QUOTE((Lelija) @ 2010 07 31, 14:25)
Ačiū už patarimus Mano chaikos varikliukas "made in turkey", tipas AD-2M.
Del tarybinių mašinų tai jūs teisus, jos norą atmuša žiauriai, bet buitinėms reikmėms užtenka siūti (sukandus dantis )
Del tarybinių mašinų tai jūs teisus, jos norą atmuša žiauriai, bet buitinėms reikmėms užtenka siūti (sukandus dantis )
Viskas aišku. Turkiškų reostatų (pedalų), o ypač variklį jungiančių laidų, labai prasta kokybė.
Dėl gausios oksidacijos nėra gero kontakto, nuolat tas pedalas kaista, greitai išdega jo kontaktai.
Jūsų atveju, pedalo pakeitimas mažai ką duos. Reikia pakeisti oksiduotus laidus ir bandyti sutvarkyti esama pedalą (jeigu Jūsų vyras dar jo nesuskaldė ir neišmetė). Tai galėtų kainuot apie 40 lt. Pati Čaika grynai rusiškas produktas. Brokas dažnai pasitaiko PERESTROIKOS laikų modeliuose (133; 134-A; 144). Aš apie tai rašiau. Nediskutuosiu dėl šių mašinų trukumų, nes patys rusai jas peikia. Geriau apsilankykite pas mane su ta savo Čaika. Manau, greitai pakeisite savo nuomonę apie ją. Garantuoju Jums, kad ta rusiška siuvimo mašina dirbs kaip laikrodukas dar daug metų su visom medžiagomis.