Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,51 tema

QUOTE(išdykėlė @ 2009 10 05, 20:20)
Vida777 kaip gražiai tu išpuoselėjusi savo gėlynėlius wub.gif

malonu, kad jums malonu aciuks.gif , tik turiu lb didele svajone ten viska israuti ir pasodinti Smaragdu gyvatvore wub.gif .

isdykele, tu pazysti daug krumu, sakyk gal zinai (o gal ir kas kitas zinos), ar is tiesu europinius ozeksnius labai sitos kirmeles puola (atsiprasau uz neestetiska vaizdeli blush2.gif ). Visur raso, kad cia tipiski e. ozeksniu kenkejai. Jie nueda sviezius lapelius pavasari, kurie veliau dar karta atsprogsta .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 05 spalio 2009 - 22:00
Nuk, aciu 4u.gif pradejau kopint i word'a visus patarimus, susijusius su sita mano zona - galvos skausmu...
Atsakyti
Is tiesu graziai tos rudbekijos prieky pentiniu ziurisi. Truputi grubiai padeliojau is savo turimu kvietku foto smile.gif o liguliarijas jai viena is vieno, o kita is kito sono pasodinciau g.gif
[attachmentid=185569]
Papildyta:
Ir gal puslankiu kompozicija daryt. Man nepatinka isrikiuotos tiesiai keliais aukstais geles, atrodo lyg koks darzas tada...
Papildyta:
Dabartinio gelyno forma:
[attachmentid=185574]
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(Tina* @ 2009 10 05, 22:55)
Ir gal puslankiu kompozicija daryt. Man nepatinka isrikiuotos tiesiai keliais aukstais geles, atrodo lyg koks darzas tada...

Na man tiesios lysvės irgi nelabai schmoll.gif Norisi kokių nors išraitymų rolleyes.gif

O tu kokia gudri bigsmile.gif Gerai sumislijai nuotraukas suklijuoti thumbup.gif

Merginos, prašau dar man patarkit 4u.gif

Ar dera magnolija su hortenzijom? Niekaip nesugalvoju, kur savo hortenzijas perkelti doh.gif
Ar iš tikrųjų šalia magnolijų negalima nieko sodinti? Skaičiau, kad jų labai jautrios paviršinės šaknys ir nerekomenduoja nieko šalia sodinti. Tai gal iš viso atsisakyti šitos minties - šalia magnolijos ką nors sodinti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 06 spalio 2009 - 08:01
QUOTE(Nuk @ 2009 10 06, 08:44)
O tu kokia gudri bigsmile.gif Gerai sumislijai nuotraukas suklijuoti thumbup.gif

mirksiukas.gif kadangi neturiu "igimto matymo i prieki", tai tenka gudrybiu imtis biggrin.gif kuriant interjera irgi spalvas su kompu deliojaus.

O tai kaip tos gaures? Is abieju sonu. Tik kuriam "aukste" sodint? g.gif salia pentiniu ar rudbekiju?
Papildyta:
Dar ziuriu kad psevalskio gaure galetu atsikartoti is abieju pusiu, bet kur tada dantytaja padet?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 06 spalio 2009 - 08:33
QUOTE(Tina* @ 2009 10 06, 08:29)
mirksiukas.gif kadangi neturiu "igimto matymo i prieki", tai tenka gudrybiu imtis  biggrin.gif kuriant interjera irgi spalvas su kompu deliojaus.

O tai kaip tos gaures? Is abieju sonu. Tik kuriam "aukste" sodint?  g.gif salia pentiniu ar rudbekiju?

Bet toks gelynas grazus tik is tolo..Jis neturetu but arti namu.Dar,pagal mane, ten truksta augalu su konkreciom formom (gali but melsves). Visi augalai atskirai grazus,tik bijau kad kartu atrodys netvarkingai g.gif
Atsakyti
O jeigu melsves sudarytu trecia (apatini) auksta. Pasleptu rudbekiju kotus. Gelynas butu tolimam sodo kampe, o dabar jis is tiesu prie namo (eksperimentinis toks). Toratora, dar palauksiu tavo planelio, jei sakai kad augalai patys atskirai grazus, gal tu man juos kur nors pakaisiosi (tuos, kuriuos imanoma).
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2009 10 05, 20:18)
Merginos, gal kuri auginat meksikinį šiloką (sedum mexicanum)? Ar jis atsparus LT žiemom?

Aš pernai pavasari pasodinau nedidelį augalėli. Pas mane peržiemojo labai gerai ir labai smarkiai paaugo.
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2009 10 02, 13:35)
man zagreniai labai grazus, bet ne mano kieme, o uz tvoros smile.gif
gal puslenis, pukenis, putinas, medlieva, lazdynas, yra kauleniu iki 3 metru (tanki, tamsiai zalia, blizganti lapija).
man zydintis abrikosas ispudingesnis uz magnolija, abu salia ko gero nesiziuretu.
bet kiekvieno valia smile.gif

ačiū už patarimą, teks ir man žagrenį iškelt smile.gif ne vietoje jis buvo pasodintas, greičiausia sodinsiu pūslenį tik dabar mąstau g.gif ar 'Diabolo' ar 'Luteus' doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 10 06, 07:44)
Ar dera magnolija su hortenzijom? Niekaip nesugalvoju, kur savo hortenzijas perkelti doh.gif
Ar iš tikrųjų šalia magnolijų negalima nieko sodinti? Skaičiau, kad jų labai jautrios paviršinės šaknys ir nerekomenduoja nieko šalia sodinti. Tai gal iš viso atsisakyti šitos minties - šalia magnolijos ką nors sodinti g.gif

magnolija su hortenzijom labai dera thumbup.gif -
abiems reikia parugstintos dirvos,
hortenzijoms idealu rytine saule, veliau magnolija galetu mesti seseli,
magnolija - pavasarinis grozis, hortenzijos - vasara ir rudeni zydincios... galima sakyti zydejimas visa sezona,
dar jei salia pasodintum kazka viszalio (rododendru ar spygliuociu) butu is viso idealu.

Labai gerai, kad salia negalima sodinti, nes salia ir nereikia wink.gif ! Magnolija uzauga didelis (platus) krumas arba medelis, hortenzijos irgi ne is mazuju, kur jos paskui desis arti susodintos.
Hortenziju perzydejusiu ziedynu rudeni nukirpti nereikia - jie apsaugo krumeli nuo salcio.

Pas MB sese Hydrangea paniculata "Grandiflora" man iki smakro aukstumo ir min 1,5 m plocio.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 10 05, 19:41)
S(h)mito kietis - Artemisia schmidtiana "Nana"
http://images.google...h...t=0&ndsp=21

Labai gražiai dera su bijūnu, ypač kai jis nurausvėjęs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 10 06, 11:43)
magnolija su hortenzijom labai dera  thumbup.gif  -
abiems reikia parugstintos dirvos,
hortenzijoms idealu rytine saule, veliau magnolija galetu mesti seseli,
magnolija - pavasarinis grozis, hortenzijos - vasara ir rudeni zydincios... galima sakyti zydejimas visa sezona,
dar jei salia pasodintum kazka viszalio (rododendru ar spygliuociu) butu is viso idealu.

Labai gerai, kad salia negalima sodinti, nes salia ir nereikia  wink.gif ! Magnolija uzauga didelis (platus) krumas arba medelis, hortenzijos irgi ne is mazuju, kur jos paskui desis arti susodintos.
Hortenziju perzydejusiu ziedynu rudeni nukirpti nereikia - jie apsaugo krumeli nuo salcio.

Pas MB sese Hydrangea paniculata "Grandiflora" man iki smakro aukstumo ir min 1,5 m plocio.

ačiukas 4u.gif Tuomet sodinsiu prie magnolijos rolleyes.gif Ir su saule panašiai gausis - suaugusi magnolija pietinę turėtų užstoti.
Mano Hydrangea macrophylla rožiniais žiedais. Turbūt plotį minimum 2 metrus reikia skaičiuoti g.gif Gaila nežinau tikslaus pavadinimo.

Šalia galvoju raudonlapį raugerškį pasodinti.

O iš spygliuočių - gal tiktų Mejerio kadagys Juniperus squamata Meyeri? Ir šitą galvoju prie ko čia priderimus blush2.gif
Atsakyti