Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

ziuriu aisku apsvietima, salygas. Nezinau kas galetu is lempos nustatineti parametrus, visvien vadovaujiesi tuo ka matai, tik aisku ne visuomet pavyksta. Tiesiog skaitmeniniu fotografuoju pilnai rankiniu rezimu, naudojuosi autofokusu, tik nustatineju fokuso taskus. Tad man kiek paprasciau ir su juostiniu tvarkytis. Kazkokie igudziai jau yra. Siek tiek islavejo akis, su skaitmeniniu patogu to mokytis smile.gif o liudesys del ko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 19 spalio 2009 - 11:33
spalvotą (c-41) išryškinus paprastu procesu nieks niekus nenukris. ten tik sidabro labai mažai ir vaizdas gaunasi kaip laikraščio foto. be to ir maskė prisideda. vat pvz
120 juosta
user posted image

4x5 plokštė
user posted image

jei BW įdėti į ryškinimo mašiną - tada tikrai "nukris". c-41 proceso temperatūra 38 laipsniai berods, tai emulsija nuvirs tokiam karštyje ir užterš viską mašinoje.

dėl eksperimento. manau, kad su rolfilmu išeitų vangiai. labai jau sunku atgal gerai suvynioti juostą. vis tik vyniojant besikeičia ritės storis (spindulys) atitinkamai juosta ir rakordas įhauna viens kito nevienodą poziciją. atgal sukant ir sudėjus lygiai rakordą su juosta, pradžioje (kur juosta prilipdyta prie rakordo) gausis "kupra"....

o su siaura tiks. berods aparatai su IR kadrų skaitytuvu (canonai vyresnieji) labai tikslaisiai kadrus skaičiuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 19 spalio 2009 - 11:40
Andriuska aciu, kad pataisei, tikriausiai ne taip supratau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 10 19, 13:29)
o liudesys del ko?

jei is lempos nesigautu.
tada gerai, jei taip darai smile.gif
Atsakyti
tiesa, jei eksperimentuosite. ryškinimo laikas kone trigubai ilgesnis, nei bw su jūsų pasirinktais ryškalais ir skiedimo proporcija. nebijokite perryškinti. nuo to efektas tik dar labiau sustiprės. o gražių pustonių vis vien neišgausite iš tokios juostos. gausis kažkas panašaus į lit proceso fotografija, mano supratimu.
Atsakyti
Žodžiu, pradedam. Jungiasi kas nori. Visi norintys eksponuoja savo juostas. Vėliau sprendžiam kas kam siunčia. Laiko daug nereikia, nes kompozicija, kadrų originalumas ir t.t. kaip ir nėra svarbiausia. Galima išfotkint per valandą mieste į kairę ir į dešinę.
Maniškiai fotikai nei vienas neskaičiuoja kadrų, taip kad kadrai persidengs, bet nematau, kad tai problema.

Beje, ar bandėte kas nors ryškinti rodinalyje be agitavimo? Skaitinėju, kad taip galima ir rezultatai nėra prasti. Atskiedi 1+100 ir palieki 2 valandom. Man, kaip dideliam tinginiui, tai būtų idealus ryškinimas. Metodą radau netyčia. Nusipirkau Arista Premium juostų, kurios neva yra kodak tri-x. Pradėjau ieškot kaip ryškint ir radau temą, kur tri-x žmonės pušina net iki ISO 25600. Man užteks ir 12800, manau smile.gif Vienas iš metodų čia http://www.flickr.co...57608203774894/
Atsakyti
o tai juosta nesvarbu kokia g.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 10 19, 12:56)
Žodžiu, pradedam. Jungiasi kas nori. Visi norintys eksponuoja savo juostas. Vėliau sprendžiam kas kam siunčia. Laiko daug nereikia, nes kompozicija, kadrų originalumas ir t.t. kaip ir nėra svarbiausia. Galima išfotkint per valandą mieste į kairę ir į dešinę.
Maniškiai fotikai nei vienas neskaičiuoja kadrų, taip kad kadrai persidengs, bet nematau, kad tai problema.

Beje, ar bandėte kas nors ryškinti rodinalyje be agitavimo? Skaitinėju, kad taip galima ir rezultatai nėra prasti. Atskiedi 1+100 ir palieki 2 valandom. Man, kaip dideliam tinginiui, tai būtų idealus ryškinimas. Metodą radau netyčia. Nusipirkau Arista Premium juostų, kurios neva yra kodak tri-x. Pradėjau ieškot kaip ryškint ir radau temą, kur tri-x žmonės pušina net iki ISO 25600. Man užteks ir 12800, manau smile.gif Vienas iš metodų čia http://www.flickr.co...57608203774894/

gal apsibrėžkim tam tikras taisykles, pvz., sutariam, kad siaura juosta tikrai. o juosta jb ar spalvota, 24 kadrų ar 36, komponuojam vertikaliai ar horizontaliai?
ar visa tai nesvarbu ir ką gausim, su tuo ir dirbsim?? biggrin.gif
ai, ir būtinai PYPSIKAS turi būti paliktas juostos, kad gavęs ją galėtų įsikišti lengvai pas save, ania? smile.gif)) sakinys skamba tobulai, suprantu, bet supratot, ką noriu pasakyt? biggrin.gif
Atsakyti
Pypsikas svarbu, visa kita manau ne. Gausiu svalvota, isfotkinsiu spalvota. Gausiu 36 kadrus, isfotkinsiu 36.
Galima butu ir placia, bet andriuska nupasakojo problema su susukimu atgal. Todel, manau, apsiribokim siaura. Sansarai, manau, kas nors paskolins aparata projektui wink.gif
Atsakyti
_ms_ supratau smile.gif

Powerpuff junkis 4u.gif
Atsakyti
o įprastai tas pypsikas lieka ar ne blush2.gif kažkaip niekad neatkreipiau dėmesio unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2009 10 19, 14:22)
o įprastai tas pypsikas lieka ar ne  blush2.gif kažkaip niekad neatkreipiau dėmesio  unsure.gif

mano canon'e nelieka, bet ms sakė, galima padaryt, kad susukdamas atgal paliktų.
ms, kaip tai padaryt? biggrin.gif ax.gif aš gi instrukcijų nemoku skaityt.
beje, o kaip tuose, kur ranka susukinėji, padaryt, kad liktų? JAUSTI, kada palaisvėja?

tai viena sąlyga - pypsikas (juostelės galiukas), o kita - perpus trumpesni, negu normaliai tokį kadrą eksponuojant išlaikymai? teisingai supratau?
Atsakyti