Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,51 tema

QUOTE(Tina* @ 2009 10 04, 22:33)
lotuliukas.gif kast tai as moku, bet va kur iskeldint ir kaip sugrupuot, kad grazu butu  huh.gif laukiu nesulaukiu Toratoros...

Tu nesupyk Tina, bet tai yra neigyvendinamas uzdavinys. Isikelt i tavo galva. Tu nenori atsisakyt nei vienos geles, bet jas reikia graziai kazkur ipaisyt. Kitaip tariant, jokios laisves kurejui, bet atspeti kaip tau patiktu - pageidautina. Na sakykim, kad tos geles visai ne jos skonio, ji isvis tokiu tau neipaisytu jei butu jos valia, kaip jai susivokti kur jos ir prie ko?
Interjero dizaineriui parodai kambari su baldais ir sakai 'As ju nenoriu atsisakyt. Nei vieno. Tik perstumdyt sutinku.' O jei tie baldai skirtingu epochu, spalvu ir fakturu nuo viso likusio buto ar namo..

Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2009 10 05, 00:11)
mano sidabrakrumis pagaliau prazydo tikraisiais ziedais, kai nustojo saule kepinti  doh.gif. O ir prie jukos jis man visai patiko:

ir portenslago katilelis dar zydi... dykumos salygomis viskas siemet augo (praktiskai be vandens)  ax.gif :

Juka ir sidabrakrumis thumbup.gif thumbup.gif

Mane dziugina knifofija zalios citrinos spalva zydinti. Prazydo gal pries pusantros savaites. Tokia gaiva prie violetiniu astru!
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2009 10 05, 09:28)
O as negaliu atsidziaugt miskantu Flamingo is Knifofijos pirktu  wub.gif

Parodyk:)
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 10 04, 23:11)
mano sidabrakrumis pagaliau prazydo tikraisiais ziedais, kai nustojo saule kepinti  doh.gif. O ir prie jukos jis man visai patiko:
http://i199.photobuc...77/IMG_8307.jpg

ir portenslago katilelis dar zydi... dykumos salygomis viskas siemet augo (praktiskai be vandens)  ax.gif :
http://i199.photobuc...77/IMG_8306.jpg

tokie isciustyti vaizdai wub.gif - nei sapelio nereikalingo.
man tas katilelis neperziemojo verysad.gif nebent per anksti pakapsciau.

QUOTE(Tina* @ 2009 10 05, 08:28)
O as negaliu atsidziaugt miskantu Flamingo is Knifofijos pirktu  wub.gif

o as - is Kasiopejos gautu wub.gif labai grazios bordines varpos, man virs galvos.

Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 10 04, 19:28)
cia jau buvo toks klausimas, ir geriausias man istriges patarimas buvo sidabrakrumiai:
http://images.google...c...sa=N&tab=wi
bus neauksti, juk vaikus vis tiek norisi matyt
zydi visa vasara
nedygliuoti

nuo saves: galima blizguji ar skestasaki sausmedi - jis is lapeliu panasus i buksmedi, zalias ir per ziema, zemas, iki pusmetrio panasiai [nors nete maciau ir aukstesniu gyvatvoriu]
cia genetas tas sasmedis http://www.gardensan.....a pileata.jpg
cia visoki http://images.google...c...oq=&start=0
galima ir zoline attitvara padaryt is daugiameciu, pvz,  is daugiameciu astru ar kokiu ryksteniu tokias  gyvatvores siltajam sezonui.

apmastyk, ar vaikai neuzmintys tavuju ''bordiuru''.

o kokio aukscio tas vynuoges planavai, kad darzovem saule uzstos???

vakar nelabai turejau laiko paguglinti to sidabrakrumio, tai siandien uzmeciau aki...labai ghrazus
vasara pas susnu ateidavo draugai is gretimu namu ir pastebejau, kad kai as bunu lauke jie kazkaip gedinasi ir t.t. na gal dar del to, kad cia tik sia vasara jie susidraugavo. todel nutariau, kad noriu ta vieta atitverti ne aklina keb siek tiek pridengiancia trova, kad vaikai turetu savo pasaulio privatuma...vizijose isivaizduoju tokiu lenktu pusrutuliu pasodintas ar tai smagardines tujas (retai, kad matytusi ju grozis) ar tai pusaites ir is sonu, kazka zemiau, kad ir tuios sidabrakrumius g.gif nes noriu, kad ta vieta ir zydetu

jei buvo diskutuojama, tikrai pasiskaitinesiu thumbup.gif
vynuoges galvojau kokio 2-2,5 aukscio sodinti, bet paskui pasiskaitinejau kad galima ir 1,5 bet vel gi kilo toks klausimas ar graziai atrodys tie lapai g.gif
paskui nufotograzuosiu ta darza, nes esme jo nesimato koks jis blush2.gif

QUOTE(Nuk @ 2009 10 05, 08:55)
Labas rytas smile.gif

ačiuks, reiks pavartyti 4u.gif
O tu nori būtinai gyvatvorės?
Ką apskritai planuoji šitam plote daryti?
Nenorėtum padaryti dvi augalų grupeles (arba ir daugiau - žiūrint koks ten plotas yra): vieną, kad užstotų žaidimų aikštelę, o kitą - užstoti daržui.
Man asmeniškai, daug labiau patinka įvairių krūmų/medžių kompozicijos, nei kad gyvatvorės. Gi tiek gražių augalų yra, kam apsiriboti ties vienu rolleyes.gif
Iš šitos fotografijos tai sunku ką patarti 4u.gif nebent kitos merginos žino tavo plotus
drinks_cheers.gif ir aš šitą pirkau, visai neblogas
grožiai wub.gif

zinok man ne butinai dvi augalu grupes, gali buti viena ir ta pati svarbu kas darza uzsotu, o zaidimu aikstele dalinai. veliau imesiu nuotrauka, ten matysis, kad netoli darzo bus pirtis, ir vat tame plote darzo gyvatvore ir pirtis noriu statyti kubila...todel nenoreciau, kad gulint kubile matytusi mano neraveti darzai blush2.gif
siaip visdinis kiemas pas mane yra ne mazas apie 15 aru, per viduri gal tik koki medeli pasodinciau, bet ir tai nezinau...nes vasara ten seima megsta zaisti futbola... wub.gif tiesiog man ir paciai smagu pagulineti ant saulutes.
tiesa aplink visa sklypa sodinsiu SMARAGD tujas...noriu siek tiek privatumo
Atsakyti
QUOTE(zydrunyte @ 2009 10 03, 11:33)
Turiu daug dekoratyviniu zydinciu medeliu :sedulos, vegeles,ivairus sidabrakrumiai ir kt. Jie pas mane labai issiplete. Noriu persodint ir apgenet. Kaip reiktu genet, kad nepakenktu medeliui. Ir kada geriau.

Sedulos krauna žiedų pumpurus ant pirmamečių ūglių, tad siekiant atjauninti genimos anksti pavasarį - visas krūmas nupjaunamas 15cm virš žemės arba galima patrumpinti visus stiebus trečdaliu/ketvirtadaliu, bet tada pakeičiamas įgimtas krūmų pavidalas. Jei norima ne atjauninti visą krūmą, o tik pagenėti, tada kasmet vasarą arba rudenį nukarpomi nužydėję žiedynai su 2-3 viršūniniais lapais ir jų pažastyse esančiais pumpurais.
Sidabrakrūmiai žiedus skleidžia ant antramečių šakučių, tad jie genimi rudenį arba kitų metų pavasarį. Išpjaunama trečdalis stiebų (išgenimi seniauisieji).
Veigelės taip pat žiedus skleidžia ant antramečių šakučių. Naujus ūglius ima auginti po žydėjimo. Kasmet vasarą po žydėjimo išpjaunami seni stori ir jauni silpni stiebai. Pernelyg išsišovusios šakos patrumpinamos trečdaliu. Norint atjauninti kaip ir idabrakrūmiams reiktų per tris metus išgenėt po trečdalį seniausių šakų.
Labai informatyvi knygelė apie dekoratyviųjų augalų genėjimą: nuoroda
QUOTE(rokoko @ 2009 10 04, 01:12)
minejai knifofija prie vynuogiu sienos - mano manymu visai nedera sie augalai.
dar pasakyk, kas tas zoles kupstelis su trumpom violetinem varpom pavasari?

Ačiū už patarimą 4u.gif apsitosiu ties viendienėmis. Knifofijos pas mane dar tik sėklų pakelio stadijoje, tad jas ir temačius knygos paveikslėlyje, kur lapų nepačiupinėsi...
Ta žolė yra mėlitas (Sesleria caerulea).
QUOTE(troja3030 @ 2009 10 04, 09:42)
vaiku zaidimo eikstele...ja labai noreciau kazkuo atskirti, ar tai krumais ar tai medziais...tujom..na kazkuo kas suteiktu vaikams privatumo

gal geriau visiškai neatskirti, juk vaikus visad norisi matyti... Gal tik šalia kokią krūmų grupelę paodint? O jei norit atriboti nuo svetimų žvilgsnių - tada jau kitokie pasirinkimai - reiktų galvot apie gyvatvorę ar krūmų/medelių grupes.
QUOTE(Tina* @ 2009 10 04, 12:55)
O as mastau kaip man sita 'sabakstyneli' po sklypa isskaidyt?  augalu atsisakyt nenoriu...  ax.gif

Tina, o ar nenorėtum išskirti atskirą plotelį gėlių eksperimentiniui-kolekcijai, o grožiui skirtuose plotuose bandyti derint mažesnį kiekį skirtingų augalų, parenkant reikiamas formas, spalvas, aukščius, faktūras ir t.t. Įsivaizduok, kas būtų, jei gėlių augintojai savo kelis šimtus ar tūkstančius skirtingų augalų bandytų sugrupuot sodybos želdynuose...
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2009 10 05, 11:07)
zinok man ne butinai dvi augalu grupes, gali buti viena ir ta pati svarbu kas darza uzsotu, o zaidimu aikstele dalinai. veliau imesiu nuotrauka, ten matysis, kad netoli darzo bus pirtis, ir vat tame plote darzo gyvatvore ir pirtis noriu statyti kubila...todel nenoreciau, kad gulint kubile matytusi mano neraveti darzai  blush2.gif
siaip visdinis kiemas pas mane yra ne mazas apie 15 aru, per viduri gal tik koki medeli pasodinciau, bet ir tai nezinau...nes vasara ten seima megsta zaisti futbola... wub.gif  tiesiog man ir paciai smagu pagulineti ant saulutes.
tiesa aplink visa sklypa sodinsiu SMARAGD tujas...noriu siek tiek privatumo

Jei bus dar kitų statinių - tuomet į juos atsižvelgus reikėtų ir planuoti augalus mirksiukas.gif

Tina*, nemoku pasididinti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 10 05, 11:25)
Jei bus dar kitų statinių - tuomet į juos atsižvelgus reikėtų ir planuoti augalus mirksiukas.gif

[

statiniu daugiau nebus tik sone pirties baseinas
user posted image
jis ir bus palei sita sona tik pastatysiu kita kryptimi ne plociu o ilgiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 10 05, 10:13)
Ta žolė yra mėlitas (Sesleria caerulea).

aciu 4u.gif
pastaruoju metu labai patinka prislopinti melsvalapiai.
kaip butu saunu, jei melitas dar ir viszalis butu rolleyes.gif neradau tokios info
http://botanika.bf.j...ia_caerulea.jpg wub.gif
tikiuos, neprisises labai, nes leidau zydet kol tik imanoma, kol nubyrejo..
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 10 05, 10:30)
Tu nesupyk Tina, bet tai yra neigyvendinamas uzdavinys.

Aisku, kad nepykstu. Man idomu ka pasiulys Toratora, nediktuosiu jai kokiu augalu noriu, nepavyks turimus kazkur iskelt - tai ka padarysi ax.gif

Butinai parodysiu grazuji miskanta 4u.gif

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 10 05, 11:13)
Tina, o ar nenorėtum išskirti atskirą plotelį gėlių eksperimentiniui-kolekcijai

Idomi ideja thumbup.gif ta foto, kur rodziau (su jurginais) butent eksperimentinis gelynas, tik netinkamoj sklypo vietoj ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 10 05, 11:42)
tikiuos, neprisises labai,  nes leidau zydet kol tik imanoma,  kol nubyrejo..

aš irgi nekarpiau varpų nei pernai nei šiemet - nepastebėjau, kad sėtųsi. Tik šiemet patys kereliai gerokai išbujojo - trigubai nuo pavasario iki rudens.
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 10 05, 11:25)
Tina*, nemoku pasididinti blush2.gif

Jau pataisiau, bandyk dar karta.

Stai: http://public.fotki....nas/planas.html
kad issidinti reikia spausti: Get Original Uploaded Photo po nuotrauka

Laisvas plotas apie 60 kvadr.m. atrodo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 05 spalio 2009 - 10:55
na va cia matosi darzas ir pirties sonas, nuo jo dar eis terasa (lygegriatei darzui) tai va sitam plote ir planuoju kubila, kadangi kaip tik sitam sone is priespircio durys i lauka..ten kur mediena bus mano dar darzas su prieskoniais, galvoju gal ta kampa kazkaip apvaliai ireminti austais krumais ar medeliais ir gelemis g.gif
Atsakyti
...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 05 spalio 2009 - 10:55