Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas tema

QUOTE(Vaidutex @ 2010 06 30, 20:40)
Dekoju uz pastabas ir konsultacija mirksiukas.gif . Zinau kad man sita masina galbut per daug gera...gal galite pasiulyti kazka pigesnio ir paprastesnio bigsmile.gif . Tiesiog labai idomu ka jus siulytumete, kad netektu nusivilti. Esu is tu kurie nenori moketi du kartus, todel mastau apie kazka patvaresnio....Bet tikrai saunu isgirsti jusu pasiulyma, nes pasikonsultavusi su siuveja, velgi pasimeciau kad nebezinau ar tikrai man  reikia tokios siuvimo masinos  unsure.gif  Gal uztektu ir kazko uz 500lt????

Singer meistras parašė viską teisingai. Net neturiu ką ir pridurti. Tik pasakysiu, kad visgi siuvimo mašiną perkate ne metams ir ne dviems... todėl, jeigu turite galimybę, tai geriau netaupykite, o geriau pasiderėkite su pardavėjais. Stebuklų nebūna, jeigu mašina kainuoja mažiau, tai ji kažko mažiau ir turi (galimybių, kokybės ar dar ko). O aš būtent apie 423S mašiną ir rašiau šiek tiek ankščiau, kad tai vienas patikimiausių janome modelių. Pigesnis jos analogas yra janome 415 modelis, mažiau operacijų bei pusiau automatinė kilpa, bet konstrukcija ta pati. Dėl šių mašinų nenusivilsite labai daug metų 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,noreciau pirkti nauja masina kuri atliktu kuo daugiau operaciju,tai yra graziu dekoratyviniu siulyciu, kilpos su akute irgi but labai gerai.As nusiziurejus JANOME Jubilee 85 arba ELNA 6200 bet kilo toks klausimas kuri geresne patvaresne nes siuvu labai daug ir yvairiu audiniu nuo silko iki odos.Be to neramina kad kiek girdejus nei vienos nei kitos nebegamina ar nebut veliau problemu su detalem.O gal galetumet ka kita pasiulyt nes beskaitant masinu aprasymus visai galva susisuko blush2.gif .O be to dar norejau paklaust ar verta pirkt kompiuterizuota ar jos negenda gal geriau paprastesnės elektromechaninės?Labai labai prasau, kad abu meistrai pakomentuotu ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(renatavaidas @ 2010 07 01, 00:13)
Laba diena,noreciau pirkti nauja masina kuri atliktu kuo daugiau operaciju,tai yra graziu dekoratyviniu siulyciu, kilpos su akute irgi but labai gerai.As nusiziurejus JANOME Jubilee 85 arba ELNA 6200 bet kilo toks klausimas kuri geresne patvaresne nes siuvu labai daug ir yvairiu audiniu nuo silko iki odos.Be to neramina kad kiek girdejus nei vienos nei kitos nebegamina ar nebut veliau problemu su detalem.O gal galetumet ka kita pasiulyt nes beskaitant masinu aprasymus visai galva susisuko  blush2.gif .O be to dar norejau paklaust ar verta pirkt kompiuterizuota ar jos negenda gal geriau paprastesnės elektromechaninės?Labai labai prasau, kad abu meistrai pakomentuotu ax.gif .

Kokią mašiną rinktis? Tai priklauso nuo to, kuriam tikslui ją naudosite: siūsitės sau-vienas variantas, draugams-kitas variantas. Pasirinkimas priklauso taip pat ir nuo to, ar turite - neturite patirtį, ar esate profesionalė. Jūsų išvardinti modeliai yra patikimi, bet neamžini. Gerose rankose tarnaus apie 15metų (vienos mano klientės mikroprocesoriaus valdoma mašina tarnauja nuo 1994m).
Atsakyti
QUOTE(renatavaidas @ 2010 07 01, 00:13)
Laba diena,noreciau pirkti nauja masina kuri atliktu kuo daugiau operaciju,tai yra graziu dekoratyviniu siulyciu, kilpos su akute irgi but labai gerai.As nusiziurejus JANOME Jubilee 85 arba ELNA 6200 bet kilo toks klausimas kuri geresne patvaresne nes siuvu labai daug ir yvairiu audiniu nuo silko iki odos.Be to neramina kad kiek girdejus nei vienos nei kitos nebegamina ar nebut veliau problemu su detalem.O gal galetumet ka kita pasiulyt nes beskaitant masinu aprasymus visai galva susisuko  blush2.gif .O be to dar norejau paklaust ar verta pirkt kompiuterizuota ar jos negenda gal geriau paprastesnės elektromechaninės?Labai labai prasau, kad abu meistrai pakomentuotu ax.gif .

Galiu pasakyti tiek, kad elektromechaninę greičiausiai pataisyčiau Jums ir po 15-20 metų, o kompiuterizuotą, jeigu sulužtų mikroschema, tai vargu. Bet gi ji nebutinai turėtų lūžti, ar ne? Pasistenkite pirkti mašiną pas patikimą pardavėją. Tačiau nei viena elektromechaninė mašinytė nepadarys daug daug gražių siulyčių bei neatliks kilpos su akute lotuliukas.gif . Tai atliks tik kompiuterizuota mašina būtent tos mikroschemos pagalba smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilniaus Meistras: 01 liepos 2010 - 21:26
QUOTE(Vilniaus Meistras @ 2010 06 30, 22:20)
Singer meistras parašė viską teisingai. Net neturiu ką ir pridurti. Tik pasakysiu, kad visgi siuvimo mašiną perkate ne metams ir ne dviems... todėl, jeigu turite galimybę, tai geriau netaupykite, o geriau pasiderėkite su pardavėjais. Stebuklų nebūna, jeigu mašina kainuoja mažiau, tai ji kažko mažiau ir turi (galimybių, kokybės ar dar ko). O aš būtent apie 423S mašiną ir rašiau šiek tiek ankščiau, kad tai vienas patikimiausių janome modelių. Pigesnis jos analogas yra janome 415 modelis, mažiau operacijų bei pusiau automatinė kilpa, bet konstrukcija ta pati. Dėl šių mašinų nenusivilsite labai daug metų  4u.gif

Dėkoju už pastabas ir komentarus. O kokia jūsų nuomonė dėl šaudyklės - vertikali ar horizontali? Masinos pardavėjas akcentuoja kad horizontali yra daug geriau - na kad tyliau dirba, lengviau naudoti ir pan. Betkai nesiuvi kieviena diena po 8 valnadas ar tai labai svarbu???O gal cia esmė yra kitus- gal vertikalias šaudykles sunkiau techniskai priziurėti, jos greiciau sulužta? Aš nelabai išmanau bet man vienas dalykas užkliuvo - teigiama jog vertikalias šaudykles reikia nuolat sutepti, o horizontalių nereikia iš viso sutepti. Kokia jūsų nuomonė ir patirtis.
Atsakyti
QUOTE(Vaidutex @ 2010 07 02, 08:29)
Dėkoju už pastabas ir komentarus. O kokia jūsų nuomonė dėl šaudyklės - vertikali ar horizontali? Masinos pardavėjas akcentuoja kad horizontali yra daug geriau - na kad tyliau dirba, lengviau naudoti ir pan. Betkai nesiuvi kieviena diena po 8 valnadas ar tai labai svarbu???O gal cia esmė yra kitus- gal vertikalias šaudykles sunkiau techniskai priziurėti, jos greiciau sulužta? Aš nelabai išmanau bet man vienas dalykas užkliuvo - teigiama jog vertikalias šaudykles reikia nuolat sutepti, o horizontalių nereikia iš viso sutepti. Kokia jūsų nuomonė ir patirtis.

Geras klausymas. Tai domina ne vien Jus. Man, savo didesnę gyvenimo dalį praleidusiam už Lietuvos ribų, sunku atsakyt į tai dėl nenusiformavusios siuvimo mašinų detalių terminologijos lietuvių kalboje. Lietuvių kalbos inspekcijai seniai laikas susidomėt siuvimo mašinų lietuviškų instrukcijų turiniu. Čia reikėtų gero kalbininko pagalbos, kad apibrėžtų kas yra kas. Pastebėjau, kad dauguma konsultantų tiesiog painioje tarpusavį, pav., pačią šaudyklę su ritės dangteliu ir pan. Štai „Siuvimo stiliaus“ pavyzdys. 1. Ši šaudyklė ypač patogi špulės įverimui. (Įdomu, į ką jie tą spulią veria?) 2. Mašinos su tokia šaudykle mažiau vibruoja, nes šaudyklė sukasi, o nejuda. (...“sukasi, o nejuda“- mįslė, į kurią nerandu atsakymo. )
Visų tų nesąmonių šaltinis
www.siuvimostilius.lt/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=25
Yra įvairių šaudyklių konstrukcijų ( labai gaila, kad dėl savo menko kompiuterinio raštingumo negaliu pateikti pavyzdžių). Idealių tikrai nėra. Visos jos turi savo privalumus ir trukumus. Visos jos reikalauja ypatingos priežiūros, nes šaudyklė-tai siuvimo mašinos širdis. Reklamuojamos mašinos (atrodo Husgvarna mod.nr.?), kurių (šaudyklės) nereikia tept. Bet nuo seno visiems žinoma: „Netepsi-nevažiuosi“, todėl šios mašinos po metų pradeda nebepajėgti atlikti, pav., platesnio ZIG-ZAGo , o dar po metų-visikai„susidrožia“, ypač tokias mašinas greitai pribaige nuo tarybinių laikų užsilikę siūlai. Šaudykles galima suskirstytu į tas, kurios juda aplink savo ašį (tik į vieną pusę) ir į tas, kurios juda (svyruoja) pirmyn-atgal. Pirmos (rotacinės)- turi gera dinamiką , didelį apsukų skaičių, todėl yra brangios. Antros (svyruojančios)- pigios, triukšmingos, bet jų suformuota siūlė- tvirtesnė (siūlų pasirinkimas daug platesnis). Šių tipų šaudyklės konstruojamos ir vertikalioje ir horizontalioje padėtyje. Siuvimo mašinos su horizontale šaudykle- daug brangesnės, bet leidžia išgauti gana platų ZIG-ZAGą, daug visokių operacijų ir yra labiau mėgėjų džiaugsmas. Atvirai pasakysiu, profesionalės tokias mašinas naudoja tik pagalbiniams darbams, nes pirmu smuiku jų dirbtuvėlėse grieže įprasta tiesiasiūlė mašinytė. Paaiškinau supaprastintai, kaip mokėjau.
Atsakyti
QUOTE(Singer meistras @ 2010 07 01, 19:04)
Kokią mašiną rinktis? Tai priklauso nuo to, kuriam tikslui ją naudosite: siūsitės sau-vienas variantas, draugams-kitas variantas. Pasirinkimas priklauso taip pat ir nuo to, ar turite - neturite patirtį, ar esate profesionalė. Jūsų išvardinti modeliai yra patikimi, bet neamžini. Gerose rankose tarnaus apie 15metų (vienos mano klientės mikroprocesoriaus valdoma mašina tarnauja nuo 1994m).

laba diena.Esu profesionale siuvu daug bet ne masini,o pagal individualius uzsakymus,todel ir reikia kad siutu yvairias medziagas nuo ploniausio silko iki storu paltiniu ar odu,daznai tenka naudot dekoratyvinias siulytes.O kilpos su akute reik paltam nes paprastos man ne grazu,nors aisku galima is bedos apsieit ir be ju ax.gif .Todel ir klausiu ar verta pirkt kompiuterizuota ar geriau gera elektromechanine,galu gale kad atlaikytu ir nepabirtu po 2 metu,nes kaina kompiuterizuotu nemaza blush2.gif .Tiesa pamirsau parasyt, kad man dar butina funkcija siut patraukus adata i sona jei suprantamai parasiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(renatavaidas @ 2010 07 03, 12:55)
laba diena.Esu profesionale siuvu daug bet ne masini,o pagal individualius uzsakymus,todel ir reikia kad siutu yvairias medziagas nuo ploniausio silko iki storu paltiniu ar odu,daznai tenka naudot dekoratyvinias siulytes.O kilpos su akute reik paltam nes paprastos man ne grazu,nors aisku galima is bedos apsieit ir be ju  ax.gif .Todel ir klausiu ar verta pirkt kompiuterizuota ar geriau gera elektromechanine,galu gale kad atlaikytu ir nepabirtu po 2 metu,nes kaina kompiuterizuotu nemaza  blush2.gif .Tiesa pamirsau parasyt, kad man dar butina funkcija siut patraukus adata i sona jei suprantamai parasiau  blush2.gif

Kaip profesionalė turite suprast, kad vienoje mašinoje tai visiškai nesuderinami dalykai. Nebent turėtumėte prie savęs krūvą visokių papildomų detalių ir auksinių rankų meistrą, kuris kas kart sugebėtų perderinti tą Jūsų mašiną nuo ploniausios medžiagos siuvimo (NR.70) iki storiausios (NR.120-140). Tai būtų labai neefektyvu. Išeitis būtų tokia. Reikia turėti bent jau dvi atskiras mašinas. Vieną-pagrindinėm siūlėm nusiūti, o kitą- apdailai. Fukcija, apie kurią rašote ( adatos valdymas), yra beveik visose šiolaikinėse mašinose.
Atsakyti
QUOTE(Singer meistras @ 2010 07 03, 07:14)
1. Ši šaudyklė ypač patogi špulės įverimui. (Įdomu, į ką jie tą spulią veria?) 2. Mašinos su tokia šaudykle mažiau vibruoja, nes šaudyklė sukasi, o nejuda. (...“sukasi, o nejuda“- mįslė, į kurią nerandu atsakymo. )

1. "špulės įvėrimui" tai visiems aišku, kad norint siūti, špulę reikia įverti, t.y. įverti į ją siūlą, o ne pačią špūlę verti.
2. “sukasi, o nejuda“, tai reiškia, kad vertikalios šaudyklės veikimo principas yra "judėti, o "sukasi", tai reiškia, kad horizontalios šaudyklės principas yra "suktis aplink savo ašį
Jūs pats toliau tą patį parašote.
Šiaip kaip tik dabar domiuosi naujos mašinos pirkimu, todėl ieškau informacijos apie jas, ir tiesą pasakius, "Siuvimo stiliaus" puslapyje vieninteliame visoje Lietuvoje radau nors kokį nors paaiškinimą įvairių terminų thumbup.gif . Man labai gaila, kad Jūs pats nieko nesukūręs, tik ir mokate kritikuoti. Esu profesionali siuvėja ir galiu pasakyti, kad "nesamonių" ir Jūs parašote verysad.gif beja ir su gramatinėmis klaidomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LarisaMal: 04 liepos 2010 - 12:05
QUOTE(LarisaMal @ 2010 07 04, 13:04)
1. "špulės įvėrimui" tai visiems aišku, kad norint siūti, špulę reikia įverti, t.y. įverti į ją siūlą, o ne pačią špūlę verti.
2. “sukasi, o nejuda“, tai reiškia, kad vertikalios šaudyklės veikimo principas yra "judėti, o "sukasi", tai reiškia, kad horizontalios šaudyklės principas yra "suktis aplink savo ašį
Jūs pats toliau tą patį parašote.
Šiaip kaip tik dabar domiuosi naujos mašinos pirkimu, todėl ieškau informacijos apie jas, ir tiesą pasakius, "Siuvimo stiliaus" puslapyje vieninteliame visoje Lietuvoje radau nors kokį nors paaiškinimą įvairių terminų  thumbup.gif . Man labai gaila, kad Jūs pats nieko nesukūręs, tik ir mokate kritikuoti. Esu profesionali siuvėja ir galiu pasakyti, kad "nesamonių" ir Jūs parašote  verysad.gif  beja ir su gramatinėmis klaidomis.

Dėkui Jums už gerą kritiką. Visiems gerai žinomos aplinkybės, nei man, nei mano tėvams-Punsko krašto lietuviams, nedavė galimybės išmokti savo gimtosios kalbos gramatikos. Savo paaiškinimus aš darau nors ir su gramatinėmis klaidomis, bet savo žodžiais. Tuo tarpu Siuvimo stilius visa tai plagijuoja iš rusiškų tinklapių, nenurodydamas originalo. Paliginimui pateikiu tekstą rusų kalba, iš kurio stilius nusiplagijavo savo tą paaiškinimą.
Горизонтальный челнок это самый распространенный тип челнока в машинах стоимостью от 250$. Этот челнок наиболее удобен для заправки шпульки. Шпулька такого челнока видна через прозрачное окошко на игольной пластине. Это удобно, поскольку позволяет легко оценить количество оставшейся нити на шпульке. Машины оснащенные таким челноком меньше вибрируют, поскольку челнок вращается, а не качается. Надо отметить, что в машинах с горизонтальным челноком значительно реже запутывается нижняя нить. Горизонтальный челнок не требует смазки.
Horizontaliai sukanti šaudyklė – tai labiausiai paplitęs šaudyklės tipas siuvimo mašinose, kurių kaina daugiau kaip 250$. Ši šaudyklė ypač patogi špulės įverimui. Tokios šaudyklės špulė yra matoma pro permatomą langelį adatos plokštelėje. Tai patogu, kadangi Jūs visada matote kiek siūlo liko špulėje. Mašinos su tokia šaudykle mažiau vibruoja, nes šaudyklė sukasi, o nejuda. Galima pastebėti jog mašinose su horizontalia šaudykle žymiai rėčiau susipainioja apatinis siūlas. Horizontalę šaudyklę nereikia tepti.
Atsakyti
QUOTE(Singer meistras @ 2010 07 03, 18:21)
Kaip profesionalė turite suprast, kad vienoje mašinoje tai visiškai nesuderinami dalykai. Nebent turėtumėte prie savęs krūvą visokių papildomų detalių ir auksinių rankų meistrą, kuris kas kart sugebėtų perderinti tą Jūsų mašiną nuo ploniausios medžiagos siuvimo (NR.70) iki storiausios (NR.120-140).  Tai būtų labai neefektyvu. Išeitis būtų tokia. Reikia turėti bent jau dvi atskiras mašinas. Vieną-pagrindinėm siūlėm nusiūti, o kitą- apdailai. Fukcija, apie kurią rašote ( adatos valdymas), yra beveik visose šiolaikinėse mašinose.

kaip profesionale as teoriskai zinau, kad plonom medziagom turi but viena masina ,o storom kita.Bet praktiskai su tokiu dalyku tikrai nesusiduriau niekur. Kiek dirbus didesnese ar mazesnese siuvyklose tau buna skirta viena masina ir ja turi dirbt visus gaminius nuo iki.O tuo labiau dirbdama namie neturiu nei finansiniu nei vietos atzvilgiu galimybes apsikraut kruva masinu.Todel ir prasau patarimo optimaliausio varianto,zinau kad stebuklu nebuna bet bijau kad nusipirkus po menesio negrauzciau nagu is nusivilimo.

P.S.gal ka galetu patart ir vilniaus meistras ax.gif
Atsakyti
4u.gif As nusipirkau siuvimo masina,bet susiduriau su tokia problema,nu niekaip ji nenorejo siut trikotazo,sulauziau net 2 adatas(trikotazines) doh.gif Vargau as su ta medziaga ilgai.Buvo atejusi pas mane drauge siuveja,ji paklause o tau nebuvo sureguliota? unsure.gif Siaip kai pirkau nieks nieko nesake kad ja reikia paruost darbui...as gi neprofisionale,negaliu visko zinot.Istraukiau is dezes ir siuvau,koki atlasa ar trikotaza(maudymukams)labai gerai siuva,o vat minkstesni trikotaza niekaip.Ka galit man patart,ka cia daryt? mastau.gif
Atsakyti