Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,51 tema

QUOTE(smth1 @ 2009 10 07, 15:32)
Tiesiog pjaunam. Nors kai kurios nepastebetos ir uogu subrandina. Tada suvalgom ir nupjaunam.

Kaip pirstu i aki - taip ir darau biggrin.gif tik ziuriu metams begant jau uzknisa sita kova... ypatingai kai kokia bjauri aviete isauga braskyne ar silauogyne, tada jau niezti nagai griebt rundapa... nesuprantu kaip zmones apsimeta jog lygtais visai nieko, kad tos avietes pastoviai pas mus tuntulais verzias. As nemoku taip nesaziningai gyvent.
Atsakyti
Katalpa ne mano blush2.gif bet kaip tik turiu neseną nuotrauką iš Dubravos arboretumo 4u.gif http://hotimg25.fotk.../IMG_1737_m.jpg
O čia šiaip vaizdelis iš ten pat pasigrožejimui http://hotimg25.fotk...G_1739_m-vi.jpg ...ech, jei tik turėčiau keliolika atliekamų arų - tikriausiai neatsispirčiau tokį šabakštyną neužveisusi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2009 10 07, 15:45)
apie atstumus prabilot..... o jei musu viena ta puse ribojasi su bendro naudojimo keliu? irgi privalomas atstumas 3 metrai?  unsure.gif

atstumai, kuriuos nurodžiau yra "nuo kaimyninių sklypų ribų ir gatvės raudonosios linijos"
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2009 10 07, 16:47)
Pas mane gana greitai paukščiukai nurenka  rolleyes.gif užtai prisėjo daug  lotuliukas.gif Sakai matomoj vietoj? Net susimąsčiau... Ne dėl kirmėlių, tiesiog taip galvoju ar nebūtų galima rasti ko nors ryškesnio. O kodėl sakai "dėl brangenybės"? Gal čia kokia nors veislė ypatingai gausiai deranti?
[/color]

uztat, kad nieko ypatingo, tik tiek, kad medeliu suformuotas ir jau kokiu 3 m aukscio iki lajos virsaus bus, o kaina 50 € wink.gif . Juolab, kad pas mus uz tvoros ju pilna, krumeliais auganciu, tik dar nedideli. O man, pamacius sodu centre ta purpurinio raudonumo medi, taip ir aptemo protas (kaip tam buliui) doh.gif . Ir jau tarsi zinau, kokioj vietoj man jo labai reikia... bet, kai as ne tokia greita pirkti, tai vat prisiskaiciau apie tas kirmeles, irgi lygiai taip pat raso, kad pauksciai greitai nulesa, o kai dar patikimi zmones pataria, tai turbut teks ir nusiraminti. Et, rasiu gal kam kitam ta 50-tine panaudot biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 10 07, 19:52)
atstumai, kuriuos nurodžiau yra "nuo kaimyninių sklypų ribų ir gatvės raudonosios linijos"

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 10 07, 11:43)
Be to jo avieciu sakos krenta i musu puse per stai tokia http://www.manotvora.lt/ tvora. Sunkokas tas mano kaimynelis savo keistumu ir naglumu.

Klausykit, kad jau apie avietes kalba pasisuko, ar jums neteko pastebėti (ar čia jau man vaidenasi), kad senosios avietės yra gerokai saldesnės už remotantines. Tiesiog turiu dabar ir vienokių, ir kitokių, uogų skonis tikrai skiriasi.

Ir niekaip neapsisprendziu, ka daryti - pasilikti senasias, kurios be proto plinta saknimis, ar nusispjauti ir joms visoms padaryti RAUS ir uzsodinti remotantinemis/maziau plintanciomis, bet ne tokiomis saldziomis g.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 10 07, 21:29)
bet, kai as ne tokia greita pirkti, tai vat prisiskaiciau apie tas kirmeles, irgi lygiai taip pat raso, kad pauksciai greitai nulesa, o kai dar patikimi zmones pataria, tai turbut teks ir nusiraminti. Et, rasiu gal kam kitam ta 50-tine panaudot  biggrin.gif .

Nesupratai - ne kirmėles, o sėklytes pas mane paukščiai nulesa. Tų kirmėlių aš niekada nesu mačiusi ant savo ožekšnių, nors jie auga man "ant akių".
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2009 10 07, 22:10)
Nesupratai - ne kirmėles, o sėklytes pas mane paukščiai nulesa. Tų kirmėlių aš niekada nesu mačiusi ant savo ožekšnių, nors jie auga man "ant akių".

supratau ax.gif . Apie kirmeles skaiciau, ir apie paukscius skaiciau... apie kirmeles jau issiaiskinom, taigi pridejau, kad "irgi lygiai taip pat raso (kaip ir tu sakai), kad pauksciai greitai nulesa".
Ai, su tom zinutem - mintys plaukia greiciau, nei zodziai rasosi blush2.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 07 spalio 2009 - 22:17
QUOTE(kasiopeja @ 2009 10 07, 23:06)
Klausykit, kad jau apie avietes<...>Ir niekaip neapsisprendziu, ka daryti - pasilikti senasias, kurios be proto plinta saknimis, ar <...>

kad jau pasisuko kalba, tai pasakysiu, ką mano mama iš vienos irgi mėgstančios sodininkauti moteriškutės išgirdo: į kurią pusę nori sustabdyti aviečių plitimą, reikią tą pusę užsodinti rūgštynėmis unsure.gif tik štai kažkokio pagrindimo kas ten kaip, tai nežinau, ar tų rūgštynių šaknys labai vešlios ir trukdo, ar dar kažkaip stebuklingai stabdo avietes blink.gif
o dar vis ant liežuvio sukasi ir nepasakau, kad toratoros projektų gracingų linijų stiliukas man irgi labai jau akį džiugina wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 07 spalio 2009 - 22:26
QUOTE(jolaxus @ 2009 10 07, 20:26)
kad jau pasisuko kalba, tai pasakysiu, ką mano mama iš vienos irgi mėgstančios sodininkauti moteriškutės išgirdo: į kurią pusę nori sustabdyti aviečių plitimą, reikią tą pusę užsodinti rūgštynėmis unsure.gif tik štai kažkokio pagrindimo kas ten kaip, tai nežinau, ar tų rūgštynių šaknys labai vešlios ir trukdo, ar dar kažkaip stebuklingai stabdo avietes blink.gif

tai kad noriu tiesiog avieciu juostos palei siltnami. Tai man dabar ja is visu 4 pusiu rugstynemis apremint? g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2009 10 07, 17:47)
Aš žadėjau, bet turiu tik iš labai toli darytą nuotrauką

ačiū 4u.gif jei kada turėsi foto iš arčiau - prašau pasidalinti ax.gif
QUOTE(bitule @ 2009 10 07, 19:13)
Katalpa ne mano  blush2.gif  bet kaip tik turiu neseną nuotrauką iš Dubravos arboretumo  4u.gif

Ačiū bigsmile.gif
Ar čia taip tik nuotraukoj atrodo, ar iš tikrųjų jų laja gana žemai prasideda g.gif Aš ją mąstau sodinti netoli tvenkinio (kaip vida777 sakė, šiek tiek pridengti tvenkinį nuo įvažiavimo)
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 10 08, 00:35)
tai kad noriu tiesiog avieciu juostos palei siltnami. Tai man dabar ja is visu 4 pusiu rugstynemis apremint?  g.gif  lotuliukas.gif

kaip rožės+lavandos klasika patapo, taip ir avietės+rūgštynės iki klasikinio derinio privesim lotuliukas.gif
Atsakyti