QUOTE(garuolyte @ 2010 07 29, 16:26)
nerandau apie Elna jokių diskusijų ar atsiliepimų, net rusiškam forume apie Elna overlokus kalbama, o apie mašinas neradau
Sveiki, Elna siuvimo mašinų lygis yra labai panašus į Janome. Tačiau lyginant Jūsų pasirinktą modelį su Bernina, galiu pasakyti, kad atitikmenį rasti gana sunku. Bernina mašinos tokio lygio yra daug profesionalesnės. Artimiausias atitikmuo būtų BERNINA 380. Pvz. BERNINA 380 turi profesionalę vertikalią šaudyklę, ELNA 7300 horizontalę. Bernina turi rankovinę platformą - Elna neturi, Bernina 380 kilpų apsiuvimas yra labai profesionalus, t.y. nereikia įstatyti sagos į pėdelę, ji vieną kartą išmatuojama ir išsaugoma, o toliau siunamos automatiškai, Elnos kilpų apsiuvimas yra toks pats, kaip ir paprastose pigiose mašinose. Bernina mašinose yra profesionalus apšvietimas, Elna įprastas. Aš savo klientėms tikrai rekomenduočiau geriau rinktis Bernina, o ne Elną.
Papildyta:
QUOTE(...little mary... @ 2010 07 29, 23:01)
Labas vakaras, ir aš noriu patarimo ar pritarimo - net nežinau, kaip pavadint. Noriu išbandyti siuvimą savo reikmėms - iki šiol pamenu, jog siuvau tik mokykloj
Ar užteks man siuvimo mašinos Čaika 132M pradžiamoksliui? Mašina šiaip labai mažai naudota, beveik nauja...
Kažkaip pirma norisi išbandyt jėgas, o jei patiks, tuomet galvočiau apie kažką rimtesnio
Aš esu šiek tiek kitokios nuomonės, jeigu reikėtų lyginti Čaika siuvimo mašinas su šiuolaikinėmis. Tiesiog turiu nemažai pavyzdžių, kad būtent pradedančioms siuvėjoms atkrenta noras siūti būtent dėl tokių senų atgyvenusių mašinų kaip Čaika . Aišku šios mašinos savo laikais labai nemažai pasitarnavo, bet ir nebuvo kito pasirinkimo. Tačiau dabar galima gi pasirinkti ar važiuoti su Žiguliu ar Moskviču, ar nusipirkti bent jau kokį šiuolaikiškesnį automobilį. Bijau, kad tikrai reta moteris iš visų įmanomų automobilių išsirinktų Žigulį
, greičiau jau pesčiomis vaikščiotų