Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas tema

[quote=Bekky,2009 09 22, 20:11]
As turiu Bernina 800DL, tai ketursiūlis overlokas, pries tai turėjau trijų siūlų kinietiską. Tai kaip žemė ir dangus skiriasi. bigsmile.gif Esu be galo patenkinta.
Trikotažui vis dėlto reikia ketursiūlio, tada gali viską susiūti su overloku. As pavyzdžiui vaikui visas palaidines trikotažines susiuvu tik su overloku per 15 minučių. Mašinos visai nereikia thumbup.gif
Todėl, jei finansai leidžia ir planuoji siūti drabužius, tai be abėjo pirk ketursiūlį. 4u.gif

O sakykit kaip jus palenkiate trikotaziniu palaidiniu apacias, tada paprasta masina naudojate ar kaip kitaip? Galvoju pasisiuti kokia palaidine sau.
Atsakyti

Apačiai palenkti, naudojamos specialios overlokams skirtos liniuotės ir bespalviai siūlai
Atsakyti
Bekky,
noriu jusu paklausti, kaip palenkiate trikotaziniu palaidiniu apacias, nes raset kad siuvat su ketursiuliu overloku? As irgi noreciau pasisiuti, tik nesugalvoju kaip su apaciom susitvarkyti...
Atsakyti
QUOTE(Singer meistras @ 2009 10 11, 16:28)
Apačiai palenkti, naudojamos specialios overlokams skirtos liniuotės ir bespalviai siūlai

o kur tokia liniuote isigyti ir kaip ji atrodo? Gal kokia internetine nuorodele galit imesti...
Atsakyti

Galėčiau, bet nemoku idėti nuotraukų.
Atsakyti
Ar turėjot kada reikalų su Janome 1200D? Niekaip nesusidraugauju doh.gif Vis praleidinėja grandinėlės dygsnius siuvant penkiasiūliu arba traukia kairės adatos siūlą siuvant plokščia siūle blink.gif
Atsakyti
Sunku distanciniu būdu nustatyt Jūsų mašinos gedimą. 5-siūliose overlokose labai dažnai sustreikuoja grandininio dygsnio siūlė (ta, kurį iš kairės). Galiu tik išvardyti priežastis, dėl kurių tai atsirasti:
1. Naudojote storą adatą (kairioji).
2. Patys bandėte reguliuoti kilpiklio (greiferio) padėtį ir adatos aukštį.
3. Atsirado laisvumai.
4. “Išgriaužti” siūlų takai.
Gali būti ir kt. priežasčių, atsiradusių dėl nekvalifikuoto remonto
Visais atvejais turite ieškoti rimto meistro. Tai Jums gali nemažai kainuoti, ypač jeigu yra atsiradę laisvumai dėl susidėvėjimo. Šiuos gedimus nustatyti galima ir su užrištoms akim, bet juos pašalint, reikalingas juvelyrinis tikslumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singer meistras: 13 spalio 2009 - 17:12
Mašina nauja, dar su garantiniu. Garantinio meistras ("Siuvimo stilius") aiškina, kad reikia stipriai priveržti kairės adatos siūlo įtempimą, nors mašina pati tai reguliuoja perstatant programas. Automatiškai nureguliavus ratukas rodo N (norma), o man tenka statyti ant 5-6 (maximumo), ir tai ne visada sekasi sėkmingai prasiūti.
Adatą naudoju 90, 100, siuvu vidutinius audinius (pvz.kelnėms skirtus), nieko nereguliavau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sisi: 13 spalio 2009 - 17:22
Reikėjo iš karto pasakyti, kad Jūsų mašiną nauja ir su garantija. Problemos galėjo atsirasti ir dėl įgūdžių stokos. Šios klasės mašinos yra patikimos, nors kartais pasitaiko su kai kuriais netikslumais. Padalomis ant siūlų reguliatorių, nevisada galima pasitikėti, ypač kai naudojate prastos kokybės siūlus. Jūsų mašinos grandininį dygsnį formuoja du siųlai. Kiekvieno įtempimas reguliojamas atskirais reguliatoriais. Nieko pati nedarykite ir kitiems neleiskite, o kreipkitės į pardavėją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 20 spalio 2009 - 00:40
Kreipiausi jau 3 kartus doh.gif Nervai nebelaiko schmoll.gif Turiu mašiną nuo sausio mėn., nesu pradedanti siuvėja, jau lyg ir turėjau perprasti tą mašiną g.gif Siūlai būna Aman, Coats, adatos Schmetz. Jei būtų blogi siūlai ar adatos, tai trūkinėtų ir kitų adatų siūlai, bet problema tik su pačia kairiausia adata doh.gif Meistras aiškina, kad reikia siūlą parinkti pagal adatą. Nu lyg aš nežinočiau doh.gif doh.gif Kartais siuva kaip bitė, nu kartais tai nusišaut gali bash.gif
Atsakyti
Turi viską Jums suprantamai ir natūraliai pademonstruot. Tokių problemų aš išvengiu, nes savo klientu visada prašau užsirašyti arba nusifilmuoti visus mano paaiškinimus, kurių neras jokiose instrukcijose. Tos jų instrukcijos yra prastai išverstos ir dėl to painios, sunkiai suprantamos. Tie patys vertimai į rusų kalbą -nepriekaištingi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singer meistras: 13 spalio 2009 - 20:43
laba vakara...mane domina overlokas, koki rekomenduotumete overloka buvusiai profesionaliai suvejai blush2.gif taciau dabar siuo uzsiemimu gan retai besinaudojanciai g.gif siaip namuose kartais siuvu savo malonumui, taciau apmetyti einu pas drauge. noreciau overloko kuris ne tik siule metytu, bet ir siutu kartu metant, kad butu galima metyti tiek plona tiek stora audini g.gif
Atsakyti