Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip "priversti" vyrą padėti auginti vaiką?

labai uzjauciu visas moteris, kuriu vyrai nesurupina vaikais verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimike @ 2009 12 05, 12:37)
...turim dvi iseitis: skustis ir verkslenti arba nusiteikti, kad niekas kitas uz mus to nepadarys ir daryti paciom savo ir vakucio labui.

.... Kaip sakiau anksciau - neeikvokim per daug energijos veltui. Moterys nera tam, kad tarnautu vyrams.
Santuoka/partneryste - mainai: svelnumu uz kokia paslauga, pietus uz nudirbta darba, geles uz isiuta saga ir t.t. Kad galetume duoti reikia ir gauti, kas paneigs...

kokia jau zmogaus vidne busena, nes jei tik duosime - greit liksime tuscios ir pazemintos.

Idealiausia , manau tada, kai duodame nesitikedamos uz tai

tai vis dėlto, atsakykit, deimike, pati sau: nes jūsų mintyse tiek daug skirtingų teiginių: santuokoj laikytis mainų pozicijoj ar duoti nesitikint...o gal duoti ir duoti , bet taip liksim tuščios...

Papildyta:
QUOTE(Deimike @ 2009 12 07, 12:28)
Buti taip kategoriskom keista... Matom, juk kad ir tas rupinimasis nevienodai suprantamas- man irgi smgu stumti vezimeli paciai, o va kazkam reikia, kad vyras stumtu; taip ir su pampersais, ir su maitinimu, ir su lauku, ir su zaidimu.

schmoll.gif kalba eina jau ne apie darbų krūvį ar darbų krūvio pasidalijimą, o apie visišką nepagarbos egzistavimą. jei praėjus susižavėjimų/alpulių periodams, tarp žmonių nebėr pagarbos, bent jau atjautos gimus trečiam asmeniui, ir dar plius prisideda psichologinė agresija, tai toks vyras kad ir atneš pampersą ar išplaus indus, bet su keiksmais ar burbėjimais, nes jam reik krepšinį žiūrėt ar pas draugą lėkt...ar nuo to bus geriau?
be to, jei jaučiasi šį postą parašiusioji autorė net žeminama, o ne šiaip kad tik vaikui tėvas dėmesio neskiria(čia dar galima išsiugdyt vyrui), - bet, kartoju, jei jau vyras žemina savo vaiko motiną, tai kokia pagalba pranoks jo keiksmus... kas kad išneštos šiukšlės, jei vien nuo paprašymo išnešt šiukšlių tiek iškalbama, kad moteriai belieka tik raudot į pagalvę vakare įsikniaubus.

aišku, čia ne ta tema, bet psichologinis smurtas - vos ne kas antroj šeimoj, ir su tuo niekas nedaroma, nedirbama, moteris vien kaltę susiverčia sau....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 22 gruodžio 2009 - 15:08
Tie vyrai... g.gif na pas mus dar kitokia padetiss g.gif diena viskas dar sakyciau plius minus..kas pasakoma tas padaroma..na su keliais paburbejimais bet visgi..o nakti doh.gif auksne fraze as noriu miegu ir miegu..negaliu ir panasiai.. reziume tokia nuo 3 ryto cackinuos su lellium iki puse6.. o poto regngiuos ir keliauju i darba doh.gif pas mus tokia situacija kad nuo puses metuku vyras su vaiku o as begu i darbeli unsure.gif
Tai svelniai tariant kartais tikrai stogas vaziuoja,..o vyras dar giliai nustebes kodel as pikta pavrgus ir nieko nenorinti matai doh.gif ryte atsipraso kad ale buvau negeras nepadedu nakti..o kas man is to..prisiknisi nuo paryciu ir i darba o jie matai parpia abu iki 10 valandos unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2009 12 23, 05:41)
Tie vyrai... g.gif na pas mus dar kitokia padetiss g.gif  diena viskas dar sakyciau plius minus..kas pasakoma tas padaroma..na su keliais paburbejimais bet visgi..o nakti doh.gif auksne fraze as noriu miegu ir miegu..negaliu ir panasiai.. reziume tokia nuo 3 ryto cackinuos su lellium iki puse6.. o poto regngiuos ir keliauju i darba doh.gif  pas mus tokia situacija kad nuo puses metuku vyras su vaiku o as begu i darbeli unsure.gif
Tai svelniai tariant kartais tikrai stogas vaziuoja,..o vyras dar giliai nustebes kodel as pikta pavrgus ir nieko nenorinti matai doh.gif ryte atsipraso kad ale buvau negeras nepadedu nakti..o kas man is to..prisiknisi nuo paryciu ir i darba o jie matai parpia abu iki 10 valandos unsure.gif  unsure.gif

siaubas ne kitaip doh.gif
reiktu pasikalbeti su tokiu vyru aiskiai isdestyt ka turi daryt...
as nesuprantu tu dirbi o jis miega ...jam patogu cool.gif biski yra i tavo kaltes kad leidai tokiai situacijai atsirasti.. stipribes 4u.gif
Atsakyti
mano vyras tikriausiai is tu, kuris tikru tevu patampa, kai vaikui jau buna 10 metu biggrin.gif siaip tai pirmaji suneli galima sakyti uzaugino jis, nes nuo 9 menesiu as grizau i darba, o vyro buvo toks darbas, kad jis galejo pats pasiderinti savo grafika. tai taip ir keisdavomes - as i darba, jis su vaiku namie, po to as griztu ir tada jis i darba smile.gif bet namuose vyras nieko nedarydavo ... galima sakyti buvo tik aukle ir su vaiku zaisdavo (nu aisku maitindavo, migdydavo, pampersus keisdavo ir pan ...). visi buities darbai budavo ant mano peciu.
dabar kai atsirado antras vaikas, tai vyras jau nenori vel du metus vaiko auginti ... sako, kad jis ir savo darbu turi ... bet pas mus is pat pradziu buvo toks susitarimas, kai dar tik planavom antra leliuka. tai dabar situacija tokia, kad vaikus auginu as, uzsiimu jais visa diena, o vyras padeda buityje: nueina i parduotuve, sutvarko savaitgaliais kambarius, kartais valgyti padaro, visada vaikus kartu maudom. o siaip tai visada nuveza kai reikia su vaikais (pas gydytojus ir pan.), nors as ir pati vairuoju, bet kazkaip naudojuosi sita jo pagalba, kol dar siulo .... biggrin.gif
Atsakyti
na, tai nesupratau, ko tamsta dar is tokio vyro nori????smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(InesaP @ 2009 07 28, 12:14)
MV taip pat nekeicia visada saukelniu, bet as kartais pasakau piktai kad pakeisk, o kartais ir pabuna su leliuku kol as kazka darausi, tiesiog sakau - priziurek leliu, pabendrauk man reikia issimaudyti ir panasiai.jei isgirzdavau kad vaikas pravirksta ir atejus pamatydavau kad jis truputy jau y kompa ylines, tai pasakydavau kad ZIUREK VAIKA, IR BENDRAUK. Aisku, jie tingi, bet daro... karta net pasisiule iseiti y lauka ryte, kad as galeciau pamiegoti. Arba isleido y parduotuve apsipirkti, kad pasizmoneciau, nes pastoviai zyzdavau kad truksta miego, kad esu tarp 4 sienu...
jiems reikia aiskiai sakyti , nes uzuomenu nesupranta doh.gif

vat jus teisi,nes reikia pratint vyrus prie visko..nes mes moterys gimstam su motinisku jausmu,o vyrams reikia pazadint tewiska jausma. Nors moksliskai irodyta,kad vyrai suwokia kad tai jo waikas,kai vaikui sukanka 3metukai.
Atsakyti
anksciau labai pykdavau ant vyro,kad nesirupina,pampersu nekeicia,nemaudo,o veliau nusispjoviau ir laiminga darydavau viska pati,bet negaliu ir skustis,jis tikrai padedavo kai nesusitvarkydavau pirma menesi ir naktim keldavosi ir migdydavo ir namus sutvarkydavo,o dabar mato,kad pati galiu tai ir nesikisa biggrin.gif na galeciau pykti,draskytis,bet ka tuom pakeisiu?tik nervus abiem gadinsiu ir tiek,uztenka kad isleidzia i parduotuve,pasportuot ar filma vakare paziuret ax.gif
Atsakyti
Kai laukaisi pirmagimio, anyta patarė vyrui keltis prie vaiko, duoti jam vandenuko, nes nuo mamos kvapo pienu ir jai teks žindyt blink.gif
Gimus vaikui nesupratau, kodėl negaliu pažindyt naktį ir kai vyras paklausė - tai kas kelsis, sakiau - gal tu maitinsi? Kartą vėlai vakare palikau miegančius savo vyrus ir išėjau į dušą - grįžau - vaikelis lovytėje klykia, vyras miega blink.gif lotuliukas.gif
Taip ir atradau dar vieną savo vyro bruožą - jis miega taip, kad nieko negirdi ir tiesiog prie vaiko nepabūnda... iki šiol stebisi kaip miegu aš - bent kada naktį mane galima pašaukti ir aš atsakau biggrin.gif dėl to naktį niekada jo nevarginau ax.gif

Mano nuomonė, kūdikis ir mama primais mėnesiais dar vis yra beveik viena, jų atskirti vieną nuo kito negalima, ne bent trumpam - stresas būna kiek mamai kiek vaikučiui. Pvz kas buvo atskirtas nuo kūdikio pirmą naktį po gimimo atseit poilsiui, žino, kad vistiek neįmanoma užmigt (ne bent esi užfaršuota vaistais). Dėl to manau lai tėtis padėda kitur, kad mama galėtų rupintis naujagimiu. Žinoma, gali pamyloti, pakeisti pampersus, pažaisti, bet negalima versti. Nes man atrodo, vyras lieka vyru ir moteris moterim, mes esame lygus bet SKIRTINGI. Negalima iš vyro reikalauti to, ką daro moteris ir iš moters - vyriškų darbų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 08 gegužės 2010 - 12:25
QUOTE(negera @ 2009 07 27, 21:50)
Dar būnant man nėščiai vyras nerodė jokio susidomėjimo vaiku, niekad nėra buvę,kad paglostytų man pilvą,nėra pajutęs ranka jokių vaiko judesių.
Kažkaip naiviai tikėjau,kad kai vaikas gims vyras tada "atsiskleis".Deja, nieko panašaus neįvyko,vyras po siai dienai nerodo absoliuciai jokio dėmesio vaikui sad.gif nei karto nėra vaikui pakeitęs sauskelnių,nei karto nera vaiko aprengęs ar nurengęs nei karto nėra vaiko pamaitinęs,nei karto nėra išejęs su vaiku pasivaikscioti,nei karto nera vaiko ismaudes ir t.t.Zodziu, vaiku rupinuosi as pati NUO IKI sad.gif Vienai sunku,o ir padet nera kam sad.gif mama gyvena uz 300km sad.gif

Įdomu ar yra daugiau tokiu mamu,kurios pacios vienos tvarkosi su vaikais be vyru pagalbos (kalba eina apie istekejusias).

Gal turit kokiu patarimu,kaip peraukleti tokius vyrus?

baisu. o vyras jus isvis myli ? panasu , kad tokio jausmo nerasta.
Atsakyti
QUOTE(luckyme @ 2010 05 08, 09:39)
anksciau labai pykdavau ant vyro,kad nesirupina,pampersu nekeicia,nemaudo,o veliau nusispjoviau ir laiminga darydavau viska pati,bet negaliu ir skustis,jis tikrai padedavo kai nesusitvarkydavau pirma menesi ir naktim keldavosi ir migdydavo ir namus sutvarkydavo,o dabar mato,kad pati galiu tai ir nesikisa biggrin.gif na galeciau pykti,draskytis,bet ka tuom pakeisiu?tik nervus abiem gadinsiu ir tiek,uztenka kad isleidzia i parduotuve,pasportuot ar filma vakare paziuret ax.gif

įpratinot vyrą prie gero gyvenimo, dabar taip ir turit. Skamba kaip kažkokia malonė - išleidžia pasportuot, į parduotuvę ir pan. Kodėl turėtų neleist? kas čia per išvis - leidžia, neišleidžia? Nereikia pyktis, reikia pasakyti ir paprašyti, paaiškinti. Jei pačios viską apsiglėbusios laikom, neleidžiam niekam kištis, norim būti super duper mamaos, žmonos, namų šeimininkės, tvarkytojos, virėjos ir dar velniažin kas, tai pačios ir kaltos. Gali tie vyrai ir pampersus pakeist, ir vaikus išmaudyt, ir pažaist, ir perrengt, ir laukan su vaiku išeiti, gali ir namus sutvarkyt, ir valgyt paruošt. Tik va dažnai jiems nėra poreikio arba jie žino, kad mes pačios viską padarysim.
Atsakyti
QUOTE(negera @ 2009 07 27, 22:50)
Dar būnant man nėščiai vyras nerodė jokio susidomėjimo vaiku, niekad nėra buvę,kad paglostytų man pilvą,nėra pajutęs ranka jokių vaiko judesių.
Kažkaip naiviai tikėjau,kad kai vaikas gims vyras tada "atsiskleis".Deja, nieko panašaus neįvyko,vyras po siai dienai nerodo absoliuciai jokio dėmesio vaikui sad.gif nei karto nėra vaikui pakeitęs sauskelnių,nei karto nera vaiko aprengęs ar nurengęs nei karto nėra vaiko pamaitinęs,nei karto nėra išejęs su vaiku pasivaikscioti,nei karto nera vaiko ismaudes ir t.t.Zodziu, vaiku rupinuosi as pati NUO IKI sad.gif Vienai sunku,o ir padet nera kam sad.gif mama gyvena uz 300km sad.gif

Įdomu ar yra daugiau tokiu mamu,kurios pacios vienos tvarkosi su vaikais be vyru pagalbos (kalba eina apie istekejusias).

Gal turit kokiu patarimu,kaip peraukleti tokius vyrus?

labutis...nors patirties neturiu siuo klausimu nes dar gandreliai nerado kelio i musu namuciu bet mano vyras kiekviena menesi jau glosto pilveli (avansu) lotuliukas.gif ir vis klausia kada gi cia gyvens musu zirniukas?gal todel kad mes jo jau laukiam 4metelius? blush2.gif bet siuo aprasytu atveju man truksta zodziu... doh.gif mad.gif gun_bandana.gif manau kad tokio vyro neverta vadinti tevu...bet ka as galvoju tau verta daryti tai tiesiog stengtis auginti mergyte savo vienai...turiu galvoje neversti "tevo" atlikti savo tevisku pareigu...tiesiog ignoruoti ji ir viskas...gyvenkit viena del kitos...juk Jus stiprios!Jus esat mama ir dukra...o "tevas" kaip jau jis nori...nesikankink ir nebandyk versti to stuobrio (kitaip negalima jo pavadinti) daryti tai kas jam ir taip turetu buti aisku...kaip as sakau:"per prievarta mielas nebusi" kam tada stengtis?nesistenk aukit didutes ir grazutes judvi abi ir viskas!siunciu jums nuosirdu linkejima buti sveikom!ir jei yra galimybe parasykite kaip jums sekasi augti ir kokia dabar situacija pas jus.
Atsakyti