Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,51 tema

QUOTE(toratora @ 2009 10 06, 15:13)
Galima dar sodint svyrancius medzius ( mazdaug 2m aukscio ) jie neuzimtu daug vietos.O galima svyranciu medziu laja formuoti kaip uzuolaida ( istempti virves ant atramos ir risti sakas i sonus)
o siaip man atrodo kad 3m nuo tvoros negalima tik aukstu medziu? jei iki 2.5 m tai galima ir arciau.. g.gif  gal as ir klystu

Uzuolaida as ir turejau omeny sakydama 'plokscia laja'. Nesgi galima taip ir nebutinai svyrancius.
O del metru tai reiketu istatyma man atidziau patyrinet. Ar reglamentuotas medzio aukstis.
Papildyta:
QUOTE(zmogs @ 2009 10 06, 16:35)
Ojeigu paprašius raštiško kaimyno sutikimo? Ar yra tokia praktika?

Yra. Bet kaip suprantu, tai to kaimyno dar nera. Jis tik kazkada bus.
Papildyta:
QUOTE(toratora @ 2009 10 06, 18:10)
Kiek zinau tai labai mazai kas laikosi tu taisykliu. As zinau kad pagal taisykles tvora irgi galima statyt tik 1.5 m nuo ribos( reikia kad tarp visu sklypu butu tarpas 3 m ,kad galetu pravaziuot masina)
pirties atstumai irgi labai idomus... atrodo 15m nuo namo
Gal kas galetu tiksliai pasakyt??

Galeciau, tik ne siandien.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 10 05, 21:30)
Visur raso, kad cia tipiski e. ozeksniu kenkejai. Jie nueda sviezius lapelius pavasari, kurie veliau dar karta atsprogsta .

Turiu ir europ. ir karpotąjį ožekšnį jau nemažai metų, bet tokio brudo dar niekada nebuvo schmoll.gif Aplamai, man jų jokie kenkėjai nepuola.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 06 spalio 2009 - 21:10
QUOTE(Knifofija @ 2009 10 05, 20:30)
Jei jau yra žodis medėjantis, vadinasi jis auga kaip medis, o jei nukirpsi medį ???

Ačiū, labai išsamus atsakymas biggrin.gif
Atsakyti
Kažkam buvau žadėjusi parodyti karpotojo ožekšnio šakutės nuotrauką g.gif Dabar kai apie jį prakalbom, tai prisiminiau blush2.gif
Atsakyti
Zadeta miskanto foto, tik kad jau temsta, kai as namo griztu doh.gif
miskantas
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2009 10 06, 20:48)
Turiu ir europ. ir karpotąjį ožekšnį jau nemažai metų, bet tokio brudo dar niekada nebuvo  schmoll.gif Aplamai, man jų jokie kenkėjai nepuola.

aciu tau, sirdele aciuks.gif , tik nebezinau ar man cia geriau, ar blogiau pasidare nuo tokios geros zinios hihihi.gif . Vis dar balamutijuos del to brangenybes europinio ozeksnio... pasiskaitau ir vel bijau, kad tos kirmeles kabaliuos.
Kad jau pradejai, tai sakyk, ar ilgai tie raudoni apysekliai kabo? As ji planuoju tokioj gan gerai matomoj nuo terasos vietoj, nes labai jau ryskus ir grazus tas raudonumas mastau.gif ?
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2009 10 06, 17:51)
Žinai, bent man tas rudeninis variantas gražesnis dar smile.gif

Buvo smile.gif
Beveik viską išroviau iš to patvorio, vakar ir hortenzijas iškėliau į kitą vietą - koks jų grožis atsivėrė bigsmile.gif Vargšelės buvo užspaustod tam patvory, užgoštos kitų augalų, kad jų praktiškai nesimatė. Net MB stebėjosi kokių gražių krūmų mes turim biggrin.gif (nors dėl jo tai galėtų ir nieko nebūti doh.gif )
Kitą vasarą lauksiu, kad vijoklinės rožės subujotų wub.gif

Buvau klaususi dėl hortenzijų ir geltonų raugerškių - klausimas nebeauktualus 4u.gif Kaip visada realybėje atradau geresnę vietą nei įsivaizdavau, o ten raugerškių nebus schmoll.gif

Kiek zinau tai labai mazai kas laikosi tu taisykliu. As zinau kad pagal taisykles tvora irgi galima statyt tik 1.5 m nuo ribos( reikia kad tarp visu sklypu butu tarpas 3 m ,kad galetu pravaziuot masina)
pirties atstumai irgi labai idomus... atrodo 15m nuo namo
Gal kas galetu tiksliai pasakyt??

Ar ne tvoros aukštis yra ribojamas g.gif ne aukštesnė nei 1,5 m, kitaip reikalingas kaimyno sutikimas.

QUOTE(išdykėlė @ 2009 10 06, 22:17)
Kažkam buvau žadėjusi parodyti karpotojo ožekšnio šakutės nuotrauką  g.gif Dabar kai apie jį prakalbom, tai prisiminiau  blush2.gif

turbūt man, ačiū 4u.gif pas mane tikrai ne karpotasis. Liko europinis arba sparnuotasis biggrin.gif

Dar kažkas (tiksliai nepamenu blush2.gif ) žadėjo savo katalpą parodyti 4u.gif
QUOTE(Tina* @ 2009 10 06, 22:48)
Zadeta miskanto foto, tik kad jau temsta, kai as namo griztu  doh.gif
miskantas

gražus rolleyes.gif
Papildyta:
Dar turiu praktinį klausimą 4u.gif biggrin.gif

Visus augalus mulčiuoju medžio žieve arba medžio drožlėm. Kai kuriuos, pvz. magnoliją, hortenzijas, rožes, reikia žiemai apipilti durpėmis. Kaip čia gudriai padaryti, kad paskui pavasarį tas durpes nuimant nesusimaišytų ir kartu nenusiimtų mulčas? Ar tokiu atveju nieko kito nelieka - kaip kiekvieną pavasarį pilti naują mulčą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(toratora @ 2009 10 06, 15:13)
o siaip man atrodo kad 3m nuo tvoros negalima tik aukstu medziu? jei iki 2.5 m tai galima ir arciau.. g.gif  gal as ir klystu

- krūmų ir gyvatvorių ne mažiau kaip 1m
- žemaūgių medžių, išaugančių ne daugiau kaip iki 3m aukščio - 2m
- kitų medžių 3m
As zinau kad pagal taisykles tvora irgi galima statyt tik 1.5 m nuo ribos( reikia kad tarp visu sklypu butu tarpas 3 m ,kad galetu pravaziuot masina)

neteko girdėti to, bet jei tai tiesa, tai keista, kad gyvatvorei pakanka tada tik 1m.
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 10 07, 08:34)
Buvo  smile.gif
Dar turiu praktinį klausimą  4u.gif biggrin.gif

Visus augalus mulčiuoju medžio žieve arba medžio drožlėm. Kai kuriuos, pvz. magnoliją, hortenzijas, rožes, reikia žiemai apipilti durpėmis. Kaip čia gudriai padaryti, kad paskui pavasarį tas durpes nuimant nesusimaišytų ir kartu nenusiimtų mulčas? Ar tokiu atveju nieko kito nelieka - kaip kiekvieną pavasarį pilti naują mulčą?  g.gif

Nurinkti mulca, papilti durpes. Bet sutrunjes mulcas bus trasa augalams, jei nenuimsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 07 spalio 2009 - 09:32
QUOTE(smth1 @ 2009 10 07, 09:32)
Nurinkti mulca, papilti durpes. Bet sutrunjes mulcas bus trasa augalams, jei nenuimsi.

Aš galvoju, o jeigu labai jau tingisi mulčą nuiminėt, galima kokį kartono lakštą tiest ir ant jo durpes. Per žiemą kartonas dar nespės sutrūnyt, pavasarį durpes nužersi ir vėl gražu.
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 10 07, 07:34)
*pas mane tikrai ne karpotasis. Liko europinis arba sparnuotasis biggrin.gif
Dar kažkas (tiksliai nepamenu blush2.gif ) žadėjo savo katalpą parodyti 4u.gif

*Visus augalus mulčiuoju medžio žieve arba medžio drožlėm. Kai kuriuos, pvz. magnoliją, hortenzijas, rožes, reikia žiemai apipilti durpėmis. Kaip čia gudriai padaryti, kad paskui pavasarį tas durpes nuimant nesusimaišytų ir kartu nenusiimtų mulčas? Ar tokiu atveju nieko kito nelieka - kaip kiekvieną pavasarį pilti naują mulčą?  g.gif

*tada tik europinis, nes sparnuotasis yra viena is retesniu (ne tokia paplitusi) veisliu ir sakeles atrodo labai isskirtinai - briaunotos, kampuotos.
O ko tu neatsiliepei i mano klausima apie europiniu ozeksniu kenkejus wink.gif? Jis pas tave gi jau didelis ir zydeti turetu, ar ne g.gif ?
katalpa irgi isdykele zadejo nufotkint.

*zieve patraukti toliau nuo kamieno ir padaryti toki barjera/kaubureli ratu aplinkui, o i viduri aplink kamiena pripilti durpiu. Pavasari durpes nusemsi, o zieve paskleisi atgal.
Atsakyti
Pasistojo klausimas ax.gif ... tik tulpių svogūnėlius reikia kasmet iškast ar ir kitų gėlių? Pvz. kaip su hiacintais, margutėm...?
Atsakyti