Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Zitlali - su Nikonu (siaura juosta) viskas auto, mamija - rankiniu būdu, bet tarkim bažnyčioj - vienas nustatymas, nes apšvietimo sąlygos tos pačios, naudoju patogumo dėlei tik vieną diafragmą - f2,8, pagal automatiką parenku jai ekspoziciją ir viskas, lauke jau daug maž mintinai moku prie kokio apšvietimo kokia ekspozicija, šiaip su rankiniu fokusavimu kiek kebliau, su juo lėčiau viskas.
Atsakyti
Emilija, labiausiai patiko 16, 38, labai - 74, dar 156.

be pagyrimu, kuriuos jau daug kas pasake, kritikos galima?
turbut toks besikartojantis dalykas, kuris man nelabai patiko, tai kartais per daug zmoniu/detaliu/veiksmo tasku kadre. dazniausiai su placiu kampu tas pasitako, nes tada matyt, sunkiausia sukontroliuot nepagrindinius objektus. suprantu, kad reportazui tas is dalies naturalu, bet norisi ar DOF'as ar rakursas ar dar kzk nukreiptu demesi i svarbiausius dalykus.
paskui kai kur pasvyrimai man buvo nesuprantami - ypac baznycioj keli tokie lengvai slystantys kadrai. gal cia irgi platesnis kampas ta kritima duoda g.gif , anyway, is baznycios man kzk stabilumo norisi biggrin.gif
tam ziemos sode su DOF irgi kzk galvociau - kartais tie lapai uzgozia jaunuosius. paskui galvoju, ko tada i ziemos soda trenktis, jeigu fona visai jau lieti g.gif nu zdz, kzk balanso tarp lapu ir jaunuju norisi.
tos prie juros, kur persviestos, man visai nieko, gal tik rakursu idomesniu, drasesniu noretusi.

ir kodel kiekviena karta kzk kritisko parasius norisi pridurti, kad tai tik mano nuomone, nebutinai teisinga, siaip saunuole ir t.t. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 10 02, 10:42)
Zitlali - su Nikonu (siaura juosta) viskas auto,

o nepaveda? koks metering mode pas tave? ir koks modelis Nikono? Labai idomu.. nes kai bandziau rankiniu budu reguliuotis tai tikrai nespejau... o ant P kiek per tamsios foto gavosi...
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 10 02, 09:13)
1. Nepatingejau nufotkint smile.gif

2.Supratau... aciu Silwio o garsiai dirba? Nes sitas man vaika prikelia smile.gif

1. doh.gif kosmaras

2. Negarsiai. Plius man patinka (ko nebuvo Epson'e V350), kad jis jau su LED technologija, t.y. jam nereikia pasildyt lempos, reiskia skenuoti pradeda momentaliai. V350 buvo neblogas ir siek tiek pigesnis, bet neskanuoja vidutinio formato juostu. Zodziu, as labai patenkintas pirkiniu. Bandziau netgi nuskenuoti negatyva gera kokybe ir spausti skaitmeniu budu. Gaunasi puikiai.
Papildyta:
QUOTE(Gaziulka @ 2009 10 02, 09:46)
ir kodel kiekviena karta kzk kritisko parasius norisi pridurti, kad tai tik mano nuomone, nebutinai teisinga, siaip saunuole ir t.t. doh.gif

As matyt pasikartosiu, bet, Gaziulka, mano galva, tai cia ne kritika - cia tavo nuomone. Gal netgi labiau tavo skonis. Is kritikos amziaus mes jau isaugom ir kaip matom, net tai, kas pries metus kitus butu pavadinta broku (turiu omeny ziaurius persvietimus), siandien privalumas.
Atsakyti
sillwio, o ką nors žinai apie epson v500? Blaškausi tarp jo ir canonscan880. Praktiškai analogai, bet epsonas brangesnis.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 10 02, 10:09)
As matyt pasikartosiu, bet, Gaziulka, mano galva, tai cia ne kritika - cia tavo nuomone. Gal netgi labiau tavo skonis. Is kritikos amziaus mes jau isaugom ir kaip matom, net tai, kas pries metus kitus butu pavadinta broku (turiu omeny ziaurius persvietimus), siandien privalumas.

gerai smile.gif
nesigilinau taip i savokas, man turbut nuomone tai "man ne/grazu ir taskas", o kritika - "man (ne)grazu, nes..." siaip as cia tik, kzkaip kai ka neigiamo pasakai, taip ir norisi atsiprasyti zmogaus, kad galbut jo nesupranti... aj, gal cia ne taip ir susije su fotografavimu.

beje, bateriju is klausos aparatu tokio dydzio nebuvo, teko paprasta 1,5v pirkt. lyg ir veikia. ten pasirodo battery testeris yra - paspaudi mygtuka ir turi sutapti rodykle su tokiu taskeliu, sutampa - reiskia, gera baterija.
Atsakyti
Viskas gerai, Gaziulka, labai normali kritika smile.gif viską parašei, ką pati kritiškai žiūrėdama matau savo kadruose. Tik dėl plataus kampo, mėgstu jį, gal ir ne profiškai kartais naudoju, bet kartais specialiai kadruoju, kad matytųsi ne vienas siužetas. Pasvyrimas bažnyčioj dažniausiai netyčinis, neištiesinau horizonto (netiesinau popieriniam variante, netiesinau ir dabar) biggrin.gif o su oranžerija, tai jaučiuosi visiškai jos neišnaudojus, ten nuostabi šviesa, man taip gražu būna, kai fone tokie peršviesti saulės lapai, spinduliai krentantys, nieko panašaus nepavyko padaryti.

Zitlali - pas mane Nikon F80, fotografuoju ant A, expozicijos korekcija pas mane visad nustatyta ant +1,0 (kad truputį perkaltų, nei duoda automatinė expo). Jo rankiniu niekad nereguliuoju, pakanka ir rankinės mamijos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 10 02, 11:09)
2. Negarsiai. Plius man patinka (ko nebuvo Epson'e V350), kad jis jau su LED technologija, t.y. jam nereikia pasildyt lempos, reiskia skenuoti pradeda momentaliai. V350 buvo neblogas ir siek tiek pigesnis, bet neskanuoja vidutinio formato juostu. Zodziu, as labai patenkintas pirkiniu. Bandziau netgi nuskenuoti negatyva gera kokybe ir spausti skaitmeniu budu. Gaunasi puikiai.

aciu labai, kad pasidalinai smile.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 10 02, 11:35)
Zitlali - pas mane Nikon F80, fotografuoju ant A, expozicijos korekcija pas mane visad nustatyta ant +1,0 (kad truputį perkaltų, nei duoda automatinė expo). Jo rankiniu niekad nereguliuoju, pakanka ir rankinės mamijos biggrin.gif

supratau, aciu labai smile.gif
Atsakyti
Pupeliuk, šauniai padirbėjai thumbup.gif Didžiulis darbas padarytas ir labai net neblogai wub.gif

Dabar gal tundriškai paklausu, bet irnesakyk.gif Kažkaip pagalvojau kad tas fotografavimas ant A ir po to ekspozos padidinimas stopu ar dviem, ant tokio pusiau automatinio režimo kaip ir nieko nereiškia, nes tada greičiausiai išlaikymas vis tiek koreguojasi automatiškai ar ne g.gif Nes tie pavyzdžiai kur rodė ms, kažkaip manau kad ant pilno manual fotografuoti biggrin.gif Aš bandžiau daryti du kadrus, vieną ant A, o kitą ant M, bet vat neįsimenu kuris kaip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2009 10 02, 12:23)
nes tada greičiausiai išlaikymas vis tiek koreguojasi automatiškai ar ne

taip, tu teisi smile.gif bent skaitmenoje taip ir yra
Atsakyti
smiltie, ne visai taip kaip sakai. Fotografuojant ant A, pagal pasirinktą diafragmą aparatas nustato expoziciją esamam apšvietimui, jei dar expokorekciją link pliuso ar minuso, tai automatiškai nustatytą expoziciją aparatas didins/mažins. Tai nebebūtų ekspokorekcijos tikslo, jei būtų taip kaip sakai. Ant M režimo pati reguliuoji viską.
Atsakyti
idomiai.. as db pabandziau su savo skaitmeniniu tai jis islaikyma padidino sumazinus expo smile.gif hmm... blogai gal bandziau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 10 02, 12:42)
Tai nebebūtų ekspokorekcijos tikslo, jei būtų taip kaip sakai.

aha tu teisi smile.gif primaklinau matyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 02 spalio 2009 - 11:51