Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Zitlali @ 2009 10 02, 12:48)
idomiai.. as db pabandziau su savo skaitmeniniu tai jis islaikyma padidino sumazinus expo smile.gif hmm... blogai gal bandziau smile.gif
Papildyta:

aha tu teisi smile.gif primaklinau matyt.

Išlaikymo skaičių padidino turbūt smile.gif bet skaičius tai yra 1/rašomas skaičius, na pvz, tau rašo 250, tai ištiesų yra 1/250, ir kuo didesnis rašomas skaičius, tai tuo trumpesnė expo wink.gif pradinės technikos žinios wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 10 02, 12:42)
smiltie, ne visai taip kaip sakai. Fotografuojant ant A, pagal pasirinktą diafragmą aparatas nustato expoziciją esamam apšvietimui, jei dar expokorekciją link pliuso ar minuso, tai automatiškai nustatytą expoziciją aparatas didins/mažins. Tai nebebūtų ekspokorekcijos tikslo, jei būtų taip kaip sakai. Ant M režimo pati reguliuoji viską.

na man toks klausimas kilo dėl to kad dažniausiai vis tik negaunu tokio rezultato kokio norėčiau. O ir pas tave daug kur veidai tamsoki prieš šviesą fotografuojant, nors realiai jei exp į pliusą gal jau neturėtų taip būti g.gif O vat toj juostoj kur bandžiau su M tai daryt, jau buvo ta prasme man tikusių foto, tik kad vat nežinau ar tai būtent tie kadrai kur su M biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2009 10 02, 13:14)
na man toks klausimas kilo dėl to kad dažniausiai vis tik negaunu tokio rezultato kokio norėčiau. O ir pas tave daug kur veidai tamsoki prieš šviesą fotografuojant, nors realiai jei exp į pliusą gal jau neturėtų taip būti  g.gif O vat toj juostoj kur bandžiau su M tai daryt, jau buvo ta prasme man tikusių foto, tik kad vat nežinau ar tai būtent tie kadrai kur su M  biggrin.gif

+1,0 exp matyt nepakako fotografuojant prieš ryškią šviesą. Nežinau iš tiesų kodėl čia taip. Bet man daugiau mažiau tinka, tai nesuku galvos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 10 02, 12:56)
Išlaikymo skaičių padidino  turbūt smile.gif bet skaičius tai yra 1/rašomas skaičius, na pvz, tau rašo 250, tai ištiesų yra 1/250, ir kuo didesnis rašomas skaičius, tai tuo trumpesnė expo wink.gif pradinės technikos žinios wink.gif

zinau smile.gif aciu, kad pakartojai
Atsakyti
Pupeliuk, puikios vestuviu foto.
o dabar techninis klausimas, kodel vienos spalvotos foto i raudonuma, kitos i zaluma, trecios i geltonuma, nors atrodo, kad turejo but vienoje ir toje pacioje juosteleje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 10 02, 17:49)
Pupeliuk, puikios vestuviu foto.
o dabar techninis klausimas, kodel vienos spalvotos foto i raudonuma, kitos i zaluma, trecios i geltonuma, nors atrodo, kad turejo but vienoje ir toje pacioje juosteleje?  g.gif

Todėl, kad taip nusiskenavo smile.gif automatika net tame pačiame juostos gabaliuke skenuodavo skirtingais atspalviais, visaip bandžiau pritraukti iki vienodo rezultato, bet visgi gavosi taip. Popieriniame variante kiek geriau tuo klausimu smile.gif

Ačiū visiem 4u.gif
Atsakyti
kaip neiprasta man su Leica fokusuoti. bet ne tiek daug prasoviau, atrodo. priprasiu. uztat kadruoti daug lengviau, kai kadro krastus akivaizdziai matai.
ir dirzelio kzk truksta..
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 10 03, 00:15)
kaip neiprasta man su Leica fokusuoti. bet ne tiek daug prasoviau, atrodo. priprasiu. uztat kadruoti daug lengviau, kai kadro krastus akivaizdziai matai.
ir dirzelio kzk truksta..

kongradziuleishions. laukiu tavo leikishkuju kadru wink.gif
Atsakyti
Na stai.. siandien turiu dar viena nauja fotika: patapau mamiyos c330 valdytoju lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 10 05, 13:50)
Na stai.. siandien turiu dar viena nauja fotika: patapau mamiyos c330 valdytoju  lotuliukas.gif

buožė ne kitaip biggrin.gif

sveikinu pavydėdama biggrin.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 10 05, 12:50)
Na stai.. siandien turiu dar viena nauja fotika: patapau mamiyos c330 valdytoju  lotuliukas.gif

duosi paragaut? biggrin.gif
Atsakyti
aha smile.gif

bite.. kur jau buoze - tik iskeiciau juostini canona ir tiek smile.gif)
Atsakyti