniame gelyne arba darysim is kvadraciuku angliska soda, kaip pavyzdziui buna rozes apremintos buksmedziais
QUOTE(Vyckaju @ 2009 10 08, 09:24)
Viršūnė viskam buvo,kai mieste pamačiau traktorinį plūgą iš 3 ar 4 korpusų nudažytą ir psatatytą prie įvažiavimo
Pas mus dabar užėjo mada lauko židinius iš akmenų daryti. Anksčiau taip norėjau, o dabar kiekvienoj sodyboj toks pats Nesakau, kad tai blogai, bet man jau praėjo noras...
QUOTE(kasiopeja @ 2009 10 07, 23:06)
Klausykit, kad jau apie avietes kalba pasisuko, ar jums neteko pastebėti (ar čia jau man vaidenasi), kad senosios avietės yra gerokai saldesnės už remotantines. Tiesiog turiu dabar ir vienokių, ir kitokių, uogų skonis tikrai skiriasi.
Kokios pas kaimyna nezinau, bet derlius visa vasara buna, uogos labai saldzios ir skanios. Kad jos pas mane taip naglai nelistu, tai gal net ir patenkinta buciau, bet tas lindimas nustelbia visus ju pliusus
QUOTE(išdykėlė @ 2009 10 08, 16:22)
Viršūnė viskam buvo,kai mieste pamačiau traktorinį plūgą iš 3 ar 4 korpusų nudažytą ir psatatytą prie įvažiavimo
Pas mus dabar užėjo mada lauko židinius iš akmenų daryti. Anksčiau taip norėjau, o dabar kiekvienoj sodyboj toks pats Nesakau, kad tai blogai, bet man jau praėjo noras...
cia ir vel galiu pasidalinti patirtim (pagaliau supratau, kaip pravercia svrstykliu zenklas, o iki tol maciau tik minusus ). As tai vis palaukiu kokius pora metu (na, su mano tempais greiciau ir nesigautu) po to, kai ka nors grazaus uzmatau. Jei masiskai neplinta, vadinasi galima igyvendinti, bet jei itariu, kad uzejo epidemija, stengiuosi tos bacilos atsikratyti .
As tai renkuos kas man patinka: jei tie masiniai lauko zidiniai ir man patinka, tai kodel gi ne bet jei daryt vien todel, kad tai ant bangos, tai nea kaip vida777 sako - geriausia, kai yra laiko minciai "susiguleti, subresti".
Pvz. Man visai nepatinka tie modernus dizaineriu sodai, kur 'Sodo spalvose' pastoviai buna. Nu nesuvokiu as to meno ir viskas. Negi dabar imsiu kopint jei man nepatinka, bet turet butu madinga? Aisku ne.
O siaip perdetas noras perspjauti kitus kazkuom nematytu (visi turi zidinius is akmenu, o as tai is ko nors kito pasigaminsiu, gudrus busiu) kartais baigias pakankamai vidutiniu rezultatatu...
Pvz. Man visai nepatinka tie modernus dizaineriu sodai, kur 'Sodo spalvose' pastoviai buna. Nu nesuvokiu as to meno ir viskas. Negi dabar imsiu kopint jei man nepatinka, bet turet butu madinga? Aisku ne.
O siaip perdetas noras perspjauti kitus kazkuom nematytu (visi turi zidinius is akmenu, o as tai is ko nors kito pasigaminsiu, gudrus busiu) kartais baigias pakankamai vidutiniu rezultatatu...
Ar galėčiau pasiteirauti? ... Planuoju po obelimis sodinti rododendrus (nuo kamieno gautųsi apie 1-1,5 m). Vasarą visą dieną pavėsis, bet pavasarį kol lapų nėra - saulėta, pietryčiai. Ar jie ten augs?