Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Zitlali @ 2009 10 16, 15:37)

Ediper o su kokiu tu db fotografuoji? Mano galva tau visai gerai sekasi... Ar irgi yra poreikis rudenine depresija naujom 'smutkem' malsint smile.gif ?

Praktica BX20 ir MTL3 ,na tokiems mano durniavimams tai gerai kol kas,bet i perpektyva,tai su ja nemanau,kad isgausiu,tai ko noreciau ... ir joa reikia naujo zaisliuko paskatinimui biggrin.gif varikliuko tokio biggrin.gif tik kad tie zaisliukai ne kapeikas kainuoja doh.gif tai reikia jau ir gan apgalvot...siaip ziurineju nuotr.su visokiais fotikais fotografuotas ir bandau atsekti,kas man patiktu ir tiktu smile.gif ir kad po to nekaltint aparato lotuliukas.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 10 16, 17:17)
.

norėjau iliustruoti neseną postą apie tai, kad siaura juosta mažame nuotraukų formate gerai atrodo, o kai padidini - nelabai. nuskanavau ir supratau, kad kai nori skanus palyginimui dėti - jie gaunasi vienodo mastelio, ir nebesimato apie ką kalbu smile.gif  bet jau kad atskanavau, tai pasigirsiu savo šeima - aš su žmona (po varžybų, kuriose mūsų komanda užėmė pirmą vietą ir tapo šių matų ietuvos dažasvydžio lygos čempionais II divizione).

skanas iš foto 13x18, foma popierius RC.

oho kaip karingai nusiteike,uztai ir laimejot smile.gif Sveikinimai! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 10 15, 22:00)
Na va, galite mane pagaliau sveikinti...  ax.gif  po ilgu gimdymu nusipirkau Canoscan 8800f uz 645Lt nauja ir mamiya c330 uz 700lt (su kapeikom) neva puikiai issilaikiusia (kaip raso tas super seleris) su 60mm f2.8 smile.gif tik va sake sunku gauti dirzeli kaklui...  g.gif

Oo, sveikinu, aparatas liux thumbup.gif kaip žinia wink.gif

Dirželis ant kaklo pas mane yra Sony Digicam (nusiėmiau nuo senos kaip pasaulis ir nenaudojamos video kameros) biggrin.gif jaučiu juokingai atrodo, jei žmogus pamatęs fotiką nusprendžia pagal diržėlį nuspręsti, kas čia per aparatas lotuliukas.gif Ir lauksim gerų kadrų! drinks_cheers.gif

Juostų tikrai neapsimoka tiek pirkti, ir žinok nesuprantu, kodėl tu taip nori fotografuoti į skaidres? Juk tikrai puikios spalvos gaunasi Kodak Portra ar Fuji Pro (šitos portretam nelabai, bet gamtai superiškos), pigiau juk ryškinti. Jei tau norisi, galiu parduoti iki 7vnt Kodak Portra NC400 po 15Lt 220 formato (dvigubai ilgesnės už 120) ir vėliau jungtis perkant 220 formato juostas. Kokį gruodį žadu vėl pirkti, kada atsinaujins pardavėjas savo asortimentą, nes dabar dar pakankamia turiu.

Įmautes galima pirkti fotoimpex.de, macodirect.de. Stebėk fotokūdroj, būna paskelbia, kad daromas užsakymas. Dabar kokių 20vnt pergamentinių plačiai juostai galiu paskolint.
Atsakyti
Ediper, uzuojauta del rinkimosi smile.gif as vos i dar didesne depresija nepuoliau laugh.gif juokauju aisku, sekmes siaip, idomu ka issirinksi smile.gif O tu nori vidutinio formato?

Pupeliuk, sian Say paprotino jau mane del imauciu, as kazkaip neisivaizdavau realiai kokios kainos ir kur gauti kitur. Tai siaip baikes, neskolink, as kol kas susikaisiojus cia jas, pasidariau kazkokius kaip mokykloj lankstydavom sasiuvinius 'priminimam' (ar kaip jie vadinos) smile.gif
Skaidriu noriu del krosinimo proceso, norejau labai pazaist, bo visokiu minciu turiu... ax.gif patinka astrios ir idomios spalvos smile.gif bet 220 vidutiniui ir portros noriu, man tik siulykit biggrin.gif rimtai.. paimsiu kiek duosi smile.gif tai gal AZ?
Aj aciu, kad apie dirzeli priminei, einu pasiimsiu ebay smile.gif tiesa, va.. gal patyre papasakosit. Man vienas pilietis rekomendavo imti platu dirza kazkoki spec, kad neva lengviau svori tampytis.. as nors ir nemaza, bet skysta ir man pritrina ar pavargstu.. nu zho.. va toki http://cgi.ebay.com/...=item45ee8151f7 . Verta ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 16 spalio 2009 - 18:40
QUOTE(Zitlali @ 2009 10 16, 19:29)
Pupeliuk, sian Say paprotino jau mane del imauciu, as kazkaip neisivaizdavau realiai kokios kainos ir kur gauti kitur. Tai siaip baikes, neskolink, as kol kas susikaisiojus cia jas, pasidariau kazkokius kaip mokykloj lankstydavom sasiuvinius 'priminimam' (ar kaip jie vadinos) smile.gif
Skaidriu noriu del krosinimo proceso, norejau labai pazaist, bo visokiu minciu turiu...  ax.gif patinka astrios ir idomios spalvos smile.gif bet 220 vidutiniui ir portros noriu, man tik siulykit biggrin.gif rimtai.. paimsiu kiek duosi smile.gif tai gal AZ?

Ok, AŽ tada. Bet tai krosui 100vnt???? Tu išprotėjai gal biggrin.gif galima pažaisti 2-3-10 juostų, nu bet ne 100 blink.gif man užteko 2 juostų krosui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 10 16, 19:39)
Ok, AŽ tada. Bet tai krosui 100vnt???? Tu išprotėjai gal biggrin.gif galima pažaisti 2-3-10 juostų, nu bet ne 100 blink.gif man užteko 2 juostų krosui biggrin.gif

lotuliukas.gif taigi as cia, kad pigiau gautusi nŪ... tongue.gif O siaip joa, argi neaisku dar, kad truputi smoke.gif ramu del juosteliu jau, viskas.. va pasitari ir viskas aisku
Atsakyti
pas mane ant yaschicos uždėtas canon dirželis. jau sulaukiau klausimų, koks čia canonas cool.gif užtat kainavo 10 lt ir patogus. platus diržas nuims apkrovą (fizika - svoris į kvadratinį cm sąlyčio vietoje diržas/kūnas), bet tai nebūtinai bus patogu. ir reikia įvertiti kokio švelnumo diržo medžiaga. ir žinoma, kaip jis tvirtinasi. pas yaschicą paprastos "ausytės". ir canoninis diržas tiko. o bronicoje - pimpcikai su skylutėmis. tai teko nuo kievo nuiminėti, net ten dirželio galuose turi būti tokie tipo žiedeliai, kaip raktų ryšulėlyje.
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 10 16, 19:29)
Ediper, uzuojauta del rinkimosi smile.gif as vos i dar didesne depresija nepuoliau laugh.gif juokauju aisku, sekmes siaip, idomu ka issirinksi smile.gif O tu nori vidutinio formato?

nzn dar smile.gif svarstau ar noriu su plyta po kaklu vaiksciot ar kazko komfortiskesnio smile.gif
vidutinio noriu,bet su ryskinimu nzn kaip bus..
vat kol tiksliai nzn ko noriu,tai nieko ir neperku dar ,nepribrendau matyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 10 16, 20:41)
nzn dar  smile.gif svarstau ar noriu su plyta po kaklu vaiksciot ar kazko komfortiskesnio smile.gif

tai, kad ner taip sunku, o ir pvz hasselblad'as visai nedaug sveria, tas 503 atrodo... o Mamiya kuria isigijau buvo paskoline man, tai vaikas po kaklu tikrai daugiau sveria tongue.gif siaip man nebuvo baisiai sunku, bet aisku ne kiseninis fotikas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 16 spalio 2009 - 19:58
QUOTE(Zitlali @ 2009 10 16, 18:29)
Aj aciu, kad apie dirzeli priminei, einu pasiimsiu ebay smile.gif tiesa, va.. gal patyre papasakosit. Man vienas pilietis rekomendavo imti platu dirza kazkoki spec, kad neva lengviau svori tampytis.. as nors ir nemaza, bet skysta ir man pritrina ar pavargstu.. nu zho.. va toki http://cgi.ebay.com/...=item45ee8151f7 . Verta ar ne?

Aš rollėjų nešiojausi ant originalaus diržo, kol tas ėmė ir nenukrito nuo peties ant žemės. Diržas mat atsikabino. Dabar kabo ant neoriginalaus ir kabo taip, kad nukris nebent jei diržas nutruks. Aš nepirkau, pataikiau laiku, kai smugmug nemokamus dalino. Va tokius http://www.smugmug.c...mg?offered=yes Kartais jie padalina nemokamai, bet reikia stebėt. Diržą rekomenduoju.
Atsakyti
Aciu Silwio smile.gif
Atsakyti
haselio dirza pirkau atskirai, originalu, siaura. kadangi fotikas ne is sunkiuju, diskomforto nejauciu (o vat kiev'o futliaro plonas dirzas su fotiku viduj iki kraujo ipjaudavo pecius doh.gif).

sayon, tu tik rodyk ka fotkini su kiev'u biggrin.gif kievas - geris..... (kaip sena meile biggrin.gif)
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 10 17, 08:22)
sayon, tu tik rodyk ka fotkini su kiev'u biggrin.gif kievas - geris..... (kaip sena meile biggrin.gif)

nėra kaip rodyt - neturiu skenerio, o keturias juostas Procentre skenuot gaila finansų biggrin.gif
vakar pasiėmiau dar tris juostas, bandomąsias, tai linkstu link įsigijimo šito daikto. nes piešia tikrai neblogai, su fokusu, rodos, susitvarkau neblogai, nustatymais irgi, nors ir iš akies biggrin.gif man kaip pereinamajam laikotarpiui sueis tikriausiai.. prieš nuspręsdama noriu nuskenuotus visus tuos kadrus pamatyt - ar tikrai ten viskas ok.

kaip Tau su hasseliu sekasi?
vakar su Pupeliuku apie vidutinio formato fokusus padiskutavom, kaip suprantu, nugrybauti truputį ne bėda ir ne gėda smile.gif)
Atsakyti