Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Puriena6 @ 2009 10 09, 22:18)
O, čia teisingai išlankstei  smile.gif
Papildyta:

šit kaip g.gif

prisiminiau, kazkur skaiciau,kad kazkokio is senesniu juostiniu ieskiklis apima "net" 80 proc. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 10 09, 20:25)
prisiminiau, kazkur skaiciau,kad kazkokio is senesniu juostiniu ieskiklis apima "net" 80 proc. biggrin.gif

sunkoka kadruoti būtų.
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 10 09, 21:10)
Skanaus pijokaujantiem smile.gif

Kaslink spalvu, tai turiu du kadrus, fotografuotus viena po kito, vaizdas tas pats, o spalvos nemazai skiriasi smile.gif nustatymu nekeiciau, sviesa nepakito... tad speju ir nuo nuotaikos priklauso wink.gif

minilabo operatorius tarp kadrų įsipylė ir irgi paragavo drinks_cheers.gif cool.gif

as iš tamsiu kambariu paverstos vonios išlindau (reik duot moterims nusiprausti) ir irgi įsipyliau...o čia jau nuo septintos balius biggrin.gif

nu ką galiu pasakyti. siaura juosta dažniausiai tik skanuose monitoriuje gerai atrodo, kai jos ir plačios kadrai yra 800 taškų per kraštinę. o ant popieriaus - visaip g.gif

dar galiu pasakyti, kad ieškosiu žalios lempos. bo prie raudonos niekaip nepriprantu. viskas atrodo net per tamsu, o kai švieson išnešu - blankoka. kovoju dėl juodo ir balto taško kadre ir dar taip, kad kontrastas nebūtų perdidelis. vo suvarčiau.

Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 10 09, 20:08)
aliona, smile.gif kaip cia su tuo fokusavimu tau "sekasi"?

va taip kabutese ir sekasi. aj, as turiu toki pomegi fokusuojant artimais atstumais, dar ir diafragra atverti kuo placiau, nu tai aisku, kad dofas tada milimetrinis. reiktu kzk l.sitais dalykais pamanipuliuoti.

QUOTE(andriuska @ 2009 10 09, 20:49)
nu ką galiu pasakyti. siaura juosta dažniausiai tik skanuose monitoriuje gerai atrodo, kai jos ir plačios kadrai yra 800 taškų per kraštinę. o ant popieriaus - visaip g.gif

g.gif arba musu ikalimo laipsniai skiriasi, kzk ne iki galo suprantu cia

say, tu pasirodo, del rimtu dalyku cia susirupinus
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 10 09, 22:49)
minilabo operatorius tarp kadrų įsipylė ir irgi paragavo drinks_cheers.gif  cool.gif

as iš tamsiu kambariu paverstos vonios išlindau (reik duot moterims nusiprausti) ir irgi įsipyliau...o čia jau nuo septintos balius biggrin.gif

dar galiu pasakyti, kad ieškosiu žalios lempos. bo prie raudonos niekaip nepriprantu. viskas atrodo net per tamsu, o kai švieson išnešu - blankoka. kovoju dėl juodo ir balto taško kadre ir dar taip, kad kontrastas nebūtų perdidelis. vo suvarčiau.

man ir su tais kontrastais kai ryskindavau budavo problemos. Tam reikalui turedavau etalona kontrastui - nu pavyzdine fotografija ir pagal tai toje prieblandoje daugmaz gaudydavausi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 10 09, 18:11)
dar pvz., pastebejau, kad leicos objektyvai prie tam tikros diafragmos ir tam tikro apsvietimo truputi gryba pripjauna, todel stengiuosi ta duobe prasokti kitokiais nustatymais.

mane dar sita vieta placiau domina, bet gal kada prie progos

neidomi is manes gerike - iskart migdo irnesakyk.gif
Atsakyti
Gražios spalvos Puriena smile.gif

Dėl spalvų tai man kartais atrodo, kad labiausiai priklauso nuo skenerio nuotaikos biggrin.gif

Andriau, neatsakei man dėl to ebejininko ir troselio.

Ir gal atsirastų kas nors galintis man lapkričio paskutiniam savaitgaliui paskolinti kompaktišką stabilų trikojį? žiauriai retai man jo prisireikia, maniškis velbon, tai kaip VISI velbon schmoll.gif o esu suplanavusi nedidelį skrydį šenbeiten ir biški kadrų galvoj pridėliojau, tai norėčiau su trikoju ir troseliu pažaist.

Man matyt irgi reik įsipilt prie kompanijos cool.gif

O, fotorent.lt turi trikojų, įdomu kokie ten, reiks pasidomėt. Išeitis gal būtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 09 spalio 2009 - 21:29
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 10 09, 23:23)
Gražios spalvos Puriena smile.gif

Dėl spalvų tai man kartais atrodo, kad labiausiai priklauso nuo skenerio nuotaikos biggrin.gif

Ir gal atsirastų kas nors galintis man lapkričio paskutiniam savaitgaliui paskolinti kompaktišką stabilų trikojį? žiauriai retai man jo prisireikia, maniškis velbon, tai kaip VISI velbon schmoll.gif  o esu suplanavusi nedidelį skrydį šenbeiten ir biški kadrų galvoj pridėliojau, tai norėčiau su trikoju ir troseliu pažaist.

Man matyt irgi reik įsipilt prie kompanijos cool.gif

O, fotorent.lt turi trikojų, įdomu kokie ten, reiks pasidomėt. Išeitis gal būtų.

gali mano manfrotta imti,..kompaktiskas lyg ir..bet svoris..kaip tankas...tave pacia atlaikytu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 10 09, 23:11)
gali mano manfrotta imti,..kompaktiskas lyg ir..bet svoris..kaip tankas...tave pacia atlaikytu smile.gif

Hmm sunkaus nelabai noriu. Na turėsiu galvoj. Ačiū!

O, koks daiktas smile.gif http://joby.com/gorillapod/focus/ įtarimą gerokai kelia, bet darosi įdomu ar tikrai stabiliai atlaiko tuos 5kg, kaip rašo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 09 spalio 2009 - 22:57
Sansara, parduoda toki Kieva 6c smile.gif

КИЕВ-6С TTL, objektyvas ВЕГА-12Б 2,8/90 (dėklas, šachta, troselis, ЖЗ ir УФ filtrai) mažai naudotas. 499 Lt.
http://www.efoto.lt/...ka_papildyta_13
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 09 spalio 2009 - 23:40
QUOTE(Gaziulka @ 2009 10 09, 22:07)
g.gif arba musu ikalimo laipsniai skiriasi, kzk ne iki galo suprantu cia

a tai ko ten nesuprasti? tą patį kadrą padariau siaura ir pradubliavau plačia. minitoriuje atrodo panašiai (nu pritempus). o vat padidinus 24x18 matosi aiškiai. jau ne pirmą kartą pastebiu, kad skanuose grūdo/smulkių detalių prasme kažkas panašaus, o vat popieriuje tas grūdas siauros juostos kadre pradeda "plėšyti" smulkias detales. na gal gyvai pamačius aiškiau būtų.

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 10 09, 22:23)

bandžiau atsakyti, bet kažkodėl nepavyko. aš pažiūrėjau, to pardavėjo prekių nebėra. keista, virš 10 tūkst. gerų atsiliepimų, 99 poc. patkmumas, prekių buvo per tris lapus. o dabar tuščia. pažiūrėsiu pas kius. galiu vieną paskolinti, kol gausi savo. su formatine kamera paveldėjau minkštą ir trumpą troselį. tai galėsiu paskolinti ilgą ir kietą.... o mle, suskėliau blink.gif . vsio. nuplėšiau "šlapiankas" nuo plytelių, ainu miegot.
Atsakyti
Oi Andriau Andriau, tikrai kad suskėlei lotuliukas.gif

redagavau žinutę, nes pasiskaičiau, kad tinka belekoks troselis. Nusipiksiu ebay, jei nesulauksiu iki išvažiavimo, prašysiu tavęs paskolint smile.gif

Prisiskaičiau vakar apie tą gorillapod, visai variantas būtų retai naudojant štatyvą, kiek radau atsiliepimų, tai tas, skirtas sunkiausiai technikai visgi tikrai neblogai laiko, atlaiko ir RZ67 g.gif mano mamija kilu lengvesnė..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 10 spalio 2009 - 09:33