Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Gaziulka @ 2009 10 09, 12:01)
dar ziuriu ir bandau prisiminti - prisistatyme ne mano foto bisk apkarpyta?  rolleyes.gif

tavo tavo biggrin.gif Ir neapkarpyta man atrodo, tik isklonavau stovo koją įlindusią biggrin.gif tik ją pamačiau, tuoj nusprendžiau, kad bus mano prisistatyme ji blush2.gif gal autorių reiktų nurodyt g.gif

sillwio, tiek tai aš suprantu biggrin.gif tik tiek, kad objektyvų kainos tooookios, kad amžiams liks toks komplektas kokį turiu lotuliukas.gif todėl galima drąsiai sakyt mano hasselis taip piešia. (na svajoju nedrąsiai apie kokį 120 mm ar 150 mm... bet drąsiai svajot, sąžinės reik turėt doh.gif ). objektyvas Carl Zeiss Planar 2.8 80 mm smile.gif

andriuska, su siuo, 95 proc (isskyrus viena Foma...) T-maxinių juostų ir ryškinau su R09 tuo rodinalio klonu.
tai vat 1,3 detalumas man ypač kliūna g.gif

hasseliniai pavyzdžiai (visi iš Foma juostelės):
user posted image

user posted image

user posted image

P.S. dėl meeto, aš aišku už. bet 100 proc būsiu su mažuoju fotomodeliu smile.gif jei jūsų tas neerzins... lotuliukas.gif

P.S po P.S. gaziulka, "ševelionkė" - sujudintas kadras smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 09 spalio 2009 - 11:47
QUOTE(Sansara @ 2009 10 09, 11:39)
tavo tavo biggrin.gif Ir neapkarpyta man atrodo, tik isklonavau stovo koją įlindusią biggrin.gif tik ją pamačiau, tuoj nusprendžiau, kad bus mano prisistatyme ji  blush2.gif gal autorių reiktų nurodyt  g.gif

P.S po P.S. gaziulka, "ševelionkė" - sujudintas kadras smile.gif

kai turesiu savo psl, idesi nuoroda. uz metu taip 10 biggrin.gif ne, siaip tik galvojau, ar jaustis pamalonintai, tai jauciuos tada dry.gif

p.s. kaip man nedaejo doh.gif 4u.gif
Atsakyti
nu man 1 ir 3 kadrai nieko nesako ir kaži ar gali ką nors pasakyti apie objektyvą tokie kadrai, ypač 3, kur objektai visi nutolę. ir man jie atrodo nedaekponuoti arba nedaryškinti (bo labai tamsūs). o tai ir vienu, ir kitu atveju neprideda ryškumo. o vat antras kadras labai net. tinka aptariamai temai, nes yra keli aiškūs planai. žolės prie katilo gerai išėjusios. man kažkaip toks įspūdis, kad šis objektyvas labiau portretinis...

žinai, juk ne viskas ryškumu matuojama. vat pvz.

user posted image

ryšku juk beproto (nėra šarpinta). o daryta su tolimate kamera (zeiss nettar). o kas iš to ryškumo? jis nesavitikslis. mano galva, dar neatradai šio aparato. pasikartoiu - paizažams 50-ukas (nu ekvivalentas 135 juostai) ne pats geriausias objektyvas. bandyk portretus daugiau, natiurmotus (ar kaip dabar madoj - still life lyg tais).

tai gal susitikimą ir galvokime tokiu formatu? eksperimentas+pokalbiai į temą/ne į temą+ drinks_cheers.gif . bet reiks daug vietos. kokios mintys?
Atsakyti
aisku neatradau rolleyes.gif ir ieskosiu dar ilgai ilgai. lotuliukas.gif buvom burbiskio dvare sustoje savaitgali. isfotkinau juosta. tai vienas kadras turetu but neblogas, jei su ekspo neprimaliau ko doh.gif
o cia greiciau dar ir skanavimas prisidejo prie tamsumo doh.gif viska variau ant auto, kad tik daugiau nuskanuociau. o aisku geriausia juostele, kaip ir turejo nutikt, liko namie biggrin.gif laukia popieriaus...
Atsakyti
Andriau, maniškis troselis įsisuka į skylutę ir tada kaip suprantu turi nuspausti svirtelę. Jungiuos ebey ką tas žmogelis turi.

Fainai jūs čia viską organizuojat, bet man vėl durnas laikas doh.gif Draugai iš UK atvažiuoja panašiu laiku, pas mus gyvens, tai labai tikiuosi, kad dar turėsiu jėgų/laiko kitiems susitikimams. O labai norėčiau..

P.S. mane ta Northway reklama irgi erzina. Fe.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 10 09, 11:12)
sillwio, laukiu atvykstant. pasiruošęs skirti susitikimui visą dieną, o jei bus maža - ir dvi smile.gif .

QUOTE(Gaziulka @ 2009 10 09, 11:30)
Dvi su andriuska tamsiam kambary, 2 - su mumis afterparty. kaip tau scenarijus? biggrin.gif

Jeeeeee smile.gif

QUOTE(Sansara @ 2009 10 09, 11:39)
sillwio, tiek tai aš suprantu biggrin.gif tik tiek, kad objektyvų kainos tooookios, kad amžiams liks toks komplektas kokį turiu  lotuliukas.gif todėl galima drąsiai sakyt mano hasselis taip piešia. (na svajoju nedrąsiai apie kokį 120 mm ar 150 mm... bet drąsiai svajot, sąžinės reik turėt doh.gif ). objektyvas Carl Zeiss Planar 2.8 80 mm smile.gif

andriuska, su siuo, 95 proc (isskyrus viena Foma...) T-maxinių juostų ir ryškinau su R09 tuo rodinalio klonu.
tai vat 1,3 detalumas man ypač kliūna  g.gif

P.S. dėl meeto, aš aišku už. bet 100 proc būsiu su mažuoju fotomodeliu smile.gif jei jūsų tas neerzins...  lotuliukas.gif

Tiksliai, 80 mm planaras. O tu nesidomejai galimybe parduot savo planara Lietuvoj, o nusipirkt ka nors pas burzujus?

Jei idomi mano nuomone - rodinalis seno tipo ryskalas, kuris puikiai tinka senesnio tipo juostoms (foma, agfa ir pan.), bet nelabai tinka tmax grudui. Noriu pasakyti, kad tmax juosta yra pakankamai brangi ir gera, kad jos privalumus gadinti rodinaliu ar r09. Ja reikia ryskinti tmax ryskaluose. Mano kukli praktika rodo, kad tada atsiskleidzia visas jos grozis - detalizacija, grudo smulkumas pushinant ir t.t. Rodinaliu, kaip minejau, puikiai ryskinasi senos technologijos grudo juostos. Aisku, jas galima ryskinti ir tmax ryskalais, bet rezultatai kazin ar bus pastebimi.

Neerzins smile.gif Tokiu modeliu pas mus irgi yra smile.gif
Atsakyti
va galvoju siaip... nu kiek esu fotografaves su visokio plauko objektyvais, tai susidare ispudis, kad kiekvienas objektyvas turi savo "auksini" taska. net ir prasciausias objektyvas, bet prie atitinkamo ir butent jam tinkamo fokusavimo atstumo, diafragmos ir apsvietimo gali nupiesti nuostabu vaizda. Tik, deja, tam objektyvui tai ir bus tas vienintelis taskas. O kuo geresnis objektyvas, tuo jis turi daugiau tu auksiniu tasku, ar jau zonu, kaip cia pavadinus ir tik mazai "duobiu". Pvz., as ant savo kai kuriu objektyvu buvau issigaudes "duobes" ir tiesiog tomis salygomis nefotografuodavau. Pvz., sansaros ideti pavyzdziai (su peizazais) man yra akivaizdzios "duobes". Kaip andriuska sake, ne tam tokie objektyvai skirti, arba sansara nemoki fotografuoti techniskai. Manyciau peizazams su butent tuo objektyvu reikia islaukti dekingesniu salygu, kad istempt jo galimybes. Paprasciausio apsvietimo truksta.. dar pvz., pastebejau, kad leicos objektyvai prie tam tikros diafragmos ir tam tikro apsvietimo truputi gryba pripjauna, todel stengiuosi ta duobe prasokti kitokiais nustatymais. Dar prisiminiau berasydamas dabar pastebejima apie ryskumo zonos "agresyvuma" - kaip jis kinta nuo atstumo iki sufokusuoto objekto ir diafragmos santykiu. Atrodo vaikiskos teorijos, bet praktiskai man erdves pojuciams tai dar neissemta erdve. tiksliau - juntu, kad sugebu manipuliuoti tuom, bet iki galo dar truksta. Vien zo.. gyveni ir mokaisi ir baisinis malonumas nuo to ima lotuliukas.gif lotuliukas.gif

as biski drinks_cheers.gif jei ka wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 10 09, 11:30)
Dvi su andriuska tamsiam kambary, 2 - su mumis afterparty. kaip tau scenarijus? biggrin.gif

thumbup.gif jėėėėė biggrin.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

p.s. aš irgi biškį drinks_cheers.gif, todėl čia taip. teko ištrinti smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 09 spalio 2009 - 18:46
be reikalo istrynei, jau ruosiausi atsakyt lotuliukas.gif

isipyliau ir as tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 09 spalio 2009 - 18:54
Čia truputį derinom Zenito klausimą telefonu su Gaziulka. Krito man jis į dūšią ir vsio. Ir dar Gaziulka liepė būt aktyvesnei temoje smile.gif , tai aš įdedu biskį tų bandomųjų kadrų, darytų su skolintu Zenituku.
Spalvos, spalvos thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Ryškumas

user posted image

Žodžiu, noriu jį turėti. Radau skelbimuką su tokiu pat objektyvu, Gaziulka pratestuos. Gal pasiseks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 10 09, 18:42)
be reikalo istrynei, jau ruosiausi atsakyt lotuliukas.gif

isipyliau ir as tongue.gif

lotuliukas.gif drinks_cheers.gif

Puriena, spalvos tikrai puikios drinks_cheers.gif antroje TA brokuota šviesa man patinka biggrin.gif
Atsakyti
gaziulka liepe biggrin.gif as ir kitiems liepiu ne tyliai gert, o pasisakyt nuo dusios ka nors.

Puriena, nu man grazu, net nepasakytum, kad su Zenitu biggrin.gif siaip tas Heliosas graziai su priespriesine sviesa tvarkosi, ir kas labiausiai man jame patinka, tai tie burbuliukai susisuke, tavo kadruose tas nelabai matosi. o spalvos, ar as klystu, bet man atrodo, kad nuo juostos daugiausiai priklauso. objektyvas tik jas ispiesia savaip
Atsakyti