ar normalu moketi uz sienu glaistyma+dazyma po 35,-Lt /kv. m. ? (patalpos mansardines)
tas pats meistras uz gipso sukima uzsiprase po 30,-Lt/ kv. m.
kazkoks kosmosas - gaunasi auksines sienos
dažėm sienas Crown dažais iki šiol negaliu atsidžiaugt - jau teko ir riebaluotus delniukus nuo sienų valyt, ir kavos puodelis buvo išpiltas ant sienos viskas nusiplovė
QUOTE(davule @ 2007 09 11, 09:37)
ar normalu moketi uz sienu glaistyma+dazyma po 35,-Lt /kv. m. ? (patalpos mansardines)
Net labai normalu
QUOTE(davule @ 2007 09 11, 08:37)
Visai normalios kainos, sunku net rasti meistrus už tokią kainą, daugelis prašo daug daugiau
Kadangi teko dažyt namus tik anapus Atlanto, tai ir teko dirbt tik su amerikietiškais produktais (dažniausiai su Sherwin-Williams), tai europiniuose nelabai nusimanau. o Kadangi atsirado proga, tai nutariau kažką pabandyt ir čia Lietuvoje. nutariau išdažyt virtuvę. tai gal kas man pagelbės su pora klausimų. pirmiausia bus numuštos plytelės, reiškia paviršius bus pakankamai duobėtas. ar reikalinga būtų apdirbimas su tuo vadinamu "Rotband'u" ar pakaktų ir lengvesnio glaisto. Toliau gruntavimas. Namas yra sovietinis devynaukštis. ar reikalingas Alkidinis gruntas (kuris kiek supratau iš šito forumo, nepakenktų), ar vėlgi užtektų kažko paprastesnio (pasiūlymai?). ir ar reiktų vėlgi gruntuot lubas? su šlifavimu daug maž viskas aišku. dažymas, kiek suprantu luboms geriausia - matiniai, o sienoms - kiaušinio lukštas. Dėl gamintojų tai aš išvis pasimetęs, nors vis toliau linxtu prie Becker ar Tikkurila.
iš anxto dėkui už pagalbą. o tų klausimų dar tiek daug
iš anxto dėkui už pagalbą. o tų klausimų dar tiek daug
QUOTE(Aii @ 2007 09 10, 20:24)
Gal kas reziumuos.Ar palygins ivairiu firmu dazu kokybes ir kainos santyki? Nesinori permoket.
Aciu
Aciu
Vat vat - labai gaila, kad niekas nepalygina, nes man rodos mes stipriai issidurem Prisiskaicius atsiliepimu is forumo nusipirkom Pitsburg dazus (kurie man pasirode LABAI brangus), o dabar man plaukai siausiasi. Pries tai su vyru dazem lubas FLuger dazais - gavosi liuksiskai - patys dazai tirstoki, nenuteka, nesitasko, gerai dengiasi. Brangus ir isgirtieji Pitsburg balti dazai luboms - pilki, skysti, dengiasi blogai, taskosi, vakar dazem, siandien paziurejom, tai issigandom, vieni plemai...vienzo siaubas Ziuresim, kaip bus su sienom, bet nuotaika slyksti
sakykite , kurie geriau sienom matiniai Tikkurila ar kiaušinio lukšto sienom Tikurilla?
mes galvojame sienas ir lubas dažyti ta pačia spalva, spalva bus dramblio kaulo atspalvio kažkur.
mes galvojame sienas ir lubas dažyti ta pačia spalva, spalva bus dramblio kaulo atspalvio kažkur.
QUOTE(PUka @ 2007 09 24, 20:38)
sakykite , kurie geriau sienom matiniai Tikkurila ar kiaušinio lukšto sienom Tikurilla?
Kiek zinau sienom geriau kiausinio luksto dazai. Jie geriau valosi. Na jei dazysit miegamaji, tai galima ir matine spalva rinktis.
QUOTE(Bzzz @ 2007 09 11, 15:40)
Vat vat - labai gaila, kad niekas nepalygina, nes man rodos mes stipriai issidurem Prisiskaicius atsiliepimu is forumo nusipirkom Pitsburg dazus (kurie man pasirode LABAI brangus), o dabar man plaukai siausiasi. Pries tai su vyru dazem lubas FLuger dazais - gavosi liuksiskai - patys dazai tirstoki, nenuteka, nesitasko, gerai dengiasi. Brangus ir isgirtieji Pitsburg balti dazai luboms - pilki, skysti, dengiasi blogai, taskosi, vakar dazem, siandien paziurejom, tai issigandom, vieni plemai...vienzo siaubas Ziuresim, kaip bus su sienom, bet nuotaika slyksti
Užjaučiu dėl sienų...ir pinigai kaip į balą išmesti panašiai ir man yra buvę, tik dabar nebepamenu tos dažų firmos pavadinimo
Pasirinkom vis dėl to vien tik matinius Tikkurila, nors reiks išdažyti beveik 80kv. m. butą, brangu, bet tikiuosi pasiteisins jų kokybė ir nereiks nusivilti. Jau vieną kambarį išdažė antrą kartą - atrodo super
iš kur tokia info ... valosi jie vienodai tik matiniai yra matiniai, o tie truputi turi blizgesio ir ne taip matosi kai nusičiupinėja greičiau - taip mus informavo keliose parduotuvėse.
QUOTE(skarinka @ 2007 09 25, 01:41)
Kiek zinau sienom geriau kiausinio luksto dazai. Jie geriau valosi. Na jei dazysit miegamaji, tai galima ir matine spalva rinktis.
iš kur tokia info ... valosi jie vienodai tik matiniai yra matiniai, o tie truputi turi blizgesio ir ne taip matosi kai nusičiupinėja greičiau - taip mus informavo keliose parduotuvėse.
nu mano butas isdazytas kiausinio lukstu fluger dazais ir jokio blizgesio nera, puikiai valosi, o apie matinius girdejau, kad sunkiai valosi, lieka blizgios demes
Papildyta:
man atrodo, kad kaip tik atvirksciai, matiniai nusiciupineja greiciau ir matosi tada demes, o kiausinio lukstas- gali nors ir su kojom mindziot, jokiu demiu nelieka
Papildyta:
QUOTE(PUka @ 2007 09 26, 14:34)
man atrodo, kad kaip tik atvirksciai, matiniai nusiciupineja greiciau ir matosi tada demes, o kiausinio lukstas- gali nors ir su kojom mindziot, jokiu demiu nelieka
+2007 09 26, 14:47-->
prabėgom perskaitei ... aš ir parašiau kad matiniai greičiau nusičiūpinėja, o kiauš.l. ne taip matosi nes palyginus su matiniais kiauš.l. turi blizgesį, mes parduotuvėje lyginom pavyzdzius su mat ir su k.l. dažytus.
... o dėl to kad lieka blizgios dėmės - tai čia vėl nuo dažų gamintojo priklauso.
QUOTE(Ievute @ 2007 09 26, 14:47)
nu mano butas isdazytas kiausinio lukstu fluger dazais ir jokio blizgesio nera, puikiai valosi, o apie matinius girdejau, kad sunkiai valosi, lieka blizgios demes
Papildyta:
Papildyta:
prabėgom perskaitei ... aš ir parašiau kad matiniai greičiau nusičiūpinėja, o kiauš.l. ne taip matosi nes palyginus su matiniais kiauš.l. turi blizgesį, mes parduotuvėje lyginom pavyzdzius su mat ir su k.l. dažytus.
... o dėl to kad lieka blizgios dėmės - tai čia vėl nuo dažų gamintojo priklauso.