Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sayonara @ 2009 10 20, 10:59)
o aš.. o aš tik kelis kadrus dar savo mačiau nuskenuotus iš kiev'o, vieną rodau. tik, gėda, prisipažinti, į jb nuverčiau. nu nemoku aš su spalvom. indeksuose taip mielai atrodė, o nuskenavus norisi į jb, į jb viską beveik..smile.gif

kadras thumbup.gif geras.. reik issisaugoti... man kaip zieminis pauksciukas koks, kai sniege ant sakos susiguzes miega, labai faina.. o del spalvu tai gal skenerio beda?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 20 spalio 2009 - 10:03
QUOTE(_ms_ @ 2009 10 20, 10:01)
Say..del slaptumo, tai as nematau problemu del subjekto neslaptumo, nes slaptumo pojutis islieka pagrindiniu akcentu objektui smile.gif Tai del manes gali buti naparnykas neslaptas, nes juostele yra slapta smile.gif  Va dabar isivaizduoju, kaip toki zaidima zaidzia digital camera"s valdytojai 

man tai irgi bėdų jokių su slaptumo protokolu smile.gif ale yra žmonių, kurie nori nežinoti. man tai tinka viskas, bile pradėt projektą biggrin.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 10 20, 10:01)
kadras  thumbup.gif geras.. man kaip zieminis pauksciukas koks, kai sniege ant sakos susiguzes miega tongue.gif labai faina.. o del spalvu tai gal skenerio beda?

nežinau, neturiu su juo palygint. reikės kelis kadrus nunešt procentrui atpausdint, tada gal kas kitaip matysis. sakau, indekse spalvos visai kitokios.
Atsakyti
Del procentro skenavimu, ju nuskenuoti keli kadrai ir mano nuskenuoti neblogai skyresi.. pas juos jie buvo tokie blankus, sviesus, mazai kontrastingi, o pas mane buvo viskas priesingai g.gif skeneri nebuvo nustatyti paramentrai, kad automatiskai kontrastintu, sarpintu ir etc... tai zodz idomu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 20 spalio 2009 - 10:06
QUOTE(_ms_ @ 2009 10 20, 10:19)
as visiskai pagristai manau, kad uz nuoga ar vos pridengta moters kuna nera nieko graziau  mirksiukas.gif  ax.gif  blush2.gif

agent provokateur cool.gif

dėl juostos galiukų. ne visi aparatai juos sutraukia. jei sutrauks - einate į artimiausią minilabą ir gražiai nusišypsote laborantui. tada paprašote, kad jis spec. traukikliu ištrauktu jums galiuką (juostos, žinoma). šviesūs plaukai ir ryškiai raudonos lūpos padės komunikacijai.

tačiau pastarieji faktoriai sunkiai padeda suvokti multiekspozicijos procesą. ms įvedė dar vieną faktorių - spalvą. aš to neišmanau, tačiau esmę jo pastaboje suvokiau.
taigi, kam su matematika sudėtinga, naudojasi supaprastintu variantu - iso padidinimu dvigubai arba ekspozicijos sumažinimu dvigubai (pagal opciją. netaikyti abiejų iš karto). o klausimas buvo apie tikslumą. tai aš sąžiningai ir pasakiau, kad tiksliai pasakyti neįmanoma, nebent žinant abi fotografuojamas scenas ir jas išmatavus. kad nebūtų baltų blynų reikia vengti labai šviesių vaizdų. arba jei norisi nufotografuoti debesuotą dangų kaip foną, tai reikia taškiniu būdu pamatuoti šviesiausią vietą ir tada ekspoziciją pamažinti kokia 1/3.

dabar atskleisiu minties eigą tik tikėdamasis, kad dalis vis tik skaito ir virškina. pamatavus taškiniu būdu šviesiausią zoną gausime ekspopora, pagal kurią ta šviesiausia dalis bus V zonoje. tamsesni debesys bus atitinkamai IV ir net III. tagi, jei ant jų dėsime kažką V zonoje gausime labai jau peršviestai. jei fotografuodami debesis sumažinsime iso, tai gausime nuo III iki I zonos. kas, aišku, yra per mažai. tačiau jei fotografuosime dabesis pagal juostelės iso nominalą ir pamatuosime šviesiausioje zonoje, ir sumažinsime ekspoziciją 1/3, gausime zinas nuo IV iki II. ant viršaus uždėje vaizdą VI-II zonoje teoriškai turime gauti normaliai eksponuotą kadrą. nu vat pačiam pasidarė labai įdomu.
kad juostų negadinti aš plokštelėmis pabandysiu ir duosiu vaizdinę ataskaitą. su scenų išmatavimo rezultatais ir panašiai. kad tik vakarienę pavalgęs neaptingčiau ax.gif
Papildyta:
Sayonaros kadras - kokia ervė rolleyes.gif vat tipiškas MF kadro pvz. fokuso zona lyg iškirpta ir uždėta ant bokeh. bet tai tik skanuose. popieriuje tai darant efektas mažėja. aš kažkodėl vis labiau pradedu įtarti skanerių softą. jie mikrokontrastą kelia ten, kur ribos gan aiškios. o kur "minkšta", taip ir palieka. aišku, formatas čia ne paskutinėje vietoje. bet kodėl taip ryškiai skiriasi skanas nuo popierinio varianto?
Atsakyti
Say... ziurisi smile.gif

Zitl... jie (procentras) taip samoningai daro. Jie gera zaliava atiduoda, o tu pati davest iki galo pati turi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 10 20, 09:52)
na ir dedu pgl pageidavimus.
Cia is tos jau kazkam matytos serijos, kai pirma karta su leica zoles fotografavau po darbo vaziuodamas smile.gif

Labai smagiai tau gaunasi. Matyt darbas ikvepiantis, kad po darbo sugebi tokias nuotraukas daryt smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 10 20, 09:59)
o aš.. o aš tik kelis kadrus dar savo mačiau nuskenuotus iš kiev'o, vieną rodau. tik, gėda, prisipažinti, į jb nuverčiau. nu nemoku aš su spalvom. indeksuose taip mielai atrodė, o nuskenavus norisi į jb, į jb viską beveik..smile.gif

Kadras smagus, tik man kazkoks dirbtinumas lenda, nors tu ka. Gal parodyk spalvota?

QUOTE(andriuska @ 2009 10 20, 10:24)
dabar atskleisiu minties eigą tik tikėdamasis, kad dalis vis tik skaito ir virškina. pamatavus taškiniu būdu šviesiausią zoną gausime ekspopora, pagal kurią ta šviesiausia dalis bus V zonoje. tamsesni debesys bus atitinkamai IV ir net III. tagi, jei ant jų dėsime kažką V zonoje gausime labai jau peršviestai. jei fotografuodami debesis sumažinsime iso, tai gausime  nuo III iki I zonos. kas, aišku, yra per mažai. tačiau jei fotografuosime dabesis pagal juostelės iso nominalą ir pamatuosime šviesiausioje zonoje, ir sumažinsime ekspoziciją 1/3, gausime zinas nuo IV iki II. ant viršaus uždėje vaizdą VI-II zonoje teoriškai turime gauti normaliai eksponuotą kadrą. nu vat pačiam pasidarė labai įdomu.
kad juostų negadinti aš plokštelėmis pabandysiu ir duosiu vaizdinę ataskaitą. su scenų išmatavimo rezultatais ir panašiai. kad tik vakarienę pavalgęs neaptingčiau ax.gif

Sayonaros kadras - kokia ervė rolleyes.gif  vat tipiškas MF kadro pvz. fokuso zona lyg iškirpta ir uždėta ant bokeh. bet tai tik skanuose. popieriuje tai darant efektas mažėja. aš kažkodėl vis labiau pradedu įtarti skanerių softą. jie mikrokontrastą kelia ten, kur ribos gan aiškios. o kur "minkšta", taip ir palieka. aišku, formatas čia ne paskutinėje vietoje. bet kodėl taip ryškiai skiriasi skanas nuo popierinio varianto?

Tu be abejo teisus, bet tai svarbu paciam darant multi expo. Bus idomu pamatyt rezultatus, jei neaptingsi po vakarienes smile.gif

As manau, kad tai ne del skanerio softo, o del popieriaus fakturos. Panasiai kaip su high pass filtru shope. Nemanai?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 10 19, 22:18)
Pritariu.
Tai gal sąrašiuką sumetam ant greičio.
Norintys, kaip suprantu, pagal abėcėlę:

andriuska
bite maja
ms
powerpuff wink.gif
puriena6
sansara
sayonara
sillwio
smiltis
zitlali

kas dar?

Nu aš dar.. cool.gif
Skaitau skaitau viską biggrin.gif

ms, mano paduška mirksta nuo ašarų, šian saulė išlindo, gerai, išdžius gal balkone, nes kitaip vakare teks miegoti baloje. negaliu atsigauti. ir dabar dar sunkiai galiu spausdinti nes nematau per ašaras raidžių. neuprantu kaip tu šitaip žiauriai galėjai. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 10 20, 11:46)

As manau, kad tai ne del skanerio softo, o del popieriaus fakturos. Panasiai kaip su high pass filtru shope. Nemanai?

high pass filtrą mačiau, bet ką jis daro - nežinau. šope naudoju pleistrą ir štampą cool.gif

bet apie popieriaus faktūrą supratau. greičiau tai net ne tik popieriaus faktūra (nes dabartinis jis gan lygus), kiek sirabro molekulių, aureolizavimo (jei taip galima išsireikšti popieriaus atžvilgiu) ir didintuvo objektyvo aštrumo rezultatas. bet vis vien manau, kad kažkoks elementas, kurį prideda skaitmeninė technika, čia yra. gal būtent todėl, kad pixeliuosna galima aiškiau surikiuoti, kur juodas, kur baltas?

žodžiu paprastai kalbant norėjau pasakyti, kad to dirbtinumo popieriuje nebeliktų (aišku, jei būtų spausdinamas analoginiu būdu, o ne skanuojant ir po to projektuojant skaną).
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 10 20, 12:58)
ms, mano paduška mirksta nuo ašarų, šian saulė išlindo, gerai, išdžius  gal balkone, nes kitaip vakare teks miegoti baloje. negaliu atsigauti. ir dabar dar sunkiai galiu spausdinti nes nematau per ašaras raidžių. neuprantu kaip tu šitaip žiauriai galėjai.  verysad.gif

tai pasiguosk savo uzsienietei draugei

Andr... na idomia situacija/klausima iskelei. Galvoju dabar....

Tai kas suporuoja? Silwio - projekto direktorius. Bite - direktorius org klausimams smile.gif Tai bite? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 20 spalio 2009 - 11:18
_ms_ nerimsta vis del to poravimosi... tai imk ka i poras ir bus ramu smile.gif

O Ediper, jungsies? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 20 spalio 2009 - 11:22
QUOTE(_ms_ @ 2009 10 20, 12:15)
Tai kas suporuoja? Silwio - projekto direktorius. Bite - direktorius org klausimams smile.gif Tai bite? smile.gif

ką bite, ką bite... aš jau nieko nebesuprantu. dar andriuška su adamsu mane galutinai pribaigė laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 10 20, 12:21)

O Ediper, jungsies? smile.gif

lotuliukas.gif juokauji nono.gif ?
Atsakyti