Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Puriena6, įdomūs rezultatai. Primena senus monitorius, kurie rodydavo 16 spalvų smile.gif

QUOTE(bite maja @ 2009 10 20, 18:24)
ei, aš moku fokusuot  biggrin.gif išbandžiau sutaisytą ir naujai atgimusį pentaconą smile.gif

Moki, moki tu fokusuot smile.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 10 20, 19:54)
Taigi, nugalėjęs povakarieninį tingulį, smalsumo vedinas atlikau eksperimentą. bo geriau kartą pamatyti (ir pačiam cool.gif ), nei tūkstantį kartų girdėti/kalbėti.

Puiku! Ačiū, andriuska.

QUOTE(andriuska @ 2009 10 20, 20:44)
nifiga ne per pusę. mes ją sumažinome 1 stopu (per pusę arba dvigubai kalbėjome apie iso, todėl ir liko operatyvioje atmintyje tas daugiklis/daliklis 2 doh.gif ).
o ką reiškia +/- 1 stopas? tai reiškia poslinkį per 1 zoną. taigi, tai, kas normaliai buvo V zonoje sumažinus 1 stopu perslinko į IV zoną.

Man rodos klaidelė įsivėlė tavo skaičiavimuose smile.gif 1 stopas = 1 diafragmos žingsnis = 1 išlaikymo žingsnis = 1 iso žingsnis. Jei vieną žingsnį (bet kurį iš nurodytų) lyginsi su šalia esančiais, tai šalia esantis didesnis reikš, kad ant šviesai jautraus elemento pateks dvigubai daugiau šviesos, o mažesnis - pusė šviesos (su iso, suprantama, ne visai taip - ne daugiau švieso, bet dvigubai didesnis/mažesnis jautrumas; dėl to manau taip pat galima rašyti = ir iso). Ar ne? Visa tai reikštų, kad 1 stopu trumpesnis išlaikymas sumažina patenkančios šviesos kiekį lygiai per puse. Egzą išlaikiau? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 20 spalio 2009 - 21:08
QUOTE(andriuska @ 2009 10 20, 21:44)
o dabar visiems linkiu susapnuoti sapną, kuriame jūs beviltiškai skaičiuojate zonas, multiekspozisijos ekspoporas ir kt. o nuo skaičiavimo teisingumo priklauso, ar pakliūsite į čiabuvių troškinį, ar išsigelbėsite cool.gif

ha ha... tau dar mažai? ir taip pasijutau beviltiška laugh.gif

aš įsimylėjau agfa jb juostą biggrin.gif man ji taaaaip patiko wub.gif . šeštadienį išfotkinau absoliučiai nieko nesitikėdama. daviau paskutinį šansą minoltai. pasirodo, kad su ja dar visai nieko galima fotografuot. gal per anksti buvau nurašius.

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 10 20, 21:05)
aš įsimylėjau agfa jb juostą  biggrin.gif man ji taaaaip patiko  wub.gif . šeštadienį išfotkinau absoliučiai nieko nesitikėdama. daviau paskutinį šansą minoltai. pasirodo, kad su ja dar visai nieko galima fotografuot. gal per anksti buvau nurašius.

O kas su minolta buvo blogai?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 10 20, 22:26)
O kas su minolta buvo blogai?

objektyvas nepatinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 10 20, 21:31)
objektyvas nepatinka smile.gif

Kuo? Man rodos normaliai jis piešia. Gal jis be padengimo ir spalvotos gaidiškai gaunasi? Naudok j/b.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 20 spalio 2009 - 21:35
mano minolta dynax 505si su 28-80 mm objektyvu. gavau dovanų smile.gif kažkas su fokusu ten ne taip. 2 expo daryt ji man tinka, bet va šiaip fotkint... man aštrumo trūksta ir bokeh toks šiaip sau.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 10 20, 21:43)
mano minolta dynax 505si su 28-80 mm objektyvu. gavau dovanų smile.gif kažkas su fokusu ten ne taip. 2 expo daryt ji man tinka, bet va šiaip fotkint... man aštrumo trūksta ir bokeh toks šiaip sau.

Aišku. Objektyvas ne iš kietųjų. Pas mus būna, bet matyt neverta.
Atsakyti
Mariau, gal jau biški gana?

Ir jaučiu gal visgi nedalyvausiu, žiūriu kad nelabai turiu ir laiko, ir prisiruošimo, galiu pavest kurį porininką po to biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 10 20, 22:05)
Man rodos klaidelė įsivėlė tavo skaičiavimuose smile.gif 1 stopas = 1 diafragmos žingsnis = 1 išlaikymo žingsnis = 1 iso žingsnis. Jei vieną žingsnį (bet kurį iš nurodytų) lyginsi su šalia esančiais, tai šalia esantis didesnis reikš, kad ant šviesai jautraus elemento pateks dvigubai daugiau šviesos, o mažesnis - pusė šviesos (su iso, suprantama, ne visai taip - ne daugiau švieso, bet dvigubai didesnis/mažesnis jautrumas; dėl to manau taip pat galima rašyti = ir iso). Ar ne? Visa tai reikštų, kad 1 stopu trumpesnis išlaikymas sumažina patenkančios šviesos kiekį lygiai per puse. Egzą išlaikiau? biggrin.gif

taip, vakar kiek susisuko makaulėje. tik išjungęs kompą ir dingusius žiūrėdamas supratau, kad iso žingsnis eina kart 2, o diafragma 1,4. stopai ir zonos po 1. o visų reikšmė - dvigubai daugiau/mažiau šviesos. bet aš ne visai apie tai rašiau. tiesiog multiekspozicijoje skaičiuodamas būsimas zonų reikšmes, aš kiekvieno kadro (sudarančio multiekspozicinio rezultatą) zonas dalindavau iš 2. pvz. jei pirmam kadre IV zona, o antram VI, tai rezultatą skaičiuodavau II+III. iš tiesų, tai sumažus ekspoziciją 1 stopu (padidinus iso dvigubai), zonų reikšmes reikia ne dalinti iš dviejų, o atimti po vieną. reiškiasi turi būti III+V. o tai jau rezultate skirtumas per III zonas. štai apie ką aš norėjau vakar parašyti. tik pvz. to nepatvirtino. vizualiai negatyvas, eksponuotas 1/30 f4 atrodo toks pats, kaip ir 1/30 f5,6 x2 (du kart eksponuotas). tas yra gerai ir teisingai. tačiau vat zonos jame persiklojančios nepasiduoda matematikai. skirtumai tarp persiklojimų atitinka skaičiavimus, o vat pačios reikšmės - ne.

nu, įtariu, manęs jau nieks nebesupranta. fignia visa tai. reikia ne miras fotografuoti, o natūrą. ir mažiau galvoti.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 10 21, 07:59)
nu, įtariu,  manęs jau nieks nebesupranta. fignia visa tai. reikia ne miras fotografuoti, o natūrą. ir mažiau galvoti.

Dabar supratau, ka norejai pasakyti. Tu teisus. Kodel su zonom taip iseina, sunku pasakyt. Keista, kad 2+2 nelygu 4. Matyt zonomis operuoti multiexpo negalima, tik nesuprantu kodel.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 21 spalio 2009 - 08:17
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 10 21, 08:46)
Mariau, gal jau biški gana?

Ir jaučiu gal visgi nedalyvausiu, žiūriu kad nelabai turiu ir laiko, ir prisiruošimo, galiu pavest kurį porininką po to biggrin.gif

kas per Mexika?

Dalyvauk dalyvauk smile.gif jei ka buitiaku pripyskinsi tongue.gif vaiko akis-nosis-ranka-koja biggrin.gif atleisim
Atsakyti
andriuska, nusipaisiau viska ant popieriaus ir viskas tapo akivaizdu:

0 I II III IV V VI VII VIII IX
+
= ______________________________

- negalima sudeti ar atimti zonu, nes ju skaicius nei kiek nesikeicia.
Atsakyti