Aciu visiems uz patarimus.
Dar vakar nustebau, dauguma raso, kAd Jonome 625E modelis yra elektromechaninis, o kitur , kad elektroninis. Taip kaip dabar zinot teisybe.
Kas dėl profesionalės, tai jį greičiausia pasirinks pačią paprasčiausią elektromechaninę siuvimo mašiną su adatos valdymu ir elastinės siūlės funkcija. Su tokia mašina praktiškai galima atlikti labai kokybiškai visas būtiniausias siuvimo operacijas.
Adatos (taip pat ir SIŪLVEDŽIO) padėties nustatymas, yra GRIEŽTAI privalomas visų tipų mašinose. Dauguma siuvėjų ir pražilusių mechanikų apie tai neturi jokio supratimo, todėl kai kas iš to nežinojimo labai gerai pasipelno.
[/quote]
----------------------------------------------------------------------------------------------
Meistre, tai nesuprantu dabar, Jus sakote, kad visose siuvimo masinose galima nustatyti adatos padeti, ar kaip? Man bent jau kaip aiskino, kad vienose masinose nustojus siuti adata sustoja bet kur (apacioje, virsuje, pusiaukelej) ir tada reikia ziuret kaip siuti toliau, o kitose, gali automatiskai nustatyt, pvz. nori, kad nustojus siuti, adata visada butu apacioje.
Aciu.
Adatos (taip pat ir SIŪLVEDŽIO) padėties nustatymas, yra GRIEŽTAI privalomas visų tipų mašinose. Dauguma siuvėjų ir pražilusių mechanikų apie tai neturi jokio supratimo, todėl kai kas iš to nežinojimo labai gerai pasipelno.
[/quote]
----------------------------------------------------------------------------------------------
Meistre, tai nesuprantu dabar, Jus sakote, kad visose siuvimo masinose galima nustatyti adatos padeti, ar kaip? Man bent jau kaip aiskino, kad vienose masinose nustojus siuti adata sustoja bet kur (apacioje, virsuje, pusiaukelej) ir tada reikia ziuret kaip siuti toliau, o kitose, gali automatiskai nustatyt, pvz. nori, kad nustojus siuti, adata visada butu apacioje.
Aciu.
Na taip, man irgi neaišku. Jei Adatos (taip pat ir SIŪLVEDŽIO) padėties nustatymas, yra GRIEŽTAI privalomas visų tipų mašinose", tai kodėl to nėra visose mašinose? Ir tada adatą nustatom rankiniu būdu?
QUOTE(žolelė @ 2010 01 07, 17:04)
Na taip, man irgi neaišku. Jei Adatos (taip pat ir SIŪLVEDŽIO) padėties nustatymas, yra GRIEŽTAI privalomas visų tipų mašinose", tai kodėl to nėra visose mašinose? Ir tada adatą nustatom rankiniu būdu?
Būtų gerai, kad visa tai, ką Jūs čia manęs klausiate, Jums išaiškintų viena iš mano buvusių klienčių. Naudojantis visiems įprasta siuvimo mašina, svarbu laikytis adatos ir siūlvedžio pradinės padėties. Ta pradinė padėtis susidaro tuomet, kai adata ir siūlvedys atsiduria savo viršutiniame taške. Nuo to taško prasideda ir prie jo baigiasi visas siūlės sudarymo procesas. Tai žinant, kelią pas mechanikus galima ilgainiui pamiršt. Dažnai siuvėjos viso šito nepaiso ir dėl to laužo savo mašinas. Kai kurie gamintojai pasirūpino savo mašinose įtaisyti elektroninį adatos (siūlvedžio) padėties nustatymą, o tai vos ne dvigubai pabrangino pačią mašiną.
Aciu.
Visose įprastose mašinose adata ir siūlvedys labai retai sustoja ten, kur reikia, t.y. VIRŠUTINIAME TAŠKE, todėl nepatingėkite savo rankute, sukant smagratį į save (IR TIK Į SAVE), juos atvesti į tą tašką.
Ačiū Siger meistre. Na ir kantrybė pas Jus.
Aciu, Singer meistre, uz profesionalius atsakymus ir patarimus.
Man darosi vis lengviau apsispresti del modelio.
Tai as tada rinksiuos masina, kur yra automatinis adatos valdymas, nes atsimenu, su ta senovine kai reikdavo kas kart nustatyti i reikiama vieta, tai nuobodus reikalas. Bet viska taip ir darydavom, kaip savaime suprantama, juk norint graziai pratesti siule, kitaip net nezinau ar imanoma butu. Tiesiog kaip mama moke, taip ir siuvau, o pasirodo gerai moke
Ryt jau skambinsiu del masinytes, jei nepersigalvosiu.
Tai as tada rinksiuos masina, kur yra automatinis adatos valdymas, nes atsimenu, su ta senovine kai reikdavo kas kart nustatyti i reikiama vieta, tai nuobodus reikalas. Bet viska taip ir darydavom, kaip savaime suprantama, juk norint graziai pratesti siule, kitaip net nezinau ar imanoma butu. Tiesiog kaip mama moke, taip ir siuvau, o pasirodo gerai moke
QUOTE(Grikute @ 2010 01 07, 23:26)
Aciu, Singer meistre, uz profesionalius atsakymus ir patarimus.
Dėkui už Jūsų šiltus žodžius. Gera Mamą turite. Taip, Jūs visiškai teisi: tose senovinėse mašinose (rankinės, kojinės)dėl jų susidėvėjimo, ta adatos padėtis sunkiai kontroliuojama (nuolat pabėga).
Sveikos,
Vis del to pribrendau kad man reikia siuvimo masinos. noreciau isigyti nebrangia iki 600lt siuvimo masina. dabar maciau ermitaze yra vienai akcija 400lt
http://pigu.lt/buiti...ductDescription
Vis del to pribrendau kad man reikia siuvimo masinos. noreciau isigyti nebrangia iki 600lt siuvimo masina. dabar maciau ermitaze yra vienai akcija 400lt
http://pigu.lt/buiti...ductDescription
As jau viskas, isigijau siandien siuvimo masina Janome 625E. Dabar reiks mokytis siuti. Kiek perziurejau puslapiu, tai kazkaip labai mazai info apie siuvima. Gal kas galetumete rekomenduoti kokia knyga, ar nuoroda pradedanciai siuti Aciu.
QUOTE(Grikute @ 2010 01 09, 15:48)
As jau viskas, isigijau siandien siuvimo masina Janome 625E. Dabar reiks mokytis siuti. Kiek perziurejau puslapiu, tai kazkaip labai mazai info apie siuvima. Gal kas galetumete rekomenduoti kokia knyga, ar nuoroda pradedanciai siuti Aciu.
Sveikinu su masina.
As siandien ryte netycia Youtube radau serija pamokeliu.
O del masinos is http://www.sewingmachinediscount.co.uk, tai pinigus atgavau, bet 10 euru maziau, nors uzsakyma atsakiau del ju kaltes, plius dar koki 20 euru isleidau skambuciams i Anglija ir savo bankui, jau net nekalbant apie tai, kad nervus oi kaip man jie galingai patampe.
QUOTE(Toli @ 2010 01 09, 16:54)
Sveikinu su masina.
O del masinos is http://www.sewingmachinediscount.co.uk, tai pinigus atgavau, bet 10 euru maziau, nors uzsakyma atsakiau del ju kaltes, plius dar koki 20 euru isleidau skambuciams i Anglija ir savo bankui, jau net nekalbant apie tai, kad nervus oi kaip man jie galingai patampe.
Sveiki, o kokios Jus masinos norite, as saviske tikrai zymiai pigiau nusipirkau negu kitur Liet. Pirkau www.siuvimomanija.lt Toks vyrukas Arturas, turiu tel, jei reiks. Atveze nemokamai i Vln. Internete apie labai nemazai atsiliepimu ir tik geru. Turiu jo tel. , jei domins. Galvojau is pradziu irgi pirkti kur nors Anglijoj, nes turiu draugu, tai nupirktu ir paskui per kurjerius atsiustu. Bet paziurejau, kad ne kas pigiau. O del siuntiniu www.lietuvalondonas.com Vieno siuntinio kaina ne maziau 30Lt, o siaip uz kg is Anglijos berods 5 lt, is Liet i londona 4Lt.