Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,51 tema

QUOTE(vida777 @ 2009 10 02, 22:44)
aciu  smile.gif

radau lietuviska psl. su nemazai medeliu foto ir aprasymais  thumbup.gif :
http://images.google...p...ficial&sa=G

tikrai abejoju kad puse ju pas mus ziemoja..
Atsakyti
QUOTE(toratora @ 2009 10 02, 23:28)
tikrai abejoju kad puse ju pas mus ziemoja..

o pas mus, kaip manai, 6-7 (6a) zonoje ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 03 spalio 2009 - 11:01
Sveikos merginos.
Labai grazus tas trispalvis bukas. 4u.gif Idomu kad jis sulapoja. g.gif
Gal galit duot patarima. Turiu daug dekoratyviniu zydinciu medeliu :sedulos, vegeles,ivairus sidabrakrumiai ir kt. Jie pas mane labai issiplete. Noriu persodint ir apgenet. Kaip reiktu genet, kad nepakenktu medeliui. Ir kada geriau. Noriu, kad sutanketu jie ir forma suteik (atai dabar jie pas mane auga kokius 3m. "laisva forma" ax.gif . O jei as juos pasodinciau tvenkinio pakranteje grupelemis kazin kaip atrodytu g.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrunyte @ 2009 10 03, 11:33)
Sveikos merginos.
Labai grazus tas trispalvis bukas. 4u.gif  Idomu kad jis sulapoja.  g.gif
Gal galit duot patarima. Turiu daug dekoratyviniu zydinciu medeliu :sedulos, vegeles,ivairus sidabrakrumiai ir kt. Jie pas mane labai issiplete. Noriu persodint ir apgenet. Kaip reiktu genet, kad nepakenktu medeliui. Ir kada geriau. Noriu, kad sutanketu jie ir forma suteik (atai dabar jie pas mane auga kokius 3m. "laisva forma" ax.gif . O jei as juos pasodinciau tvenkinio pakranteje grupelemis kazin kaip atrodytu g.gif

Visu pirma tai ne medeliai. Sedulos, veigeles, sidabrakrumiai yra krumai. Persodinti galesi si menesi, jiems numetus lapus, arba anksti pavasari, pumpurams neissprogus. Geneti- pavasari, dar nesulapojus krumams (kova-balandi0. Sedulos ir sidabrakrumiai labai palankiai ziuri I genejima, tai nemanau, kad kaip nors sugebetum jiems pakenkti. Apie veigeles neturiu info, manau rastum Rojaus soduose.
Gali ir tvenkinio pakranteje sodinti, turek omenyje lapu kritima: ar nebus problematiska valyti tvenkini nuo ju. Svarbu grupavimas ir krumu derinimas pagal auksti/forma. Pagal zydejimo laika ir spalva irgi svarbu.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 10 03, 10:25)
o pas mus, kaip manai, 6-7 (6a) zonoje ?

Tiksliai nezinau ,bet galiu pasitikslint pirmadieni.
Atsakyti
Kaune vakar turbut salna buvo, nes jurginai, hortenzija, liguliarijos labai jau spalva pakeite.
Atsakyti
QUOTE(dėja @ 2009 10 02, 16:39)
siais metais gavau jurginu ir visai patiko,tik kaip tas saknis islaikyti.

kaip ir kanu - vesiai, sausai. dalima durppese.

Smelio smiltele,
vis pamirsdavau tau parasyt blush2.gif
minejai knifofija prie vynuogiu sienos - mano manymu visai nedera sie augalai.
kokie nors siauralapiai vilkdalgiai, viendienes, na kad ir tradeskante pagaliau - kitas reikalas.
Knifofija tokia... ne visai ''zoline'', kaip cia pasakyt g.gif jos lapai tokie su kampuotu ''profiliu'', ir ne tokie ploksti, kaip kitu ''kardiniu''. vat kaip argumentuot, nelabai ir pasakysiu, tiesiog intuicija, bet pvz, prie kokios jukos ji liuks, o prie vynuogiu visai schmoll.gif
cia mano asmenine nuom. 4u.gif
(na vis dar guluosi kryzium, kad andersono tradeskante su rozem - nesamone, bet merginos ir atvirksciai tvirtino]
-----------------------
dar pasakyk, kas tas zoles kupstelis su trumpom violetinem varpom pavasari?
Labai graziai jis pas mane atrodo wub.gif radau jam draugiu ta pacia Knifofija, Aspodelina, melsvaji eraicina, na dar pluost.juka ten is tu ''melynuju'' zoliu - svarbiausioji.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 04 spalio 2009 - 00:15
sveikos mergaites 4u.gif daznai pas jus uzsuku, anksciau net ir kiemo nuotraukas buvau idejusi.... blush2.gif vis pasiskaitineju kaip ir ka jus sodinate, maniau kad pas mane fantazija laki...bet teko nusivilti, tiek viskas patinka kad jau nebezinau kur ir ka sodinti. ziema isejau dekretiniu atostogu ir pavasari jau galejau kuistis prie savo aplinkos...dukryte tikrai rami ir gera, todel pasidariau tikrai nemazai: geliu nesodinau, taciau pasisejom likusia zolyte, pasitvarkem darzus ir t.t. noriu jusu patarimo.
cia mano vidinis kiemas, toliau matosi vaiku zaidimo eikstele...ja labai noreciau kazkuo atskirti, ar tai krumais ar tai medziais...tujom..na kazkuo kas suteiktu vaikams privatumo gal turit kokiu ideju, arba netiniu nuorodu mielai pasizvalgyciau, nors atrodo laisvu laiku ismaisiau nemazai neto bet...
user posted image
ten prie sulinio augalu jau nebera, toliau matosi darzas...kuri noreciau taip pat atskirti tik nesugalvoju kuo. norejau vynuoge, bet drauge sake, jog paskui darzovems truks saules...gal kuri turit kokia minti g.gif
Atsakyti
[quote=smth1,2009 10 03, 15:17]
Visu pirma tai ne medeliai.
Tai va kokia as nesusipratele, tikrai krumai. blush2.gif Aciu uz patarimus. Zadu sodint ir rudenio, o genet pavasary.Dabar pasiderinsiu grupeles pagal aukscius, spalvas ir zydejimo laika. smile.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif Ar galite patarti, pasidalinti patirtimi?

Bandau planuotis viena gabaliuką sklypo... Pietinėje pusėje nuo namo iki tvoros 4 m, atkarpos ilgis - 9,5 m. Langai iš svetaines ir vienas iš virtuvės, iš lauko nuo žemės 1 m, tvora ažūrinė, 1,2 m., lentos vertikalios. Per langus matosi vienas sklypas tuščias (apleistas, piktžolėtas ir t.t.), toliau - namai. Ir mes, ir kaimynai kaip ant delno. Kiek vėliau gal įkelsiu realių foto.

Noriu kažkiek pridengti bent jau akių lygyje: pasodinti skiepytus medžius. Kažkiek vaizdą pridengia tvora, paskui butų tarpelis, o kiek aukščiau rutuliukas medžio lajos.

Tik nežinau, ar geriau 3 ar 4 medeliai?

Galvoju apie variantus:
1. Klevas rutulinis Acer platanoides Globosum
2. Robinija Robinia pseudoacacia 'Umbraculifera'

Gal patartumėt, kas labiau tiktų? Gal turit patirties, su kuriuo mažiau vargo, kuris mažiau "serga" ir pan.? Gal dar variantų būtų? blush2.gif

Čia mano pirmasis planelis smile.gif

user posted image

user posted image

Labai laukčiau patarimų, nes kol kas tai vienintelis plotelis, kur kažką realesnio įsivazduoju...

Atsakyti
QUOTE(Spurga577 @ 2009 10 04, 10:33)
Sveikos, merginos  4u.gif Ar galite patarti, pasidalinti patirtimi?

Bandau planuotis viena gabaliuką sklypo... Pietinėje pusėje nuo namo iki tvoros 4 m, atkarpos ilgis - 9,5 m. Langai iš svetaines ir vienas iš virtuvės, iš lauko nuo žemės 1 m, tvora ažūrinė, 1,2 m., lentos vertikalios. Per langus matosi vienas sklypas tuščias (apleistas, piktžolėtas ir t.t.), toliau - namai. Ir mes, ir kaimynai kaip ant delno. Kiek vėliau gal įkelsiu realių foto.

Noriu kažkiek pridengti bent jau akių lygyje: pasodinti skiepytus medžius. Kažkiek vaizdą pridengia tvora, paskui butų tarpelis, o kiek aukščiau rutuliukas medžio lajos.

Tik nežinau, ar geriau 3 ar 4 medeliai?

Galvoju apie variantus:
1. Klevas rutulinis Acer platanoides Globosum
2. Robinija Robinia pseudoacacia 'Umbraculifera'

Gal patartumėt, kas labiau tiktų? Gal turit patirties, su kuriuo mažiau vargo, kuris mažiau "serga" ir pan.? Gal dar variantų būtų?  blush2.gif

as turbut atsizvelgciau i langus ( ten kiek suprantu 3 svetaines ir 1 virtuves) ir pasodinciau 3+1 ,priesais langus smile.gif 3 vienodi medziai ,galima klevus ir viena pries virtuves langa ,galima keva panasios formos bet kitos spalvos.
Atsakyti
O as mastau kaip man sita 'sabakstyneli' po sklypa isskaidyt? augalu atsisakyt nenoriu... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 04 spalio 2009 - 11:55