Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Apklausa: Ar galima konkurse dalyvauti su sena (nepublikuota) nuotrauka? (82 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Sveikos,

as irgi paskutiniu metu daznai pagalvoju apie juosta ... juolab, kad guli nenaudojamas senelio zenit`as su daugybe priedu, ;yg ir fixas kazkoks buvo ir blykste ... rolleyes.gif bet matyt vis nepriaugu, kad nepasiimu jo i rankas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Alijena @ 2009 10 01, 09:51)
Panaudojau balta lapa, "parodziau" fotoaparatui kaip tuo metu matyti spalvas. Lapa fotografavau toje pacioje vietoje, kur po to buvo padetas angeliukas. Melynumas gal nuo prieblandos, uz lango apniuke buvo, o ir langas visiskai salia ir be uzuolaidu. Man tas melynumas irgi krito i akis, fotkinau kelis sykius, vis per naujo perfotkindama balta lapa. Bet niekas nesikeite.

Bonda, o kas negerai prie rankinio dirbtiniame apsvietime  blush2.gif

Man dirbtiniame gerai smile.gif

Alijena, o tu pabandyk ta lapa i lango puse nukreipti, t.y. fotkink lapa pries langa mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiny: 01 spalio 2009 - 09:04
dekui uz komentarus mano foto 4u.gif
QUOTE(antajo @ 2009 09 30, 23:53)

cia spalvos labai patinka, tik gal kiek suspausta unsure.gif o JB tai pilkokas mirksiukas.gif bet saunuole, kad bandai, bandai thumbup.gif

Alijena, prie naturalaus rankinis ir man melsvokas g.gif
Atsakyti
Tiny, isbandziau pries langa ir dar vietoje baltos sp. lapo panaudojau ir pilka.

Panaudojus pilkos spalvos lapa, matuota pries langa. Pavirsius buvo blizgus, manau, kad blogai buvo pamatuota:

user posted image

Panaudojus balta lapa, matuota pries langa. Vistiek islindo tas melynumas:

user posted image

Panaudojus pilka lapa (matiniu pavirsiu) ir pries fotografuojant pora zingsniu pasiltinta, t.y. siek tiek daugiau geltonos/raudonos. Sitas jau geriau atrodo ax.gif :

user posted image

Atsakyti
baltos spalvos balansui nustatyti vietoj specialaus dangtelio-filtro naudoja plastmasini stiklaisnio dangteli 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktuke @ 2009 10 01, 12:05)
baltos spalvos balansui nustatyti vietoj specialaus dangtelio-filtro naudoja plastmasini stiklaisnio dangteli  4u.gif

O tai kaip cia? g.gif Vietoj filtro - ta prasme dangteli ant objektyvo ale uzdeti? blink.gif Ar i ji nusitaikyti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alijena @ 2009 10 01, 10:18)
O tai kaip cia?  g.gif Vietoj filtro - ta prasme dangteli ant objektyvo ale uzdeti?  blink.gif  Ar i ji nusitaikyti?  ax.gif

taip, ale uzdedi ant objektyvo ir nufotkini biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktuke @ 2009 10 01, 11:29)
taip, ale uzdedi ant objektyvo ir nufotkini  biggrin.gif

idomiai kaip...o tai nesigauna "eziukai ruke"? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktuke @ 2009 10 01, 12:29)
taip, ale uzdedi ant objektyvo ir nufotkini  biggrin.gif

Geras, nu dar tokio ciudo nesu girdejus biggrin.gif Reikes isbandyti ax.gif O taip siprantu, kad paskutinis ND neuzskaitytas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2009 10 01, 10:32)
idomiai kaip...o tai nesigauna "eziukai ruke"? biggrin.gif

QUOTE(Alijena @ 2009 10 01, 10:32)
Geras, nu dar tokio ciudo nesu girdejus  biggrin.gif  Reikes isbandyti  ax.gif O taip siprantu, kad paskutinis ND neuzskaitytas  blush2.gif

taigi naudoji vietoj balto ar pilko lapo mirksiukas.gif nufotkini su MF, nuimi ir pasirenki ta nufotkinta kaip pre arba custom.
Atsakyti
Labas,

antajo, thumbup.gif man truputį keistas tos fotkės kampas g.gif

QUOTE(Kaktuke @ 2009 10 01, 11:05)
baltos spalvos balansui nustatyti vietoj specialaus dangtelio-filtro naudoja plastmasini stiklaisnio dangteli  4u.gif

geras bigsmile.gif rimtai, juk čia labai panašu į tą filtrą , tik pirkt nereikia lotuliukas.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktuke @ 2009 10 01, 11:44)
taigi naudoji vietoj balto ar pilko lapo  mirksiukas.gif nufotkini su MF, nuimi ir pasirenki ta nufotkinta kaip pre arba custom.

aaaaa biggrin.gif nu dasuto blondei pagaliau doh.gif
Atsakyti