Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Gaziulka @ 2009 10 01, 09:10)

Puriena, i Zenita, beje, taip ir nesugebejau juostos ideti. fotografe doh.gif  cool.gif

Nu čia dabar.

Gaziulka, o jei tas meetas "Vievis - Sekmadienis" netyčia įvyktų, tai tu ten būsi? Ta prasme, ar paruošti tau įrašų?
Atsakyti
leningrade 6 irgi tos gyvsidabrinės baterijos turi statytis. dėdavau GP tabletes. jos kai pasėda kiek, tai ir rodo normaliai (plius ten reguliuoti galima). kiek pasedo paterija ir koks jos voltažas galima pamatuoti su voltmetru (mes prieš varžybas dabar visą laiką batarkes pamatuojam. įvairiausių variantų būna su tom batarkėm...
Atsakyti
Paskolino man skeneri savaitei tai tikra vaizda pamaciau... bet per visas nuotraukas eina juosta kazkokia... parodysiu tuoj kai nuskenuos... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 01 spalio 2009 - 16:15
Sutvarkiau vestuvių foto. Vėliau passw uždėsiu. Lauksiu komentarų.

Vestuves

Biški šiukšlių nenuvaliau, nes jau tingėjau krapštytis..
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 10 01, 19:48)
Sutvarkiau vestuvių foto. Vėliau passw uždėsiu. Lauksiu komentarų.

Vestuves

Biški šiukšlių nenuvaliau, nes jau tingėjau krapštytis..

Tarsi pats pabuvau smagiose vestuvėse. Norėčiau tokių savo nuotraukų. Labiausiai man spalvotos, kur šiek tiek peršviestos.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 10 01, 21:30)
Tarsi pats pabuvau smagiose vestuvėse. Norėčiau tokių savo nuotraukų. Labiausiai man spalvotos, kur šiek tiek peršviestos.

Ten tos peršviestos tai stipriai. Su expo grybą supjoviau. Saulėje prie jūros su 2,8 diafragma ir 1/500 išlaikymas, tai jauč per porą stopų perkaliau.. Man irgi gražu, bet buvo klaida..

Šiaip dabar jau kai pagulėjusios, peržiūrėtos šimtus kartų, nes kol viską sutvarkiau, tai beveik mintinai viską išmokau biggrin.gif tai kai kokių kadrų trūksta, kai ko per daug. Na bet tuo užsiimant, klaidų mažėtų, nors iš kitos pusės tiek daug azarto neįdėčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 10 01, 21:37)
Ten tos peršviestos tai stipriai. Su expo grybą supjoviau. Saulėje prie jūros su 2,8 diafragma ir 1/500 išlaikymas, tai jauč per porą stopų perkaliau.. Man irgi gražu, bet buvo klaida..

Šiaip dabar jau kai pagulėjusios, peržiūrėtos šimtus kartų, nes kol viską sutvarkiau, tai beveik mintinai viską išmokau biggrin.gif tai kai kokių kadrų trūksta, kai ko per daug. Na bet tuo užsiimant, klaidų mažėtų, nors iš kitos pusės tiek daug azarto neįdėčiau smile.gif

Kažkuris vestuvių fotografas tyčia perkala pora stopų ir tai laikoma jo vizitine kortele. Labai smagiai kartais žiūrisi nukrypimai nuo rekomendacijų.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 10 01, 21:30)

drinks_cheers.gif mano mintis parasei smile.gif

va ziekit.. tokios juostos per visas juosteles eina... vienos ryskintos seniai, kitos dabar.. foto tai nekritikai smile.gif tik matosi geriausiai...
user posted image

cia per galva...
user posted image

Klausimas, o kai skenuojat darot auto kontrasta ir kitas korekcijas? ar tiesiog paprastai nuskenuojat ir veliau patys tvarkot?

Ir kokia jusu nuomone apie Minolta Dimage Scan Dual II ? As kai neturiu su kuo lyginti tai man patinka, tik labai jau garsiai drba...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 02 spalio 2009 - 07:54
Sillwio, kur tiesiog pora stopų peršviesta, tai ten ok (pagal automatikos expozicijos parodymus, tai praktiškai visos su vid. formatu darytos nuotraukos perkaltos 1-2 stopais), bet yra keletas prie jūros, kur dar ir apšviestos, ten net detalių nebėr, va ten skaitau blogai. Nes pašviesint manau galima bet kada kiek nori, o jau iš peršviesto/apšviesto kadro jau ne ką teištrauksi.
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 10 01, 23:44)
va ziekit.. tokios juostos per visas juosteles eina... vienos ryskintos seniai, kitos dabar..  foto tai nekritikai smile.gif tik matosi geriausiai...
cia per galva...

Klausimas, o kai skenuojat darot auto kontrasta ir kitas korekcijas? ar tiesiog paprastai nuskenuojat ir veliau patys tvarkot?

Ir kokia jusu nuomone apie Minolta Dimage Scan Dual II ? As kai neturiu su kuo lyginti tai man patinka, tik labai jau garsiai drba...

Sakyciau kaltas skaneris g.gif Kad visose juostose toj pacioj vietoj per kadra eitu to paties charakterio linija mazai tiketina.

As nedarau jokiu auto. Visvien tenka atidarinet shope, mazint ir t.t.

Kazkada tokio ieskojau, bet nepateisinau jo kainos. Viska ko reikia, atlieka canoscan 8800f.

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 10 02, 08:02)
Sillwio, kur tiesiog pora stopų peršviesta, tai ten ok (pagal automatikos expozicijos parodymus, tai praktiškai visos su vid. formatu darytos nuotraukos perkaltos 1-2 stopais), bet yra keletas prie jūros, kur dar ir apšviestos, ten net detalių nebėr, va ten skaitau blogai. Nes pašviesint manau galima bet kada kiek nori, o jau iš peršviesto/apšviesto kadro jau ne ką teištrauksi.

Man, kaip ziurovui, tai visiskai nesvarbu wink.gif
P.S. vat ir vel juostos privalumai atsiskleide. Skaitmenoje persviesk - turi beda. Juosta 2 stopais persviesk ir dar apsviesk, ir nieko baisaus nenutiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 10 01, 19:29)
Sakyciau kaltas skaneris  g.gif Kad visose juostose toj pacioj vietoj per kadra eitu to paties charakterio linija mazai tiketina.

As nedarau jokiu auto. Visvien tenka atidarinet shope, mazint ir t.t.

Kazkada tokio ieskojau, bet nepateisinau jo kainos. Viska ko reikia, atlieka canoscan 8800f.
Man, kaip ziurovui, tai visiskai nesvarbu wink.gif
P.S. vat ir vel juostos privalumai atsiskleide. Skaitmenoje persviesk - turi beda. Juosta 2 stopais persviesk ir dar apsviesk, ir nieko baisaus nenutiks smile.gif

Gal kas turit parduoti placios juosteles juoda/balta, bet C45 ryskinimo procesui?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 10 02, 09:29)
1.Sakyciau kaltas skaneris  g.gif Kad visose juostose toj pacioj vietoj per kadra eitu to paties charakterio linija mazai tiketina.
2.Kazkada tokio ieskojau, bet nepateisinau jo kainos. Viska ko reikia, atlieka canoscan 8800f.

1. Nepatingejau nufotkint smile.gif
user posted image
nu vienzo.. subraize jas.. reiks nuvaziuot parodyt ir pasiaiskinti... kazkaip gaila

2.Supratau... aciu Silwio o garsiai dirba? Nes sitas man vaika prikelia smile.gif

turiu placia nusipirkau savo Maskva aparatui kuris uzsikirto smile.gif tai nebereik, ilfordo xp2 400 c41... jei reik kam AZ smile.gif

Pupeliuk o tu sventes fotografuoji rankiniu budu nustatinedama parametrus? ar auto ? kaip speji jei rankiniu budu veiksmui vykstant persireguliuoti viska nepraleidziant kokio svarbaus momento?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 02 spalio 2009 - 09:24