Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas tema

QUOTE((Lelija) @ 2010 07 31, 14:25)
Ačiū už patarimus smile.gif Mano chaikos varikliukas "made in turkey", tipas AD-2M.
Del tarybinių mašinų tai jūs teisus, jos norą atmuša žiauriai, bet buitinėms reikmėms užtenka siūti (sukandus dantis smile.gif)

Viskas aišku. Turkiškų reostatų (pedalų), o ypač variklį jungiančių laidų, labai prasta kokybė.
Dėl gausios oksidacijos nėra gero kontakto, nuolat tas pedalas kaista, greitai išdega jo kontaktai.
Jūsų atveju, pedalo pakeitimas mažai ką duos. Reikia pakeisti oksiduotus laidus ir bandyti sutvarkyti esama pedalą (jeigu Jūsų vyras dar jo nesuskaldė ir neišmetė). Tai galėtų kainuot apie 40 lt. Pati Čaika – grynai rusiškas produktas. Brokas dažnai pasitaiko PERESTROIKOS laikų modeliuose (133; 134-A; 144). Aš apie tai rašiau. Nediskutuosiu dėl šių mašinų trukumų, nes patys rusai jas peikia. Geriau apsilankykite pas mane su ta savo Čaika. Manau, greitai pakeisite savo nuomonę apie ją. Garantuoju Jums, kad ta rusiška siuvimo mašina dirbs kaip laikrodukas dar daug metų su visom medžiagomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singer meistras: 31 liepos 2010 - 23:49
http://www.supermama...;#entry39254160

Labai labai laukiu patarimo ir konsultacijos, gerb. singer meistre. 4u.gif
Atsakyti
Sveiki. niekaip nesuprantu kodel mano masina siuna zigzagais kazkokiais..nors nustatineju pagal instrukcija, kad siutu normalia linija..Siuvimo masina Victoria
Atsakyti
vat ir as nusipirkau viktorija,bet niekaip nerantu kur siuva tiesia linija blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 08 04, 11:29)
http://www.supermama...;#entry39254160

Labai labai laukiu patarimo ir konsultacijos, gerb. singer meistre.  4u.gif

1.Nesigilinsiu į detalias. Abi šios „senamadiškos“ mašinos maždaug „vienmetės“, gali būti apie 1968 – 72 metus. Lietuvos turguose už tokias, su visu komplektu, galima išsiderėti nuo 70 – 100 lt . Tai firminės siuvimo mašinos. Singeris turi valdomą adatą („kairė“, „centas“, „dešinė“). Atlieka pačias būtiniausias siuvimo operacijas, gerai susiuva įvairaus storio medžiagas, galima naudoti sudvigubintą (sutrigubintą) adatą. Yra paprastas ir patikimas.
2.Husgvarna – tobulesnė ir sudėtingesnė mašina, nes turi nuimama platformą ir įvairių funkcijų elastinei siūlei išgauti, tačiau jos valdymas nėra patogus, todėl siuvėjos, net ir įgudusios, dažnai painiojasi. Čia reikalingas įpratimas. Pasirenkant siūlės tipą, visų valdimo svirčių padėtis derinama pagal spalvas. Tokio senumo mašiną, skirtingai nuo Singerio, pirkti yra rizikinga. Gali būti užsistovėjusi, ir tepimas uždžiūvęs, todėl meistrui tektų gerokai pavargt, kol ją išjudintų. Taip pat ir elektrinė jos dalis gali pareikalauti nedidelio atnaujinimo. Dėl savo amžius šį mašiną yra trapi, todėl nereikėtu patiems jos taisyti. Prieš pirkdami, abi šias mašinas išbandykite. Kai kurie gedimai gali išlysti tuoj po pikimo. Lietuvoje daugiau pakonsultuočiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singer meistras: 04 rugpjūčio 2010 - 16:32
QUOTE(Proud_Mommy @ 2010 08 04, 11:59)
Sveiki. niekaip nesuprantu kodel mano masina siuna zigzagais kazkokiais..nors nustatineju pagal instrukcija, kad siutu normalia linija..Siuvimo masina Victoria

Siuvimo mašinų modelių su VIKTORIA vardu yra labai daug. Reikėtų patikslinti Jūsų siuvimo mašinos pavadinimą, jos stovį, amžių ir kt. Parašykite kokias dar, apart tiesiosios siūles, funkcijas neišgaunate su šia VIKTORIJA
Atsakyti
QUOTE(Singer meistras @ 2010 08 04, 17:03)

Sirdingai dekoju uz atsakyma. Taip ir padarysiu. Tiesiog isbandysiu nuvaziavus. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Singer meistras @ 2010 08 04, 16:19)
Siuvimo mašinų modelių su VIKTORIA vardu yra labai daug. Reikėtų patikslinti Jūsų siuvimo mašinos pavadinimą, jos stovį, amžių ir kt. Parašykite kokias dar, apart tiesiosios siūles, funkcijas neišgaunate su šia VIKTORIJA

Sewing Machine 270 E, jeigu cia pavadinimas. Siaip nauja, pirkta pries 2-3 metus UK
yra ratukas su raidemis, prie kiekvienos raides yra nurodyta kaip siuna..bet ir nustacius ant kitu raidziu siuva taip pat (zigzagu)
va tokia user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Proud_Mommy: 04 rugpjūčio 2010 - 17:20
Jau susikalbejau su masina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Proud_Mommy @ 2010 08 04, 18:10)
Sewing Machine 270 E,  jeigu cia pavadinimas. Siaip nauja, pirkta pries 2-3 metus UK
yra ratukas su raidemis, prie kiekvienos raides yra nurodyta kaip siuna..bet ir nustacius ant kitu raidziu siuva taip pat (zigzagu)
va tokia user posted image

...apie ką aš ir klausiau, visose selektoriaus padėtyse siuva vienodai. Tai atsitinka dėl vienos tokios mažos užstrigusios detalės, kurios dėka per programinius diskelius yra valdomi adatos vediklio judesiai. Gaila, kad nuotraukoje negaliu viso to parodyt. Šio tipo mašinos dažnai krečia tokius "šposus", ypač kurį laiką pastovėjusios bė darbo patalposė, kuriosė yra dideli temperatūros svyravimai arba suteptos kokia nors klampia alyva. Tai nesunkiai pataisoma, bet PATARČIAU KREIPTIS Į MEISTRĄ.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singer meistras: 04 rugpjūčio 2010 - 20:05
sveikos brangiosios.man reikia pagalbos..mociute atidave siuvimo masina sena. biggrin.gif tetis apziurejo,ir sako kad reikia keisti dirzeli.va beda kad as nezinau kur tokiu dalyku gauti kaune?internete irgi ne kazka randu verysad.gif gal kas zino?prasau padekit man blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(paslaptingoji1 @ 2010 08 06, 16:07)
sveikos brangiosios.man reikia pagalbos..mociute atidave siuvimo masina sena. biggrin.gif tetis apziurejo,ir sako kad reikia keisti dirzeli.va beda kad as nezinau kur tokiu dalyku gauti kaune?internete irgi ne kazka randu verysad.gif gal kas zino?prasau padekit man blush2.gif

Turite omeny dirželį kojinei siuvamąjai mašinai? Kartais tokie dalykai pasitaiko Aleksoto turguje. Galėčiau padovanoti kokį nors ne pirmos jaunystės, sudurstytą dirželį, bet tikrai ne blogesnį. Išmatuokite tiksliai ilgį ir bandysiu paieškoti. Būsiu išvykęs, todėl dėl šio reikalo galėsite kreiptis po geros savaitės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singer meistras: 06 rugpjūčio 2010 - 15:52