Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 10 21, 09:46)
1. Mariau, gal jau biški gana?

2. Ir jaučiu gal visgi nedalyvausiu, žiūriu kad nelabai turiu ir laiko, ir prisiruošimo, galiu pavest kurį porininką po to biggrin.gif

1. Emilija, tu pradejai - tu ir baik. Prisitaikei sau (kazkodel) tai, kas ne tau skirta buvo ir nepatingejai surasyti ilgos tirados smile.gif Ir vel EILINI karta nori man aiskinti, ka daryti. Nu tu man idomiai jau kelinta karta "uzprojektuoji" save is situacijos. Atsirink, kur tariami priesai, o kur apsimestiniai draugai. Apie manipuliacijas zmonemis mokeisi gi smile.gif

2. Dalyvauk, laiko tam tikrai daug nereikia. O fotografuoji juk graziai, papuostum savo darbais bet kurio "naparnyko" juostele wink.gif

Andriuska.. as atsisesiu kada ir pagalvosiu apie tas zonas. Man pats emulsijos sluoksnis kelia klausimu, kelia klausimu keli sluoksniai spalvotoj plionkej. Kazkur tiesa sukasi galvoj, tik nepagaunu jos uz uodegos... t.y. kad moksliskai atsakyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 21 spalio 2009 - 09:47
atsiverčiau mein kampf II tomą cool.gif ir 121 psl. radau užuominą į atsakymą. cool.gif

trumpai: dariau klaidą sudėdamas zonas. ištiesų tai jas reikia versti ekspozicijos vienetais ir žiūrėti, kokią įtaką padarys bendrai jų sumai.... žodžiu, kas turite the negative - 121 psl. (pre exposure).

o kas neturi šios knygos, bet vis viena nuoširdžiai seka temą ir bando suprasti, štai ištrauka:

user posted image

pre exposure - tai galima sakyti multiekspozicija, tik vienas iš "sluoksnių" yra lygiai apšviestas popieriaus lapas, eksponuojamas taip, kad būtų II zonoje lyginant su pagrindinio "sluoksnio" ekspozicija.

atrodo matau šviesą problemos tunelio gale. tai kiek daugiau paaiškina procesą. tamsi kadro zona turi tiek mažai ekspozicijos vienetų, kad bendroje šviesios zonos (ant kurios guldomas tamsus kadras) ekspozicijos vienetų skaičiuje jie ištirpsta, ir didesnės įtakos nebedaro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 21 spalio 2009 - 10:04
gal galiu paklausti kas tas #90 filtras ,kuri A.A. vis rekomenduoja? blush2.gif pro ji matosi vaizdas jb?ar kas?
Atsakyti
Galvoj iki galo veikimo mechanizmas nesusideliojo dar, bet pasidare aiskiau. Tyliai skaitantiems ir nesuprantantiems situ teoriniu musu sapalioniu galiu pasakyti - galvojam tik apie tai, kad reikia iso padidinti dvigubai (arba islaikyma patrumpinti dvigubai arba diafragma pridaryti vienu zingsniu).

Kad baigti pagaliau taisykliu svarstyma siulau taip - kas nori dalyvauti, iki lapkricio 8 isfotografuoja viena bet kokia siaura juosta. Iki lapkricio 8 dienos 20:00 Lietuvos laiku prisiduoda cia. Tada bite maja sumaiso dalyvaujanciu skaiciukus ir paskelbia poras. Zinodami partneri, susitikimo metu lapkricio trecia savaite pasikeiciam juostom. Kas nedalyvaus, juostomis su partneriu pasikeis pastu. Kodel visi po juosta? Kad kiekvienas turetu savo negatyvus istorijai. Taskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 21 spalio 2009 - 10:29
QUOTE(ediper @ 2009 10 21, 11:18)
gal galiu paklausti kas tas #90 filtras ,kuri A.A. vis rekomenduoja? blush2.gif pro ji matosi vaizdas jb?ar kas?

ne, ne BW. jis, kaip suprantu, yra labaiu tamsiai gintarinis. o naudoja jį todėl, kad vos ne visą spektrą spalvų "užmuša", palsieka tik raudoną-oranžinę, tačiau nėra toks tamsus, kaip raudonas. žiūrint pro jį dingsta spalvinė informacija ir gali susidaryti preliminarų vaizdą apie būsimą BW nuotrauką )šviesas/šešėlius, tonų žaismą ir kitokius man nesuprantamus niekus cool.gif ) vat proceso pvz.

http://static.photo....6K-32271184.jpg

sillwio, aš pritariu. indėsiu juostelę į smena 8 m. гулять, так гулять biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 21 spalio 2009 - 10:37
QUOTE(andriuska @ 2009 10 21, 11:34)
ne, ne BW. jis, kaip suprantu, yra labaiu tamsiai gintarinis. o naudoja jį todėl, kad vos ne visą spektrą spalvų "užmuša", palsieka tik raudoną-oranžinę, tačiau nėra toks tamsus, kaip raudonas. žiūrint pro jį dingsta spalvinė informacija ir gali susidaryti preliminarų vaizdą apie būsimą BW nuotrauką )šviesas/šešėlius, tonų žaismą ir kitokius man nesuprantamus niekus cool.gif ) vat proceso pvz.

http://static.photo....6K-32271184.jpg
sillwio, aš pritariu. indėsiu juostelę į smena 8 m. гулять, так гулять biggrin.gif

aaa 4u.gif gal ir geras daigtas,tom visom duobem pamatyt ... as galvojau gal jb pavercia biggrin.gif but gerai,nes buna kadru,kurie nespalvoti nesiziuri,arba kompoza derint kzk kitaip reik...
4u.gif
Atsakyti
vat tam jis ir naudojamas. iš esmės galima naudoti bet kurį spalvotą filtrą. tik dėl tam tikrų niuansų AA pamėgo būtent šitą. tiesą pasakius turiu oranžinį filtrą (ir kitų spalvų) bet dar nei karto nebandžiau panaudoti šiame kontekste. matyt reiks pabandyti, kad jau prisiminta tema.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 10 21, 11:24)
Kad baigti pagaliau taisykliu svarstyma siulau taip - kas nori dalyvauti, iki lapkricio 8 isfotografuoja viena bet kokia siaura juosta. Iki lapkricio 8 dienos 20:00 Lietuvos laiku prisiduoda cia. Tada bite maja sumaiso dalyvaujanciu skaiciukus ir paskelbia poras. Zinodami partneri, susitikimo metu lapkricio trecia savaite pasikeiciam juostom. Kas nedalyvaus, juostomis su partneriu pasikeis pastu. Kodel visi po juosta? Kad kiekvienas turetu savo negatyvus istorijai. Taskas.

aš sutinku smile.gif
tik du klausimai - kelių kadrų juosta? ir spalvota ar jb? smile.gif
Atsakyti
Manau, kad dėl juostų spalvos neturėtų būti apribojimų. Kokias turim, tokias ir dedam. Dėl kadrų skaičiaus man irgi tas pats, kokią gausiu - tokia džiaugsiuos.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 10 21, 10:58)
tik du klausimai - kelių kadrų juosta? ir spalvota ar jb? smile.gif

bet kokia smile.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2009 10 21, 11:36)
Manau, kad dėl juostų spalvos neturėtų būti apribojimų. Kokias turim, tokias ir dedam. Dėl kadrų skaičiaus man irgi tas pats, kokią gausiu - tokia džiaugsiuos.

drinks_cheers.gif

tai ką, STARTAS??? jėėė.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 10 21, 10:30)
1. Emilija, tu pradejai - tu ir baik...

2. Dalyvauk, laiko tam tikrai daug nereikia. O fotografuoji juk graziai, papuostum savo darbais bet kurio "naparnyko" juostele wink.gif

1. AŽ

2. matai vakar pusę nakties skenuodama 2 šeimyninių kadrų juostas, pagalvojau, kad dar kažkam neturėsiu jėgų. Dar 2 juostos balažino kurį laiką laukia bakelio. Greit grįžtu į darbą ir tai dar labiau atims mano laiką. Šiaip bendrai tai net ne apie laiko stoką eina kalba, o apie prisiruošimą. Su nuotraukų mainais man jau buvo sudėtinga, tiesiog neprisiruošdavau ir viską dariau paskutinę minutę. Tiesiog nenoriu sukti galvos 4u.gif pažiūrėsiu jei netyčia atsiras minčių ir noro iki to lapkričio, tai gal, bet nepažadu.
Atsakyti
Juosta bet kokia. Esme tame, kad pirma sluoksni eksponuojam patys, antra atsitiktinai parinktas partneris. Kokia juosta norite tureti, tokia ir fotografuokite. Nera skirtumo kiek kadru, negatyvas, skaidre, jb ar dar kokia. Patys juk savo ir issiryskinsite.
Atsakyti