Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Puriena6 @ 2009 10 20, 08:55)

Bandžiau, andriuska, bandžiau. Galiukas sulenda ir prie 1 ir prie 0 ir prie 15 biggrin.gif

O tai kas nors paaiškins man tiksliai, kaip su ekspozicija teisingai elgtis?

malfunctionas kažkokistai. jei radai tinkamą CFn poziciją ir nustatai teisingą rekšmę (yes/no arba 1/0) - neturi taip būti.

o dėl ekspozicijos tai teisingai galima pasakyti tik vienu atveju: kai matysi pimą ir antrą sceną bei ją pamatuosi. kitu atveju protingiausiai būtų elgtis tiesiog pusiau sumažinus ekspoziciją. o tai paprasčiausiai daryti su tais fotokais, kurie matuoja ekspoziciją. tiesiog imi ir įvedi per pusę mažesnę iso reišmę. pasikartosiu, bet tai elementari Adamso zoninės teorijos išvestinė. matematiškai tai bus formulė x+y=z, kur x - pirmo kadro zonos reikšmė, y - antro kadro zonos reikšmė, o z - galutinė zonos reikšmė negatyve. taigi imkima ir paanalizuokime pvz.

pirmas kadras. apatinis ir vidurinis trečdalis zonoje V (arimas, pilkas šaligatvis, gal asfaltas, žemė, lapais nuklota), viršutinis - VIII zonoje (neišraiškingas, balsganas dangus).

antras kadras. žmogaus veidas per visą kadro plotą. neimant atskirų detalių (akių, lūpų, šnervių cool.gif ) statistinio neįdegusio europoido oda yra VI zona.

suma sumarum. multiekspozicinio kadro viršutiniame trečdalyje nieko nematom. balta ten. viduryje ir apačioje matome tik ten, kur buvo europoido šnervės ir burna. nu gal ūsai, jei egzempliorius ūsuotas buvo.

o dabar sumažiname ekspoziciją pusiau ir gauname:
apačia + centras yra 2,5+3=5,5, t.y. vidutini6kai pilka, su matomomis tiek veido, tiek pirmo kadro pagrindo detalėmis.
viršus 4+3=7 ten šviesu, bet matysis veido kontūrai labai aiškiai.

man tai atrodo kažkaip elementaru. tiek elementaru, kad net pats suabejojau (vat kai labai paprasta būna, dekartistinės idėjos mane užvaldo g.gif ).

-ms- , ar tokios matematinės formulės atitinka kibirų aksiomą?
Atsakyti
Andriuska, bet man su kibirais aiskiau smile.gif
as tai vakar galvojau galvojau ir sugalvojau kaip fotografuosiu, kad gautusi ne makalyne, o grazus kadrai, nepriklausomai, ka mano "partneris/re darys" lotuliukas.gif

Na tai kaip su tais partneriais? smile.gif Kur juos gaut? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 10 20, 09:43)
malfunctionas kažkokistai. jei radai tinkamą CFn poziciją ir nustatai teisingą rekšmę (yes/no arba 1/0) - neturi taip būti.

einu dar karta skaityt, nieko nesupratau.

Parodykit kas nuotrauku smile.gif taip tuscia cia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 20 spalio 2009 - 09:06
Ai, krč, aš jau balamutinuosi. andriuska, šią teoriją tu jau dėstei ir ačiū tau už tai 4u.gif Aš kai fotkinu multi ekspo tai niekada nemažinu ekspozicijos per pusę. Ir dabar , pvz., šiame žaidime bijau nepakankmai eksponuotų kadrų. Tai todėl ir žiūriu išplėstom akim. Žodžiu, jei aš eksponuosiu normaliai, tai "sudeginsiu" tolimesnį kadro potencialą?
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 10 20, 08:55)
Bandžiau, andriuska, bandžiau. Galiukas sulenda ir prie 1 ir prie 0 ir prie 15 biggrin.gif

tu berods irgi su nikon fotografuoji, ane g.gif tada pas mane anologiškai doh.gif

Sansara, sėkmės jums 4u.gif (aha man ir keista kad net 2 dienom, mums iš viso ambulatoriškai tai padarė g.gif )
Atsakyti
Sansara, laikykites 4u.gif

QUOTE(powerpuff @ 2009 10 20, 08:35)
As gal geriau nea.. Sugadinciau garantuotai doh.gif  Gal ant sekancio karto sudalyvausiu.. blush2.gif

Na jau. Tereikia fotografuoti kaip iprastai, tik siuloma islaikyma patrumpinti dvigubai.

Beje, andriuska, gal suparastinam viska? Pas ka galima nustatyti iso rankomis, statote dvigubai didesni iso, negu parasyta ant kasetes - parasyta iso 400, nustatote 800; parasyta 100, statote 200 ir t.t. Tokiu atveju nieko nereikia daugiau prisimint ir apie nieka galvot. Jei iso keisti neina, trumpinat kiekvieno kadro islaikyma dvigubai - fotikas (ar eksponometras) rodo 1/200 sekundes, nustatote 1/400 (nera tokios reiksmes - tada artimiausia); rodo 1/50 - statote 1/100 ir t.t.

QUOTE(_ms_ @ 2009 10 20, 08:54)
Na tai kaip su tais partneriais? smile.gif Kur juos gaut? smile.gif

Isfotkinam po juosta ir tada traukiam burtus. Gal per ta laika dar kas nors prisijungs. Pvz. Gaziulka.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 10 20, 10:05)
Pas ka galima nustatyti iso rankomis, statote dvigubai didesni iso, negu parasyta ant kasetes - parasyta iso 400, nustatote 800; parasyta 100, statote 200 ir t.t.

4u.gif aciu, viskas aisku. O ka fotografuot? visai jokio skirtumo?
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 10 20, 10:04)
pvz., šiame žaidime bijau nepakankmai eksponuotų kadrų.

nu blogiausiu atveju nedaeksponavus iš tavo pusės bus juodas stačiakampis biggrin.gif Dar blogiau jei ir porininkas užsimanys ano biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 10 20, 09:05)

Beje, andriuska, gal suparastinam viska? Pas ka galima nustatyti iso rankomis, statote dvigubai didesni iso, negu parasyta ant kasetes - parasyta iso 400, nustatote 800; parasyta 100, statote 200 ir t.t. Tokiu atveju nieko nereikia daugiau prisimint ir apie nieka galvot. Jei iso keisti neina, trumpinat kiekvieno kadro islaikyma dvigubai - fotikas (ar eksponometras) rodo 1/200 sekundes, nustatote 1/400 (nera tokios reiksmes - tada artimiausia); rodo 1/50 - statote 1/100 ir t.t.

viskas aišku 4u.gif aiškiau ir būti negali. Praeitame poste biškį nusikalbėjau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 10 20, 11:04)
Ai, krč, aš jau balamutinuosi. andriuska, šią teoriją tu jau dėstei ir ačiū tau už tai 4u.gif Aš kai fotkinu multi ekspo tai niekada nemažinu ekspozicijos per pusę. Ir dabar , pvz., šiame žaidime bijau nepakankmai eksponuotų kadrų. Tai todėl ir žiūriu išplėstom akim. Žodžiu, jei aš eksponuosiu normaliai, tai "sudeginsiu" tolimesnį kadro potencialą?

Puriena, kai as fotkinu multiekspoza, tai kartais ja mazinu, kartais net ir didinu. Priklausomai, ka nori pagaut. Pvz., jei noriu akcentuot geltona spalva - as tam kadrui duosiu daugiau "paest" emulsija, kad ten ta chemine reakcija garantuotai ivyktu, bet, zinoma, kad netaptu balta (nu kad to kibiro neisgertu). O jei, kaip sakai, eksponuosi normaliai, tai nebutinai sudeginsi, tiesiog kai kurios sviesesnes vietos, kuriu tu nezinai (nes ne pati darei/darysi kitus kadrus), gali atsitiktinai sutapti, ir voila - gausi blyna (na juostoj blynu nebuna, tik lengvas pilkumas) smile.gif
Atsakyti
as visvien nesuprantu.. nu zodziu... klausiu veliau visko jusu smile.gif bet aparatas juk automatiskai susuka juosta, kaip paskui vel ant virsaus fotografuoti? kaip istraukti galiuka ir neapsviesti paskutiniu kadru? as tikriausiai ne taip supratau kazka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 20 spalio 2009 - 09:18
QUOTE(Zitlali @ 2009 10 20, 11:07)
O ka fotografuot? visai jokio skirtumo?

as visiskai pagristai manau, kad uz nuoga ar vos pridengta moters kuna nera nieko graziau mirksiukas.gif ax.gif blush2.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 20 spalio 2009 - 09:21