QUOTE(ulinute @ 2010 04 06, 11:28)
Sveiki,
siuvėja aš nekokia, bet gavau nenaują jaunystės siuvimo mašiną Bernina 1130. Nėra ji super moderni, tačiau geros būklės, o be to kiek paskaičiau užsienietiškose forumose, neva labai jau gera
. Tačiau trūksta jai kelių dalių, todėl nusperendžiau paklausti Jūsų, gal kartais atsakysite
, kas žino:
ar šioms mašinoms tinka paprastos adatos ar reikia kažkokių spec.
ar tinka paprasta ritė apatiniam siūlui...
Lauksiu žinių
. Dėkui visiems atsakiusiems
Jūsų siuvimo mašina yra iš tiesų labai aukštos kokybės, tai yra klasikinis Berninos modelis, kuris yra gaminamas iki šiol, tik yra pakeista jos išvaizda ir kai kurios funkcijos. Ji tarnaus Jums dar labai ilgai.
Jai tikrai tinka paprastos standartinės buitinės adatos sistema 130/705H, tik būtinai pirkite kokybiškas adatas. O dėl ričių, tai jos gali skirtis nuo dažniausiai parduodamų, bet Jūs galite kreiptis į Berninos atstovus www.bernina.lt, ten tikrai ras Jums tinkamas rites ir kainuos jos tikrai nebrangiai.
Papildyta:
QUOTE(srauni_upe @ 2010 04 07, 18:10)
Klausykit, o gal žinot ar būna didelių špūlių laikiklių buitinėm mašinom? Pas mane bernina e66, o siūlų kokių man reikėjo buvo tik didelė špūlė. Be to man jų reikėjo daug tai didelę špūlę pirkt vis tiek labiau būt apsimokėję nei 10 mažų. Dabar kol ji pipna ir sunki tai tiesiog pastačiau
o kaip po to reiks daryt, nežinau
Laikikliai didelėm špulėm yra numatytos tik aukštesnės klasės siuvimo mašinoms, dažniausiai tokios mašinos yra dar pritaikytos ir siuvinėjimui. Žinau, kad siuvėjos kartais pritaiko savos gamybos laikiklius, rezultatas išeina visai neblogas
Papildyta:
QUOTE(syu @ 2010 04 06, 13:02)
mane irgi sudomino sita masina, bet cia tris kartus bande uzklausti del ju ir praktiskai tik vienas atsakymas buvo "pridek dar 100 ar 150 ir nusipirksi singeri su daugiau funkciju".
realiai ieskau paprastos siuvimo masinom elementariem buities darbam (pasiut pataliukus, uzuolaida kokia, koki rubo krasta atirusi pasiut ir t.t.). tikrai nesu siuveja ir nesiruosiu ja buti. tiesiog reikia siuvimo masinos kuri siutu ir plona ir kiek storesni audini (6 dzinso sluoksniu tikrai nesusiuvinesiu
), galima butu siuti trikotaza, apsiuti sagai kilpa ir pan.
ar sis janome it-1018 modeliukas patenkintu tokius poreikius? gal kas zino ar jis garsiai/tyliai dirba?
na ir siaip.... ieskau siuvimo masinos kuri turetu butiniausias funkcijas, dirbtu pageidautina tyliau ir neluztu po kiekvieno siuvimo
kadangi tai nusimato dovana mano gimtadieniui apsispresti turiu super staigiai (praktiskai siandien-ryt, nes po to liksiu kukuoti)
busiu dekinga uz patarimus
Dėl Singerių, tai tikrai nepatariu, nors ir pora tūkstančių pridėsite. O dėl Janome IT-1018, tai yra kompaktiška, minimalias funkcijas atliekanti mašina. Paprasties poreikiams patenkinti būtų visai nebloga, tačiau aš pritariu, kad bet kuri mašina būtinai turi sugebėti prasiūti mažiausiai 6 sluoksnius džinso. Rekomenduoju būtinai prieš perkant ją išbandyti, kitaip nusivilsite ir bus išmesti veltui pinigai.