Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Papasakokit, mielieji, kaip eksponuojat spalvotą negatyvą? Skaičiau kažkur, kad +1/2 stopo rekomenduojama. Kaip yr? Važiuodamas į LT planuoju pafotografuot į spalvotą.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 10 25, 19:29)
imk canon 8800. epsonų nelabai gausi lietuvoje ( o tie V700 - nebiudžetiniai visiai).

ir canoscan bus sunku rasti. Aš radau vienintelėje vietoje LT - www.itbank.lt, bet jau nebeturi, ir epsonų jie neturi. Gal bandyt ebay, nžn. Sudėtinga situacija dabar su kompiuterine technika, kai tiek firmų bankrutavo.

Sillwio, kadangi viską eksponuoju iš akies, tai taip iš akies ir gaunasi biggrin.gif bet tikrai biški perkalu, bent jau stengiuosi, kad geriau ilgesnė eksp tegu būna, nei nedakalt. Fotografuodama į j/b dažniau pamatuoju su skaitmena ekspoziciją smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 25 spalio 2009 - 18:39
QUOTE(sillwio @ 2009 10 25, 20:32)
Papasakokit, mielieji, kaip eksponuojat spalvotą negatyvą? Skaičiau kažkur, kad +1/2 stopo rekomenduojama. Kaip yr? Važiuodamas į LT planuoju pafotografuot į spalvotą.

silwiau, as ir jb ir spalv visada puse stopo uzmetu ant virsaus. O jei kitaip - tai spec specifiskai pagal salygas ir siekiamus tikslus wink.gif
Atsakyti
Ačiū.
Aš jb dar neperkalu, bet ruošiuosi tą daryti. Net jei histograma graži, negatyvams kažko trūksta ir tas kažkas dažniausiai atsiranda pašviesinus pusę stopo.

O skaidrę, kaip suprantu, geriau tuo puse stopo nedakalt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 25 spalio 2009 - 19:11
QUOTE(sillwio @ 2009 10 25, 21:11)
Ačiū.
Aš jb dar neperkalu, bet ruošiuosi tą daryti. Net jei histograma graži, negatyvams kažko trūksta ir tas kažkas dažniausiai atsiranda pašviesinus pusę stopo.

O skaidrę, kaip suprantu, geriau tuo puse stopo nedakalt?

pasviesinimas kompu ir "misinio pariebinimas" mano galva du skirtingi dalykai. Aisku, rezultatas panasus, bet kompas "nukniauks" spalvos potencija smile.gif

del skaidres - ne visai taip. ji tiesiog jautresne expozoms svyravimams. vel nuo aplinkybiu priklauso. as kaip tik ekspyrmentus su ja darau smile.gif
Atsakyti
andriuska, kadangi as maniau, kad anas ryskinimas buvo "normalus", tai dabar teks paturbinti kontrastą biggrin.gif todėl ir sakau "sąmoningai užkelti" smile.gif jei dar neuzmigsiu pirmiau uz vaikus, tai bandysiu viena juostele si vakara smile.gif (turiu jau 3 susikaupusias biggrin.gif)

sayon, jamk kiev'a smile.gif nu nepasiduok musu snobizmui ir mamiya'u, hasseliu, flex'u manijai biggrin.gif

bite, su pirkiniu dar karta 4u.gif

sillwio, ms pasake karta, kad spavota megsta perkalima lengva, tai man kaip "teve musu" biggrin.gif aisku is akies viskas, bet vis prisimenu ir stengiuos pritaikyti smile.gif (spalvota irgi turiu isfotkinta, bet tingiu i procentra vilktis smile.gif tai ji guli ir laukia kazko)

pupeliuk, paskutiniai spalvoti gamtos - wow. padepresavau po ju, kad visi tobuleja, tik ne as biggrin.gif bet pagalvojau, dar daug gyvenimo priekyje, ismoksiu ir as kazko lotuliukas.gif
Atsakyti
labas vakaras 4u.gif

Pupeliuk, patinka tavo gamtos nuotraukos 4u.gif

uzsimaniau ir as kokio juostinuko, zorki i kompanija biggrin.gif gavau pazada,kad busiu nuvesta i sendaikciu turgu,gal netycia ten ka nors rasiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 10 25, 19:19)
pasviesinimas kompu ir "misinio pariebinimas" mano galva du skirtingi dalykai. Aisku, rezultatas panasus, bet kompas "nukniauks" spalvos potencija smile.gif

del skaidres - ne visai taip. ji tiesiog jautresne expozoms svyravimams. vel nuo aplinkybiu priklauso. as kaip tik ekspyrmentus su ja darau smile.gif

Puikiai tai suprantu, todėl ir klausiu.

Ai, skaidrę gal dar pasilaikysiu ateiciau smile.gif
Atsakyti
Tai ebay viska Say rasi, kam tau lt pirkt smile.gif nu tik del laiko aisko... as dar laukiu...
Atsakyti
rrrrrr, eilinį sykį susinervinau verysad.gif na nervuoja mane perfotografavimas negatyvų, negaliuuuuuu. kontrasto nebuvimas tiesiog baisus. traukiu vos ne is bruksnio vieno cm plocio histogramos. doh.gif
perfotografavimas suryja tikrai 50 proc. kokybės kaip minimum. o rezultatus pamatyt taip norisi, kad vis tiek tenka perfotografuoti doh.gif
žodžiu - nieko gero, bet rodau ką turiu

andriuska, jei ne pries, as tau palaikysiu viena juostele, kad tu isryskintum (tavim labiau nei procentru pasitikiu biggrin.gif). nes man skirtumo tarp ryskintu pries tai ir vakar - na plika akimi realaus - nedaug. doh.gif nors agitavau pirma minute istisai, po to kas 30 sek, po to kas 45, galiausiai kas minute. temp tikrai buvo ok ar net didesne nei reik. nieko nesumaisiau (džino nebuvo nei prieš, nei per biggrin.gif). gal aš tik normaliai rezultato negaliu pamatyt be skanerio ir todėl nervinuos be reikalo g.gif gal viskas ten ok. g.gif

ai, einu darkroom'o equipmentu ieškoti biggrin.gif taip bus visiems geriau
Atsakyti
atvežk man į darbą arba vakare į fabus. šiandien ir rytoj dar būsiu, po to keliom dienom išvykstu. savaitgali vėl būsiu. kadangi tikiuosi ką nors parsivežti gero, tai ir taviškę išryškinsiu. gali dar kokios uostelės atkarpą įdėti, nuskanuosiu. o geriau dvi: iš tos paskutinės ir iš ankstesnio, "šaltojo/tingaus" ryškinimo etapo.
Atsakyti
ok. man neskubu smile.gif ir po savaitės ir po dviejų bus ok biggrin.gif ir net po mėnesio biggrin.gif

P.S. toj juostelėj tai spec ieškojau artimų/vidutinių/tolimų objektų siužetų (na ne kur šeima smile.gif), kad pažiūrėt kas gausis. todėl turinio ten mažiausia biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 26 spalio 2009 - 10:38