Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas tema

QUOTE(Singer meistras @ 2010 07 28, 23:47)
Ir teisingai  padarėte. Šis variantas ir rimtesnis ir patikimesnis.

karsta.gif smagu tai skaityti iš meistro 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguliux @ 2010 07 28, 17:34)
Ačiū už atsakymą, vios dėl to išsirinkau šia  doh.gif  biggrin.gif  tikuosi ne prastesnis variantas ax.gif

as tokia pacia turiu nu kol kas visai patenkinta ir siuvu ne tik savo reikmems (aisku ne masiniam siuvimui naudoju)

oi susimaisiau dabar paziurejau mano biski kitoks modeliukas 419S
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cikita_G: 29 liepos 2010 - 08:41
QUOTE(Cikita_G @ 2010 07 29, 09:40)
as tokia pacia turiu nu kol kas visai patenkinta ir siuvu ne tik savo reikmems (aisku ne masiniam siuvimui naudoju)

oi susimaisiau dabar paziurejau mano biski kitoks modeliukas 419S

na jei kas, tai jau kreipsiuos konsultacijų 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Ieškau pedalo siuvimo mašinai "chaika 142- M". Gal kas turit nereikalingą, arba žinot kur įsigyti? Kaune.
Atsakyti
QUOTE(jurguliux @ 2010 07 29, 10:19)
na jei kas, tai jau kreipsiuos konsultacijų 4u.gif  biggrin.gif

ax.gif tai kad labai aiskios instrukcijos smile.gif bet visada prasom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikita_G @ 2010 07 29, 10:32)
ax.gif tai kad labai aiskios instrukcijos  smile.gif  bet visada prasom biggrin.gif

va to tai tikuosi, kad bus aiški instrukcija doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE((Lelija) @ 2010 07 29, 10:30)
Ieškau pedalo siuvimo mašinai "chaika 142- M". Gal kas turit nereikalingą, arba žinot kur įsigyti? Kaune.

Šį tarybinių laikų mašina buvo komplektuojama japonų, turkų ir lenkų gamybos elektros varikliais. Patikslinkite, koks variklis sumontuotas Jūsų mašinoje, tuomet galėsiu patart kokį variklio apsukų reguliatorių turėtumėt rinktis, kad atitiktų jungtį. Patariu neišmesti seno reguliatoriaus (pedalo, reostato), jeigu, žinoma, turite. Kaune tuos pedalus galima nusipirkti Veiverių g. 67.
Atsakyti
QUOTE(garuolyte @ 2010 07 28, 13:56)
O gal ką galit pakomentuoti apie kompiuterizuotas mašinas, pvz. kaip Elna 7300 Queen ir palyginti su Bernina panašiu modeliu

nerandau apie Elna jokių diskusijų ar atsiliepimų, net rusiškam forume apie Elna overlokus kalbama, o apie mašinas neradau
Atsakyti
Labas vakaras, ir aš noriu patarimo ar pritarimo - net nežinau, kaip pavadint. Noriu išbandyti siuvimą savo reikmėms - iki šiol pamenu, jog siuvau tik mokykloj blush2.gif doh.gif
Ar užteks man siuvimo mašinos Čaika 132M pradžiamoksliui? Mašina šiaip labai mažai naudota, beveik nauja... blush2.gif
Kažkaip pirma norisi išbandyt jėgas, o jei patiks, tuomet galvočiau apie kažką rimtesnio blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(...little mary... @ 2010 07 29, 23:01)
Labas vakaras, ir aš noriu patarimo ar pritarimo - net nežinau, kaip pavadint. Noriu išbandyti siuvimą savo reikmėms - iki šiol pamenu, jog siuvau tik mokykloj  blush2.gif  doh.gif 
Ar užteks man siuvimo mašinos Čaika 132M pradžiamoksliui? Mašina šiaip labai mažai naudota, beveik nauja...  blush2.gif 
Kažkaip pirma norisi išbandyt jėgas, o jei patiks, tuomet galvočiau apie kažką rimtesnio  blush2.gif

Nesivaikikite brangių siuvimo mašinų. Pradėkite nuo savo Čaikos. Tik po to, kai truputi prasilaušite, tuomet galėsite geresnę pasirinkt. Tikrai nėra bloga ta Jūsų Čaika. Pradžiamoksliai tiks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singer meistras: 30 liepos 2010 - 00:18
QUOTE(garuolyte @ 2010 07 29, 16:26)
nerandau apie Elna jokių diskusijų ar atsiliepimų, net rusiškam forume apie Elna overlokus kalbama, o apie mašinas neradau

Sveiki, Elna siuvimo mašinų lygis yra labai panašus į Janome. Tačiau lyginant Jūsų pasirinktą modelį su Bernina, galiu pasakyti, kad atitikmenį rasti gana sunku. Bernina mašinos tokio lygio yra daug profesionalesnės. Artimiausias atitikmuo būtų BERNINA 380. Pvz. BERNINA 380 turi profesionalę vertikalią šaudyklę, ELNA 7300 horizontalę. Bernina turi rankovinę platformą - Elna neturi, Bernina 380 kilpų apsiuvimas yra labai profesionalus, t.y. nereikia įstatyti sagos į pėdelę, ji vieną kartą išmatuojama ir išsaugoma, o toliau siunamos automatiškai, Elnos kilpų apsiuvimas yra toks pats, kaip ir paprastose pigiose mašinose. Bernina mašinose yra profesionalus apšvietimas, Elna įprastas. Aš savo klientėms tikrai rekomenduočiau geriau rinktis Bernina, o ne Elną.
Papildyta:
QUOTE(...little mary... @ 2010 07 29, 23:01)
Labas vakaras, ir aš noriu patarimo ar pritarimo - net nežinau, kaip pavadint. Noriu išbandyti siuvimą savo reikmėms - iki šiol pamenu, jog siuvau tik mokykloj  blush2.gif  doh.gif 
Ar užteks man siuvimo mašinos Čaika 132M pradžiamoksliui? Mašina šiaip labai mažai naudota, beveik nauja...  blush2.gif 
Kažkaip pirma norisi išbandyt jėgas, o jei patiks, tuomet galvočiau apie kažką rimtesnio  blush2.gif

Aš esu šiek tiek kitokios nuomonės, jeigu reikėtų lyginti Čaika siuvimo mašinas su šiuolaikinėmis. Tiesiog turiu nemažai pavyzdžių, kad būtent pradedančioms siuvėjoms atkrenta noras siūti būtent dėl tokių senų atgyvenusių mašinų kaip Čaika . Aišku šios mašinos savo laikais labai nemažai pasitarnavo, bet ir nebuvo kito pasirinkimo. Tačiau dabar galima gi pasirinkti ar važiuoti su Žiguliu ar Moskviču, ar nusipirkti bent jau kokį šiuolaikiškesnį automobilį. Bijau, kad tikrai reta moteris iš visų įmanomų automobilių išsirinktų Žigulį schmoll.gif , greičiau jau pesčiomis vaikščiotų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilniaus Meistras: 30 liepos 2010 - 10:57
QUOTE(Singer meistras @ 2010 07 29, 12:54)
Šį tarybinių laikų mašina buvo komplektuojama japonų, turkų ir lenkų gamybos elektros varikliais. Patikslinkite, koks variklis sumontuotas Jūsų mašinoje, tuomet galėsiu patart kokį  variklio apsukų reguliatorių turėtumėt rinktis, kad atitiktų jungtį. Patariu neišmesti seno reguliatoriaus (pedalo, reostato), jeigu, žinoma, turite. Kaune tuos pedalus galima nusipirkti Veiverių g. 67.

Ačiū už patarimus smile.gif Mano chaikos varikliukas "made in turkey", tipas AD-2M.
Del tarybinių mašinų tai jūs teisus, jos norą atmuša žiauriai, bet buitinėms reikmėms užtenka siūti (sukandus dantis smile.gif)
Atsakyti