Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Zitlali @ 2009 10 23, 20:55)
noriu nuotrauku... gal kas ka parodysit?

po prozbe trudeščichsia smile.gif (tik visi juk supranta, kad aš nieko kito nefotografuoju, tik eksperimentus cool.gif )
1 be filtro, 2 - geltonas Y(2), 3 - raudonas RED25

user posted image
user posted image
user posted image

kas ten geriausiai su atspalviais pasirodė? gal BW analizę pateiktų mirksiukas.gif
Atsakyti
Trecia man labiausiai patinka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 23 spalio 2009 - 21:13
Įdėsiu nuotraukų. Nesikartosiu ką dėjau į FK. Labai fotogeniškas rytas pasitaikė biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Kreipiuosi spėju į Andrių, tu čia su visokiais eksperimentais užsiimi biggrin.gif gavau bloką senų Svema fn64 juostų, galiojimas iki 1994 metų. Mano užduotis patikrinti, ar jos dar veiklios laugh.gif spėju veiklios, bet norėčiau paklaust kokiu iso jas eksponuoti, kai tiek laiko išėjusios iš galiojimo. iso 50? Ir tada kaip ryškint? Kiek ieškojau, tai vienoj vietoj radau, kad skiestam rodinaly 1:100 16min ryškino, rezultatai šioki toki. Kaip apskaičiuoti laiką? Gabalais karpyt juostą? KAd tiek nemažai turiu, tai galiu ir ne vieną paaukot vardan tyrimo. Aš tiesa dar bakelio neturiu plačiai juostai, bet va jau reikalas prispyrė, tai teks pirkt biggrin.gif
Atsakyti
gost 64 yra iso 80. atsižvelgus į garbingą amžių eksponuočiau kaip iso 40. ryškinti reikia eksperimentuojant. atkalk vieną juostą ir po to perkirpk per pusę. vieną išryškink į 500 ml vandens įvarvinusi 3 ml rodinalio 45-50 min (agituok pirma 3 min oastoviai, po to kelias minutes kas 10-20 sek. po to kas 30 sek, nuo 10 minutės ryškinimo - kas minutę kokius 10 kartų, po to kas dvi ir paskutunius du kartus - kas 5). o kitą pusę - 1:60 arba kaip įpratusi, ir nekeisdama laiko. tada pažiūrėsi ir pakoreguosi laiką (jei reiks). o tada palygink abu variantus, kuris geriau išėjo. su sena juosta kaip su krosu. negali žinoti kas gausis. bo nuo sąlygu laikymo priklauso. juosta šaldytuve arba kur vienoda temperatūra pastoviai nelygu juosta sodo namelio paliepėje, kur temperatūra nuo +30 iki - 30 svyruoja.
Atsakyti
andriuška, ir? ką tavo eksperimentas parodo. blush2.gif o šiaip, ar negalima to paties padaryti po to spaudziant foto (kaip pas mane pvz. spalvoti filtrai yra "galvoj"). ir gal negatyvas tegu būna "žalia" medžiaga, iš kurios vėliau gamini produktą jau ant popieriaus ir su norimom korekcijomis į visas puses. g.gif o ne gauni pusfabrikatį? g.gif (aš nežinau ar techniškai tai tas pats, tik šiaip galvoju)
Atsakyti
ne. techniškai ne tas pats. filtrais į juostelę atkerti tam tikrą spalvą (bangų ilgį). iškreipi informaciją apie spalvų tamsumą. o iš juostelės į popierių tu tik keiti bendrą kontrastą.

konkretus pvz. parodo nedaug, bet jei žiūrėti į tai, kad tos detalės šviesioji dalis ir centra yra panašaus šviesumo (stengiaus išlaikyti vienodą eksponavimą), tai matosi, kaip kinta šešėlinė pusė, žolė. buvo rytas po vakaronės sodyboje. kankino nemiga, nebuvo pagirių. išėjau, apsižvalgiau, nieko nepamačiau. galvoju, pabandysiu padryti eksperimentą. vat neseniai išryškinau.
Atsakyti
brestu vel ryskinti juostele. tai patartumet kaip? ilginti laika? g.gif kad patikrinti ar "nedaryskinu" smile.gif perryskinti turbut per kelias min nesugebesiu, nebent kontrasta uzkelsiu. siam etape - ne beda. o agituot kaip? ar uztenka to mano: 10 sek imerkus ir po 5 pasukimus kas minute?
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 10 24, 17:42)
brestu vel ryskinti juostele. tai patartumet kaip? ilginti laika?  g.gif kad patikrinti ar "nedaryskinu" smile.gif perryskinti turbut per kelias min nesugebesiu, nebent kontrasta uzkelsiu. siam etape - ne beda. o agituot kaip? ar uztenka to mano: 10 sek imerkus ir po 5 pasukimus kas minute?

Sansara, primink dar kartą kaip ryškini.
Atsakyti
ne, 10 s įmerkus visiškai netinka. tik įmerkus tai ir yra svarbiausia, kad gerai susigertų į emulsiją ir tolygiai pasiskirstytų ir naujas ryškalas visuomet prieitų. net jei visas ryškinimo laikas tęsiasi 6-7 min., manau kad pradžioje minutę riekia sukti arba vartyti, jei galima dėl bakelio konstrukcijos. ir po tos minutės vis vien dar reikia palaipsniui didinti tarpus tarp sukimų.

gali pabandyti pamerkti prieš ryškindama į paprastą vandenį. palaikyk ten apie minutę, tada nupili vsndenį ir užpili ryškalą. prie normalaus ryškinimo laiko pridėk 20-30 sek. pasidalink rezultatais.

p.s. turbūt nereikia aiškinti, kad "merkti į vandenį" reikia jau susuktą ant spiralės juostą ir tai daryti bakelyje visiškoje tamsoje. smile.gif
Atsakyti
sveiki,

priminkit, kokius kurie turit vidutinio formato juostų skenerius ir kodėl man reikėtų vienokio ar kitokio.. nes jau bręstu ir pradedu ieškotis.. 4u.gif

ačiū.
Atsakyti
Aš vakar ryškindamas merkiau. Skirtumo nepastebėjau. Teoriškai ant dūšios ramiau smile.gif

Aš pirmą minutę agituoju pastoviai. Vėliau du apvertimai kas 30 sekundžių. Jei žinau, kad temperatūra pakils pora laipsnių, du apvertimai kas 1 minutę.

Sansara, jei nepaveda atmintis, tu minėjai, kad chemikalų temperatūra 18°C. Sapnuoju? Jei ne, tai pabandyk pasiekt 20°C. Tegu geriau pakyla virš 20°C, negu būna ryškinimo pradžioje per mažai. Jei temperatūra aukštesnė, sumažink laiką.
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2009 10 25, 10:34)
sveiki,

priminkit, kokius kurie turit vidutinio formato juostų skenerius ir kodėl man reikėtų vienokio ar kitokio.. nes jau bręstu ir pradedu ieškotis.. 4u.gif

ačiū.

Pas mane canoscan 8800f. Kiek skaitinėjau - optimaliausias biudžetinis variantas. Papirko va šitas review http://www.stockholm...8800fpage1.html
Atsakyti