Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų padažas

Naminis pomidoų padažas

reikia:
pora kg. pomidorų,
pora galvučių svogūnų,
pora lauralapių,
pora a.š druskos,
a.š rozmarino,
raudona saldžioji paprika,{aš,neturėjau ir nedėjau}
penketas gvaizdikėlių,
a.š juodųjų pipirų,
a.š.malto imbiero,
žiupsnelis cinamono{tarkavau žieveles}
pusė a.š aitriųjų paprikų{naudojau nedidelę šviežią aitriąją išvalyta papriką}
pusė stiklnės raudonojo vyno acto{neturėjau,naudojau obuolių actą}
150g. rudojo cukraus{naudojau paprastą}

a} pomidorus nuplauti,svogūnus nulupti supjaustyti kūbeiais.

b}daržoves ir laurų lapelius sudėti į puodą,įberti druskos,rozmarinųir virti ant silpnos ugnies apie
20min.

c}laurų lapelius ir rozmariną išgriebti,o daržovės,pertrinti per sietelį{dariau komaino pagalba}
Papriką supjaustyti kūbeliais.

e} grūstus gvaizdikėlius ir kitus prieskonius suberti į daržovių tyrę ir virti 40min.

f}supilti vyno actą ,suberti cukrų,sudėti paprikasir virti dar20min.

g}sudėti į stiklainius ir užsukti.

Gaunasi tirštas pomidorų padažas,bet skonis,labai labai geras.

Šiais metais stengiuosi dėti į mažus stiklainiukus.

lt.nera priimtina tokius dalykus padovanoti švenčių proga{o.tai labai įdomi dovana,artimiesiems,draugams,juk šventės ne už kalnų}
.










Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 08 29, 22:53)
Naminis pomidoų padažas
    lt.nera priimtina tokius dalykus padovanoti švenčių proga{o.tai labai įdomi dovana,artimiesiems,draugams,juk šventės ne už kalnų}

pasilikau kitiems metams pabandyti, bus kaip naujiena tongue.gif
O aš vakar viriau tokį:
3,5 kg pomidorų, po 1 kg morkų, svogūnų, kelios paprikos, aštrusis pipiriukas, druska, cukrus, cinamonas, gvazdikėliai, lauro lapai, juodi ir kvepiantys pipirai žirneliais, bazilikas (visi prieskonių kiekiai kaip ir daugumai gaminių), actas, krakmolas.
Viską sumaliau ir sudėjau virti, prieskonius surišau į marlės ryšulį, jog paskui išgriebti galėčiau, viriau apie val, pabaigoje supyliau actą, prieš užsukant supyliau krakmolą.
Gavosi puikus padažiukas thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Agnesyte,2011 08 31, 13:36]
[size=1][/size]
pasilikau kitiems metams pabandyti, bus kaip naujiena tongue.gif
O aš vakar viriau tokį:
.
Viską sumaliau ir sudėjau virti, prieskonius surišau į marlės ryšulį, jog paskui išgriebti galėčiau, viriau apie val, pabaigoje supyliau actą, prieš užsukant supyliau krakmolą.
Gavosi puikus padažiukas thumbup.gif
[/quote

Agnesyte,

Perskaičiau tavo receptuką,ir,noriu paklauti,kodėl į padažus dedi krakmolą?,ar tam ,kad jis taptų tirštesnės konsistencijos.?

Antras būtų klausimas,kodėl prieskonius dedi į merliuką?
neesi prieskonių mėgėja?juk prieskoniai priduodą skonių įvairovę.

Bet... čia tik,mano nuomonė.

Gal galėsi pasidalinti patirtimi?
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 09 01, 01:02)
Agnesyte,
Perskaičiau tavo receptuką,ir,noriu paklauti,kodėl į padažus dedi krakmolą?,ar tam ,kad jis taptų tirštesnės konsistencijos.?

    Antras būtų klausimas,kodėl prieskonius dedi į merliuką?
neesi prieskonių mėgėja?juk prieskoniai priduodą skonių įvairovę.

Bet... čia tik,mano nuomonė.

Gal galėsi pasidalinti patirtimi?

krakmolas dėl tirštumo, man tada panašesnis į padažą tongue.gif
Mėgėja biggrin.gif Bet kai jau valgai išvirtą, kartais sukramtai kokį pipirą, tai nelabai jau malonu ir skanu palieka. O čia kai jau baigi virti išimi mazgelį ir gali drąsiai skanauti. Nes kai verda juk prieskoniai atiduoda viską ką jie turi, tai kam juos palikti. Kas dedasi malta, tai dedu į puodą, jų nerišų, be to išbyrėtų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2010 06 28, 13:45)
POMIDORŲ PADAŽAS

Radau senokai kažkuriam forume receptuką pomidorų padažo, mums jis patiko:

3 kg. pomidorų,
10 svogūnų,
1 šaukstas cinamono,
žiupsnelis juodųjų pipirų maltų,
3 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
1 stikslinė acto (9 %).
Pomidorus merkiame į karštą vandenį, po to atvėsiname, nulupam odeles, svogūnus nulupam, susmulkinam. Pomidorus ir svogŪnus sumalame, sudedame likusius produktus ir verdame ant silpnos ugnies valandą laiko, tada supilstom į stiklainius ir užsukam. Pirmą kartą ruošiant šį padažą aš viso acto, cukraus iškart nepyliau, o ragavau, ko trūksta.
Gal kam bus per aštru, ar per saldu.
Gal kam cinamonas nepatinka.
Bet sudėjau visus čia surašytus produktus.
Mums labai tinka ir patinka. Svarbiausia, nedaug darbo ir geras rezultatas.

Darau kaip tik pagal si recepta.Tik gerai ,kad iskart nesupyliau abieju stikliniu cukraus.Ipyliau viena su trupuciu,o man jau per saldu doh.gif
Atsakyti
as supaprastinau pomidoru padazo daryma
viska dedu is akies-pomidorus ,paprikas,svogunus(paprikas ir svogunus stambiai pjaustau,pomidorus dedu nepjaustytus),paverdu neuzdengus apie valanda,sublenderiuoju ir pertrinu per sieteli,atsiskiria zieveles ir seklos,tada pridedu cukraus,druskos,acto,prieskoniu ir dar paverdu kelias minutes,sutirstinu krakmolu,is prieskoniu naudoju pipirus,cinamona,kalendra,bazilikus ir spausta cesnaka
Atsakyti
Pomidorų ir paprikų salsa

user posted image


2 litrams reikės:

1 kg. raudonos paprikos
3 kg. pomidorų
500 gr. svogūnų
8 šaukštai alyvuogių aliejaus
5 didelės galvos česnako
2 aitrios paprikos ( aš nedėjau)
5 šaukštai raudono vyno acto
3 šaukštai balzaminio acto
šaukštas cukraus
šaukštas druskos\rozmarino

Paprikas sudėti į skardą ir šauti į 200 C įkaitintą orkaitę. Kepti 30 min. Nublanširuoti pomidorus. Svogūnus supjaustyti grуžinėliais ir apkepti puode ant aliejaus. PO 30 min. paprikų kepimo kaitrą sumažinti iki 150 C ir šalia sudėti česnako galvas, kepti dar 40 min. Iškepus nuo paprikų nulupti odeles ir sudėti papriką į dubenį su svogūnais ir pomidorais. Visas daržoves susmulkinti blenderio pagalba ir statyti ant nedidelės ugnies troškintis.
Česnakas turi suminkštėti, tuomet išspausti košelę į puodą su visa mase permaišyti.
Į padažą pilame actą, cukrų, druską ir beriame rozmarino lapelius. Verdame maišant apie 45 min. Supilstome į iškaitintus stiklainius.

user posted image


Beata rašo, kad šiuo padažu pagardinus burokėlių sriubą, ji tampa kone stebuklinga smile.gif

Kažkaip patikėjau smile.gif
Skanaus!!!

user posted image
Atsakyti
Gal žinot kaip iš pom. pastos pasidaryt? g.gif
Atsakyti
Gal kas bandė su obuolių tyre pomidorų padažą virt.
Atsakyti
QUOTE(Rinesa @ 2011 10 20, 16:34)
Gal žinot kaip iš pom. pastos pasidaryt? g.gif

Vandeniu praskieskit ir bus Jum pomidoru padazas.Cesnako isispauskit.Bet nemanau kad is apstos bus skanu...
Atsakyti
QUOTE(maltakava @ 2011 09 06, 14:56)
Darau kaip tik pagal si recepta.Tik gerai ,kad iskart nesupyliau abieju stikliniu cukraus.Ipyliau viena su trupuciu,o man jau per saldu doh.gif

Irgi išmeginau šį receptą thumbup.gif Gavosi labai skanu. Bet turiu klausimą: kur jus laikote tą padažą? Ar butina šaldytuve, ar ir rusi gali stovėt (nepasterizuotas gi, bijau, kad neprarugtu)?
Atsakyti
QUOTE(Ania @ 2012 07 30, 14:53)
Irgi išmeginau šį receptą thumbup.gif Gavosi labai skanu. Bet turiu klausimą: kur jus laikote tą padažą?  Ar butina šaldytuve, ar ir rusi gali stovėt (nepasterizuotas gi, bijau, kad neprarugtu)?

As ji rusyje laukiau ir jis kuo puikiausiai laikesi.O kodel jus sakot ,kad nepasterizuotas? g.gif Gi recepte parasyta,kad reikia virti ant silpnos ugnies.As po to iskaitinu stiklainius ir i juos supilu ant silpnos ugnies verdanti pomidoru padaza.
Atsakyti