Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 3

Adis del ginekologiniu problemu as pirmiausia sutrikus ciklui nulekiau pas ginekologa poliklinikoje, ji issiunte ultragarsui toje pacioje poliklinikoje, kadangi esu po diagnozes, jos kazka pamate ir nusprende mane i klinikas issiusti, na ten uzsiregistravau turedama siuntima ir labai greit vos padare ultragarsa jie itare, kad yra endometrioze, planine tvarka atsiguliau, padare laporoskopija ir patvirtinus diagnoze, paskyre gydyma. Viskas vyko gana sklandziai ir greitai be jokiu protekciju.

O del klimakso - toks gydymas, o as esu davus sau zodi, kad bet kokiu atveju gydysiuos bet kokius negalavimus, as visad dziaugiuosi kad yra vaistu kurie padeda, o salutinius poveikius visi sukelia, svarbiausia galutinis tikslas kad butu pasiektas. Klimaksas laikinas, planuojam vaistus leist pusmeti, o po to tikslingiausia norint isvengt endometriozes - pastoti. Apie vaikeli ir as pamislindavau, taciau baugina kitas dalykas, kad mano kraujo chalera neatsigautu, va sia tai dilema g.gif Hematologai lyg ir nerekomenduoja jau pastot, be to ir pastot ne taip paprasta man, o va ginekologai rekomenduoja, labai dviprasmiska situacija, na bet turiu dar gera pusmeti - ka nors sugalvosiu, bandau vyra ikalbet, jis labai bijo, bijo, kad neuzsilenkciau po to, mama taip pat rekia, kad nebereikia man vaiku, zinau jie nori mane apsaugot, bet...
Dieve jei gyvenime butu viskas taip paprasta, bet musu gyvenimas pazenklintas ir jau nepaprastas.

Tina dazyk raudonai, kodel ne, pasirink ne rekiancia o svelnia spalva, as megstu Cooper raudonuma, man jis ir tinka ir patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rasyte @ 2006 03 22, 12:44)

Apie vaikeli ir as pamislindavau, taciau baugina kitas dalykas, kad mano kraujo chalera neatsigautu, va sia tai dilema  g.gif Hematologai lyg ir nerekomenduoja jau pastot, be to ir pastot ne taip paprasta man, o va ginekologai rekomenduoja, labai dviprasmiska situacija, na bet turiu dar gera pusmeti - ka nors sugalvosiu, bandau vyra ikalbet, jis labai bijo, bijo, kad neuzsilenkciau po to, mama taip pat rekia, kad nebereikia man vaiku, zinau jie nori mane apsaugot, bet...
Dieve jei gyvenime butu viskas taip paprasta, bet musu gyvenimas pazenklintas ir jau nepaprastas.

Ačiū už atsakymą, žinau, kad labai nori antro mažylio, todėl ir paklausiau. Iš tikrųjų, kad viskas gyvenime taip būtų paprasta, kad žinotum iš anksto kaip pasirinkti. Man nuo pačių pirmutinių negalavimų, kurie prasidėjo maždaug prieš 3 metus vis teko rinktis, aplankiau begales gydytojų, gydžiausi įvairiausiai papildais ir vitaminais, fizioterapinėmis priemonėmis, ligos ilgai nenustatė, maitinau savo vėžiuką didžiulėmis vitamino B dozėmis, atlikau daugybę masažų ir limfodrenažų ir vis kirbėjo galvoja klausimas gal vėžys, kelis kart registarvausi į onkologinį ir nenueidavau, nes buvo gėda šeimos gydytojos prašyti siuntimo, buvau aš jai tiek įkyrėjusi, kad siūlė eiti pas psichoterapeutus, apsilankiau ir ten, bet ne onkologiniam. Po vaikščiojimo nuo vieno pas kitą per du metus ir išlindo, pasirodo vidinis balsas neapgavo * vėžys.
Vyras patarinėjo spjauk į viską savaime praeis - reikėjo paklausyti jo žodžių, bent nebūčiau maitinusi. Deja, nežinai ir kai reikia rinktis, bijai suklysti.
Yra viena tokia moteris Živilė, serganti agresyvia krūties vėžio forma, jai nustatė piktybinį auglį, kai buvo nėščia, 3 mėn. Gimdė. Vaikelis jau virš metų, tai pirmas Lietuvoje vaikutis, kurio mama gavo chemiją, jos apsisprendimą gimdyti palaikė chemoterapeutė Juodžbalienė ir dar nežinau profesorės pavardės, vaikučių gyytoja. Atvažiuoja į dienos chemoterapinį abu, mama toliau gydosi, mažylis sveikas ir guvus, toliau prižiūrimas profesorės (minėjo ji pavardę, bet man neaktualu buvo. Pamiršau.) Labai daug vaikiukas teigiamų emocijų suteikia aplinkiniams, o mamai, ką ir bekalbėti. Kiekvienas nori jį pakalbinti, drąsus toks, džiugus. Živilė sako, kad labai padeda kabintis, optimistė neišpasakyta. Tai va. Amerikoje gimdo moterys, daktarės Juodžablienės parsivežta patiris padėjo ir šiam mažyliui ateiti į pasaulį.
Tu esi jauna, palauk, sustiprėsi įvertinsit visus už ir prieš, tikiu kokį sprendimą ateityje bepriimsit jis bus teisingas. smile.gif
Atsakyti
Aciu Adis uz palaikyma, o del kruties vezio, tai Kauno klinikose jau yra trys tokios mamos, gyvenimas nestovi vietoje ir man smagu zinoti, kad medicina tobuleja smile.gif

Savaji vezi ir as maitinau metus ir ilgiau, dabar zinodama simptomus, tikrai zinau, kad jauciau pacius pirmuosius, bet ka... Mane ir varinejo is ten i ten, ir net vaistu nuo nervu buvo israse, ir taip kai pasiklausai aplink nutinka vos ne kiekvienam:) Uztat as daktarais absoliutiskai nebetikiu, gal ne taip issireiskiau, taciau kazkuriam esu pasakius, kad jie ir ne is lubu ismoksta, tad apie savo negalivimus pasirenku informacijos, kad nemaustytu, kaip sakant stoju i kova jau pasikauscius teoriskai, bet vis sis tas, nes kai nueini zalias - tai ir ziuri i tave pro pirstus.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

na, ziuriu atgijo musu skyrelis bigsmile.gif pas mane irgi geros naujienos, pasidariau krauja, tai stipriai pagerejo po ilgos pertraukos yahoo.gif leukocitu nukrito per 10, o trombocitu net per 300 yahoo.gif tad dbr mazdaug tik dvigubai normas virsija thumbup.gif geriu Hydria, nuo situ ir krenta man kraujai.. na ji silpna playginus su interferonu, bet sito ir nebepradejau, nes pries transplantacija 3men negalima rolleyes.gif

Rasyte, o kodel ginekologai nerekomenduoja pastot, del to, kad liga negriztu? g.gif as taip gerai atsimenu, kai man ne nerekomendavo, o net primygtinai sake negimdyt, nes liga galejo labai suprogresuot.. na bet su Dievo pagalba viskas sauniai.. thumbup.gif vaikai gi gyvybe nesa.. mirksiukas.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2006 03 22, 22:39)
leukocitu nukrito per 10, o trombocitu net per 300 yahoo.gif  tad dbr mazdaug tik dvigubai normas virsija thumbup.gif

o ką reiškia, kai sergančiam žmogui didelis trombocitų skaičius (per 600)? Leukocitai normaliai. g.gif Ar čia labai blogai? g.gif
Atsakyti
Rasyte,adis jai nesunku papasakokit nors trumpai,kokie buvo tie pirmi pozymiai,ka pajutot? Kazkaip perskaicius jusu postus,pagalvojau,gal tai padetu kazkam anksciau pastebet ligos pradzia ir pradet gydytis.As suprantu,kad vezys visiem skirtingai pasireiskia,bet kuo daugiau zinosim,tuo ramiau miegosim smile.gif Sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nolla @ 2006 03 22, 23:02)
o ką reiškia, kai sergančiam žmogui didelis trombocitų skaičius (per 600)? Leukocitai normaliai.  g.gif Ar čia labai blogai?  g.gif

trombocitai reguliuoja kraujo kresejima.. o uzkilt jie gali nuo daug ko, priklauso nuo to, kuo sergama.. kai ju daug, irgi nera gerai, nes del per didelio kresejimo gali darytis trombai. na bet cia irgi kaip kam, man ju yra buve 905, bet su trombais bedu nebuvo.. g.gif
Atsakyti
Labuka.
Mama sakė, kad magnetinis rezonansas krūties vėžio gydymui/diagnostikai LT netaikomas. Šiandien Delfy skaičiau, kad E.Umbrasaitė atlikti tokių tyrimų važiavo į Lenkiją. Gal turite kokios nors info, į kokią gydymo įstaigą kreiptis? Būsiu labai labai dėkinga už info.
Atsakyti
Sveikutes,
vis paskaitinėju šią temą, bet rašau retai. O dabar tai negaliu neparašyti thumbup.gif . Mano vyrui buvo ( dabar jau galiu sakyti buvo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ) vėžys - kraujo. Toks kaip rasytei, lepunei ir berods svieseles vyrui. Po 9 mėn. gydymo mes jį nugalėjom. Pagaliau remisija thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif .
Tiesiog rašau, nes tikiu, kad kažkam tai bus ryškia šviesa tunelio gale - tai pagydoma.
Atsakyti
CeRu, saunios naujienos clap.gif as kaip tik laukiu transplantacijos, tai bet kokia gera zinia tik i nauda clap.gif
Atsakyti
QUOTE(Gudzė @ 2006 03 23, 12:12)
magnetinis rezonansas krūties vėžio gydymui/diagnostikai LT netaikomas.

Magnetinis rezonansas (MB)yra tyrimo būdas. Kadangi jis labai brangus, jei padarius biopsiją (irgi tyrimas, kai paimamas gabalėlis audinio)yra aišku, kad vežys yra, MB net neatlieka. Gali atlikti, jei yra įtarimas kad vėžinis susirgimas yra išplitęs, bet tam yra šaukiamas gydytojų konsiliumas, min trijų gyd. parašai ir lauki eilės. Arba gali susimokėti pati(apie 600lt) ir pasidaryti.
Gydymas krūties vėžiui yra operacija, švitinimas, išplitusiam susirgimui gydyti taikoma chemoterapija ir švitinimas.

QUOTE(CeRu @ 2006 03 24, 19:04)
Po 9 mėn. gydymo mes jį nugalėjom. Pagaliau remisija thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif .
Tiesiog rašau, nes tikiu, kad kažkam tai bus ryškia šviesa tunelio gale - tai pagydoma.

sveikinimai wub.gif thumbup.gif thumbup.gif žinau koks tai jausmas, pasaka.. Jums tikras gyvenimo pavasaris prasidėjo biggrin.gif kartu su gamta tongue.gif

Adis, šaunuolė, laikykis.. Viską žmogus gali ištverti, o moteris- ner nieko ko nepadarytų ax.gif Skaičiau graudžius tavo išgyvenimus- Tikėk kad pasveiksi, kad pasitaisysi, kad viskas praeis 4u.gif

Siracusa- šaunuolė, laikykis, rasim tau donorą tongue.gif jau daugiau nei 2000 žmonių tapo galimais kraujo ląstelių donorais per akciją
be good
Deja, nauji žmonės jau neregistruojami, bet eilė susidarė dar porai menesių.. Atsiras siracusa, be to tavo kraujas atsistatinėja, o ir diagnozė turbut lėtinė.. Labai gražus tavo angelėlis biggrin.gif 4u.gif

Pasiilgau visų, sveikatelės ir šiltėjančio pavasario gražių dienų visiems wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sviesele @ 2006 03 03, 15:51)
Selika, jai nesunku atsiųskite telefoną į A/Ž. Reik man tos žolės kaip tik po visų chemijų. Tik kaip ją su pienu gerti g.gif kokiu santykiu? 4u.gif

Aš irgi geriau miškinės sidabražolės nuovirą.. ten tikrai gera šaknis.. o pas tą močiutę tikrai ir švaru ir pigu. tik po to nustojau gerti, nes Ruolia pasakė, kad ji stipri, gal nevertėtu su mano liga. dabar močiute mano vartoja, reikia vienus metus ištisai.. iš pradžių pamenu, kad trankydavau su kočelu, stengdavausi nekvėpuot atvira nosimi, tipo migdo- bet nieko panašaus neatsitiko. ir su pienu niekad negeriau.. Taigi šviesele, pasikonsultuokite su Ruolia, jei juo tikite, aklai nebandykite..
vienas dalykas kuris mane atšaldė- kad internete niekur absoliučiai priešvėžinio poveikio nėra. net ir alternatyvios medicinos puslapiuose anglų kalba vienintelį sąlytį radau nuo dantenų vėžinio susirgimo rekomenduojami skalavimai.. g.gif g.gif bet turėčiau pridurti, kad esmė yra tikėjimas biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti