Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Apklausa: Ar galima konkurse dalyvauti su sena (nepublikuota) nuotrauka? (82 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Merginos, papasakokit kokius baltos balanso filtrus turit ax.gif aš taip suprantu, kad jie neprisukami yra, o šiaip pridėti juos reikia, ane? jei neprisukami, tai turbūt dydis nebūtinas griežtai pagal objektyvą? svarbu, kad ne per mažas. o didesnis gali būti? nes jei kiekvienam objektyvui pirkti atskirą, tai doh.gif (nors kol kas tik vieną objektyvą turiu, ale tikiuosi, kad turėsiu ir daugiau cool.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peledike: 11 spalio 2009 - 09:28
QUOTE(Peledike @ 2009 10 11, 10:27)
Merginos, papasakokit kokius baltos balanso filtrus turit  ax.gif  aš taip suprantu, kad jie neprisukami yra, o šiaip pridėti juos reikia, ane? jei neprisukami, tai turbūt dydis nebūtinas griežtai pagal objektyvą? svarbu, kad ne per mažas. o didesnis gali būti? nes jei kiekvienam objektyvui pirkti atskirą, tai  doh.gif  (nors kol kas tik vieną objektyvą turiu, ale tikiuosi, kad turėsiu ir daugiau  cool.gif  )

Aš pirkau 58mm, bet ranka prilaikant jis puikiai veikia ant 50tuko smile.gif
Mano tokio tipo, iš ebjaus smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 10 11, 10:00)

mano toks pat mirksiukas.gif Peledike jis nebrangus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pia* @ 2009 10 10, 16:05)
Labutis biggrin.gif
As pagaliau parsisiunciau PS, kol kas vargstu su juo, nelabai amn ten kol kas viskas paprasta atrodo.
Norejau paprasyti jusu, kad idetumet nuorodas action'u, noriu pasibandyti labai kaip ten kas  4u.gif

labai daug mokamosios medžiagos ps galima rasti ČIA, o action'ų daug ČIA ir ČIA ir dar daug, daug visko rasi pagooglinus tiesiog... mirksiukas.gif
Atsakyti
Sadi, Boruzka, ačiū už atsakymus 4u.gif man didžiausia problema tame, kad dabartiniam objektyvui reikų 58mm, o tolimuose planuose yra 50tuko 1,4 pirkimas. Canonui tiktų tas pats filtras, bet bent kol kas aš galvoju apie Sigmą, o tam reiktų 77mm doh.gif kaip suprantu, su tokiu dideliu skirtumu sudėtinga man būtų doh.gif kadangi su ebejum nedraugauju, tai galvoju apie ExpoDisk PRO filtrą iš lietuviškų pardžių. tai perkant 2, suma nemaža susidarytų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(deiido @ 2009 10 11, 11:08)
labai daug mokamosios medžiagos ps galima rasti ČIA, o action'ų daug ČIA ir ČIA ir dar daug, daug visko rasi pagooglinus tiesiog... mirksiukas.gif

Ačiū deiido, labai naudinga info bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2009 10 11, 10:27)
Sadi, Boruzka, ačiū už atsakymus  4u.gif  man didžiausia problema tame, kad dabartiniam objektyvui reikų 58mm, o tolimuose planuose yra 50tuko 1,4 pirkimas. Canonui tiktų tas pats filtras, bet bent kol kas aš galvoju apie Sigmą, o tam reiktų 77mm  doh.gif  kaip suprantu, su tokiu dideliu skirtumu sudėtinga man būtų  doh.gif  kadangi su ebejum nedraugauju, tai galvoju apie ExpoDisk PRO filtrą iš lietuviškų pardžių. tai perkant 2, suma nemaža susidarytų  doh.gif

Peledike nejuokauk uz tokia suma pirkt filtro mirksiukas.gif Galiu nupirkt is ebay mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(boruzka @ 2009 10 11, 10:36)
Peledike nejuokauk uz tokia suma pirkt filtro  mirksiukas.gif Galiu nupirkt is ebay  mirksiukas.gif

rimtai? bigsmile.gif būčiau labai labai dėkinga ax.gif nes aš jau seniai gundausi wb filtrą pirkti, bet vis rankos nepakyla ant pigaus objektyvo brangų filtrą dėti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2009 10 11, 10:51)
rimtai?  bigsmile.gif  būčiau labai labai dėkinga  ax.gif  nes aš jau seniai gundausi wb filtrą pirkti, bet vis rankos nepakyla ant pigaus objektyvo brangų  filtrą dėti  doh.gif

smile.gif
Atsakyti
cia dar is vakaryskciu paiesku biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
As nebenaudoju wb filtro smile.gif ir nebereik.. turiu nusistaciusi baltos spalvos balansa lauko fotografijai ji ir naudoju, kai fotografuoju viduje darau Auto (prie tiktai dirbtinio apsvietimo, jei ner sviesos dienos), nes nei vienas filtras man dorai nenustato spalvu, veliau RAW pakoreguoju. O ta balta lapa visada issaugau fotike smile.gif tprsme visiem fotkinimam jis likes smile.gif visvien lauke dienos saule tai vienoda, neskaitant sviesuma smile.gif tai desimt kart nenusistatineju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 11 spalio 2009 - 12:02
QUOTE(Zitlali @ 2009 10 11, 12:57)
As nebenaudoju wb filtro smile.gif ir nebereik.. turiu nusistaciusi baltos spalvos balansa lauko fotografijai ji ir naudoju, kai fotografuoju viduje darau Auto (prie tiktai dirbtinio apsvietimo, jei ner sviesos dienos), nes nei vienas filtras man dorai nenustato spalvu, veliau RAW pakoreguoju. O ta balta lapa visada issaugau fotike smile.gif tprsme visiem fotkinimam jis likes smile.gif visvien lauke dienos saule tai vienoda, neskaitant sviesuma smile.gif tai desimt kart nenusistatineju.

o tai tas nustymas ne vienkartinis g.gif galvojau kiekviena karta reikia is naujo nustatinet...ar lieka atminty fotiko?
Atsakyti