Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(_ms_ @ 2009 10 07, 16:40)
nu ir ka jau radai kito imamo? Nepasigirsi? smile.gif

Gal kai jau tikrai turesiu tada pasigirsiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 08 spalio 2009 - 09:49
QUOTE(sayonara @ 2009 10 07, 10:16)
AIŠKU paplanuojam, dar klausi smile.gif 4u.gif patikslink, kuriom dienom būsi Vilniuje ir pradedam orgaizacinius darbus biggrin.gif

Busiu kur nors netoli visa laika. Sakykim 17, 18, 19 dienom kazkada.

QUOTE(Zitlali @ 2009 10 07, 12:43)
ax.gif tai pazaisiu ir parduosiu jeigu ka... ne taip nusiskausminsiu iskart, o ir gal suprasiu su kuo tai valgoma, gal man visai nepatiks (jeigu tai imanoma)... na va, galutine sake 700...  rolleyes.gif o rusiski prasti fotikai? As ziejau Hasselblad'a 500  bet vien body jo kainuoja nuo 400e kazkur... ir objektyvai 800-1800$  g.gif ziurejau ir Mamyia bet ji dvigubai sveria... tai uz ta pacia kaina kazkaip nzn... sakai ne ane... nu vienzo... einu pamastysiu smile.gif dekui wink.gif

O tu nori butinai veidrodinio su keiciamais objektyvais ar nori suprast, kas yra vidutinis formatas? Dumpliniai pigus, bet nesiulau, nes buna bedu su dumplem. Dviakiu pabandyt nenori? Dauguma ju nera brangus (pvz. yeashica, rolleicord, zeiss ikoflex), o duos puiku supratima apie vid. formata. Be to, dviakiu labai smagu fotografuoti. Dauguma net nesupranta, kad tu juos fotografuoji, o tie kas supranta, daznai prieina ir uzkalbina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 10 08, 10:24)
Busiu kur nors netoli visa laika. Sakykim 17, 18, 19 dienom kazkada.

tai nuspręsta. tik kontaktus kam nors palik, kai jau link mūsų trauksi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 10 06, 20:09)
O yra pas mus pirkt Fujifilm Provia 100 ? Radau uz 9lt vnt siunciantis daugiau  g.gif

maciau sian Provia 1oo fuji sandely Gerosios vilties. kainos kzk nepaziurejau, manau, brangiau. Reala 100, ant ribos galiojimas po 9,5lt yra
Atsakyti
As irgi noreciau sudalyvauti myte jeigu priimsit ir jeigu pavyks istrukti smile.gif

QUOTE(sillwio @ 2009 10 08, 11:24)
O tu nori butinai veidrodinio su keiciamais objektyvais ar nori suprast, kas yra vidutinis formatas?
Dumpliniai pigus, bet nesiulau, nes buna bedu su dumplem.
Dviakiu pabandyt nenori?
Be to, dviakiu labai smagu fotografuoti.

Noreciau taip, veidrodinio su keiciamais smile.gif
Turiu dumpliniu pora (nemanau, kad kazkokiu super, paprasti visai) ir pas teva namuose irgi ju yra vidutinio formato, bet netraukia, kol nusireguliuoji tai ir noras praeina fotografuot... nemegeja as tiek krapstytis ilgai... Na, gal ir megeja, bet tiesiog daznai laikas mane labai spaudzia ir negaliu sau leisti zaist tiek ilgai smile.gif o gal tiesiog igudziu truksta, bet dumpliniai nebetraukia kazkaip...
Gal ir noreciau, bet as noriu pilnu tempu fotografuoti su naujuoju, kazkaip ar pavyktu man ta tempa su dviakiu palaikyti ir tampytis visur su savimi? nesu bandziusi, idomi nuomone butu
Del to tai taip smile.gif privalumas
Dabar ziuriu tarp Mamiya RZ67 pro II ir 7 ii . Pirmasis daugiau studijiniam darbui kiek supratau, svoris nemenkas, neprisinesiociau, bet uztad visa kita kiek skaiciau man labai patinka. Antrasis lengvas, universalesnis, bet maziau tinkamas portretams (? ar teisingai, kazkuriam straipsnyje buvo taip rasoma). Norisi isigyti daikta ne uz milijona ir kuris tenkintu mano poreikius. Vienu zodziu. Kitam zmogui esanciam mano vietoje tikriausiai siulyciau neskubeti ir pazaisti dar su ta technika kuria turiu, kad daugiau ziniu sukaupti. Bet as tiesiog nelabai laiko turiu tam smile.gif arba dabar arba jau galiu pamirst ilgam laikui smile.gif tai va.. jeigu galit patarti busiu dekinga smile.gif Narsau, skaitau, tikriausiai daugiau nieko ir neveikiu pastaraisiais vakarais, bet labai sunku atsirinkti smile.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2009 10 08, 15:25)
maciau sian Provia 1oo fuji sandely Gerosios vilties. kainos kzk nepaziurejau, manau, brangiau. Reala 100, ant ribos galiojimas po 9,5lt yra

o aciu tau labai Gaziulka smile.gif sian bandysiu nuvaziuot atsiimt isryskintu juostu, reiks gal ir ten uzsukt jei spesiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 08 spalio 2009 - 15:33
QUOTE(Zitlali @ 2009 10 08, 15:19)
As irgi noreciau sudalyvauti myte jeigu priimsit ir jeigu pavyks istrukti smile.gif

Gal ir noreciau, bet as noriu pilnu tempu fotografuoti su naujuoju, kazkaip ar pavyktu man ta tempa su dviakiu palaikyti ir tampytis visur su savimi? nesu bandziusi, idomi nuomone butu

Tai zinoma, tik istruk smile.gif

Na, ziurint ka tu laikai fotografavimu pilnu tempu. Dauguma tavo svarstytu neturi nei autofokuso, nei eksponometro (dazniausiai), nei automatines ekspozicijos. Viska tenka reguliuoti rankomis. Jeigu taip, tada nera skirtumo ar dviakis ar veidrodinis. Veidrodinio privalumas tame, kad galima keisti objektyvus. Dviakis lengvas. Tiesa, jei nori operatyvumo, geriau koks minolta autocord (sitas turi imontuota eksponometra, bet ekspozicija reikia nustatyti rankomis).
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 10 08, 16:36)
Na, ziurint ka tu laikai fotografavimu pilnu tempu

Aciu kaip visad smile.gif reiks ziureti.. turiu laiko iki kitos sav smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 08 spalio 2009 - 16:00
Zitlali, Mamiya RZ67 bus ne kvadratas smile.gif čia jei tau būtinai kvadrato reik. Formatas toks nepilnai kvadratas, 6x7. O aparatas geras vienok, aš kažkaip irgi apie jį galvojau, kai išsirinkau šitą, kurį turiu.
Atsakyti
Aha skaiciau... noriu as to kvadrato, bet is kitos puses kvaila del formato butu griezta ne pasakyti smile.gif nezinau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 08 spalio 2009 - 21:34
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 10 06, 16:04)
Andriau, gal galėtum padėti - norėčiau nusipirkti užrakto paleidėją (troselį matyt) mamijai, neturiu suopročio kaip ieškoti ebay, kaip tas daiktas vadinasi? o gal taviškis tau nereikalingas? ir tinka bet koks bet kokiam TLR? ar reik specialiai mamijai ieškot?

kažkodėl nebegaunu pranešimų apie temos atnaujinimą.... o ia pas tavo aparatą jungtis? ar skylutė yra, ar ant mygtuko tokį kalpokėlį reikia sukti (kaip yashicoj?). je ebejum naudojies, taigi galiu duoti vieną gerą pardavėją. pardavinėja visokias smulkmenas labai gerom kainos. paieškok ggggcam ar kažkas panašaus. jei nerasi - į až parašyk.

QUOTE(Puriena6 @ 2009 10 06, 19:20)
Mane pušinimo klausimas irgi domina. O jei papušinti c 41 proceso juostelę, tai fotolabe reikėtų perspėti? Ar pušinimas aplamai įmanomas dalykas su c 41?
Gaziulka, ačiū  smile.gif

prieš tai pasiklaus minilabe. kažin ar kas apsiims daryti, juk nustatymus mašinoje keisti reikia. nebent susikompromitavęs procentras.

QUOTE(Zitlali @ 2009 10 07, 12:55)
Gavau psiūlymą įsigyti Kiev 88 kamerą su MC Volna-3M 80/2,8, Mir 35B 45/3,5
ir MC Kaleinar 120/2,8 uz 900 Lt (ne galutine) g.gif ka manot? verta ar neverta? uzuolaideles sako geros... kokia butu reali sio komplekto kaina gal numanot?

na 700 lt įdomi kaina. nor kievas - aparatas su charakteriu, aš dar pagalvočiau dėl objektyvų. o jei tai tas modelis, kurį perdirbinėja kažkokia gamyklėlė (užkrito pavadinimas, iš a raidės) tai tada gal ir verta būtų.

QUOTE(Zitlali @ 2009 10 08, 16:19)
Dabar ziuriu tarp Mamiya RZ67 pro II ir 7 ii .

žinai, gal aš vis tik pasiūlyčiau dviakį kokį nebrangų. bent lentyną papuoš. tu mėtaisi visiškai padrikai. mamkė 67 yra gantelis toks, kad iš rankų nelabai pafotkinsi (ir štatyvas nevaikiškas tokiam aparatui reikalingas). apie fotografavimo greitį su visutinio formato aparatu irgi reikia turėti supratimą. tai tikrai ne taip greitai, kaip su skaitmena, arba 135 juosta automatiniam režime. jei gali pakentėti - tai pers susitikimą galima bus susitarti, kad visi atsineštų tai, ką turi (o įvairovė didelė: nuo haselio iki ikontos), pačiupinėsi gyvai, pagalvosi. jei nesikenčia - organizuok susitkimą tema "MF fotoaparatai: kas jie?".

nori greičio, patogumo ir MF - mano variantas mamiya 645 AF. pats į tokią ilgai žvalgiausi, kai dar turėjau ambicijųvestuves vien MF 120 fotografuoti ir nuotraukas rankomis spausti. greita, eksponometras, optika gera, kaina - 500 funtikų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 09 spalio 2009 - 08:18
QUOTE(andriuska @ 2009 10 09, 09:07)
-mamkė 67 yra gantelis toks, kad iš rankų nelabai pafotkinsi (ir štatyvas nevaikiškas tokiam aparatui reikalingas).
-arba 135 juosta automatiniam režime.
-"MF fotoaparatai: kas jie?".
- nori greičio, patogumo ir MF - mano variantas mamiya 645 AF.

-aha tas ir baido
- Nikonu as ne automatu fotografuoju smile.gif bet susireguliuoju labai greit kazkaip...
- hihihi.gif ok
- aciu, einu skaityt 4u.gif

Viskas, uzdarau tema, aciu uz patarimus visiems smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 09 spalio 2009 - 08:50
tik neimk Mamiya RZ smile.gif
jis yra ziauriai didelis. ne moteriskas tai jau tikrai. musu draugas turi, tai net jam patasyti sunku. jis dydzio kaip gera kamera, turbut kaip du mano hasseliai, nors jie irgi ne is mazuju. hasselblad tuo atzvilgiu daug smagesnis smile.gif telpa net moteriskoje rankoje. be to, man nepatiko ziauriai, kad mamiya neuniversalios detales. jei objektyvo kito noresi, teks ieskotis butent RZ, o pasirinkimas oj nedidelis. pati gali pasiziuret ebay. back'ai irgi atrodo universalus ir panasiai. ir tada jau stovo tikrai kaip minimum manfroto reiks. niekas nebenulaikys.
del greicio irgi nesupratau. ieskok tada su autofokusu mamiyos, nes visiskai jokio skirtumo koks fotikas, jei nera autofokuso, nera eksponometro, viskas uztruks lygiai vienodai ar tai dviaikis, ar veidrodinis, ar dumplinis....

o siaip nuosirdus patarimas - pirk kiev'a smile.gif ir pigu, ir puikios kokybes nuotraukos, ir tikrai geras aparatas, kurio as baisiai ilgiuos (andriuska, vis tiek neatleisiu, kad pardavei kazkam, pasiules cia mums.... gun_rifle.gif). jei buciau turejus kiev'a, tikrai buciau patenkinus visus savo norus ir hasselio poreikio nebutu net minimalaus.
Atsakyti