Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas tema

QUOTE(carmelita @ 2010 04 02, 20:10)
Janome MC 6600P tai nezinau. idomu butu  apie ja  daugiau suzinoti  . ar kas pirko ?

o kas būtent domina?
aš pirkau prieš metus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aleksiuke: 03 balandžio 2010 - 22:08
Sveiki,
siuvėja aš nekokia, bet gavau nenaują jaunystės siuvimo mašiną Bernina 1130. Nėra ji super moderni, tačiau geros būklės, o be to kiek paskaičiau užsienietiškose forumose, neva labai jau gera smile.gif. Tačiau trūksta jai kelių dalių, todėl nusperendžiau paklausti Jūsų, gal kartais atsakysite smile.gif, kas žino:
ar šioms mašinoms tinka paprastos adatos ar reikia kažkokių spec.
ar tinka paprasta ritė apatiniam siūlui...

Lauksiu žinių smile.gif. Dėkui visiems atsakiusiems ax.gif
Atsakyti
QUOTE(žolelė @ 2010 01 04, 18:56)
Sveiki. Nu, šveičiu lauk tą čaiką 134 (kai sužinojau, kad kalinių surinkta, tai išvis NEMEILĖ jai atsirado). naršydama po tinklapius, užmačiau, kad siuvimoreikmenys.lt parduoda Janome IT1018 pigiai. Kas tai per mašina, ar ji buitinė? Aprašymas viliojantis. O Janome 525 nerandu aprašymo...

mane irgi sudomino sita masina, bet cia tris kartus bande uzklausti del ju ir praktiskai tik vienas atsakymas buvo "pridek dar 100 ar 150 ir nusipirksi singeri su daugiau funkciju".

realiai ieskau paprastos siuvimo masinom elementariem buities darbam (pasiut pataliukus, uzuolaida kokia, koki rubo krasta atirusi pasiut ir t.t.). tikrai nesu siuveja ir nesiruosiu ja buti. tiesiog reikia siuvimo masinos kuri siutu ir plona ir kiek storesni audini (6 dzinso sluoksniu tikrai nesusiuvinesiu biggrin.gif ), galima butu siuti trikotaza, apsiuti sagai kilpa ir pan.

ar sis janome it-1018 modeliukas patenkintu tokius poreikius? gal kas zino ar jis garsiai/tyliai dirba?
na ir siaip.... ieskau siuvimo masinos kuri turetu butiniausias funkcijas, dirbtu pageidautina tyliau ir neluztu po kiekvieno siuvimo biggrin.gif

kadangi tai nusimato dovana mano gimtadieniui apsispresti turiu super staigiai (praktiskai siandien-ryt, nes po to liksiu kukuoti) blush2.gif busiu dekinga uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
As nusipoirkau JANOME DC 3050. Esu labai patenkinta ir rekomduoju, jeigu kas domintu konkreciau klauskite per AZ mirksiukas.gif nes i temute retokai uzsuku .
Atsakyti
QUOTE(syu @ 2010 04 06, 12:02)
mane irgi sudomino sita masina, bet cia tris kartus bande uzklausti del ju ir praktiskai tik vienas atsakymas buvo "pridek dar 100 ar 150 ir nusipirksi singeri su daugiau funkciju".

realiai ieskau paprastos siuvimo masinom elementariem buities darbam (pasiut pataliukus, uzuolaida kokia, koki rubo krasta atirusi pasiut ir t.t.). tikrai nesu siuveja ir nesiruosiu ja buti. tiesiog reikia siuvimo masinos kuri siutu ir plona ir kiek storesni audini (6 dzinso sluoksniu tikrai nesusiuvinesiu biggrin.gif ), galima butu siuti trikotaza, apsiuti sagai kilpa ir pan.

ar sis janome it-1018 modeliukas patenkintu tokius poreikius? gal kas zino ar jis garsiai/tyliai dirba?
na ir siaip.... ieskau siuvimo masinos kuri turetu butiniausias funkcijas, dirbtu pageidautina tyliau ir neluztu po kiekvieno siuvimo  biggrin.gif

kadangi tai nusimato dovana mano gimtadieniui apsispresti turiu super staigiai (praktiskai siandien-ryt, nes po to liksiu kukuoti)  blush2.gif busiu dekinga uz patarimus  4u.gif

QUOTE(Singer meistras @ 2010 03 15, 09:46)
Pati mašina nėra bloga, bet jos galimybės pardavėjo yra šiek tiek išpūstos, o pats aprašymas-klaidinantis (sviestas sviestuotas). Mašina nors ir turi elastinės siūlės funkciją, bet yra pritaikyta vidutinio storumo audiniams (tik ne mezginiams) siūti.  Bet koks su šia mašina susiūtas mezginys, tuoj pat praras savo formą ir iširs. Mezginiams (trikotažui) siūti naudojamos grandininio dygsnio siuvimo mašinos (apie tai esu rasiąs). 

Įkeliu atsakymą apie šitą mašiną iš kitos temos
Atsakyti
Klausykit, o gal žinot ar būna didelių špūlių laikiklių buitinėm mašinom? Pas mane bernina e66, o siūlų kokių man reikėjo buvo tik didelė špūlė. Be to man jų reikėjo daug tai didelę špūlę pirkt vis tiek labiau būt apsimokėję nei 10 mažų. Dabar kol ji pipna ir sunki tai tiesiog pastačiau
o kaip po to reiks daryt, nežinau
Atsakyti
QUOTE(aleksiuke @ 2010 04 03, 23:07)
o kas būtent domina?
aš pirkau prieš metus ax.gif

aisku kol nepabandisiu pati tai sunku ir ko nors paklaust. bet nors ar tiliai veikia, ar per mietus buvo kokiu problemu . kaip atlieka savo darba(kaip aprasime reklamoja). su plonom ir storom medziagom, operaciju tai daug bet ar gerai atleka jos. smile.gif pati dabar noriu pakeist savo senas masinas i kokia nauja ilgai tarnaujanti. bet negaliu apsisprest. del vieno tai esu tikra (del firmos) JANOME.
Atsakyti
QUOTE(syu @ 2010 04 06, 11:02)

Manau, kad nors ir pati elementariausia siuvimo masina tikrai turi sugebėti palenkti džinsus, o tai jau mažiausiai 6 sluoksniai perėjimuose g.gif . Kitaip kam ji išvis reikalinga? Na čia tik mano nuomonė...
Atsakyti
QUOTE(ulinute @ 2010 04 06, 11:28)
Sveiki,
siuvėja aš nekokia, bet gavau nenaują jaunystės siuvimo mašiną Bernina 1130. Nėra ji super moderni, tačiau geros būklės, o be to kiek paskaičiau užsienietiškose forumose, neva labai jau gera smile.gif. Tačiau trūksta jai kelių dalių, todėl nusperendžiau paklausti Jūsų, gal kartais atsakysite smile.gif, kas žino:
ar šioms mašinoms tinka paprastos adatos ar reikia kažkokių spec.
ar tinka paprasta ritė apatiniam siūlui...
Lauksiu žinių smile.gif. Dėkui visiems atsakiusiems ax.gif

Jūsų siuvimo mašina yra iš tiesų labai aukštos kokybės, tai yra klasikinis Berninos modelis, kuris yra gaminamas iki šiol, tik yra pakeista jos išvaizda ir kai kurios funkcijos. Ji tarnaus Jums dar labai ilgai.
Jai tikrai tinka paprastos standartinės buitinės adatos sistema 130/705H, tik būtinai pirkite kokybiškas adatas. O dėl ričių, tai jos gali skirtis nuo dažniausiai parduodamų, bet Jūs galite kreiptis į Berninos atstovus www.bernina.lt, ten tikrai ras Jums tinkamas rites ir kainuos jos tikrai nebrangiai.
Papildyta:
QUOTE(srauni_upe @ 2010 04 07, 18:10)
Klausykit, o gal žinot ar būna didelių špūlių laikiklių buitinėm mašinom? Pas mane bernina e66, o siūlų kokių man reikėjo buvo tik didelė špūlė. Be to man jų reikėjo daug tai didelę špūlę pirkt vis tiek labiau būt apsimokėję nei 10 mažų. Dabar kol ji pipna ir sunki tai tiesiog pastačiau
o kaip po to reiks daryt, nežinau

Laikikliai didelėm špulėm yra numatytos tik aukštesnės klasės siuvimo mašinoms, dažniausiai tokios mašinos yra dar pritaikytos ir siuvinėjimui. Žinau, kad siuvėjos kartais pritaiko savos gamybos laikiklius, rezultatas išeina visai neblogas ax.gif
Papildyta:
QUOTE(syu @ 2010 04 06, 13:02)

na ir siaip.... ieskau siuvimo masinos kuri turetu butiniausias funkcijas, dirbtu pageidautina tyliau ir neluztu po kiekvieno siuvimo  biggrin.gif

kadangi tai nusimato dovana mano gimtadieniui apsispresti turiu super staigiai (praktiskai siandien-ryt, nes po to liksiu kukuoti)  blush2.gif busiu dekinga uz patarimus  4u.gif

Dėl Singerių, tai tikrai nepatariu, nors ir pora tūkstančių pridėsite. O dėl Janome IT-1018, tai yra kompaktiška, minimalias funkcijas atliekanti mašina. Paprasties poreikiams patenkinti būtų visai nebloga, tačiau aš pritariu, kad bet kuri mašina būtinai turi sugebėti prasiūti mažiausiai 6 sluoksnius džinso. Rekomenduoju būtinai prieš perkant ją išbandyti, kitaip nusivilsite ir bus išmesti veltui pinigai.
Atsakyti
QUOTE(azi @ 2010 04 02, 22:58)
Gerb. meistriukai ir zinovai(-es), ka manot apie si nauja modeliuka Janome JEM GOLD PLUS
http://www.eshop.b-a...Siuvimo_masinos

panasu, kad rinkta Japonijoj-skamba rimtai  g.gif
Ar kas susiduret? Idomios visos nuomones 4u.gif

ps: klausimas prie to pacio-ar masinos su horizontalia saudykle kazkuo geresnes uz masinas su vertikalia?

Visos Janome mašinos su raidėmis JEM reiškia, kad jos yra mažesnių gabaritų nei standartinės siuvimo mašinos, taigi jos praktiškai skirtos neprofesionaliam siuvimui. Šiaip jeigu neketinate siūti profesionaliai, tai šis modeliukas Jums tiks puikiai, tačiau už tokią kainą galite pasirinkti pranašesnį modelį. Jos kaina yra užkelta dėl to jos nukirpimo prietaisiuko, na o jo praktiškumu aš tikrai abejoju. Bet kuri siuvimo mašina yra sukurta siuvimo operacijoms atlikti, o apmėtymui yra skirti overlokai. Siuvimo mašina atliks tik apmėtymo imitaciją, o tai gali padaryti bet kuri siuvimo mašina, turinti zigzagą. O krašto nukirpimo prietaisą galite įsigyti papildomai ir pritaikyti bet kuriai siuvimo mašinai. Pvz. yra mašinų, kurios jau iš karto komplektuojamos tokiais prietaisais:
http://siuvimomasinos_lt/1/produktas/9 (žr. sąvybes Krašto nukirpimo ir apmėtymo pėdelė)
arba štai ši mašina http://www.siuvimost...t...d=27&id=161
Dėl šaudyklių atsakysiu taip: kiek siuvėjų - tiek nuomonių. Horizontalios šaudyklės yra patogesnės naudojime - nereikia tepti, lengviau pakeisti apatinį siūlą, visada matote kiek siulo liko o kai kuriose mašinose Bernina E66, E82, E92 netgi galite įvėrus siūlą, iš karto siūti, net nereikia ištraukti siūlo į viršų smile.gif . Tačiau vertikaliose šaudyklėse patogiau reguliuoti apatinio siūlo įtempimą. Na svarbu, kad mašina būtų kokybiška - o dėl šaudyklės, tai rinkites kaip širdžiai maloniau 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Natalyte4 @ 2010 04 07, 21:31)
Manau, kad nors ir pati elementariausia siuvimo masina tikrai turi sugebėti palenkti džinsus, o tai jau mažiausiai 6 sluoksniai perėjimuose  g.gif . Kitaip kam ji išvis reikalinga? Na čia tik mano nuomonė...

g.gif gyvenime nera teke palenkinet dzinsu g.gif gal del to kad ugio visada uztenka rolleyes.gif

na, panasu kad gausiu dovanu siuvimo masina, dar nezinau tiksliai kuria isrinko, nes nurodziau kelis modeliukus. o kai dovanoja tai.... pasibandyt is anksto nelabai yra kaip blush2.gif

anyway... aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
[quote=Vilniaus Meistras,2010 04 07, 21:08]
Jūsų siuvimo mašina yra iš tiesų labai aukštos kokybės, tai yra klasikinis Berninos modelis, kuris yra gaminamas iki šiol, tik yra pakeista jos išvaizda ir kai kurios funkcijos. Ji tarnaus Jums dar labai ilgai.
Jai tikrai tinka paprastos standartinės buitinės adatos sistema 130/705H, tik būtinai pirkite kokybiškas adatas. O dėl ričių, tai jos gali skirtis nuo dažniausiai parduodamų, bet Jūs galite kreiptis į Berninos atstovus www.bernina.lt, ten tikrai ras Jums tinkamas rites ir kainuos jos tikrai nebrangiai.
Papildyta:

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti