Žiūriu, rūpi simptomai vėžiuko, jei yra kokių nors abejonių - geriausia tiesiai į onkologinį pasitikrinti ramiau bus.
Simptomai yra įvairūs, galiu pasakyti tik apie save: Skausmas dešnėje rankoje, dešnės pusės kakle, petyje, stubure (viršutinėje dalyje) ir mentės srityje nugaroje. Pakritęs hemoglobinas iki 105, naktinis prakaitavimas, svorio kritimas..., padidėjęs reumatoidinis faktorius, paratiroidinis harmonas, mazgelis skydliaukėje, cistos kauluose. Ieškojo ligų šeimos gydytojas, ortopedas, reumatologas, neurologas, endokrinologas, psichologas. Bet ne onkologas, niekam neatėjo į galvą pasižiūrėti kaklo, raktikaulių ir pažastų limfmazgių. Mano išvardinti nusiskundimai internete buvo įvardinti kaip paraneoplastiniai sindromai, vėžio palydovai. Buvau pasiskaičiusi ir vis kirbėjo gal vėžys, bet nė vienam mane prižiūrėjusiam gydytojui, tokia mintis į galvą neatėjo, tai aš ją ir vijau nuolatos ir pastoviiai į šalį. Be reikalo....
Skausmo krūtinėje, guzelio, išskyrų iš spenelio, įtraukto spenelio, duobutės, nelygios rauplėtos odos nebuvo. Po poros metų vaikščiojimų pastebėjau krūtyje apie 4*3 cm sustandėjimą, labai panašų į mastopatiją, padidėjo krūtinė, pagėriau nakvišų aliejų, vitaminą E ir po 2 mėnesių, kai nepraėjo nuėjau pas ginekologą iš ten į onkologinį ir taip iki šiol. Mamograma, vėžio markeriai nerodė net esant 4 stadijai, tik echoskopija ir gydytojo patirtis, aišku ir biopsija. Tokie kaip mano simptomai būna reti, bet pasitaiko, likimo draugių su tokiais pradiniais simptomais esu sutikusi.
Adis,dekui, kad atsiliepei. Si penktadieni einu pas mamologa, bet jis darus echoskopija, o ne mamograma...
Taigi, kuo tai skiriasi? Ar echoskopas parodys pokycius, jei ju bus?