Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas tema

QUOTE(Toli @ 2009 12 30, 23:16)
Labai uz atsakyma.   4u.gif Na man nera svarbus kriterijus palikti masina anukeliams, tegu nors keleta meteliu padirba, o paskui jei uzkabins siuvimas, nusipirksiu ir tikrai gera, o ne zaliukams skirta.

Jei galima, dar jus pakamantinesiu paskutini karta.

Taigi renkuosi tarp 3.

1.  jau minetos svedaites vikingaites

2. Dar uzkliuvo sita http://www.sewingmac.../9182-c0-v0.htm Graziai aprasyta, ir funkciju galybe.  g.gif

3. Siandien buvau masinu parduotuveje, tiksliau parduotuveleje, tai malonus seimininkas labai siule Bernina Bernette 56. Kazkaip nustebino, kaip lengvai riebia nuolaida suteike-nuo 250 iki 200 man pasakius, kad nezadu isleisti daugiau nei 200 euru.  g.gif http://www.bernina.c...bernette56.html

Na jei dar galutinai neuzknisau, buciau dekinga uz  jusu komentara.  4u.gif

Rinkites JANOME. Bet prieš perkant, visaip išbandykite ją su savo medžiaga. Pradžioje-su labai plona mendžiaga "pavažinėkite" pirmyn- atgal. Siūti turi be paraukimų ir sutempimų. Tai labai svarbu darant užtvitinymus. Po to, sudėkite 6 sluoksnius naujo džinso. Ir dar. Zig-zago siūlė turi būt vienoda iš abiejų pusių. Bandant, naudokit skirtyngų spalvų siūlus, pav., adatos-baltas, apatinės ritės-raudonas. Tuomet geriau matysis galimi sivimo trūkumai. Siuvant, mašina turi lengvai įveikti įvairius "slenksčius" medžiagos sudurimo vietose ir be siūlės "pralšokimų". Neturi būt pašalinių garsų, kalimų ir pan. Visais atvėjais nepasikliaukite vien tik konsultanto šypsena. Sekmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singer meistras: 31 gruodžio 2009 - 00:08
QUOTE(Singer meistras @ 2009 12 31, 01:02)
Rinkites JANOME. Bet prieš perkant, visaip išbandykite ją su savo medžiaga. Pradžioje-su labai plona mendžiaga "pavažinėkite" pirmyn- atgal. Siūti turi be paraukimų ir sutempimų. Tai labai svarbu darant užtvitinymus. Po to, sudėkite 6 sluoksnius naujo džinso. Ir dar. Zig-zago siūlė turi būt vienoda iš abiejų pusių. Bandant, naudokit skirtyngų spalvų siūlus, pav., adatos-baltas, apatinės ritės-raudonas. Tuomet geriau matysis galimi sivimo trūkumai. Siuvant, mašina turi lengvai įveikti įvairius "slenksčius" medžiagos sudurimo vietose ir be siūlės "pralšokimų". Neturi būt pašalinių garsų, kalimų ir pan. Visais atvėjais nepasikliaukite vien tik konsultanto šypsena. Sekmės.

Aciu uz jusu pagalba, perku JANOME. Aciu ir Gintuliai. 4u.gif Deja, Dubline tragiskas siuvimo masinu pasirinkimas, tad isbandysiu tik parsisiuntusi is UK. Lietuvoje pasirinkimas kuuuur kas geresnis, bet zinot, kai po metu grizti i Lietuva- parsivezti masina nerealu, per daug sunkus daiktas. doh.gif

Manau, kad jusu patarimai pravers dar ne vienai. Nors nelinkiu, kad masinos gestu, bet kuo daugiau jums klienciu. 4u.gif

P.S. 6 sluoksniai dzinso? ohoho. blink.gif blink.gif
Atsakyti

Manau, kad jusu patarimai pravers dar ne vienai. Nors nelinkiu, kad masinos gestu, bet kuo daugiau jums klienciu. 4u.gif

P.S. 6 sluoksniai dzinso? ohoho. blink.gif blink.gif
[/quote]

Šiais metais emigrantai iš Lietuvos išsivežė į Kanadą, Angliją, kt. šalis dal kokias keturias mano sutaisytas mašinas. Dėl klientų nesiskundžiu. Norėčiau turėti pagalbininką-kompanioną, bet toks darbas nieko nedomina. Kvalifikuotų mechanikų dabar neruošia, o šiuolaikinės buitinės mašinos dažnai trumpalaikio naudojimo produktas.

Atsakyti
bernete gaminamos Kinijoje, jei jums tai svarbus kriterijus renkantis.
As taip pat rinkausi tarp Janome ir Bernete. Parduotuveje tek.o pasiuti su Bernete 56 ir Janome 525. Nors tokias masinas ciupinejau pirma karta ir nieko apie jas neismanau, bet Janome darbas man pasirode svelnesnis, tylesnis, v.z. pasiuvus pasirinkimas pakrypo Janome naudai.
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2009 12 31, 22:56)
bernete gaminamos Kinijoje, jei jums tai svarbus kriterijus renkantis.
As taip pat rinkausi tarp Janome ir Bernete. Parduotuveje tek.o pasiuti su Bernete 56 ir Janome 525. Nors tokias masinas ciupinejau pirma karta ir nieko apie jas neismanau, bet Janome darbas man pasirode svelnesnis, tylesnis, v.z. pasiuvus pasirinkimas pakrypo Janome naudai.

Atsiprasau, Gitulia, kad Jusu varda perkreipiau. blush2.gif Aciu uz jusu komentara. vis tebelaukiu atsakymo is masinu www, kad pakomentuotu apie pristatyma is UK i Airija, bet tikrai ketinu isigyti Janome. Labai labai aciu. Geru metu. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Laba diena, Singer meistre ir kiti pašnekovai. Turiu problemą su Čaika 134. Siuvu nedaug, savo šeimos reikmėms, bet kažkas atsitiko pedalui-įjungus į tinklą varo visu greičiu ir negaliu sustabdyt. Ar tai pataisoma, ar reikia ieškot naujo pedalo. Deja aš dar toliau gyvenu. Gal parekomenduosit meistrą Mažeikiuose? Jau ir reguliuot reikia, siūlai trūkinėja. Pasireguliuoju, bet geriau pas meistrą nuvykčiau. Lauksiu jūsų patarimų. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(žolelė @ 2010 01 03, 23:13)
Laba diena, Singer meistre ir kiti pašnekovai. Turiu problemą su Čaika 134. Siuvu nedaug, savo šeimos reikmėms, bet kažkas atsitiko pedalui-įjungus į tinklą varo visu greičiu ir negaliu sustabdyt. Ar tai pataisoma, ar reikia ieškot naujo pedalo. Deja aš dar toliau gyvenu. Gal parekomenduosit meistrą Mažeikiuose? Jau ir reguliuot reikia, siūlai trūkinėja. Pasireguliuoju, bet geriau pas meistrą nuvykčiau. Lauksiu jūsų patarimų.  ax.gif

Šį Jūsų Čaika-134 pagaminta apie 1990 metus. Yra kalinių surinkta ir labai prastos kokybės. Jos reostas (apsukų reguliatorius, pedalas) – lenkiškas. Dėl išsiliejusio elektrolito tas lenkiškas(ir ne tik lenkiškas) pedalas labai dažnai iškrečia visokius šposus, pav., gali be Jūsų žinios paleisti siuvimo mašiną, perkaitinti jos variklį ir sukelti gaisrą. Tokių atsitikimų mano praktikoje buvo, todėl VISADA perspėju siuvėjas, kad NEPALIKTŲ JUNGTŲ ELEKTROS TINKLE SAVO SIUVIMO MAŠINŲ.
Tas Jūsų pedalas-nesunkiai pataisomas. Pati geriau jo neardykite ir neduokite to daryti kitiems, nes kitaip turėsite bereikalingų išlaidų. Kokybiškai tą pedalą gali sutaisyti, TIKTAI profesionalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singer meistras: 04 sausio 2010 - 00:43
Laba diena. Mano vyras atidarė tą pedalą ir matosi, kad tas rausvas kondensatorius visas išsipūtęs. itokio elektrolito nera.Kadangi nė vieno meistro Mažeikiuose nežinom, tai ir bandom savo jėgom taisyti. iki šiol pas jokį meistrą dar nesu buvusi. O kokiose vietose galima tą dalį (kondensatorių) nusipirkti. Gal radijo taisyklose?
Atsakyti
Labai saunu, kad forume atsirado tokie meistro patarimai.

As irgi labai uzsimaniau pirkti siuvimo masina, esu pradedancioji.
Forumuose daugiausiai geru atsiliepimu radau apie Janome masinas. Taciau pasimeciau tarp modeliu gausybes.
Man svarbu, kad butu apmetymas, trikotazo siuvimo siule. Dar idomu kaip su ta automatine sagu kilpa. Tai cia kaip suprantu pati masina padaro ta skylute ir apsiuva ? Nes raso, kad jei bus kilpa daroma is keliu daliu, tai tik igudusios sugeba graziai padaryti. Bet is kitos puses galvoju, kiek as tu kilpu per metus darysiu. GAl tada nevertapermoketi?
Ka manote apie modeli Janome GOLD PLUS, raso, kad naujiena?
Koki modeliuka galetumete rekomenduoti, nes cia ju galybe?
Siuvimo masinu modeliai

Is anksto aciu uz pagalba.
Atsakyti
sveiki 4u.gif
Prireike ir man siuvimo masinos buitiniems darbams, o funkcijos turetu buti tokios:
siuvimas, krastu apmetimas, kilpu apmetimas, sagu siuvimas.
Perskaicius sia tema, isidemejau, kad kinieciu negalima pirkti. As gyvenime esu siuvus tik mokykloje ziursta per darbu pamokas, bei sijona.
Kokias firmas parekomenduotumet
Brother, husqvarna, pfaff, janome
Iki 600 lt, daugiau negalim sau leisti 4u.gif
Va cia radau:
http://www.sewingmac.../123-c60-v0.htm
Is uzsienio gal pigiau siusti, nes turiu giminiu Londone....
http://cgi.ebay.co.u...=item518f906bb7
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oksanik: 04 sausio 2010 - 17:06
Sveiki. Nu, šveičiu lauk tą čaiką 134 (kai sužinojau, kad kalinių surinkta, tai išvis NEMEILĖ jai atsirado). naršydama po tinklapius, užmačiau, kad siuvimoreikmenys.lt parduoda Janome IT1018 pigiai. Kas tai per mašina, ar ji buitinė? Aprašymas viliojantis. O Janome 525 nerandu aprašymo...
Atsakyti
sveikutes,su Naujukais visas! drinks_cheers.gif Gal kas turite siuvimo masinos YAMATA FY900 naudojimo instrukcija?
Atsakyti