Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas tema

blush2.gif Na ką gi...Prisidirbom išardę tą paminą. Radau ir meistrą, bet jis netvarko paminos. Vistiek pasiūlė radijo taisykloj įsigyti tą kondensatorių. Geriausiai būtų nupirkti visą pedalą, bet kur? g.gif
Atsakyti
QUOTE(žolelė @ 2010 01 06, 22:19)
blush2.gif Na ką gi...Prisidirbom išardę tą paminą. Radau ir meistrą, bet jis netvarko paminos. Vistiek pasiūlė radijo taisykloj įsigyti tą kondensatorių. Geriausiai būtų nupirkti visą pedalą, bet kur?  g.gif

Žolele, o iš kokio tu miesto? Vilniuje tai tikrai tų pedalų pirkti yra
Pasižiūrėk ar toks
http://www.siuvimost...t...d=27&id=110
Ten pat ir taiso meistras.. smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Lliucija6 @ 2010 01 06, 12:32)
Sveki,noriu klausti meistro patarimo,renkuosi overloka,esu siuveja,bet iki siol dirbau su oda,per diena zadu pasiuti,bent po 1 gamini,koki man patartumet.Ka manot apie dragonfly overloka,elna845.aciu

Liucija, Dragonfly tai kiek teko susidurti ne labai geros kokybės kinietiškas overlokas. Tokį overloką galima pirkti tik savo reikmėms, retkarčiais kažką pasiūti, darbui jis tikrai netinka.
Kai aš rinkausi, man patarė overloką Bernina, sakė, kad tai geriausios kokybės overlokas. Naudoju jį jau du metus ir esu labai patenkinta, reguliuoti praktiškai nereikia, siūlė ideali, siuva tyliai, žodžiu galiu drąsiai rekomenduoti.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Grikute @ 2010 01 04, 18:20)
Labai saunu, kad forume atsirado tokie meistro patarimai.

As irgi labai uzsimaniau pirkti siuvimo masina, esu pradedancioji.
Forumuose daugiausiai geru atsiliepimu radau apie Janome masinas.  Taciau pasimeciau tarp modeliu gausybes.
Man svarbu, kad butu apmetymas, trikotazo siuvimo siule.  Dar idomu  kaip su ta automatine sagu kilpa. Tai cia kaip suprantu pati masina padaro ta skylute ir apsiuva ? Nes raso, kad jei bus kilpa daroma is keliu daliu, tai tik igudusios sugeba graziai padaryti. Bet is kitos puses galvoju, kiek as tu kilpu per metus darysiu. GAl tada nevertapermoketi?
   Ka manote apie modeli Janome GOLD PLUS, raso, kad naujiena?
   Koki modeliuka galetumete rekomenduoti, nes cia ju galybe?
Siuvimo masinu modeliai

Is anksto aciu uz pagalba.

Mane irgi sudomino sis modeliukas (Janome GOLD PLUS) as irgi pradedancioji smile.gif Gal p.Singer meistras galit savo nuomone pasakiti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taatjana: 06 sausio 2010 - 22:16
QUOTE(taatjana @ 2010 01 06, 23:14)
Mane irgi sudomino sis modeliukas  (Janome GOLD PLUS) as irgi pradedancioji smile.gif Gal p.Singer meistras galit savo nuomone pasakiti?

Konkrečiai, su šia naujove nesu susidūręs. Manau, kad tai gali būt Tailando gamybos japoniškas kūrinys. Tai elektromechaninė mašina su horizontalia šaudykle. Asmeniškai mano pasirinkimas būtu kitoks. Patarčiau žvalgytis ne vien į mašinos formą, bet ir į jos turinį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singer meistras: 06 sausio 2010 - 23:13
QUOTE(Singer meistras @ 2010 01 07, 01:06)
Konkrečiai, su šia naujove nesu susidūręs. Manau, kad tai gali būt Tailando gamybos japoniškas kūrinys. Tai elektromechaninė mašina su horizontalia šaudykle. Asmeniškai mano pasirinkimas būtu kitoks. Patarčiau žvalgytis ne vien į mašinos formą, bet ir į jos turinį.

Aciu uz atsakyma. Ar galiu suzinuoti koks butu jusu pasirinkimas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(taatjana @ 2010 01 07, 00:12)
Aciu uz atsakyma. Ar galiu suzinuoti koks butu jusu pasirinkimas  blush2.gif

Susilaikau nuo viešos rekomendacijos, nes praėjusiais metais rekomendavau vienai Mamai overloko modelį ir dėl to buvau perspėtas moderatorės.
Atsakyti
Bendravau su siuveja, kuriai teko isbandyti ne vieno modelio siuvimo masina. Ilgai dirbo su FIF, dabar turi Janome 4900 , tai sake labai patenkinta.
Siandien dar kalbejau telefonu su pardaveju del Janome GOLD PLUS modelio, tai irgi patare rinktis kita modeli. Sake sis modelis yra mazintas svo dydziu, minusai, kad turi mazai siuliu, o tas kirpimas tai ne toks, koks turetu buti.
Kadangi as galvoju rinktis elektromechanini modeli, tai dabar beliko apsispresti tarp Janome 525S (840Lt) ir 625E (979Lt). Modeliai labai panasus, tik E turi siek patobulintu patogumu dirbant. Kazin ka profesionalas patartu, ar verta siek tiek daugiau moket vien uz patoguma, pvz. adatos padeties nustatymas (kad nustojus siuti butu adata visada apacioje arba virsuje), greicio reguliavimo mygtukas ne ant kojos pedalo, o ant masinos.
Atsakyti
QUOTE(Grikute @ 2010 01 07, 00:13)
Bendravau su siuveja, kuriai teko isbandyti ne vieno modelio siuvimo masina. Ilgai dirbo su FIF, dabar turi Janome 4900 , tai sake labai patenkinta.
Siandien dar kalbejau telefonu su pardaveju del Janome GOLD PLUS modelio, tai irgi patare rinktis kita modeli. Sake sis modelis yra mazintas svo dydziu, minusai, kad turi mazai siuliu, o tas kirpimas tai ne toks, koks turetu buti.
Kadangi as galvoju rinktis elektromechanini modeli, tai dabar beliko apsispresti tarp Janome 525S (840Lt) ir 625E (979Lt). Modeliai labai panasus, tik E turi siek patobulintu patogumu dirbant. Kazin ka profesionalas patartu, ar  verta siek tiek daugiau moket vien uz patoguma, pvz. adatos padeties nustatymas (kad nustojus siuti butu adata visada apacioje arba virsuje), greicio reguliavimo mygtukas ne ant kojos pedalo, o ant masinos.

aš naudoju beveik visus mašinos privalumus, adatos nustatymas man būtinas, ir kiti privalumai man reikalingi, nors kaip pirkau sakiau man nereikia lotuliukas.gif , bet labai apsirikau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Singer meistras @ 2010 01 07, 00:28)
Susilaikau nuo viešos rekomendacijos, nes praėjusiais metais rekomendavau vienai Mamai overloko modelį ir dėl to buvau perspėtas moderatorės.

Zinau, kad valdzios sprendimu kritikuoti negalima, bet vaje. doh.gif Jusu patarimai juk tokie vertingi, ypac zalioms ir pasimetusioms.
Atsakyti
QUOTE(Grikute @ 2010 01 07, 00:13)
Kadangi as galvoju rinktis elektromechanini modeli, tai dabar beliko apsispresti tarp Janome 525S (840Lt) ir 625E (979Lt).

Cia daug kartu merginos minejo, bet ir as noriu priminti, kad pirkdama bet kuri modeli butinai nepamirskit paprasyti nuolaidos, tikrai jei ne vienas pardavejas, tai kitas, butinai nuleis kaina ir gana nemazai. Patikrinta. V.z. derekites mirksiukas.gif
Atsakyti
Kadangi as galvoju rinktis elektromechanini modeli, tai dabar beliko apsispresti tarp Janome 525S (840Lt) ir 625E (979Lt). Modeliai labai panasus, tik E turi siek patobulintu patogumu dirbant. Kazin ka profesionalas patartu, ar verta siek tiek daugiau moket vien uz patoguma, pvz. adatos padeties nustatymas (kad nustojus siuti butu adata visada apacioje arba virsuje), greicio reguliavimo mygtukas ne ant kojos pedalo, o ant masinos.
[/quote

Savais žodžiais noriu Jus patikslinti. Ta pati siuvimo mašina, priklausomai nuo pavaros formos, gali būti: rankine (sukama rankomis), kojine (sukama kojomis), elektromechanine (sukama elektros variklio).
Jeigu papildomai į šią mašiną sumontuosime specialius daviklius, pav., adatos padėčiai nustatyti, tuomet šį mašina vadinsis elektronine, o jos vertė išaugs trečdaliu ar net dvigubai.
Kas dėl profesionalės, tai jį greičiausia pasirinks pačią paprasčiausią elektromechaninę siuvimo mašiną su adatos valdymu ir elastinės siūlės funkcija. Su tokia mašina praktiškai galima atlikti labai kokybiškai visas būtiniausias siuvimo operacijas.
Adatos (taip pat ir SIŪLVEDŽIO) padėties nustatymas, yra GRIEŽTAI privalomas visų tipų mašinose. Dauguma siuvėjų ir pražilusių mechanikų apie tai neturi jokio supratimo, todėl kai kas iš to nežinojimo labai gerai pasipelno.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singer meistras: 07 sausio 2010 - 11:28
Ačiū, Bekky. Tai tikrai tas pedalas. Bandysiu susisiekt. 4u.gif
Atsakyti