Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas tema

QUOTE(LarisaMal @ 2010 07 07, 12:06)
4u.gif
Papildyta:

O iš kur Jūs žinot kas iš ko nuplagijavo  smile.gif ? Man teko su jais bendrauti, tai šioje firmoje dirba tikrai išmanantys savo darbą žmonės  thumbup.gif

Tai nuplagijuota iš rusų internetinės parduotuvės „КУТЮРЬЕ” puslapių. Pati pasižiūrėkite.
http://www.sewing.ki...ge_o-chelnokah/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singer meistras: 07 liepos 2010 - 13:38
Na, nusipirkau Bernina 800DL thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Tikrai super mašiniukas! labai gražiai dirba. tik teks priprast siųti iškart su dviem mašinom - ir paprasta ir overloku. praverstų stalas su ratukais, kad nereiktų aplink stalą lakstyt biggrin.gif biggrin.gif.
Tik norėčiau paklaust meistro. Mano paprastoji Veritas 8014/43 puikiai ir ilgai tarnauja be priekaištų. bet dabar pradėjo kažkaip kietokai siūti (kaip siuvėjos sako "sausai") ir nelabai padeda tepimas. Gal jau laikas ją pareguliuot? Reguliuota prieš kokius 3-4 metus. ir nuolat aš ją tampau po namus - nuo stalo ant žemės, nuo žemės - į sandelį. kiek girdėjau, joms truputį kenkia transportavimas.
Atsakyti
QUOTE(Gintarė P. @ 2010 07 07, 16:01)
Na, nusipirkau Bernina 800DL thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif . Tikrai super mašiniukas! labai gražiai dirba. tik teks priprast siųti iškart su dviem mašinom - ir paprasta ir overloku. praverstų stalas su ratukais, kad nereiktų aplink stalą lakstyt  biggrin.gif  biggrin.gif.
  Tik norėčiau paklaust meistro. Mano paprastoji Veritas 8014/43 puikiai ir ilgai tarnauja be priekaištų. bet dabar pradėjo kažkaip kietokai siūti (kaip siuvėjos sako "sausai") ir nelabai padeda tepimas. Gal jau laikas ją pareguliuot? Reguliuota prieš kokius 3-4 metus. ir nuolat aš ją tampau po namus - nuo stalo ant žemės, nuo žemės - į sandelį. kiek girdėjau, joms truputį kenkia transportavimas.

Bernina 800DL – geras pirkinys. Tas Jūsų Veritas, taip pat vertas pagarbos. Jo reguliavimas mažai ką duos. Tai būtu bereikalingas pinigų švaistymas. Gali būt, kad nuo ilgo ir sunkaus darbo išsitampė dirželis (tas, kuris vidui), išsiderino programos, atsirado problemos reduktoriaus ir šaudyklės mechanizme. Jeigu šį mašina tikrai Jums brangi, patarčiau susitvarkyti ją kapitališkai. Tai padaroma be problemų. Tarnaus dar ilgai ir „pergyvens“ ne vieną šiuolaikinę štampuotę. Dėl to transportavimo. Tai reikia daryti atsargiai. Labiausiai mašinos bijo drėgnų patalpų. Laikydami jas kur nors palėpėje ir pan., galite susilaukti rimtų pasekmių dėl rudžių.
Atsakyti
Labai ačiū visiem atsakiusėms! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Singer meistras @ 2010 07 07, 18:24)
Bernina 800DL – geras pirkinys. Tas Jūsų Veritas, taip pat vertas pagarbos. Jo reguliavimas mažai ką duos. Tai būtu bereikalingas pinigų švaistymas. Gali būt, kad nuo ilgo ir sunkaus darbo išsitampė dirželis (tas, kuris vidui), išsiderino programos, atsirado problemos reduktoriaus ir šaudyklės mechanizme. Jeigu šį mašina tikrai Jums brangi, patarčiau susitvarkyti ją kapitališkai. Tai padaroma be problemų. Tarnaus dar ilgai ir „pergyvens“ ne vieną šiuolaikinę štampuotę.  Dėl to transportavimo. Tai reikia daryti atsargiai. Labiausiai mašinos bijo drėgnų patalpų. Laikydami jas kur nors palėpėje ir pan., galite susilaukti rimtų pasekmių dėl rudžių.

O kiek tas kapitalinis remontas gali kainuoti? Ar jūs pats tuo užsiimat?
Atsakyti
QUOTE(Gintarė P. @ 2010 07 08, 18:46)
O kiek tas kapitalinis remontas gali kainuoti? Ar jūs pats tuo užsiimat?

Geros siuvėjos dienos darbo užmokestis ir plius detalių kaina. Jeigu VERITo elektrinė dalis tvarkoj, aš stengiuosi „neperlipti“ dvejų ženklų skaičiaus. Dėl to su klientėmis nekyla jokių problemų, dažnai jos primoka nuo savęs virš to, ką prašau. Kainą pasakau prieš priimdamas užsakymą. Jokio apmokėjimo į priekį neimu. Jeigu panorėsite taisytis pas mane- neatsisakysiu. Visa bėda, kad neturiu gerų dirbtuvių ir kompaniono.
Atsakyti
[quote=Vilniaus Meistras,2010 07 07, 13:18]
Sveiki, tikrai patarčiau Jums įsigyti vieną, o ne dvi, siuvimo mašinas. Jeigu Jūs ketinate siūti drabužius pagal individualius užsakymus, o ne karines palapynes, gumines valtis ir t.t, tai geros buitinės siuvimo mašinos Jums tikrai pakaks. Pvz. siudami ploną užuolaidą, statote ploną adatą, ploną siūlą, gal šiek tiek pareguliuojate viršutinio ir apatinio siūlo įtempimą, ir atvirkščiai, siudami odinę striukę, statote storą adatą, storą siūlą, na ir vėl galite pareguliuoti siūlų įtempimus, ir viskas. Visą tai atlikti meistro tikrai nereikia. Meistro reikės tuo atveju, jeigu norėsite po kokių metų-dviejų atlikti Jūsų siuvimo mašinai kvalifikuotą profilaktiką. Daug siunant, tai yra rekomenduojama. Na ir jeigu norite daryti kilpą su akute, o jos kaip profesionalei Jums tikrai prireiks, tai visgi matyt Jums teks investuoti į kompiuterizuotą siuvimo mašiną. O kad tarnautų daugiau kaip du metai, tai rinkites atidžiai. Galiu pasakyti, kad Bernina Activa, Bernina Aurora kaip tik ir skirtos tokiems darbams kaip Jūsų, ir dar joms suteikiama 3 metų garantija. Iš Janome galiu rekomenduoti vienintelį modelį 6600P, tai taip pat mašina, skirta rimtiems darbams, jai dažniausiai duodama garantija 2 metai. Jeigu Jums atrodo, kad brangu, būtinai derėkites, dabar visi derisi biggrin.gif

labai labai aciu uz patarimus konkrecius ir zemiskus thumbup.gif ,dabar taupysiu pinigus kad galeciau isigyt kazkuria is siu.Ir nebereikes blaskytis ax.gif .Bet gal galeciau dar pabut siek tiek ikiri ir paklaust koki overloka pasiulytumet,nes siuo metu turiu ta kinietiska zalia jis man gan gerai tarnavo apie 10 metu,bet kuo toliau tuo labiau ima kelt problemas tai nevisas medziagas kerpa ,ne visad grazia siule daro.beto but gerai kad reguliuotus dygsnio plotis ir ilgis bet gal tai daro visi dabartiniai overlokai.Tiesa pasakius apie overlokus apsoliuciai nesigaudau blush2.gif ,kad siutu trikotaza ta tikraja trikotazine siule man nebutina nes trikotazo gaminiu per metus pasitaiko vienas kitas svarbiausia kad but nors trisiule dar geriau jei galima but keist trisiule i dvisiule taupiau siulu kai reik tik apmetyt siules.Is anksto labai dekoju uz patarimus.
Atsakyti
as turiu Janome, nesu profi bet megstu siuti laisvalaikiu. esu labai patenkinta pirkiniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(renatavaidas @ 2010 07 10, 11:17)
labai labai aciu uz patarimus konkrecius ir zemiskus  thumbup.gif ,dabar taupysiu pinigus kad galeciau isigyt kazkuria is siu.Ir nebereikes blaskytis  ax.gif .Bet gal galeciau dar pabut siek tiek ikiri ir paklaust koki overloka pasiulytumet,nes siuo metu turiu ta kinietiska zalia jis man gan gerai tarnavo apie 10 metu,bet kuo toliau tuo labiau ima kelt problemas tai nevisas medziagas kerpa ,ne visad grazia siule daro.beto but gerai kad reguliuotus dygsnio plotis ir ilgis bet gal tai daro visi dabartiniai overlokai.Tiesa pasakius apie overlokus apsoliuciai nesigaudau  blush2.gif ,kad siutu trikotaza  ta tikraja trikotazine siule man nebutina nes trikotazo gaminiu per metus pasitaiko vienas kitas svarbiausia kad but nors trisiule dar geriau jei galima but keist  trisiule i dvisiule taupiau siulu kai reik tik apmetyt siules.Is anksto labai dekoju uz patarimus.

Taip, šiuolaikiniai praktiškai visi overlokai turi galimybę reguliuoti siūlės plotį ir ilgį. Dėl perdarimo iš trisiūlio į dvisiūlį, tai šią galimybę turi ne kiekvienas modelis. Praktiškai kiekvienas gamintojas gamina vieną pigesnį modelį 4 ir 3 siūlų, ir kokiais 100 lT. brangesnį modelį 4, 3 ir 2 siūlų. Tas perdarimas atliekamas labai paprastai, komplekte būna toks kabliukas, kurį pritvirtinate prie kilpiklio laikiklio ir jo galiuką įveriate į viršutinį kilpiklį, t.y. jį uždarote. Taip, šio perdarimo tikslas būtent ir yra taupyti siūlus, jeigu reikia vienos ypatingos spalvos siūlų, tai reikia turėti tik 2 špules, o ne 3. Na o dėl modeliukų galit paskaityti šiek tiek anksčiau parašytus atsiliepimus mirksiukas.gif
Atsakyti
sveiki.
na ka, pribrendo ir man reikalas klausti jusu patarimo. perskaiciau visa sia tema, bet atsakymo i savo klausima taip ir neradau.
pries keleta metu is nepatyrimo nusipirkau siuvamaja masinyte BROTHER ES-2400. keleta kartu pabandziau ja siuti ir nutrenkiau ja salin (dabar nepamenu jau kokia problema buvo iskilus, gali buti, kad tokia pati kaip ir dabar). vakar vis delto nusprendziau ja 'prikelti' naudojimui. taciau iskart susiduriau su problema- siunant apacia gaunasi labai suvelta. pirmas penkias minutes siuvo be problemu, taciau po to.... nesuprantu kur problema- gal sutepti reikia? vos nepaleidau jos i sipulius po keliu valandu beviltisku bandymu.o ir instrukcija naudojimo kazkur nutrenkiau.. nakti isardziau viska ka maniau galiu ardyti, ir isvaliau, taciau nei puku, nei siulu prisivelusiu neradau. dabar reiks vel bandyti...
vienu zodziu visiskas krachas. gal kas turit kokiu ideju 'kame saknys' sios problemos?
dekui.
Atsakyti
vienu zodziu..dar karta pabanziau siuti... nieko tas valymas nepadejo...
p.s. nezinau ar tai turi kazka bendro, bet man dar labai nepatinka jos siuvimo garsas. toks labai'metalinis'. nezianu kaip paaiskinti- lyg nusileidus adatai ji i kazka metalinio atsitrenkia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rikki-tikki-tavi: 12 liepos 2010 - 15:13
QUOTE(rikki-tikki-tavi @ 2010 07 12, 12:59)
sveiki.
na ka, pribrendo ir man reikalas klausti jusu patarimo. perskaiciau visa sia tema, bet atsakymo i savo klausima taip ir neradau.
pries keleta metu is nepatyrimo nusipirkau siuvamaja masinyte BROTHER ES-2400. keleta kartu pabandziau ja siuti ir nutrenkiau ja salin (dabar nepamenu jau kokia problema buvo iskilus, gali buti, kad tokia pati kaip ir dabar). vakar vis delto nusprendziau ja 'prikelti' naudojimui. taciau iskart susiduriau su problema- siunant  apacia gaunasi labai suvelta. pirmas penkias minutes siuvo be problemu, taciau po to.... nesuprantu kur problema- gal sutepti reikia? vos nepaleidau jos i sipulius po keliu valandu beviltisku bandymu.o ir instrukcija naudojimo kazkur nutrenkiau.. nakti isardziau viska ka maniau galiu ardyti, ir isvaliau, taciau nei puku, nei siulu prisivelusiu neradau. dabar reiks vel bandyti...
vienu zodziu visiskas krachas. gal kas turit kokiu ideju 'kame saknys' sios problemos?
dekui.

Aš taip pat "prikėlinėjau" seną siuvimo mašiną ("Radom", berods), buvo ta pati problema (ar bent jau pagal aprašymą panašiai atrodanti). Toks įspūdis, kad siuvant adata pereina per audinį ir padaro dar didelę "kilpą" apatinėje siuvinio pusėje - ir siuvant toliau susipina tos "kilpos". Mano atveju padėjo viršutinio siūlo įtempimo sureguliamas - kažkaip nusprendžiau, kad jei jau tooookios kilpos gaunasi, tai viršutinis siūlas nepakankamai įtemptas. Man padėjo smile.gif
Atsakyti