Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Sansara @ 2009 09 28, 12:31)
poreikis gal ir yra, galimybiu vos 0.9 proc. istrukti normaliai artimiausiu laiku smile.gif
siaip buvo idomu, kad nepasigyret kuo baigesi, tai ir norejau suzinot, ar neivyko, ar tiesiog nepasigyret
ar nezinai kada dovilis tures 120 juosteliu? as jam e-maila parasiau, ale kazko tylu jau kelios dienos. o dabar visur nuliai prie visu 120 juosteliu  doh.gif gal netycia zinai.

Sansara, laiks nuo laiko kas nors užsakinėja iš kur nors juostų - aš ką tik padariau užsakymą iš Macodirect.de (skelbiau ir čia, ir fotokūdroj), būna užsakymų ir iš fotoimpex (fotokūdroj laiks nuo laiko kas nors skelbia), tai manau be problemų nusipirkti ir iš kitur. O ir Juozapavičiaus g-vėj Kodak kainos normalios.

Andriau, man poreikis yra, kurį penktadienį visai nueičiau, tik reikia man dar su skeneriu pereit per visas nematytas juostas ir atsirinkti kadrus, vertus spausdinimo. Ir gal gali info į až, o gal ir viešai, jei galima biggrin.gif kokios ten kainos už valandą.
Atsakyti
na ka boisai ir girlsai, siandien prapleciau savo leicu seimynele - priimta nauja juodoji leica m6 smile.gif
Atsakyti
Nu sveikinu! Gerai tu čia smile.gif

Help! Kas galit padėti man su Silverfast skenuojant spalvotus negatyvus. Prescane rodo normaliai spalvas, o nuskenuoja stipriai mėlynai. Ir apskritai su Silverfast kas pagelbėtų biški? Skype galbūt 4u.gif
Atsakyti
Įdedu su pavyzdžiais:

Čia print screen
user posted image

Skenas
user posted image

Plius skenas gabalais išdegęs, tuo tarpu Preview scan galima matyti ir detales. Niekaip nesuprantu, ką ten reikia kur reguliuoti ir nustatinėti..

Padėkit truputėlį, kas galit 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 09 28, 06:48)
silwio - esame visi laukime smile.gif

Įskaitant ir mane smile.gif

QUOTE(_ms_ @ 2009 09 28, 20:51)
na ka boisai ir girlsai, siandien prapleciau savo leicu seimynele - priimta nauja juodoji leica m6 smile.gif

Jėėėėė. Aš apie tokią kol kas tik svajoju. Pats aparatas nebaisu. Baisu objektyvai. Kainelės tai ajai smile.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 09 28, 22:24)
Įdedu su pavyzdžiais:

Viršuj kairėj pas tave histogram ir gradation-adjustment dega raudonai, reiškia kažkas nureguliuota. Užeik į histogram ir paspausk reset. Tą patį padaryk su gradation-adjustment. Turėtų pasitaisyt. Be to, pas tave išrinktas auto sharpen filtras. Pasirink none. Pašarpinsi šope.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 28 rugsėjo 2009 - 23:06
QUOTE(sillwio @ 2009 09 28, 23:41)
Viršuj dešinėj pas tave histogram ir gradation-adjustment dega raudonai, reiškia kažkas nureguliuota. Užeik į histogram ir paspausk reset. Tą patį padaryk su gradation-adjustment. Turėtų pasitaisyt. Be to, pas tave išrinktas auto sharpen filtras. Pasirink none. Pašarpinsi šope.

Žinau, kas ten buvo reguliuota, nesvarbu ar reguliuota, ar ne, rezultatas lygiai tas pats sad.gif kažkaip man tas silverfast nesusišneka su kompu..

Dabar skenuoju 35mm juostas, tai nesivarginu per silverfast, man ten persudėtinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 28 rugsėjo 2009 - 23:05
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 09 28, 23:02)
Žinau, kas ten buvo reguliuota, nesvarbu ar reguliuota, ar ne, rezultatas lygiai tas pats sad.gif

Bandei nepasirinkt juostos (fuji bla bla dešinėj apačioj pas tave)? Jei aš pasirenku juostą, grybą pjauna skaneris.
Papildyta:
Pabandyk dar į options užeit ir reset padaryt. Gal ten kas nors su profiliais ar dar kuo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 28 rugsėjo 2009 - 23:06
Pabandysiu tą dalyką. Bet kodėl taip yra, kad preskeną rodo normaliai, o skanas taip toli nuo realybės? Ta prasme kodėl nematau taip, kaip gaunu rezultatą? Vat tas man labiausiai keista..
Atsakyti
Sakau, gal su spalvų profiliais kas nors. Sunku pasakyt.
Atsakyti
Pupeliuk, pas mane su nikonu coolscanu buvo ta pati problema. issiaiskinau, kad buvo fokusavimas (spalvu) nustatytas ar tai rankinis, ar tai automatinis... nu karocia padariau priesingai ir viskas susitvarke. Arba varyk skanerio nustatymus i defaulta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 09 28, 14:11)
Andriau, man poreikis yra, kurį penktadienį visai nueičiau, tik reikia man dar su skeneriu pereit per visas nematytas juostas ir atsirinkti kadrus, vertus spausdinimo. Ir gal gali info į až, o gal ir viešai, jei galima biggrin.gif kokios ten kainos už valandą.

kainos - 25 lt už valandą prie didintuvo. į kainą įeina ryškalai ir fiksažas. ką galima spėti padaryti per tiek laiko? labai nuo negatyvo priklauso. jei nesudėtingas - tai galima tikrai kokius 4-6 kadrus atspausti keliais dubliais ir formatais. galima ir visą 36 kadrų juostą, bet tada nekelkim kokybės klausimo.

QUOTE(_ms_ @ 2009 09 28, 21:51)

sveikinimai biggrin.gif labai geras jausmas apima papildžius savo kolekciją....senokai pats jį bepatyriau g.gif reik gal praskaidrinti "rudeninę depresiją"?
Atsakyti
Nieko man nesekasi su tuo silverfast/canoscan. Dabar viską išinstaliavau, ir vėl instaliuoju ir update'us visus siunčiu. na bandysiu vėl.

Šitas vaistas pagelbėjo smile.gif jau sekasi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 29 rugsėjo 2009 - 15:09