noriu siokios tokios konsultacijos
uzsimaniau ploksciasiules masinos jau lyg ir issirinkau JANOME 1000CP, bet dabar permasciau, kad ir overloko noreciau kito nas tas mano kinietiskas nors ir dirba gerai, bet norisi daugiau galimybiu tureti, bet siuo metu man kaip ir per brangus malonumas vienu kartu dvi masinas pirkti
klausykit o buna tokiu dalyku na 2 viename, na nezinau ar suprantete apie ka as cia skiedziu, bet ar yra pvz overlokas su ploksciasiules masinos funkcijomis arba atvirksciai lauksiu nuiomones
QUOTE(v.vileva @ 2010 05 10, 15:34)
Turiu problemele, gal kas patarsit ar duosite kokia nuoroda jai isspresti .
Parsinesiau Veritas rubina1290. Buvo nupirkta nauja pries 10-15 m. o gal ir dar seniau, bet stovejo nenaudota.
Problema - nekabina siulu, net neiseina istraukti apatinio.
Perskaiciau instrukcija, atrodo, viska suveriau ir nustaciau, kaip nurodyta, perziurejau patarimus, ka daryti, kai praleidzia zingsnius, patikrinau, atrodo, kad viska padariau teisingai, bet matyt, vis delto kazka darau ne taip ir nebezinau, ka dar galiu patikrinti ar pakeisti.
Tikriausiai tik pradedanciasias ir gali tokios problemos kankinti , bet pradeti kazkaip reikia ir norisi
SOS
Parsinesiau Veritas rubina1290. Buvo nupirkta nauja pries 10-15 m. o gal ir dar seniau, bet stovejo nenaudota.
Problema - nekabina siulu, net neiseina istraukti apatinio.
Perskaiciau instrukcija, atrodo, viska suveriau ir nustaciau, kaip nurodyta, perziurejau patarimus, ka daryti, kai praleidzia zingsnius, patikrinau, atrodo, kad viska padariau teisingai, bet matyt, vis delto kazka darau ne taip ir nebezinau, ka dar galiu patikrinti ar pakeisti.
Tikriausiai tik pradedanciasias ir gali tokios problemos kankinti , bet pradeti kazkaip reikia ir norisi
SOS
Veritas rubina1290 pagamintas prieš tiek daug metu yra labai tiksliai ir kokybiškai pagaminta Vokietijoje mašina. Tačiau tiek daug metų stovėjusi be naudojimo, ji tikrai turės problemų. Dažniausiai tai buna užstrigusi atbulinė eiga, blogai persijunginėja siūlės ir t.t. Ją būtinai reikia pilnai sutepti bei sureguliuoti. Tuomet ji tarnaus Jums labai daug metų be problemų. Aš įtariu kad "išėjo iš rikiotės" Jūsų mašinos šaudyklė ar dar kiti dalykai, bet tai labai sunku paaiškinti kaip ją pataisyti. Tiesiog atneškite ją meistrui (nors ir man).
Tai kad Jūs pradedančioji siuvėja visiškai nieko nereiškia, problema yra mašinoje
Papildyta:
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2010 05 10, 16:42)
noriu siokios tokios konsultacijos
uzsimaniau ploksciasiules masinos jau lyg ir issirinkau JANOME 1000CP, bet dabar permasciau, kad ir overloko noreciau kito nas tas mano kinietiskas nors ir dirba gerai, bet norisi daugiau galimybiu tureti, bet siuo metu man kaip ir per brangus malonumas vienu kartu dvi masinas pirkti
klausykit o buna tokiu dalyku na 2 viename, na nezinau ar suprantete apie ka as cia skiedziu, bet ar yra pvz overlokas su ploksciasiules masinos funkcijomis arba atvirksciai lauksiu nuiomones
Tokios mašinos, kad atliktų ir overlokines ir plokščias siūles yra vadinamos kombainais. Jos siuna 2,3,4,5 siūlų apmėtymo siūles bei 1,2,3 siūlų plokščias trikotažines siūles. Tokia mašina visada yra gana sudėtinga, tačiau šiek tiek pasipraktikavus galima pasiekti labai gerų rezultatų. Tačiau tokios mašinos kaina yra nuo 2000 iki 3000 Lt. Jeigu pirktumėte atskirai overloką ir plokščiasiūlę mašinas, kaina būtų daugmaž ta pati kaip vieno kombaino. Jeigu domina, galėčiau ir daugiau papasakoti, labai gerai išmanau šitą techniką
QUOTE(Vilniaus Meistras @ 2010 05 11, 09:38)
Tokios mašinos, kad atliktų ir overlokines ir plokščias siūles yra vadinamos kombainais. Jos siuna 2,3,4,5 siūlų apmėtymo siūles bei 1,2,3 siūlų plokščias trikotažines siūles. Tokia mašina visada yra gana sudėtinga, tačiau šiek tiek pasipraktikavus galima pasiekti labai gerų rezultatų. Tačiau tokios mašinos kaina yra nuo 2000 iki 3000 Lt. Jeigu pirktumėte atskirai overloką ir plokščiasiūlę mašinas, kaina būtų daugmaž ta pati kaip vieno kombaino. Jeigu domina, galėčiau ir daugiau papasakoti, labai gerai išmanau šitą techniką
domina net labai , nes kiek veliau as pati pasirankiojau siokios tokios informacijos, tai taip ir supratau, kad man tas varijantas 2 viename kainuos tiek kiek dvi skirtingos masinytes na panasiai tiek , ir dar kas man uzkliuvo, zinoma jei as teisingai susigaudziau, tai tie "kombainai" greiciausiai negales nusiuti ta plokscia siule labai toli nuo krasti , tai yra jei as noresiu ne tik gaminio palenkimui naudoti, bet ir kur toliau pasiekti ( o man butent tokios funkcijos labiau ir reikia ), tai tie kombainai ar gales ta daryti??? nes kiek as ju nuziurejau tai ten nera vietos , vienu zodziu tikrai labai padetumete jei ka patartumete kaip galima konkreciau p.s. ( o gal jus masinas ir reguliuojate) mano senukas veritukas jau prasosi pareguliavimo )
QUOTE(Singer meistras @ 2010 05 09, 20:39)
Taip. Aš Jums padėsiu, bet šiuo laiku turiu rūpesčių. Kauno vet. klinikuose turi operuoti mano senbernarę Bitę. Pasiskambinkite dėl to laiko.
Tikiuosi Bitei viskas bus gerai
Pasiskambinsiu po savaitėlės, gal ne per anksti ?
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2010 05 11, 18:38)
domina net labai , nes kiek veliau as pati pasirankiojau siokios tokios informacijos, tai taip ir supratau, kad man tas varijantas 2 viename kainuos tiek kiek dvi skirtingos masinytes na panasiai tiek , ir dar kas man uzkliuvo, zinoma jei as teisingai susigaudziau, tai tie "kombainai" greiciausiai negales nusiuti ta plokscia siule labai toli nuo krasti , tai yra jei as noresiu ne tik gaminio palenkimui naudoti, bet ir kur toliau pasiekti ( o man butent tokios funkcijos labiau ir reikia ), tai tie kombainai ar gales ta daryti??? nes kiek as ju nuziurejau tai ten nera vietos , vienu zodziu tikrai labai padetumete jei ka patartumete kaip galima konkreciau
p.s. ( o gal jus masinas ir reguliuojate) mano senukas veritukas jau prasosi pareguliavimo )
p.s. ( o gal jus masinas ir reguliuojate) mano senukas veritukas jau prasosi pareguliavimo )
Toliau nuo krašto tikrai galėsite prasiūti su kombainu taip pat kaip ir su pačia plokščiasiūle, prasiūsite tiek, kiek leidžia platformos ilgis, na nebent sulankstisite medžiagą. Tik tiek kad kai kuriose mašinose ta platforma yra trumpesnė arba ilgesnė.
Pirkdami plokščiasiūlę dar būtinai atkreipkite dėmesį kiek adatų ji turi, 2 ar 3, dėl to priklausys siuvimo rezultatas, t.y. siūlės plotis. Štai nukopijavau iš interneto 3-jų adatų mašinos aprašymą:
1) 3-jų adatų, 4-ių siūlų siūlė. Naudojama palenkimui bei dekoratyvinei apdailai. Tampri (elastinė) ir tvirta siūlė skirta sportiniams drabužiams. Plotis 5.6 mm
2) 2-jų adatų, 3-jų siūlų siūlė. Naudojama palenkimui bei dekoratyvinei apdailai tampriose medžiagose. Plotis: 5.6 mm
3) 2-jų adatų, 3-siūlų siaura siūlė. Plonų medžiagų palenkimui bei juostelės prisiuvimui. Plotis: 2.8 mm
4) Vienos adatos, dviejų siūlų grandininė siūlė. Naudojama juostelės įsiuvimui, tamprių medžiagų susiuvimui ir dekoratyvinei apdailai.
Tačiau standartinis naudojamas gamyboje trikotažinės siūlės plotis yra 4,8mm, o tai gali atlikti tik 2-jų adatų plokščiaiūlė mašina.
Taigi su 3-jų adatų mašina išgaunate 2,8mm arba 5,6mm, o su 2-jų adatų visada turite 4,8mm siūlės plotį.
Būtent šito dalyko pakeisti negalėsite, jau kaip nusipirksite, taip ir turėsite.
Na galiu pasakyti, kad kombainai praktiškai visi buna 3-jų adatų. Ir dar įsigyjusi kombaina Jūs dar turėsite ir 5-ių siūlo overloką, o visi šiuolaikiniai overlokai atlieka tik 2,3,4 siūlų apmėtymą. Na 5-ių siūlų apmėtymas, tiesą pasakius, naudojamas gana retai.
Informacijos daug, bet ir mašinos yra pakankamai sudėtingos bei nepigios
Toliau liks apsispręsti tik dėl modelio ir gamintojo
P.S. Dėl Jūsų VERITO parašysiu į AZ
[quote=Ashai,2010 05 12, 08:44]
Su Bite viskas gerai. Dabar jau galiu planuoti savo tolimesnį darbą. Galite bet kada kreiptis.
Su Bite viskas gerai. Dabar jau galiu planuoti savo tolimesnį darbą. Galite bet kada kreiptis.
QUOTE(Vilniaus Meistras @ 2010 05 12, 12:03)
Informacijos daug, bet ir mašinos yra pakankamai sudėtingos bei nepigios
Toliau liks apsispręsti tik dėl modelio ir gamintojo P.S. Dėl Jūsų VERITO parašysiu į AZ
Toliau liks apsispręsti tik dėl modelio ir gamintojo P.S. Dėl Jūsų VERITO parašysiu į AZ
dideliausias aciu uz info
QUOTE(vikosiuks @ 2010 05 18, 20:28)
gal kas galit papasakot kaip buterflay GN1-6D overlokui suverti teisingai siulus.
arba gal kas turite instrukcija popierine galetumete atsviete ikelti i tinklapi, geriau aisku butu i az, nes temos neseku. buciau labai dekinga
radau nete tik tiek, bet kokybe, tai neina suprast....
http://www.youtube.c...h?v=lLGbeDt1wvk
arba gal kas turite instrukcija popierine galetumete atsviete ikelti i tinklapi, geriau aisku butu i az, nes temos neseku. buciau labai dekinga
radau nete tik tiek, bet kokybe, tai neina suprast....
http://www.youtube.c...h?v=lLGbeDt1wvk
gal galit padet susivert siulus?
arba kokia nuoroda kur galeciau paziuret ar instrukcija kokia
Rašau nevisai į temą. Norėčiau paklausti: kas iš SUPERMAMŲ yra kaip nors susietas su internetinę prekybą. Mane domina visokį siuvimo įrengimai.
Taip pat mane domina patalpos ( Kaune, Vilniuje) remontuoti siuvimo įrengimus. Yra ir kitokių pasiūlymų, pav. rimtų siuvimo kursų organizavimas. Pastebėjau, kad tokius kursus organizuoja toli gražu ne profesionalai, nors ir su diplomais. Tokiose kursuose paruošta siuvėja vargu ar suranda gerai apmokamą darbą, o ją priėmęs darbdavys, tikrai nesidžiaugia.
Taip pat mane domina patalpos ( Kaune, Vilniuje) remontuoti siuvimo įrengimus. Yra ir kitokių pasiūlymų, pav. rimtų siuvimo kursų organizavimas. Pastebėjau, kad tokius kursus organizuoja toli gražu ne profesionalai, nors ir su diplomais. Tokiose kursuose paruošta siuvėja vargu ar suranda gerai apmokamą darbą, o ją priėmęs darbdavys, tikrai nesidžiaugia.
QUOTE(vikosiuks @ 2010 05 18, 19:47)
gal galit padet susivert siulus?
turiu kaskur instrukcija, galesiu nufotkinti bet aisku reikia man ja dar surasti, nes nezinau kur ji randasi siuo metu
Laba diena, gal kas gali kokiu atsiliepimu parasyti apie ssiuvimo masina SINGER 8280 ? http://www.e-senukai...id=000050910918. Arba siaip pasiulyt kokia kita siuvimo masinyte iki 450 Lt? Nesu didele siuveja, bet buityje buna prireikia
Is anksto aciu
Is anksto aciu
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2010 05 20, 00:49)
turiu kaskur instrukcija, galesiu nufotkinti bet aisku reikia man ja dar surasti, nes nezinau kur ji randasi siuo metu
oi kaip fainai butu visa instrukcija turint, man i az atsiuskit nufotografuota ar nukopijuota