Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,51 tema

Troja 3030,
nete maciau vaizdeliu, ir cia buvo ideje, kaip padaroma tokia neaklina ''pertvara'' is eiles vijokliniu piramidziu-vigvamu.
t.y. ant aukstu bambuku karkasu [is 3-4 ibestu ir suristu virsuj] paleidziami vijokliai [vienmeciai ar daugiameciai], tie ''stulpai'' kas metra - pusantro. tikrai labai gerai atrodo thumbup.gif
cia tau pasiulymas 4u.gif , ir as panasiai darza slepsiu is triju tokiu dariniu - dvieju raganiu ir daugiamecio zirnelio. net bambuku isigijau aukstuuuuuu rolleyes.gif , nes vienoj vietoj Vln ju ispardavimas http://www.forestila...ys/akcijos.html

QUOTE(Tina* @ 2009 10 05, 12:31)
Labiausiai tai pentiniai mane 'uzkniso'. Turbut idealu kai ju tik virsunes matosi, o is priekio dar keli aukstai augalu juos paslepia  g.gif

nakvisos gali pentiniu apacia ir uzstot [pas mane usztoja katurbriaunes nakv.]. arba kitos neaukstos gelytes, geriau tankia lapija - pvz, daugiameciai astrai, serenciai.

QUOTE(vida777 @ 2009 10 05, 12:50)
katilelis juk viszalis  g.gif !

vaizdo neciustinau, nes ant akmenu nelabai kas ir auga  biggrin.gif , o lapu dar neprikrito. "Issukavau" viendieniu krumus - sudziuve lapai labai lengvai issipesa, o like zali, kai kurie truputi pageltusiom virsunytem - atrodo dar pakankamai dekoratyviai. Vilkdalgiai is viso dar kaip nauji thumbup.gif , vos viena kita lapa patrumpinau. Bijunas (pinavija) pasipuose rudeninem spalvom  bigsmile.gif
http://i199.photobuc...77/IMG_8255.jpg

na kad ne g.gif mano katilelis po pusnim perziemojo, tuscia buvo paskui unsure.gif

tikrai tavieji zolynai dar dekoratyvus [turiu galvoj, kad siek tiek ankstesnes foto]
ka daryti, kad vilkdalgiai isliktu dekoratyvus???
mano bijunai seniai kaip stagarai. verysad.gif keli stagarai is didziuliu krumu, nes apsirgusius labai isgenejau.
berods Jediara rekomendavo juos rudeni [ir pavasari] pelenais apibarstyt - reik padaryt [jau barsciau vienakart].

QUOTE(vida777 @ 2009 10 05, 14:13)
buciau galejus lazintis, kad po tokios issamios rokoko info ir vaizdines medziagos, niekas niekas niekada niekada nieko nebeklaus apie pentinius

kaip matai, apie pentinius net nakti pazadinta galiu sneket lotuliukas.gif

panasu, kad apstojo lyt, bet tikra kose doh.gif svoguniniu neikisiu..
einu bent bijunus nukirpsiu.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 10 05, 16:46)

Kažin medėjančius bijūnus ar reikia nukirpt, ar palikt?
Atsakyti
Troja 3030,
nete maciau vaizdeliu, ir cia buvo ideje, kaip padaroma tokia neaklina ''pertvara'' is eiles vijokliniu piramidziu-vigvamu.
t.y. ant aukstu bambuku karkasu [is 3-4 ibestu ir suristu virsuj] paleidziami vijokliai [vienmeciai ar daugiameciai], tie ''stulpai'' kas metra - pusantro. tikrai labai gerai atrodo thumbup.gif
cia tau pasiulymas 4u.gif , ir as panasiai darza slepsiu is triju tokiu dariniu - dvieju raganiu ir daugiamecio zirnelio. net bambuku isigijau aukstuuuuuu rolleyes.gif , nes vienoj vietoj Vln ju ispardavimas http://www.forestila...ys/akcijos.html

aciu uz pasiulyma...bandau isivaizduoti g.gif gal ir nebloga mintis bet kaip suprantu darzas nebus aklinas g.gif o tu gal pameni kokia nuoroda as dirsteleciau vaizdziai
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 10 05, 15:46)
tikrai tavieji zolynai dar dekoratyvus [turiu galvoj, kad siek tiek ankstesnes foto]
ka daryti, kad vilkdalgiai isliktu dekoratyvus???

uzvakar fotkinau - vaizdelis lygiai toks pat, tik nuotrakos ne visos kokybiskos gavosi, tai idejau ankstesnes ax.gif .
pagal mano teorija iseitu, kad juos reikia labai sausai auginti tongue.gif :

http://i199.photobuc...77/IMG_8304.jpg

kaireje virsutiniame kampe tavo svoguniniu cesnaku rudi ziedynu stiebai matyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 05 spalio 2009 - 16:27

as siandien ikisau tulpanus biggrin.gif israusiau gabaliuka vejos, ir ikisau blush2.gif MB gris nukris pamates, kaip as jam veja pagrazinau lotuliukas.gif ir tikiuos siandien persika ir slyva pasisodint thumbup.gif daugiau kazkaip medziu nebeplanuojam, bijosi mano diedulis misko kieme dar vieno doh.gif o as dar ir abrikosa ir slyva ankstyvesne kokia (bet melyna) pasisodinciau blush2.gif bus matyt, gal kitais metais pavyks hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 10 05, 12:50)
Bijunas (pinavija) pasipuose rudeninem spalvom  bigsmile.gif
http://i199.photobuc...77/IMG_8255.jpg

Vida777, kas ten aplink bijūną tas pilkas, nedažiūriu?
Mano bijūnai, deja, „nusidažė“ kažikaip ngražiai, bijau, kad serga kažkuo. Lapai dėmėti, kraštai apdžiūvę. Čia kažkada buvo minėta jų liga, nuo kurios padeda pelenai, nežinau ar ta pati, bet pabarsčiau pelenų, sakau nepakenks bent. Gal jie pas mane užskurdę dėl to, kad saulės negauna (tik porą val. visai jau vakarinės)?
Papildyta:
QUOTE(Nuk @ 2009 10 05, 13:43)
Jaučiu pareigą pasirodyti, nes visos labai daug man padėjot  wub.gif
Bet kad labai jau nedrąsu  blush2.gif Dar augaliukai visi maži, nėra vaizdo blush2.gif Gal geriau pavasarį blush2.gif

Uj nekankink iki pavasario!!!! Dabar!! Cekava gi baisiai smile.gif
Atsakyti
Merginos, gal kuri auginat meksikinį šiloką (sedum mexicanum)? Ar jis atsparus LT žiemom?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 05 spalio 2009 - 19:20
QUOTE(vida777 @ 2009 10 05, 15:13)
jei bus blogai, tai visoms bus geda, ne tau vienai  lotuliukas.gif . Del vaizdo nesijaudink, mes pabandysim ji isivaizduoti  irnesakyk.gif  . Savaime suprantama, kad vaizdo nera ko tiketis, kol augalai mazi ir dar svieziai pasodinti.

prajuokinai lotuliukas.gif Ko jum raudonuoti g.gif sodinau tai as biggrin.gif Klausiau jusu patarimu, bet vis tiek savaip padariau ax.gif Nezinau ar sugebejau isiklausyti i patarimus rolleyes.gif

QUOTE(vida777 @ 2009 10 05, 17:25)
pagal mano teorija iseitu, kad juos reikia labai sausai auginti  tongue.gif :

gal ir teisinga teorija bigsmile.gif Pas mane prie tvenkinio augantys labai greitai nuruduoja, o kiti pusetinai laikosi g.gif bet gal todel, kad prie tvenkinio paprasti 'kaimiski' rudi, o kiti ale 'veisliniai' g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aderaa @ 2009 10 05, 15:49)
Kažin medėjančius bijūnus ar reikia nukirpt, ar palikt?

Jei jau yra žodis medėjantis, vadinasi jis auga kaip medis, o jei nukirpsi medį ???
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2009 10 05, 18:42)
Vida777, kas ten aplink bijūną tas pilkas, nedažiūriu?

S(h)mito kietis - Artemisia schmidtiana "Nana"
http://images.google...h...t=0&ndsp=21

QUOTE(Nuk @ 2009 10 05, 19:22)
gal ir teisinga teorija bigsmile.gif Pas mane prie tvenkinio augantys labai greitai nuruduoja, o kiti pusetinai laikosi g.gif bet gal todel, kad prie tvenkinio paprasti 'kaimiski' rudi, o kiti ale 'veisliniai' g.gif

pas mane paprasti paprasciausi, kazkokie melsvi ax.gif .
Atsakyti
Tina*, as knygu pagalba pabandysiu savo mintis padelioti 4u.gif

Su rudbekijom dera visos veslios daugiametes geles - pentiniai, sluoteliniai flioksai, monarda.

Turi dvi - pentinius ir rudbekijas. Rudbekijos, pasodintos priekyje pentiniu turetu isspresti negrazios apacios problema. Kadangi liguliarijos aukstais ziedynais panasios i pentinius - irgi turetu cia dereti. Ir gal dar ko nors siek tiek zemesnio nei rudbekija melyno ar ryskiai raudono reiketu g.gif
Sita kompozicija mazdaug ties braskynais.

Jurginus vienus atskirai - i kita kampa - ties persikais.

Bijunus man norisi kur nors su spygliuociais pasodinti. Prie himalajines pusies g.gif O gal turi kokia geresne vieta - kur daugiau spygliuociu auga?

Laumene ir nakvisa - per mazos prie situ dideliu. Turi tu lyg alpinariuma g.gif tai gal ten perkelti?

Na va, ka sugebejau sudelioti 4u.gif Bet realybeje tau geriau matosi, kur ka pasodinti mirksiukas.gif
Atsakyti
Vida777 kaip gražiai tu išpuoselėjusi savo gėlynėlius wub.gif
Atsakyti