Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,51 tema

QUOTE(smth1 @ 2009 10 07, 10:32)
Nurinkti mulca, papilti durpes. Bet sutrunjes mulcas bus trasa augalams, jei nenuimsi.

4u.gif

QUOTE(zmogs @ 2009 10 07, 11:41)
Aš galvoju, o jeigu labai jau tingisi mulčą nuiminėt, galima kokį kartono lakštą tiest ir ant jo durpes. Per žiemą kartonas dar nespės sutrūnyt, pavasarį durpes nužersi ir vėl gražu.

aš ir taip pagalvojau, kad kokią medžiagą patiesti g.gif

QUOTE(vida777 @ 2009 10 07, 13:15)
*tada tik europinis, nes sparnuotasis yra viena is retesniu (ne tokia paplitusi) veisliu ir sakeles atrodo labai isskirtinai - briaunotos, kampuotos.
O ko tu neatsiliepei i mano klausima apie europiniu ozeksniu kenkejus  wink.gif? Jis pas tave gi jau didelis ir zydeti turetu, ar ne  g.gif ?
katalpa irgi isdykele zadejo nufotkint.

*zieve patraukti toliau nuo kamieno ir padaryti toki barjera/kaubureli ratu aplinkui, o i viduri aplink kamiena pripilti durpiu. Pavasari durpes nusemsi, o zieve paskleisi atgal.

Tuomet europinis smile.gif

Žinok, kai klausei apie kenkėjus, kažkodėl aš perskaičiau fortūno ožekšnis doh.gif nes jie man galvoje tuomet buvo biggrin.gif Dar pagalvojau - velnias aš juos priekyje pasodinau, jeigu bus kirminais aplipę lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Manasis jau labai didelis. Į žydėjimą dėmesio neatkreipiau, kažkaip nelabai aš tuos krūmus tyrinėjau, nes buvau užsiėmusi kitais sklypo kampais doh.gif Taigi ir apie kenkėjus galiu pasakyti tik tiek, kad aš jo nė karto niekuom nepurškiau ir apskritai niekaip nesirūpinau blush2.gif O kai dariau fotografijas, tai tų kirminų nesimatė. tai arba jų ir nebuvo niekada, arba jie nekrito man į akis mat auga sklypo krašte, nedažnai nueinu, o per kokį 20 metrų nesimato biggrin.gif
Nu va, labai išsamus atsakymas mano lotuliukas.gif

ačiū už patarimą 4u.gif
Atsakyti
Kalbat apie sklypu ribas su kaimynais, o ka daryt kai kaimyno avietes pastoviai pas mane per tvora verciasi ir dar visur pridygsta? schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 10 07, 12:46)
Į žydėjimą dėmesio neatkreipiau, kažkaip nelabai aš tuos krūmus tyrinėjau, nes buvau užsiėmusi kitais sklypo kampais doh.gif Taigi ir apie kenkėjus galiu pasakyti tik tiek, kad aš jo nė karto niekuom nepurškiau ir apskritai niekaip nesirūpinau blush2.gif O kai dariau fotografijas, tai tų kirminų nesimatė. tai arba jų ir nebuvo niekada, arba jie nekrito man į akis mat auga sklypo krašte, nedažnai nueinu, o per kokį 20 metrų nesimato biggrin.gif
Nu va, labai išsamus atsakymas mano lotuliukas.gif

zydejimas tikrai neispudingas, jo per 20 metru tikiu, kad nesimato, bet uztat dabar tas krumas (jeigu zydejo) turetu atrodyti taip wub.gif :

user posted image

Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2009 10 07, 13:08)
Kalbat apie sklypu ribas su kaimynais, o ka daryt kai kaimyno avietes pastoviai pas mane per tvora verciasi ir dar visur pridygsta?  schmoll.gif

ikasti i zeme skardos laksta (anksciau ikasdavo siferio juosta) ties riba, kad atzalos i jusu puse neplistu.
Atsakyti
Realiai pagalvojus kodel as turiu eikvot savo laika ir pinigus? unsure.gif bliamba taip ir noris pastroint, kad pats ateitu ir ikastu. Juk negalima taip, ar ne? Dabar kasinek tokius atstumus schmoll.gif Be to jo avieciu sakos krenta i musu puse per stai tokia http://www.manotvora.lt/ tvora. Sunkokas tas mano kaimynelis savo keistumu ir naglumu.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 10 07, 14:21)
zydejimas tikrai neispudingas, jo per 20 metru tikiu, kad nesimato, bet uztat dabar tas krumas (jeigu zydejo) turetu atrodyti taip  wub.gif :

Pakartosiu neseniai rodytas foto.
Ožekšnis iš arti (atsiprašau nekokybiška foto blush2.gif )
user posted image
iš toliau šalia sedulos
user posted image

Yra tų vaisių, bet jie paskęsta tarp raudonų lapų. Neatrodo taip įspūdingai, kaip tavo foto. Bet čia gal nuo veislės priklauso g.gif Arba tavo paveikslėlis kokiu mėnesiu anksčiau fotkintas, kai dar lapai žali buvo g.gif Kitąmet reiktu pasekti man savo ožekšnį g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 10 07, 14:08)
Kalbat apie sklypu ribas su kaimynais, o ka daryt kai kaimyno avietes pastoviai pas mane per tvora verciasi ir dar visur pridygsta?  schmoll.gif

matyt reiktų keliaut pas kaimyną ir prašyti neleist plist avietėms į jūsų sklypą. Jei tai nepadeda
arba
1 - patys susitvarkot taip, kad avietės netrukdytų - įkasat lakštus savo pusėje ir pan.
arba
2 -pasinaudojat kaimyno geru (t.y. aviečių atžalomis) ir savo pusėje įsiveisiat avietyną
arba
3 - pradedate karą - skundai seniūnui, "užmokėjimas tuo pačiu" (leidžiat jo valdas okupuot kokiai nors invazinį pobūdį turinčiai žalumai) ir t.t. ir pan.
arba
4 - toliau piktinatės ir naikinat atžalas

Be to, visi 4 punktai tinka ir atsisakant vizito pas kaimyną. Taip sakant, "Jūsų teisė rinktis".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 07 spalio 2009 - 14:27
QUOTE(Tina* @ 2009 10 07, 14:08)

Tiesiog pjaunam. Nors kai kurios nepastebetos ir uogu subrandina. Tada suvalgom ir nupjaunam.
Papildyta:
QUOTE(Nuk @ 2009 10 07, 15:13)

Ne karpotasis ir ne sparnuotasis:)
Atsakyti
apie atstumus prabilot..... o jei musu viena ta puse ribojasi su bendro naudojimo keliu? irgi privalomas atstumas 3 metrai? unsure.gif tada busim per arti pasodine obelis.... jei nieks neskus ok, bet ........... unsure.gif unsure.gif (kazkur 1,5 metro nuo tvoros pasodinom nuo kelio puses) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 10 07, 13:43)
Realiai pagalvojus kodel as turiu eikvot savo laika ir pinigus?  unsure.gif bliamba taip ir noris pastroint, kad pats ateitu ir ikastu. Juk negalima taip, ar ne? Dabar kasinek tokius atstumus  schmoll.gif Be to jo avieciu sakos krenta i musu puse per stai tokia http://www.manotvora.lt/ tvora. Sunkokas tas mano kaimynelis savo keistumu ir naglumu.

tada palaistot patvori Roundapu rolleyes.gif .

realiai pagalvojus, kodel as turiu ravet piktzoles, kurios prisiseja is uz tvoros auganciu beveik mano ugio piktzoliu? kodel as turiu grebti lapus, kuriu prikrenta is kitapus tvoros (juk uzteks ir savu biggrin.gif )? kodel as turiu apsodinti kazkuo patvori, kad paslepti kaimynu siukslyna ? ogi todel, kad butu tvarka ir ramybe ir kad butu grazu, taskas ax.gif . As nueiciau ir kitapus savo tvoros nuraveti, jei tik mane kas isileistu.

QUOTE(Nuk @ 2009 10 07, 14:13)
user posted image
iš toliau šalia sedulos
user posted image

Yra tų vaisių, bet jie paskęsta tarp raudonų lapų. Neatrodo taip įspūdingai, kaip tavo foto. Bet čia gal nuo veislės priklauso g.gif Arba tavo paveikslėlis kokiu mėnesiu anksčiau fotkintas, kai dar lapai žali buvo g.gif Kitąmet reiktu pasekti man savo ožekšnį g.gif

tai europinis, tiksliau sakant paprastas biggrin.gif . Va matau jau viena sraige i virsunes kopiancia lotuliukas.gif .
Kol lapai raudoni, seklu taip ryskiai nesimato, bet uztenka ir raudonumo, o kai nukrenta lapai, tada parodo visa savo grozi oranzines seklos su purpurinem "kepurelem" - apysekliais.
Jis plinta atzalomis is saknu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 07 spalio 2009 - 15:03
QUOTE(smth1 @ 2009 10 07, 15:32)
Ne karpotasis ir ne sparnuotasis:)

tai jau išsiaiškinau, kad europinis 4u.gif

QUOTE(vida777 @ 2009 10 07, 16:00)
tai europinis, tiksliau sakant paprastas  biggrin.gif . Va matau jau viena sraige i virsunes kopiancia  lotuliukas.gif .
Kol lapai raudoni, seklu taip ryskiai nesimato, bet uztenka ir raudonumo, o kai nukrenta lapai, tada parodo visa savo grozi oranzines seklos su purpurinem "kepurelem" - apysekliais.
Jis plinta atzalomis is saknu.

tą sraigę ir fotkinau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 10 06, 22:24)
aciu tau, sirdele  aciuks.gif , tik nebezinau ar man cia geriau, ar blogiau pasidare nuo tokios geros zinios  hihihi.gif . Vis dar balamutijuos del to brangenybes europinio ozeksnio... pasiskaitau ir vel bijau, kad tos kirmeles kabaliuos.
Kad jau pradejai, tai sakyk, ar ilgai tie raudoni apysekliai kabo? As ji planuoju tokioj gan gerai matomoj nuo terasos vietoj, nes labai jau ryskus ir grazus tas raudonumas  mastau.gif ?

Pas mane gana greitai paukščiukai nurenka rolleyes.gif užtai prisėjo daug lotuliukas.gif Sakai matomoj vietoj? Net susimąsčiau... Ne dėl kirmėlių, tiesiog taip galvoju ar nebūtų galima rasti ko nors ryškesnio. O kodėl sakai "dėl brangenybės"? Gal čia kokia nors veislė ypatingai gausiai deranti?
Papildyta:
QUOTE(Nuk @ 2009 10 07, 07:34)
Dar kažkas (tiksliai nepamenu blush2.gif ) žadėjo savo katalpą parodyti 4u.gif

Aš žadėjau, bet turiu tik iš labai toli darytą nuotrauką.Ją įdėjau savo paraše į albumą aplinka ir po ja parašiau katalpa. Nežinant nesuprasit kuris tai medis. g.gif Žiūrint nuo traktoriuko į dešinę, trečias medis. Kapai salotiniai dabar.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 07 spalio 2009 - 17:02
QUOTE(vida777 @ 2009 10 07, 13:21)
turetu atrodyti taip  wub.gif :

Tai va, kad turėtų, bet čia pagautas momentas mirksiukas.gif Visų pirma, mano ne taip gausiai dera; antra, kaip sakė Nuk , vaisiai pranyksta tarp raudonų lapų, o kai šie nukrenta, jau paukščiukai būna sulesę lotuliukas.gif
Atsakyti