Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

man - sunkiai smile.gif depresuoju. kazkaip dabar tokia stadija: skaitmena - nenoriu, juosta - noriu, bet nesigaus turbut biggrin.gif taip ir sedziu be foto. vaika pafotografuot susizgrimbu, kai menuo baiginejasi, o foto lygiai nulis doh.gif siaip ir nelabai yra kada šiuo metu. vis pasiziuriu i spalvota rudeneli ir pagalvoju apie spalvotas foto su vidutiniu... ale as lauke su vaikais jau nebuvau nezinau kiek. tai per didelis vejas, tai serga, tai as sergu, tai lyja, tai po skiepo doh.gif paaugs, tada kada nors.... biggrin.gif (Blogam fotografui ir vaikai trukdo biggrin.gif).
siaip su hasseliu foto "nedaeksponuoju" kazkaip vis. o su kievu persviesdavau biggrin.gif matyt tamsus periodas net galvoje lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 10 17, 08:59)
man - sunkiai smile.gif depresuoju. kazkaip dabar tokia stadija: skaitmena - nenoriu, juosta - noriu, bet nesigaus turbut biggrin.gif taip ir sedziu be foto. vaika pafotografuot susizgrimbu, kai menuo baiginejasi, o foto lygiai nulis  doh.gif siaip ir nelabai yra kada šiuo metu. vis pasiziuriu i spalvota rudeneli ir pagalvoju apie spalvotas foto su vidutiniu... ale as lauke su vaikais jau nebuvau nezinau kiek. tai  per didelis vejas, tai serga, tai as sergu, tai lyja, tai po skiepo  doh.gif paaugs, tada kada nors.... biggrin.gif (Blogam fotografui ir vaikai trukdo biggrin.gif).
siaip su hasseliu foto "nedaeksponuoju" kazkaip vis. o su kievu persviesdavau biggrin.gif matyt tamsus periodas net galvoje  lotuliukas.gif

praeis. 4u.gif vakar su viena mergina kalbėjom, kad du vaikus auginančios mamos - jau didvyrės. ką ten kalbėt ar galvot apie fotografiją, jei vaikai ištisai serga ir t.t.
beje, o negali Tau su hasseliu būti psichologinis momentas - jautiesi pernelyg įsipareigojusi vardui "hasselis" ir pasąmoningai bijai suklysti?
bent jau man taip būna kartais.. doh.gif

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 10 17, 09:49)
nėra kaip rodyt - neturiu skenerio, o keturias juostas Procentre skenuot gaila finansų biggrin.gif

taigi perfotografuok. anoks čia stebuklas.

QUOTE(Sansara @ 2009 10 17, 09:59)
siaip su hasseliu foto "nedaeksponuoju" kazkaip vis. o su kievu persviesdavau biggrin.gif matyt tamsus periodas net galvoje  lotuliukas.gif

su kievu ne pati ryškinai, o haselio visas pati? ar ir procentre nedaeksponuota? tada arba korekciją daryk ekspoporoje, arba pridėk 10 proc. laiko ryškindama. o kaip kontrastingumas? jei per mažas - gal agituoji per vangiai? arba temperatūra per šalta.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 10 17, 09:35)
taigi perfotografuok. anoks čia stebuklas.
su kievu ne pati ryškinai, o haselio visas pati? ar ir procentre nedaeksponuota? tada arba korekciją daryk ekspoporoje, arba pridėk 10 proc. laiko ryškindama. o kaip kontrastingumas? jei per mažas - gal agituoji per vangiai? arba temperatūra per šalta.

spalvotas perfotografuot?
nes turiu tris spalvotas ir vieną jb.
gal kas turit nuorodą, kaip tuo užsiimt, nes iki šiol nesidomėjau, nebuvo aktualu..wink.gif
Atsakyti
siaura lengvai su makro objektyvu perfotografavau, vidutini bandziau, tam, kad istiesint normaliai tai reik nemazai pastangu ideti, plius kiek kreipiasi man vaizdas ir turi but super apsvietimas, kad su didesniu f fotografuot, antraip gaunasi centras (jei centrini nusistaciusi fokusa) ryskus, sonai jau paplauke smile.gif plius spalvota normaliai paverst spalvota reik labai labai gerai nusifotografuot ir gerai susviest.. o jei belekaip tai ir galutinis rezultatas belekoks. Pvz jei netolygiai apsviesi negatyva tai bus kaip pas mane vienoje foto j/b visur j/b kaip j/b o apacioj kadangi maziau sviesos gavo tai nubalo krastas. As nebedarau taip, nebent toks meninis uzmanymas smile.gif ir kantrybes neturiu tiek laiko zaisti su vienu kadru.... g.gif bet jei iseities nera kitos ir ner labai svarbu kokybe, tai aisku bandyk smile.gif as jokiu isradimu neturiu (kazkokiu lempu tam reikalui susisviest ar pan) tiesiog pasiimk negatyva ir prisidek prie lango smile.gif tik aisku kad fone nebutu namu ar pan, nes tada matysis ir kai padarysi Inverse photoshope, nueis seseliais tokiais foto smile.gif nu cia as taip primityviai darau. ax.gif fotografuoji RAW, isimeti i PS, ten sviesini dar jei reik, tada darai Inverse, Auto color ir gausi spalvas smile.gif jei reik stumdai kontrasta...

Bet speju, kad galima kaip nors gudriau fotografuot, tik as kaip visad neismanau jau smile.gif

Sansara nedepresuok smile.gif Gal pasiprasyk isleidziama is namu kokia dienele ir viena pasibastyk su visais fotikais kiek turi... maz atsiras tas ikvepimas ax.gif man padeda kai aplink nieks nezvimbia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 17 spalio 2009 - 10:21
kaip foną naudok lcd monitorių su atverstu baltu wordo lapu. kaip rėmelį - gali iš kokio kietesnio kartono išsikirpti kvadratą ir skoču už kraštelių įtempti. kad kraštai kreivi nebūtų reikia statmenumą išlaikyti (kad negatyvas ir matrica būtų lygiagretūs). Sansara perfotografavo juk, žino know how.

arba galiu pasiūlyti labai įdomų būdą. jami popierių (foto) ryškalą ir fiksažą. užsidarai tamsiojoj ir darai kontaktinius indexprintus. juos ir archyvuoji kartu si sliveriais, ir skanuoji paprastu planšetiniu. tiesa, tai tinka tik BW g.gif

dėl baltos spalvos balanse spalvotose. kažkur skaičiau, kad mask'o spalvai reikia priskirti baltos reikšmę (255 255 255 berods). tada viskas bus o.k. t.y. perfotografuodama kraštelį palik ir pagal jį nustatysi baltą spalvą. t.y. invertavusi jis turi būti be jokio atspalvio. pure white.

p.s. aš savimi didžiuojuosi. vakar panaktinėjęs užkūriau mokyklos tėvų forumą. bendroje rudeninėje kubilinėje krizedepresijoje kažkaip smagu, kad dar kažką gali...
Atsakyti
Bet nuo monitoriaus reik laikyt per atstuma, taip irgi dariau, antraip bus grotelem foto smile.gif jo.. drebaline as, taip ir fotografavau, bet man pats negatyvas lenkiasi, istiesint nepavyko.. smile.gif prie lango bent jau tiesiai prisiploja smile.gif

Saunu del forumo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 17 spalio 2009 - 10:35
QUOTE(sayonara @ 2009 10 17, 10:14)
beje, o negali Tau su hasseliu būti psichologinis momentas - jautiesi pernelyg įsipareigojusi vardui "hasselis" ir pasąmoningai bijai suklysti?
bent jau man taip būna kartais.. doh.gif

yra yra ir psichologinis momentas.

QUOTE(andriuska @ 2009 10 17, 10:35)

jo. visas ryskinau su hasseliu pati, o kievo - procentre.
todel ir labai noriu, kad isryskintu kas kitas ir pasakytu, ar kazka darau ne taip. g.gif skiedziu santykiu 1:40, taip tu patarei, nes mano mazesnis bakelis 260 ml g.gif agituoju pradzioje 10 sekundziu, po to kas minute po kokius 5 pasukimus. del temp. nesu tikra smile.gif pas mane saltas vanduo tikrai saltas. bet ziuredavau, kad butu apie 18 bent pradzioje. vanduo pas mane laaaaabai gelezies pilnas. kaip tai gali itakoti?
ir dar klausimas: ka ilgiau reikia ryskinti ISO400 ar ISO100??? (nesvarbu kokia juosta, desningumas matyt turi but bendras).
del kontrastingumo - nelabai suprantu pati smile.gif atrodo pakankamai kontrastingi negatyvai. parodysiu, jei kada susimatyt pavyks smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 17 spalio 2009 - 13:35
QUOTE(Sansara @ 2009 10 17, 13:34)
ir dar klausimas: ka ilgiau reikia ryskinti ISO400 ar ISO100??? (nesvarbu kokia juosta, desningumas matyt turi but bendras).

nea, nera bendro desningumo. as irgi anksciau maniau, kad paprastai mazesnio Iso juosta ryskinama trumpiau, bet su kai kuriom juostom gali buti atvirksciai.
Atsakyti
Laba,
Pupeliuk, ar jau dėjai Rolėjaus juostelę į Nikoną? Šnd sugadinau juostelę - nepavyko įdėti. Visaip bandžiau - i tak i siak... Visą išsukau. Kitą paėmiau ir vėl erorą rodo. Kas dabar bus? Na, laukiu tavo nuomonės.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 10 17, 14:34)
jo. visas ryskinau su hasseliu pati, o kievo - procentre.

čia gali būti atsakymas. o priežastis - ir kietas vanduo, ir eksponometrijos paklaida. siūlau koreguoti. pailginti laiką 10-15 proc. arba pridėti koncentrato 5 -10 proc. gal 1:35? aš manau, kad vis tik pribręsim padaryti tą eksperimentą dėl objektyvo piešinio. kartu ir išryškinsiu tavo haselio juostelę savaip x-tole.

QUOTE(Puriena6 @ 2009 10 17, 19:14)
Laba,
Pupeliuk, ar jau dėjai Rolėjaus juostelę į Nikoną? Šnd sugadinau juostelę - nepavyko įdėti. Visaip bandžiau - i tak i siak... Visą išsukau. Kitą paėmiau ir vėl erorą rodo. Kas dabar bus? Na, laukiu tavo nuomonės.

taigi rašėme priežatį - automatinė iso atpažinimo sistema. nustatyk rankini iso arba užklijuok blizgučius taip, kad atitiktų juostelės iso.
Atsakyti
andriuska, buvau pamiršusi - priminei doh.gif

AČIŪ 4u.gif Pavyko thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 17 spalio 2009 - 19:43