sveiki db chalturinu kaip turi but.. skanerio kol kas neturiu, bet turiu kruva skaidriu kur matau gali visai idomios foto buti.. perfotografavau, isimeciau i ps ir kaip toliau paversti jas? gal galit pasufleruoti? darau Invert, kazkas panasaus gaunasi, tik, kad spalvos ne tos
jau viskas aisku, nebereik
o klausykit, kas cia desineje per dryziai? spalvotoje foto jie melyni.. mano fotikas ne dumplinis (maciau Duomai minejo, kad galimas dalykas jog prakiures ar pan), Nikon F80, ten skyliu ner.. kazi ar negali buti nuo ryskinimo? ryskino vel Procentras...
Dar dėl to Silverfasto. Man kažkodėl po kiekvieno skano išjungia silverfast, padariau, kad vėl įsijungtų, bet nervina, kad jis įsijunginėja/išsijunginėja, pradžioje lyg ir ok buvo - na galėjau skenuoti daug kadrų iš eilės, bet nesupratau kas įvyko, kad pradėjo išsijunginėti, ir nerandu kur galėčiau tą reikalą ištaisyti. Visko perinstaliavimas šios problemos neišsprendė.
Bent jau spalvos ok.
Bent jau spalvos ok.
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 29, 17:22)
o klausykit, kas cia desineje per dryziai? spalvotoje foto jie melyni.. mano fotikas ne dumplinis (maciau Duomai minejo, kad galimas dalykas jog prakiures ar pan), Nikon F80, ten skyliu ner.. kazi ar negali buti nuo ryskinimo? ryskino vel Procentras...
iš vertikalios juostai padėties sprendžiam, kad tai ne mechaninis pažeidimas (subraižymas). kitų variantų nėra - zasvetke. dumplių tavo fotikas gal ir neturi, bet fokalinio užrakto užuolaidėles - turi. mano spėjimas - "kiauros" jos. tiksliau ne kiauros, o blogai priglunda. tie brūkšniai turi būti mažesni ten, kur fotograuota serija aba su mažais tarpais. ir didesni ten, kur buvo ilgesnis tarpas tarp kadrų ir dangtlio ant objektyvo nebuvo. statyčiau už užuolaidėles. jei taip, kaip bebūtų gaila, bet fotikas - lentynos eksponatas.
QUOTE(andriuska @ 2009 09 29, 21:43)
iš vertikalios juostai padėties sprendžiam, kad tai ne mechaninis pažeidimas (subraižymas). kitų variantų nėra - zasvetke. dumplių tavo fotikas gal ir neturi, bet fokalinio užrakto užuolaidėles - turi. mano spėjimas - "kiauros" jos. tiksliau ne kiauros, o blogai priglunda. tie brūkšniai turi būti mažesni ten, kur fotograuota serija aba su mažais tarpais. ir didesni ten, kur buvo ilgesnis tarpas tarp kadrų ir dangtlio ant objektyvo nebuvo. statyčiau už užuolaidėles. jei taip, kaip bebūtų gaila, bet fotikas - lentynos eksponatas.
bet kaip keista.. siaip is dvieju juostu tik dvi nuotraukos su tokiais bruksniais.. dar 6ios db guli ant stalo, bandysiu ziureti perfotkinus, bet lyg daugiau nepastebejau bet eik tu sau.. trecia kart juostini naudoju ir tiek pinigu i uodega gaila butu...
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 09 29, 21:23)
Dar dėl to Silverfasto.
man taip nebūna. buvo problemos, jei skanuojant kokį kitą prietaisą (ypač usb) pajungdavau.
Papildyta:
palaiu, gal paskubėjau. tas brūkšnys ant perforacijos užeina. jei būtų užuolaidėlių problema - perforacijoje nebūtų. juolab ir sakai tik ant pavienių kadrų. jei dar ant tų pačių kadrų numerių - gal ryškinimo kos brokas?
o tai čia skaidrė? ne jei juosta - tai kokie ten pinigai, jei neskanavai procentre?
QUOTE(andriuska @ 2009 09 29, 21:51)
o tai čia skaidrė? ne jei juosta - tai kokie ten pinigai, jei neskanavai procentre?
as apie fotika kalbu... sakei, kad jei uzuolaideles tai tik ant lentynos tada.. tai pagailo pinigu uz ji moketu...
na, tai gal tikrai ryskinimas... einu pasiziuresiu kitas skaidres
nu bliamba, labai jau įdomiai tie brūkšniai atrodo. jie lygiagretūs, ir kartojasi nevienodais intervalais bei intensyvumu. o gal pameni, šitų kadrų gal koks kitoks išlaikymas buvo? pvz ilgesnis nei kitų, be brūkšnių?
QUOTE(andriuska @ 2009 09 29, 22:01)
nu bliamba, labai jau įdomiai tie brūkšniai atrodo. jie lygiagretūs, ir kartojasi nevienodais intervalais bei intensyvumu. o gal pameni, šitų kadrų gal koks kitoks išlaikymas buvo? pvz ilgesnis nei kitų, be brūkšnių?
nepamenu tikrai... nemazai fotografavau... bet zinok va perziurejau niekur daugiau nera ju dar tik j/b ryt perziuresiu juostas kur rankiniu budu ryskino... o islaikyma as visur ivairu dariau, nes ir lauke ir viduje fotografavau... na, zodziu... aciu Andriuska
na va, issitraukiau savo 3200 j/b juostas tai pabruzintos matosi irgi normaliai.. issiemiau is imauciu tai akivaizdu, kad ne fotikas kaltas
bet keistai jie juostas braižo... suprasčiau, kad išilgai, bet kaip skersai galima perbraukti? džiugu tik, kad ne aparato problema
QUOTE(andriuska @ 2009 09 30, 08:13)
bet keistai jie juostas braižo... suprasčiau, kad išilgai, bet kaip skersai galima perbraukti? džiugu tik, kad ne aparato problema
j/b tai isilgai... na, metu kritikai savo 'skenuotu' kadru fotografavau drauges vaiko krikstynas, apsikarscius fotikais, pirmas kartas kai kazka daugiau teko papyskint nei buitiakus.. tai labai stresavau
sian gausiu skaneri trumpam tai galesiu padoriai jas susitvarkyti man jos jaukios.. nezinau kaip is salies jum pasirodys laukiu kritikos.
QUOTE(Gaziulka @ 2009 09 30, 08:53)
zinok, atskirai po viena gal ir galima ten dar kzk kapstytis, bet visumoj man - puikeliausi kadrai. jautrūs, tokie artimai stebintys. vieni geriausiu mano matytu pastaruoju metu. ir man l.patinka jos taip, nepadoriai sutvarkytos.
tie dar keli ideti - ne. bardakeliai kadre.
tie dar keli ideti - ne. bardakeliai kadre.
Dekui Gaziulka
Aha ok.. na taip, bardakas.. ok, trinam