Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas tema

QUOTE(Singer meistras @ 2010 06 25, 10:50)
Šiai Jūsų mašinai 20 ir daugiau metų. Nežinau kiek su ja dirbote ir ar buvo taisyta. Maždaug įtariu kas gali būt, bet nespėliosiu. Geriau apžiūrėkite ar nėra kokių laisvumų reduktoriuje (krumpliaračiuose) ir ar nenulaužta tokia amortizacinė spyruoklė,ant kurios laikosi ta Jūsų išimta detalė.

user posted image
user posted image

kita puse
user posted image

user posted image

user posted image

nors Jums turbut ir taip zinoma kaip kas yra. Nu siuo metu negaliu sau leisti keliones i Kauna,kad vezt ja kam parodyt. Tik jau darosi idomu ar ji sutaisoma ar jau savo atidirbo. Man svarbu,kad ji pajegtu nors tiesia siule siut. Bala nemate tu zigzagu, vis tiek galvoju su laiku overloka isigyt.
Atsakyti
QUOTE(vivivi @ 2010 06 25, 13:43)
smile.gif Jai tikrai jau yra 20 metu ir meistro ner macius jokio. Pagrinde mudvi su mama su ja siuvome. Kuri laika ji buvo tikrai apleista ir paprasciausiai nenaudojama. Bet kai reikedavo siuti jai tekdavo gana didelis kruvis. Beda,kad pedalas neatlaiko siuvimo tempu. Apmetai keleta paklodziu ir pradeda kaisti. O siaip as nemazai esu siuvusi ir dirbusi siuvykloje tad kaskiek gaudausi masinoje. ypac sioje senuteje smile.gif Nu nelendu , neardau kur nesu tikra, kad pavyks sudet i vieta. Gal sakau kokia ini mini spyruoklyte turi but  g.gif  Siaip ir kai viska sudedu tai sukant ratuka, adata nuleist pakelt, tai jauciasi pasipriesinimas. Tarsi pats ratukas butu atsileides. Nu bet ner gi taip

Sakydamas "amortizacinė spyruoklė" turėjau omenyje tokią siaurą pailgą spyruoklinę plokštelę užriestais galais, maždaug C formos. Po papildomo paaiškinimo supratau, kad Jūsų mašinėlė turi ir daugiau problemų. Apie tai „signalizuoja“ nuolat kaistantis reostatas (pedalas). Gali būt privelta mašinoje arba jos variklyje visokių siūlų, kurie ne visada matosi. (Pasitaiko atvejų, kai siuvėjos savo mašinas sutepa augaliniu aliejumi, arba sena tarybine alyva). Kita kaitimo priežastis atsiranda (ypač pas siuvinėtojas) tuomet, kai išdega pedalo „viduriai“ (angliukai) ir kontaktai. Elektroniniai reostatai šiuo atveju patvaresni.
Šį mašina sutvarkoma. Atrodo joje viskas vietoje. Atvežkite per savo draugus, jeigu jau pati negalite, pataisysiu. Manau, kad ir Jūsų anūkai galės su ja pažaist.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singer meistras: 25 birželio 2010 - 14:31
QUOTE(Singer meistras @ 2010 06 25, 14:21)
Sakydamas "amortizacinė spyruoklė" turėjau omenyje tokią siaurą pailgą spyruoklinę plokštelę užriestais galais, maždaug C formos. Po papildomo paaiškinimo supratau, kad Jūsų mašinėlė turi ir daugiau problemų.  Apie tai „signalizuoja“ nuolat kaistantis reostatas (pedalas). Gali būt privelta mašinoje arba jos variklyje visokių siūlų, kurie ne visada matosi. (Pasitaiko atvejų, kai siuvėjos savo mašinas sutepa augaliniu aliejumi, arba sena tarybine alyva). Kita kaitimo priežastis atsiranda (ypač pas siuvinėtojas) tuomet, kai išdega pedalo „viduriai“ (angliukai) ir kontaktai. Elektroniniai reostatai šiuo atveju patvaresni.
Šį mašina sutvarkoma. Atrodo joje viskas vietoje. Atvežkite per savo draugus, jeigu jau pati negalite, pataisysiu. Manau, kad ir Jūsų anūkai galės su ja pažaist.

Nu siuvinet ji nesiuvineja smile.gif O pedale jauciu gali nuo dulkiu but koks sluoksnis susidares?! Juk pedalo neisardysi ir neisvalysi?! g.gif Bent jau as nagu nesiruosiu prie jo kist. Del mano atvaziavimo , as gal nerizikuosiu, bu visai neturiu noro Kaune pagimdyt. Jei galit atsiuskit i a.z. savo kontaktus ir kai tik atvaziuos vyro gimines as jiems perduosiu ta masiniuka. Del anuku as nepergyvenu ypac kai reikia visa technika saugot nuo sunaus mirksiukas.gif tad jiems gali ir netekt prie jos prisest .Tiesa del alyvos tai perku jai specialia siuvimo masinoms skirta alyva. Ir dar paieskojau tos C formos detalytes,tai kaskas panasaus yra pritvirtinta viduj. Kaip suprantu ta detale kuri man barska turi prie jos prisispaust? g.gif Nu tos C galai lygtais nenuluze, ji pati siek tiek juda jei pajudinu pirstais, o daugiau nezinau ko joje ieskoti. Tad busiu dekinga uz kontaktus. 4u.gif
Papildyta:

Kai parasiau tada sumasciau pazet po jusu avataru smile.gif Kontaktus turiu lotuliukas.gif
Atsakyti

O sakykit , ar pas jus neatsirastu mano masinai metalines kojeles uztrauktukui siuti?
Atsakyti
QUOTE(vivivi @ 2010 06 25, 17:46)
O sakykit , ar pas jus neatsirastu mano masinai metalines kojeles uztrauktukui siuti?

Tos tarybinės mašinos neturi specialių pėdelių užtrauktukams įsiūti, bet ką nors pritaikyti joms galima iš šiuolaikinių siuvimo mašinų aksesuarų. Tai grasus darbas, bet prie gerų norų viskas padaroma. Keblumas tame, kad vakarietiški priedai nevisiškai atitinka tos Čaikos adatinės plokšteles profilį. Atvirai pasakius, man yra lengviau kapitališkai sutvarkyti pačią mašina, nei taikinti jai visokius nestartinius priedus. Anksčiau, deficito laikais, tai darydavau, bet dabar didelio entuziazmo tam neturiu. Nu, jeigu labai, labai kam reikia...
Atsakyti
QUOTE(Singer meistras @ 2010 06 25, 19:00)
Tos tarybinės mašinos neturi specialių pėdelių užtrauktukams įsiūti, bet ką nors pritaikyti joms galima iš šiuolaikinių siuvimo mašinų aksesuarų. Tai grasus darbas, bet prie gerų norų viskas padaroma. Keblumas tame, kad vakarietiški priedai nevisiškai atitinka tos Čaikos adatinės plokšteles profilį. Atvirai pasakius, man yra lengviau kapitališkai sutvarkyti pačią mašina, nei taikinti jai visokius nestartinius priedus. Anksčiau, deficito laikais, tai darydavau, bet dabar didelio entuziazmo tam neturiu. Nu, jeigu labai, labai kam reikia...

Aisku. Manau galima nurezt dali nenaudojamos kojytes. Zinoma tik reik surast kas gali taip padaryt. Tik va nezinau ar pasitvirtintu. Nu bet man nereik ten , kad siutu labai jau arti krasto tai jei siek tiek arciau bus bus gerai.
Atsakyti
O ka galit pasakyt apie AĘG NM 795? Nerandu jokiu atsiliepimu.
Atsakyti
QUOTE(Jurgitar @ 2010 06 28, 16:03)
O ka galit pasakyt apie AĘG NM 795? Nerandu jokiu atsiliepimu.

Tik tiek galiu pasakyt, kad iš visų siuvimo mašinų, pagal savo kokybę, yra pirma (iš galo).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singer meistras: 28 birželio 2010 - 21:38
QUOTE(Singer meistras @ 2010 06 28, 22:37)
Tik tiek galiu pasakyt, kad iš visų siuvimo mašinų, pagal savo kokybę, yra pirma (iš galo).

Visiškai pritariu.
Atsakyti
Laba diena.
Kokią siuvimo mašiną rekomenuoduojate pasirinkti: Janome 423S, 525S, 18W, DE5024. Nesu profesionalė ir siuvimo mašinos man reikia tik savo reikmėms. Galvoju gal šios mašinos man per daug prabangios, nes man aktualu tik kad siūtų ivairaus storio audinius...ypac trikotažą, bei kad būtu apmėtymas. Rinkciausi 423S, tik bijausi vertikalios šaudyklės, nes kiek girdėjau jos triuksmingos ir šiek tiek sudėtingiau keičiamos. O 525S - nemetalinis rėmas ir sunkiau atlikti techninę apžiūra( ar tai labai didelis minusas?)

Prašau GERBIAMI meistrai, pakonsultuokite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidutex: 29 birželio 2010 - 11:32
QUOTE(Vaidutex @ 2010 06 29, 12:31)
Laba diena.
Kokią siuvimo mašiną rekomenuoduojate pasirinkti: Janome 423S, 525S, 18W, DE5024. Nesu profesionalė ir siuvimo mašinos man reikia tik savo reikmėms. Galvoju gal šios mašinos man per daug prabangios, nes man aktualu tik kad siūtų ivairaus storio audinius...ypac trikotažą, bei kad būtu apmėtymas. Rinkciausi 423S, tik bijausi vertikalios šaudyklės, nes kiek girdėjau jos triuksmingos ir  šiek tiek sudėtingiau keičiamos. O 525S - nemetalinis rėmas ir sunkiau atlikti techninę apžiūra( ar tai labai didelis minusas?)

Prašau GERBIAMI meistrai, pakonsultuokite.

Mėgėjiškam siuvimui ne tiek svarbus yra šaudyklės tipas ir korpuso išpildymas, kiek pats mašinos patikimumas. Būna taip, kad po tuo metaliniu mašinos korpusu „slepiasi‘ silpnas mechanizmas ir atvirkščiai: po plastikiniu-patikima konstrukcija, todėl patarčiau nesirinkti mašiną vien tik pagal šios požymius ir jos išvaizdą (kaip a.a. Brazauską per Prezidento rinkimus), o žiūrėti truputi giliau. Prieš perkant, čia pat, parduotuvėje, „suruoškite“ tai mašinai savotišką egzaminą. Prisilaikant instrukcijos (JEIGU TIK JĄ SUPRASITE), išbandykite ją visais įmanomais režimais, naudojant reversą, su įvairaus storumo medžiagomis, siūlais, adatomis ir įvairias jos priedais. Toks (visiškai teisėtas) bandymas, gali pareikalauti laiko, kantrybės ir ne kiekvienam pardavėjui tai patiks. ATSIRADUS BET KOKIAM PAŠALINIUI TRIUKŠMUI, KALIMUI, MEDŽIAGOS RAUKIMUI, NEPIRKITE TOKIOS MAŠINOS. Pav. kinų klonuoti dirbiniai, tokio bandymo neatlaiko ir „nulūžta“.
Janome423 priekaištų neturiu (jos tas triukšmas ne didesnis už kt. panašių mod.) . Jūsų išvardintiems darbams šį mašina net per gera. Gal mano VILNIAUS kolega ką nors pridūs? Savo patarimuose, aš tikrai nesu paskutinė instancija.
Atsakyti
QUOTE(Singer meistras @ 2010 06 30, 13:06)
Mėgėjiškam siuvimui ne tiek svarbus yra šaudyklės tipas ir korpuso išpildymas, kiek pats mašinos patikimumas. Būna taip, kad po tuo metaliniu mašinos korpusu  „slepiasi‘ silpnas mechanizmas  ir atvirkščiai: po plastikiniu-patikima konstrukcija, todėl patarčiau nesirinkti mašiną vien tik pagal šios požymius ir jos išvaizdą (kaip a.a. Brazauską per Prezidento rinkimus), o žiūrėti truputi giliau. Prieš perkant, čia pat, parduotuvėje, „suruoškite“ tai mašinai savotišką egzaminą. Prisilaikant  instrukcijos (JEIGU TIK JĄ  SUPRASITE), išbandykite ją visais įmanomais režimais, naudojant reversą, su įvairaus storumo  medžiagomis, siūlais, adatomis ir įvairias jos priedais. Toks (visiškai teisėtas) bandymas, gali pareikalauti laiko, kantrybės ir ne kiekvienam pardavėjui tai patiks. ATSIRADUS BET KOKIAM PAŠALINIUI TRIUKŠMUI, KALIMUI, MEDŽIAGOS RAUKIMUI, NEPIRKITE TOKIOS MAŠINOS. Pav. kinų klonuoti dirbiniai, tokio bandymo neatlaiko ir „nulūžta“.
  Janome423  priekaištų neturiu (jos tas triukšmas ne didesnis už kt. panašių mod.) . Jūsų išvardintiems darbams šį mašina net per gera. Gal  mano VILNIAUS kolega ką nors pridūs? Savo patarimuose, aš tikrai nesu paskutinė instancija.

Dekoju uz pastabas ir konsultacija mirksiukas.gif . Zinau kad man sita masina galbut per daug gera...gal galite pasiulyti kazka pigesnio ir paprastesnio bigsmile.gif . Tiesiog labai idomu ka jus siulytumete, kad netektu nusivilti. Esu is tu kurie nenori moketi du kartus, todel mastau apie kazka patvaresnio....Bet tikrai saunu isgirsti jusu pasiulyma, nes pasikonsultavusi su siuveja, velgi pasimeciau kad nebezinau ar tikrai man reikia tokios siuvimo masinos unsure.gif Gal uztektu ir kazko uz 500lt????
Atsakyti