Labai tave suprantu, nes aš taip pat NUO IKI viskuo rūpinausi pati, gal man lengviau buvo dėl to, kad žinojau, jog jis visas 7 dienas dirbo, grįždavo namo toks, kad apie jokią pagalbą net pagalvoti negalėjau, nuo fizinio darbo jis pervargdavo. Bet pykau, šeimoj buvo daug nesutarimų, man reikėjo pagalbos, o jos nesulaukdavau.Taip pat turiu mergytę.Baigėsi tuo, kad pradėdavau griūti iš koto, nes nepakėliau fizinio krūvio, vaikas buvo labai neramus, apie miegą naktį net nebuvo kalbos.Laukiau, kada dukra paaugs.Palaipsniui viskas susitvarkė, dabar jai virš 3 metukų, darosi savarankiškesnė, galiu atsipūsti, o ir vyro darbo krūvis apmažėjo.Ir į lauką išveda, ir slaugo kai serga, ir daro tai, ko pirmus metus nedarė.Belieka apsišarvuot kantrybe, vyrams kartais atrodo, kad vaiką auginti-juokų darbas Bet turi kalbėt su juo, jis turi suprasti, kad čia ir jo vaikas, dauguma rūpesčių priklauso ir jam.M oterys yra stiprios, jos gali daug iškęst, ko nepasakytum apie kai kuriuos vyrus...Bet daugiau tokios patirties tikrai nenorėčiau, todėl apie antrą vaikelį kol kas net negalvoju
QUOTE(negera @ 2009 07 27, 22:50)
Dar būnant man nėščiai vyras nerodė jokio susidomėjimo vaiku, niekad nėra buvę,kad paglostytų man pilvą,nėra pajutęs ranka jokių vaiko judesių.
Kažkaip naiviai tikėjau,kad kai vaikas gims vyras tada "atsiskleis".Deja, nieko panašaus neįvyko,vyras po siai dienai nerodo absoliuciai jokio dėmesio vaikui nei karto nėra vaikui pakeitęs sauskelnių,nei karto nera vaiko aprengęs ar nurengęs nei karto nėra vaiko pamaitinęs,nei karto nėra išejęs su vaiku pasivaikscioti,nei karto nera vaiko ismaudes ir t.t.Zodziu, vaiku rupinuosi as pati NUO IKI Vienai sunku,o ir padet nera kam mama gyvena uz 300km
Įdomu ar yra daugiau tokiu mamu,kurios pacios vienos tvarkosi su vaikais be vyru pagalbos (kalba eina apie istekejusias).
Gal turit kokiu patarimu,kaip peraukleti tokius vyrus?
Kažkaip naiviai tikėjau,kad kai vaikas gims vyras tada "atsiskleis".Deja, nieko panašaus neįvyko,vyras po siai dienai nerodo absoliuciai jokio dėmesio vaikui nei karto nėra vaikui pakeitęs sauskelnių,nei karto nera vaiko aprengęs ar nurengęs nei karto nėra vaiko pamaitinęs,nei karto nėra išejęs su vaiku pasivaikscioti,nei karto nera vaiko ismaudes ir t.t.Zodziu, vaiku rupinuosi as pati NUO IKI Vienai sunku,o ir padet nera kam mama gyvena uz 300km
Įdomu ar yra daugiau tokiu mamu,kurios pacios vienos tvarkosi su vaikais be vyru pagalbos (kalba eina apie istekejusias).
Kaip čia taip? Tai gal jūsų vyras visai vaikučio nenorėjo Baisu skaityti tokius tekstus. Kalbėkitės su juo.
QUOTE(negera @ 2009 07 27, 23:50)
turiu viena patarima sugalvokit labai svarbia priezasti, kad jums reikia iseiti ir tai butina, nu sakykim pas gydytoja ar pan, ir palikit ji su vaiku kelioms valandoms, manau pabuves ir pamates kaip sunku auginti vaika jis bent jau atjaus jus ir gal panores padeti
QUOTE(Liusii @ 2009 07 28, 00:08)
turiu viena patarima sugalvokit labai svarbia priezasti, kad jums reikia iseiti ir tai butina, nu sakykim pas gydytoja ar pan, ir palikit ji su vaiku kelioms valandoms, manau pabuves ir pamates kaip sunku auginti vaika jis bent jau atjaus jus ir gal panores padeti
Negeras patarimas. nes galit rasti vaika klykianti uzdaryta kitam kambari, o teti sedinti ramiai sau kitam. Patarimas gali buti tik vienas, jei nenori rupintis tetis, rupinketis jus, vaikas tecio ims salintis, tada jis susimastys, tik vat jau bus velu..
Ačiū tau labai už patarimą
bet jis išbandytas neveiksminga
Išeinu iš namų, palieku vaiką vyrui, tai tas pats, kad palikčiau vaiką vieną
Papildyta:
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 07 28, 08:34)
Negeras patarimas. nes galit rasti vaika klykianti uzdaryta kitam kambari, o teti sedinti ramiai sau kitam. Patarimas gali buti tik vienas, jei nenori rupintis tetis, rupinketis jus, vaikas tecio ims salintis, tada jis susimastys, tik vat jau bus velu..
Jus teisi rašydama, nes būtent taip ir būdavo, vaikas vienam kambary, o tėtis prie kompo kitam
Laba.
As tai suprantu ponia "negera". As siuo metu laukiuosi sesto vaiko ( 31 sav.), visai ta pati situacija su vyru. Jokio demesio, jokio svelnumo, jokio rupescio. Tik va kas labai keista su visais kitais vaikais taip nebuvo. Jautesi, kad laukia vaikuciu. Kai pastojau pasakiau vyrui, kad esu nescia ir paklausiau ka daryti, atsakymas buvo gimdyk "as ne vaiku zudikas", bet, kad jis sio vaikucio lauktu nesimato. Nors pridesiu mano vyras visa savaite sedi namie (dirba tik savitgali), tai laiko paglostyti pilvuka tikrai turetu Gal praeis. Vaikutis buvo visai neplanuotas, gal jam tas paveike?
Uosviene uzmete minti, kad gal jis turi kita ?! Pasakojo, kad jo tevas toks buvo, labai mylejo svetimas o savais(zmona ir vaikais) nesirupino. O sugyventi sugebejo net sesis vaikus. As pradedu galvoti gal taip ir yra. Tik tada nelabai suprantu kada jis speja, nes jei kazkus einam ar vaziuojam visur drauge. Iskyrus savaitgali kai dirba, gal tada ....
Nebezinau ka ir galvoti
As tai suprantu ponia "negera". As siuo metu laukiuosi sesto vaiko ( 31 sav.), visai ta pati situacija su vyru. Jokio demesio, jokio svelnumo, jokio rupescio. Tik va kas labai keista su visais kitais vaikais taip nebuvo. Jautesi, kad laukia vaikuciu. Kai pastojau pasakiau vyrui, kad esu nescia ir paklausiau ka daryti, atsakymas buvo gimdyk "as ne vaiku zudikas", bet, kad jis sio vaikucio lauktu nesimato. Nors pridesiu mano vyras visa savaite sedi namie (dirba tik savitgali), tai laiko paglostyti pilvuka tikrai turetu Gal praeis. Vaikutis buvo visai neplanuotas, gal jam tas paveike?
Uosviene uzmete minti, kad gal jis turi kita ?! Pasakojo, kad jo tevas toks buvo, labai mylejo svetimas o savais(zmona ir vaikais) nesirupino. O sugyventi sugebejo net sesis vaikus. As pradedu galvoti gal taip ir yra. Tik tada nelabai suprantu kada jis speja, nes jei kazkus einam ar vaziuojam visur drauge. Iskyrus savaitgali kai dirba, gal tada ....
Nebezinau ka ir galvoti
MV taip pat nekeicia visada saukelniu, bet as kartais pasakau piktai kad pakeisk, o kartais ir pabuna su leliuku kol as kazka darausi, tiesiog sakau - priziurek leliu, pabendrauk man reikia issimaudyti ir panasiai.jei isgirzdavau kad vaikas pravirksta ir atejus pamatydavau kad jis truputy jau y kompa ylines, tai pasakydavau kad ZIUREK VAIKA, IR BENDRAUK. Aisku, jie tingi, bet daro... karta net pasisiule iseiti y lauka ryte, kad as galeciau pamiegoti. Arba isleido y parduotuve apsipirkti, kad pasizmoneciau, nes pastoviai zyzdavau kad truksta miego, kad esu tarp 4 sienu...
jiems reikia aiskiai sakyti , nes uzuomenu nesupranta
jiems reikia aiskiai sakyti , nes uzuomenu nesupranta
Nemanau, kad toki vyra galima peraukleti. Jei nenori rupintis vaiku, tai ir nesirupins. Nepriversi.
Gal susituoket vien tik "is reikalo", gal jis visai nenorejo vaikelio? Man nesuvokiama, kaip vyras, mylintis savo moteri, gali sitaip elgtis
Gal susituoket vien tik "is reikalo", gal jis visai nenorejo vaikelio? Man nesuvokiama, kaip vyras, mylintis savo moteri, gali sitaip elgtis
Pas mus ta pati situacija buvo... tik maniskis labai lauke maziuko, visada pilveli glostydavo ir pan, labai manimi rupinosi, o vat kai gime kleckas....tai pasigedau jo pagalbos... tai buvo pykciu kad jis nesirupina vaiku, bet as jam tiesiai sieisiai pasakiau, arba mes buname SEIMA ir rupinames vienas kitu bei maziuku, arba nereikia cia zaisti i namus ir pan....vaikui ne tik motinos reikiao ir tevo, jeigu jis nenori butu TECIU tai man tokio vyro nereikia...vat taip jam uzvariau, tai jis GREITAI ivadas pasidare, ir nuo siol su mielu noru buna su maziuku ir i lauka iseina ir pamperi pakeicia ir pazaidzia manau tokiose situacijose BUTINAI reikia kalbetis su vyru, nes kitaip....nu niekaip....
QUOTE(negera @ 2009 07 27, 22:50)
Dar būnant man nėščiai vyras nerodė jokio susidomėjimo vaiku, niekad nėra buvę,kad paglostytų man pilvą,nėra pajutęs ranka jokių vaiko judesių.
vyru yra visokiu. BET MOTERIS PATI PASIRENKA SAVO VAIKU TEVA.
ne karta einant gatve teko matytyti seima - mama, tetis, vezimelis... IR .......... MOTERIS PATI STUMIA VEZIMA BEI PALAIMINGAI SYPSPSI. manau tokios moterys paciops velniazin kaip islepina vyrus. na taip.. vyras negali maitinti krutimi. bet pastumt vezimuka tikrai gali. o kai net tokiaje smulkmenoje jam neleidziama pasireikst... ateities scenarijus daug maz aiskus.
kai taip darydavo draugė, jos neramus vaikelis išmiegodavo visas tas valandas kol ji išėjusi tai nieko nepešė. na labai veikė kiaulystės dėsnis.
kita pažįstama irgi skundėsi, kad vaikui jau gimus 0 dėmesio ir pagalbos, bet kai paaugo tai dukra ir tetis geriausi draugai, mamos nebereikia.
man nors ir paglosto dar mažą pilvą, bet buitimi pradėjo visai nesirūpinti, sako, kad jei dar lepint pradės tai visai aš ant galvos užlipsiu na mane nustebino švelniai tariant tokie žodžiai, nes pagrindiniai jo buities darbai tai panešti pirkinių maišelį, ir pjaustyti salotas pietum, o daugiau jokių tai taip ir likau nesupratus kur aš ten lipsiu.
nors laukia vaikelio , pradedu galvoti, kad gimus nelabai bus koks pagalbininkas (nesvarbu ką dabar žada) nes žianu, kad bijos to mažo žmogeliuko arba tingės po darbo ir pan.
beje, šiandien darbe kalbėjau su bendradarbiu, kuris pasisakė, kad pirmus 3 ar 4 menesius negalėjo apsiprasti, kad tapo tevu ir kad jam tas vaikas trukde miegoti ir šiaip ką nors veikti, nes šeimoje pasidarė taip, kad žmona ir vaikas, o jis kažkur kitur, na kad moterim lengviau nes jos iš kart turi ryšį su vaiku, o jam reikėjo suvokti daug laiko, kad tai jo vaikas, kad jis tėtis.
tai gal jei mažas tas leliukas tai vyrai kaip ir prisibijo ar to mažutėlio, ar kištis į motinos-vaiko ryšį ir pan., gal bijo nesugebėti padėti ir t.t.
todėl ir man atrodo kad geriausias patarimas yra kalbėtis kalbėtis kalbėtis, nuolat sakyti kaip jautiesi, bet nepriekaištaujant.
susirasti kitą vyrą, kuris mylės tavo vaiką, kaip savo